Foto: Scanpix/Pa Photos

Chelsea vil ha hevn

Søndag ble Chelsea bortdømt i ligakampen mot Manchester United. I kveld møtes lagene i ligacupen på samme bane.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Sandnes Ulf kjemper for livet
Oddstips 2: Norwich må angripes
V65 Bjerke: Jackpot med 1,7 millioner kroner ekstra i sekserpotten

Midtukekupongen består av en fin blanding av Tippeligaen, Adeccoligaen, engelsk ligacup, svensk toppfotball og italiensk Serie A. Alle kampene spilles i kveld. Bonuspotten har steget til 2,7 millioner kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner ved fulltid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Sandnes Ulf – Tromsø
Det er ikke over før det over, er åpenbart moralen i Sandnes Ulf og etter praktforestillingen mot Fredrikstad hjemme fredag (5-1-seier), er det klar sjanse for at hjemmelaget unngår både direkte nedrykk og eventuelt kvalifiseringsplassen.

Vi repeterer Sandnes' seks siste seriekamper: Sjette sist to ganger i ledelsen, men måtte nøye seg med 3-3. Femte sist ledet laget 2-1 borte mot haugesund et kvarter før slutt, men tapte 2-3. Fjerde sist 0-0 i vannpolokampen hjemme mot Odd. Tredje sist kom laget tilbake fra 0-2 borte mot Molde og utlignet fem minutter før slutt, men tapte likevel 2-3. Nest sist burde laget ledet til pause borte mot Rosenborg, men røk tilslutt 0-2. Stort sett marginer imot altså, det som alltid kjennetegner bunnlag. Således var det knallsterkt av laget å snu 0-1 til 5-1 seier hjemme mot Fredrikstad fredag. Kveldens kamp er altså en hengekamp, og med seier i kveld vil laget komme á poeng med Sogndal på trygg plass (men bak på målforskjell).

Tromsø røk som ventet i bortemøtet med Vålerenga søndag i en uhyre svak fotballkamp, nesten kjemisk fri for målsjanser. Vinner Tromsø i kveld, vil laget være fire poeng bak Rosenborg på andreplass og Strømsgodset på tredjeplass, så medaljehåpet er ikke helt ute. Men med hjemmekamp mot Molde i neste serierunde og bortekamp mot Brann i den påfølgende, skal svært mye gå Tromsøs vei for at det skal bli medalje. Det er fortsatt bortekomplekset til Tromsø som gjør at laget ikke klarer å henge med helt der oppe. 4-5-6 var fasiten i sølvsesongen i fjor, i år er tallene meget svake 3-3-7.

Viktige Tommy Høiland er tilbake etter karantene for hjemmelaget. Både Edier Frejd, Bjørnar Holmvik og Aksel Berget Skjølsvik ble meldt usikre tirsdag ettermiddag, men ifølge våre kilder er samtlige friskmeldte til kveldens svært viktige kamp, men trolig starter Berget Skjølsvik på benken etter sitt skadefravær. Islendingen Steinthor Thorsteinsson spilte til en sjelden nier på VG-børsen fredag og blir en av nøkkelspillerne igjen for hjemmelaget.

Tromsø på sin side må unnvære spissen Aleksandar Prijovic som har pådratt seg en forkjølelse, mens kometen Ruben Kristiansen er blitt kneskadet og heller ikke er med sørover. Begge disse startet mot Vålerenga søndag. I følge lokalavisa Nordlys starter Tromsø slik i kveld (4-2-3-1): Lekström - Norbye, Björck, Koppinen, Ciss - Kara, Yttergård Jenssen - Andersen, Kind Bendiksen, Drage - Ondrasek

Hjemmelaget fikk los på lagene foran (les Sogndal) med seieren fredag og imponerte tidvis stort. Har som vi antydet over i denne artikkelen ikke hatt marginene med seg i de foregående kampene, men må ha spilt på seg selvtillit fredag. Hjemme i Sandnes står laget med brukbare 4-5-4, og svært bortesvake Tromsø er en overkommelig motstander i kveld. Lysten og viljen til å berge plassen er normalt mye større enn lysten på en slags teoretisk medalje.H.

2. Mjøndalen – Strømmen
Hengekamp i Adeccoligaen. Mjøndalen vant 3-0 over Tromsdalen forrige runde og ligger godt an i kampen om en av de fire kvalifiseringsplassene til Tippeligaen. Den anvendelige kapteinen Bjarne Kortgaard Ingebretsen sliter med kneet, men er meldt klar til dagens kamp. Mjøndalen har seks poeng ned til Ranheim på 7. plass før denne hengekampen og enkel matematikk forteller da at Mjøndalen er sikret playoff med minst ett poeng i kveld.

Strømmen tapte 1-2 for Kongsvinger i helgen og ligger dermed fortsatt på den øverste nedrykksplassen. Kan prise seg lykkelige over at nedrykksrivalene Tromsdalen, Hødd og Bryne også tapte sine kamper. Midtbanespilleren Gøran van den Burgt soner karantene. Ender kveldens kamp med poengdeling, vil fortsatt Strømmen ligge under streken, pga færre scorede mål enn Tromsdalen på plassen foran. Begge vil stå med 13 minusmål. Det forteller mye om hvor jevnt det er. Skulle Strømmen ta alle poengene i kveld, vil laget passere både Tromsdalen, Hødd og Bryne. Med hjemmekamp mot Alta til helgen og forventede tre poeng der, vil Strømmen ha noen svært avgjørende dager foran seg.

Mjøndalen slo kraftig tilbake etter tre strake tap i helgens hjemmekamp mot Tromsdalen og møter altså et lag i omtrent samme situasjon i kveld. 9-2-2 er sterke hjemmetall og Strømmen har ikke bedre enn 2-3-8 på reise.

Vi tror klart mest på hjemmelaget, men utelukker ikke helt en skrell. HB.

3. Chelsea – Manchester United
Fjerde runde i ligacupen.
Dette er en reprise av søndagens dramatiske storoppgjør på samme bane, der United vant 3-2 med 11 mot 9 spillere og burde ha fått vinnermålet annullert for offside.

Seieren førte United helt opp i ryggen på serieleder Chelsea, og det skiller nå bare ett poeng mellom lagene.

I forrige cuprunde stilte begge lagene med en blanding av etablerte førstelagsspillere og reserver. Chelsea knuste et reservepreget Wolverhampton 6-0, mens United slo Newcastle 2-1.

I kveld må Chelsea klare seg uten en rekke nøkkelspillere. John Terry, Fernando Torres og Branislav Ivanovic er suspendert, mens Ashley Cole og Frank Lampard er skadet. United kommer trolig til å hvile spillere som Robin van Persie, Wayne Rooney og Rio Ferdinand. Shinji Kagawa, Chris Smalling, Phil Jones og Nemanja Vidic står over med skader.

Chelseas tropp: Cech, Azpilicueta, Ferreira, Cahill, Luiz, Bertrand, Mikel, Romeu, Ramires, Mata, Hazard, Oscar, Moses, Piazon, Marin, Sturridge, Turnbull, Saville, Ake.

Uniteds tropp: De Gea, Lindegaard, Johnstone, Wootton, Rafael, Evans, Keane, Buttner, Valencia, Anderson, Nani, Carrick, Cleverley, Fletcher, Powell, Scholes, Cole, Lingard, Vermijl, Tunnicliffe, Hernandez, Welbeck, Macheda.

Dette er bingo all den tid det er uvisst hvilke spillere som starter for lagene i kveld, og vi kommer ikke utenom heldekk. HUB.

Det er storveis jackpot i V65 på Bjerke i kveld og nesten 1,7 millioner ekstra i sekserpotten. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under.

HTML EMBED

4. Norwich – Tottenham
Fjerde runde i ligacupen.
Norwich har klatret til 16. plass på tabellen etter fire poeng på de siste to kampene i ligaen. Tottenham slo Southampton 2-1 på bortebane i helgen og ligger nå på fjerdeplass.

Russell Martin, Mark Bunn og Harry Kane er ute med skader.

Troppen: Ruddy, Bassong, Barnett, Garrido, Howson, Snodgrass, Johnson, E Bennett, Surman, Holt, Rudd, Steer, Turner, Jackson, Pilkington, Hoolahan, Lappin, Fox, Morison, Butterfield, Tierney, Tettey, R Bennett, C Martin.

I forrige cuprunde hadde et B-preget Totteham små problemer med å slå Carlisle 3-0 på bortebane, mens Norwich tok seg videre med 1-0 over Doncaster på hjemmebane.

Emmanuel Adebayor har slitt med mageproblemer denne uken og er usikker. Det samme er Mousa Dembele, mens Scott Parker, Benoit Assou-Ekotto og Younes Kaboul er skadet. Det er ventet at en god del førstevalg hviles i kveld.

Troppen: Friedel, Lloris, Cudicini, Naughton, Walker, Caulker, Gallas, Dawson, Vertonghen, Smith, Livermore, Parrett, Huddlestone, Dembele, Mason, Sandro, Sigurdsson, Lennon, Townsend, Bale, Falque, Dempsey, Defoe, Adebayor.

Tottenham har slitt med Norwich de siste kampene; lagene møttes i ligaen på White Hart Lane i september og april, og London-klubben tok bare ett poeng til sammen.

Norwich tok en fullt fortjent 1-0 seier mot et toppet Arsenal for halvannen uke siden og møter et Tottenham-lag som kommer til å være klart svekket i kveld og kanskje heller ikke særlig motivert? HU.

5. Liverpool – Swansea
Tittelforsvarer Liverpool stilte med mange unggutter og reserver mot West Bromwich forrige cuprunde, men vant likevel fortjent 2-1 på bortebane. Ble snytt for seieren mot Everton i serien søndag da Luis Suarez’ overtidsmål feilaktig ble annullert. Ligger dermed fortsatt ikke høyere enn 12. plass.

En del faste spillere, som Steven Gerrard og Luis Suarez, hviles trolig i dag. Manager Brendan Rodgers tar heller ingen sjanser med strekkplagede Jose Reina.

Troppen: Jones, Wisdom, Coates, Carragher, Enrique, Henderson, Shelvey, Sahin, Downing, Pacheco, Yesil, Assaidi, Gulacsi, Robinson, Wilson, Coady, Sama, Suso, Sterling, Sinclair.

Swansea slet voldsomt med Crawley forrige cuprunde, men reddet avansementet med et mål på overtid. Tapte 0-1 for Manchester City i serien i helgen og ligger ett poeng foran dagens motstander.

Førstekeeper Michel Vorm er ute med skade og erstattes av Gerhard Tremmel. Kaptein Ashley Williams og Wayne Routledge betegnes som usikre, og Ben Davies hviles trolig.

Troppen: Troppen: Flores, Tate, Williams, Britton, Michu, Graham, Hernandez, Dyer, Routledge, Monk, Shechter, Moore, De Guzman, Tiendalli, Rangel, Ki, Tremmel, Agustien, Gower, Richards, Davies, Cornell.

Igjen er det svært uvisst om hvilke lag som stables på beina her og da blir det bingopreg. Liverpool blir som vanlig overspilt på Anfield. Tjakamp. H.

6. Djurgården – Syrianska
Det gjenstår to kamper i Allsvenskan. Djurgården har hatt en middels sesong og ligger på 8. plass (8-12-8). Har hatt lite å spille for på senhøsten og har ikke prestert bedre enn 1-1-4 på de siste 6. Stiller samme tropp som til de to foregående kampene.

Syrianska ligger fjerde sist, og det er bare to poeng ned til kvalifiseringsplassen. Klarte 1-1 borte mot gulljagende AIK forrige runde og har 1-3-2 på de siste 6. Omar Jawo soner karantene etter å ha blitt utvist som innbytter sist.

Det endte 1-1 da lagene møttes i serien i juli.

Bortelaget har alt å spille for, mens formløse Djurgården ikke har noe å spille for. HUB.

7. Helsingborg – IFK Göteborg
Helsingborg ligger på femteplass, og det er for langt opp til de tre plassene som gir mulighet for spill i Europa neste år. Formen er imidlertid god (3-3-0 på de siste 6). Loret Sadiku og Joseph Baffo er skadet, mens Christoffer Andersson er suspendert.

IFK har tapt de to siste kampene og ligger på 9. plass, ti poeng bak dagens motstander. Pontus Farnerud og Joel Allansson er tilbake i troppen, men Mattias Bjärsmyr, Robin Söder og Sam Larsson står over grunnet sykdom. Nordin Gerzic, Erik Lund og Mikael Dyrestam er ute med skader, mens Stefan Selakovic soner karantene.

Lagene spilte 1-1 i Göteborg i juni, og det begynner å bli noen år siden sist Helsingborg tapte for IFK.

Helsingborg holder koken imponerende bra selv om laget ligger i ingenmannsland. IFK var seriefavoritt før sesongen og har skuffet voldsomt. Hjemmebane avgjør her. H.

8. Kalmar – IFK Norrköping
Kalmar ligger på 7. plass med 37 poeng på 28 kamper og er ferdigspilt for sesongen. Vant 2-1 borte mot Häcken sist og har 2-2-2 på de siste 6. Petter Wastå, Daniel Mendes, Mats Solheim og Paulus Arajuuri er skadet, mens Nenad Djordjevic soner karantene.

Norrköping ligger på plassen over, men har tatt 9 poeng mer. Topper formtabellen med 4-1-1 på de siste 6. Christoffer Nyman soner karantene, ellers samme tropp som sist.

Norrköping vant det motsatte oppgjøret i juli 2-1, men Kalmar vant de tre innbyrdes før det.

Legg merke til at IFK er seriens tredje beste bortelag (7-2-5).

Begge lagene kommer fra overraskende borteseire mot lag som hadde alt å spille for. Kalmar er normalt sterke på Guldfågeln Arena, men bortelaget er altså et av seriens beste bortelag. Begge går for seier? HB.

9. Åtvidaberg – GIF Sundsvall
Åtvidaberg ligger på 10. plass med 35 poeng, mens Sundsvall på tredje sisteplass (plassen som gir kvalifisering) har tatt 28 poeng. Dette er altså en lite viktig kamp for hjemmelaget, mens Sundsvall kjemper for livet om dagen.

Åtvidaberg har 2-1-3 på de siste 6, mens bortelaget står med beskjedne 0-3-3. Legg merke til at Åtvidaberg har tatt 24 av 35 poeng på hjemmebane.

De faste spillerne Allan Olesen og Mohammed Abubakari soner karantene for hjemmelaget.

Midtbanespilleren Simon Helg måtte ut med skade i pausen sist og står over i dag. Ellers ingen skader for GIF.

Det motsatte oppgjøret i juli endte 3-3, og Åtvidaberg vant begge de innbyrdes forrige sesong.

Sundsvall-trener Søren Åkeby har varslet flere endringer i startoppstillingen i kveld, men laget er uten seier på sine ni siste. Uavgjort er laget ikke tjent med. Her må det angripes. HB.

10. Inter – Sampdoria
Inter står med fem strake trepoengere i serien og har klatret til 3. plass. Har følgende spillere ute med skade: Philippe Coutinho, Joel Obi, McDonald Mariga Wanyama, Wsley Sneijder, Christian Chivu og Dejan Stankovic. Juan Jesus soner karantene.

Sampdoria startet sesongen med full pott på de tre første kampene, men har bare tatt to poeng på de siste seks. Ligger dermed på 11. plass, 11 poeng bak dagens motstander. Nicola Pozzi, Nenad Krsticic, Enzo Maresca og Pedro Obiang står over med skader.

Inter er i ferd med å finne seg selv, og bortelaget er hardt rammet av fravær. Vi kan ikke gardere. H.

11. Juventus – Bologna
Juventus leder ligaen etter å ha åpnet sesongen med 8-1-0. Bologna står med tre strake tap og ligger nest nederst (2-1-6).

For hjemmelaget er Claudio Marchisio ute med skade, mens Arturo Vidal og Antonio Conte soner karantene.

Bologna har følgende spillere ute med skade: Diego Perez, Gianluca Curci, Cesare Natali, Robert Acquafresca og Henry Gimenez. Daniele Portanova og Alessandro Diamanti er utestengt.

Juventus har slitt mot Bologna de siste sesongene, og de fem siste oppgjørene har endt 1-3-1.

Nå er det så lenge siden at Juventus har tapt en Serie A-kamp at undertegnede har mistet tellingen. Bologna viser fint lite for tiden og er nok en klar nedrykkskandidat denne sesongen. Før eller siden går Juve på en smell, men Bologna er en svært overkommelig oppgave. H.

12. Atalanta – Napoli
Atalanta står med fire poeng på de siste to kampene og har klatret til 15. plass. Napoli ligger på andreplass og har bare tapt for lederlaget Juventus så langt (7-1-1).

Michele Ferri, Ivan Radovanovic, Adriano Ferreira Pinto, Daniele Capelli og Davide Biondini er ute med skader for hjemmelaget. Luca Cigarini og Federico Peluso soner.

Juan Zuniga og Edison Cavani er eneste fravær hos Napoli. Men Cavani er ingen hvem som helst og var sårt savnet i hjemmekampen mot Chievo søndag.

Atalanta står med 2-0-2 hjemme hittil, mens Napoli står med 2-1-1 borte. Kun sju mål har hjemmelaget scoret på sesongens ni første seriekamper. Fjorårets scoringsmaskin, argentineren German Denis, hadde 16 seriemål da. I år er det kun blitt to scoringer, og Atalanta trenger å få Denis igang igjen. Vi bruker alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 31.10.2012 18:55
1.Sandnes Ulf - TromsøH
2.Mjøndalen - StrømmenHB
3.Chelsea - Manchester UnitHU
4.Norwich - TottenhamHU
5.Liverpool - SwanseaU
6.Djurgården - Syrianska FCHUB
7.Helsingborg IF - IFK GöteborgU
8.Kalmar FF - IFK NorrköpingH
9.Åtvidaberg - GIF SundsvallHB
10.Inter - SampdoriaH
11.Juventus - BolognaH
12.Atalanta - NapoliHU

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 31.10.2012 18:55
1.Sandnes Ulf - TromsøH
2.Mjøndalen - StrømmenHB
3.Chelsea - Manchester UnitHUB
4.Norwich - TottenhamHU
5.Liverpool - SwanseaH
6.Djurgården - Syrianska FCHUB
7.Helsingborg IF - IFK GöteborgH
8.Kalmar FF - IFK NorrköpingHB
9.Åtvidaberg - GIF SundsvallHB
10.Inter - SampdoriaH
11.Juventus - BolognaH
12.Atalanta - NapoliHUB

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus