Foto: AP/Scanpix

Chelsea sikrer gruppeseier med målfest

Stjernegalleriet slo Spartak Moskva på bortebane, og vi tror de gjentar bedriften. Her er dagens to oddstips.

Kommersielt

Les også:
Tipping: Liverpool skal sikre oss 12 rette
Odds: Lesernes oddstips onsdag
Travtips: Lesernes V65-tips
V65 Bjerke: Vi stoler på Cato Antonsen

Det er Champions League som gjelder på langoddsen i dag, og vi lanserer to tips denne gangen også. Vi traff på Benfica til Norsk Tippings meget gode odds 2,00 i går, men var ikke like heldige med Barcelona og Rubin Kazan. Det er på tide å treffe med hele haglsvermen.

Chelsea - Spartak Moskva
Gruppe F. Chelsea ligner allerede en gruppevinner der de topper med 9 av 9 mulige poeng. De har vunnet 4-1 borte mot Zilina, 2-0 borte mot dagens motstander og 2-0 over Marseille på Stamford Bridge. De leder Premier League der de har 5-0-0 og målforskjell 16-0 på hjemmebane. Laget nærmer seg skadefritt, men Lampard står trolig over denne også. Malouda og Benayoun er fortsatt skadet, mens Ramires kan være tilbake.

Spartak vant den første kampen i gruppen, 1-0 i Marseille. De slo enkelt Zilina 3-0 men tapte hjemme for Chelsea. Med 6 poeng skal de trolig slåss om 2. plassen med Marseille. Offensive Ari er ute med skade, Kombarov og kapteinen Parshivlyuk er også ute. Hjemmeseiren virker opplagt. Dette skal Chelsea ta med 2-0, samme sifre som i det omvendte møtet, eller mer. Vi spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 1,65. Oddsen er grei. Objektet kan spilles alene men vi bruker det i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

To millioner ekstra i potten i kveldens V65 på Bjerke. Kjøp en ekspert- eller lyntotokupong i spillboksen under. (Du trenger ikke å registrere for å spille)

Partizan Beograd - Sporting Braga
Gruppe H. Det er nærmest vinn eller forsvinn for serberne i kveld. De har tapt alle sine tre kamper. 0-2 borte mot dagens motstander, 1-3 hjemme for Arsenal og 0-1 borte mot Shakhtar. I fjor slo de Shaktar 1-0 hjemme, ellers er det langt mellom høydepunktene i europeisk sammenheng. Hjemme i Serbia topper Partizan, de har 5-1-0 på hjemmebane. Lite skader i laget. Cleo er trolig på plass igjen etter å ha blitt hvilt i helgen.

Braga har også fått det ganske tungt i denne gruppen. 0-6 for Arsenal i den første kampen var en svak start, men 0-3 på hjemmebane mot Shakhtar i kampen etter var kanskje den aller største skuffelsen. Braga er et utpreget hjemmelag i portugisisk serie, der de to siste bortekampene er tapt for Rio Ave og Benfica. Braga har bare 0-2-3 på de fem første bortekampene i Primera Divisao. Barbosa, Quim og Paulao spilte i det omvendte oppgjøret men er ute i dag. Garcia er også ute.

Dette er bunnoppgjøret i gruppen, som vi tror serberne vinner og dermed trolig sørger for at hverken Braga eller dem selv avanserer. Braga er trolig for svake på bortebane til å få til noe i Beograd. Hjemmeseieren belønnes med 2,20 hos Norsk Tipping, ikke helt i toppklasse i skrivende stund, men godt nok. Vi får en dobbel til 3,63 i odds og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 20.40.

14. Chelsea - Spartak Moskva (0-1) 1,65 3,55 3,45
24. Partizan Beograd - Sporting Braga 2,20 2,95 2,80

Total odds: 3,63

Klikk her for å levere dette spillet

Basel - Roma
Gruppe E. Basel er i god form hjemme i Sveits der de topper Super League ett poeng foran Luzern. I denne turneringen har de slått dagens motstander 3-1 i Italia, men ellers tapt 1-2 for både Bayern og Cluj. Per i dag ser det ut som Bayern vinner gruppe E, mens det er helt åpent mellom Basel, Roma og Cluj som alle har tre poeng ettter tre spilte. Frei, Streller, Huggel og fire andre faste spillere ble hvilt i cupseieren over Bellinzona i helgen. Det ser ut til at Basel kan stille toppet og uthvilt i dag.

Roma spilte 0-0 mot Parma i sin forrige bortekamp, før det hadde de fire strake bortetap, mot Napoli, Brescia og Cagliari, og mot Bayern i denne turneringen. Man har 0-1-3 og målforskjell 2-9 på bortebane i Serie A, 0-0-1 og 0-2 i målforskjell her. De må være det eneste laget i Champions League som ennå ikke har vunnet borte denne sesongen. David Pizarro, kreativ midtbanespiller, er ute med skade, det er også Mexes, Taddei og Adriano. Totti kan også måtte stå over med skade.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Roma - Basel 1 - 3
03.12.2009 Roma - Basel 2 - 1
17.09.2009 Basel - Roma 2 - 0
14.12.2005 Roma - Basel 3 - 1

Her mener vi Norsk Tipping og flere andre bookmakere har feil favoritt. At Romas første borteseier for sesongen kommer nå, med skader på sentrale spillere, på St. Jacob-Park i Basel, mot et lag Roma fullt fortjent tapte 1-3 for på hjemmebane, kan ikke være mer sannsynlig enn at Basel slår Roma igjen Historikken taler for seg selv, formen hos bortelaget peker også i retning av et nytt bortetap, og vi mener hjemmeseieren til 2,55 må prøves. Dette objektet kan spilles som single, men vi bruker det i en dobbel.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

CFR Cluj - Bayern München
Gruppe E. Cluj er absolutt med og kjemper om en 2. plass bak suverene Bayern i denne gruppen. De har spilt og vunnet sin antatt enkleste kamp, hjemmekampen mot Basel, mens bortekampen mot Roma ble tap 1-2 og bortekampen mot dagens motstander ble tapt 2-3. Ingen nye skader hos hjemmelaget ser det ut til, hvilket betyr at bare Muresan og Koné er ute.

Bayern ligger an til å vinne gruppen. De har tatt 9 av 9 mulige poeng, dog ikke uten besvær, og bare Roma er slått med mer enn ett mål. I Bundesliga presterer man noe jevnere enn i starten av sesongen, med 4-2 over Freiburg som siste triumf. Bortetallene er fortsatt ikke bedre enn 1-1-2 og målforskjell 2-5. Det er skader i laget, Klose, Badstuber, Ribery, Robben, Olic, van Bommel og Contento er ute, og troppen teller kun 15 mann i dag. Man stiller trolig ganske likt som mot Freiburg i helgen. Demichelis erstatter skadde Badstuber igjen, ser det ut til.

Uavgjort holder fint for Bayern siden de har 9 poeng mens de andre bare har 3 hver. Cluj er ikke like sterke som de engang var, noe den svake plasseringen i hjemlig liga bekrefter, men de var uheldige som lagde to selvmål mot Bayern sist, og nå kan de klare poeng, kanskje tre. Kampen er åpen og da mener vi 1,83 på alternativet hjemmeseier eller uavgjort er godkjent betaling. Vi får en dobbel til 4,67 i odds og denne setter vi også 100 kroner på innen klokken 20.40.

27. Basel - Roma 2,55 3,00 2,35
31. CFR Cluj - Bayern München (1-0) 1,83 3,40 2,95

Total odds: 4,67

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus