Kai Havertz er en av tre Chelsea-spillere i den tyske EM-troppen. De andre to er Timo Werner og Antonio Rudiger. - Selvfølgelig blir det en spesiell kamp for meg, sa Havertz på søndagens pressemøte.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

22-åringen er Tysklands toppscorer så langt i mesterskapet med sine to mål, og med kantspillere som Robin Gosens og Joshua Kimmich som kan mate Harvetz inne i boksen vil det engelske forsvaret få problemer.

At Kai Havertz scorer mot England i åttendelsfinalen gir 4,10 i odds

Havertz scoret det eneste målet i årets Champions League-finale for Chelsea, og vi tror han kan bli avgjørende også i tirsdagens kamp.

England - Tyskland 2.45 - 3.10 - 2.85 B (spillestopp tirsdag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er to tungvektere i fotballverden som møtes i tirsdagens åttendedelsfinale på Wembley. England mot Tyskland, og vi tror det iallfall er fem gode grunner til å sette pengene på tysk seier.

1) Historien på sin side

Kampene mellom England og Tyskland blir ofte klassikere. England vant VM-finalen i 1966 etter ekstraomganger på Wembley, men siden den gang har Tyskland går seirende ut av kampene som virkelig betyr noe. Tyskland har vunnet flest innbyrdes oppgjør. Statistikken viser 15-4-13, men i mesterskap har VM-vinnerne fra 2014 vunnet flest ganger. Seieren i 1966 er den eneste seieren til England mot Tyskland i et VM. Tyskland har vunnet tre av de fem andre møtene i turneringen. England har kun vunnet én av fem kvalifiseringskamper, mens de har vunnet hver sin kamp i EM-sluttspillene.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

2) Tyskerne liker seg i London

Tyskerne har en god statistikk i London. I oktober 2000 ble Dietmar Hamannmatchvinner i VM-kvaliken på gamle Wembley.Tyskland spolerte også festen i semifinalen i EM i 1996. Et skadeskutt tysk lag spilte en episk kamp på Wembley. Den gangen vant de på straffespark i semifinalen, og det var den nåværende engelske landslagssjefen Gareth Southgate som misset på det avgjørende straffesparket. Tyskland gikk til finalen, hvor de slo Tsjekkia 2-1 etter ekstraomganger.

3) England har oversett en nøkkelspiller

Alle som har fulgt Bundesliga eller Champions League sist sesong rister på hodet over at Englands landslagssjef har oversett Jadon Sancho i EM. Borussia Dortmund-stjernen måtte vente til den siste gruppespill-kampen før han fikk spilletid, og han fikk bare seks minutter på banen. Sancho har dominert i Bundesliga de to siste sesongene, og flere tyske eksperter setter spørsmålstegn ved vurderingen til Gareth Southgate. 21-åringen hadde 17 mål og 16 målgivende pasninger i 2019-2020-sesongen. Sist sesong slet han med skade, men var svært viktig for Dortmund da han kom tilbake i april.

Her kan du skrape Flax på nett

4) Kimmich og Gosens skaper sjanser

To tyske spillere som har vært i kjempeform for Tyskland er Joshua Kimmich og Robin Gosens. Kimmich har vist at han behersker flere posisjoner på banen etter å ha skiftet fra å være defensiv midtbanespiller til å gå inn på høyrekanten i en 4-3-3-formasjon, et system som også har fått frem det beste i Atalantas Gosens. Kimmich, som ifølge påtroppende tysk landslagssjef Hansi Flick, kan bli verdens beste spiller, har vært en konstant trussel med sine presise innlegg fra høyreflanken. Han ble kåret til kampens beste spiller mot Ungarn, mens Gosens spilte en fantastisk kamp mot Portugal på venstrekanten. 26-åringen scoret ett mål og hadde to målgivende. Her kan du skrape Flax på nett Löw har også supertalentet Jamal Musiala i bakhånd. Han var nest sist på det avgjørende 2-2-målet til Leon Goretzka mot Ungarn. Kantspillet til Tyskland blir en utfordring for England. De engelske midtstopperne skal få kjørt seg.

5) Tyskland har en haug med vinnere

En annen forskjell mellom de to lagene er at flertallet av de tyske spillerne har vunnet tidligere. Neuer, Müller, forsvarsspilleren Mats Hummels og midtbanespilleren Toni Kroos startet alle VM-finalen i 2014, for eksempel, da Tyskland vant mot Argentina etter ekstraomganger. Tyskland har tatt seg til semifinalen eller bedre i fem av de seks siste mesterskapene Joachim Löw har ledet laget, og på klubbnivå er flere av spillerne mestere flere ganger. Müller har vunnet Bundesliga ti ganger i karrieren, mens Neuer har spilt i Bayern de ni siste gangene de har vunnet ligaen. Begge har i tillegg vunnet Champions League to ganger. Den første seieren kom på Wembley mot Dortmund i 2013. Midtbanespilleren Kroos har vunnet Champions League fire ganger, mens Ilkay Gündogan har vunnet Premier League tre av de fire siste sesongene med Manchester City.

Her kan du skrape Flax på nett

Ikke nok med det. Goretzka, Kimmich, Emre Can, Matthias Ginter, Niklas Süle, Antonio Rüdiger og Timo Werner var i den tyske troppen som i 2017 vant FIFA Confederations Cup. Det var også Kai Havertz. Det å ha spillere som vet hvordan det er å vinne titler er viktig. De har vært i denne typen situasjoner tidligere, og den erfaringen er uvurderlig. Det er ikke så mange av de engelske spillerne som har opplevd det samme. Det kan vise seg å bli avgjørende.

Vi synes også at den engelske midtbanen virker svakere, særlig i den kreative delen av spillet. Declan Rice og Kalvin Phillips holder ikke samme nivå som Ilkay Gündogan og Toni Kroos. Midtbaneduellen er rått parti favør tyskerne.

Når man i tillegg tar med at Tyskland har sterke resultater i EM og VM, mens England har hatt for vane å mislykkes. Historien kan ødelegge for England. Det ville ikke overraske oss om det var en 22 år gammel Chelsea-spiller som ble matchvinner på Wembley. Tysk seier til 2,85 i odds er absolutt spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset