Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel EL: Arsenal må skaffe seg et forsprang
Oddssingel EL: Jovetic kan ødelegge for sin egen klubb
Oddssingel EL: Nedrykkstruede Villarreal tar første stikk i Kvartfinalen
Oddssingel Get-ligaen: Storhamar tar kommandoen fra start
V5-lunsj Drammen: Vi spiller ikke favorittene i Drammen
V4-lunsj Sverige: Godbiter i lunsjen på Jägersro
Lykkespill: Potten stiger - bli mangemillionær i påsken!

Det er første kamp i de fire kvartfinalene i Europa League som er det soleklare høydepunktet på torsdagens langoddsprogram. Alle de fire kampene starter kl 21.00. I tillegg er det klart for fjerde kamp i sluttspillfinalen mellom Frisk og Storhamar, likeså i den svenske finaleserien mellom Luleå og Frölunda. Og i NHL er Stanley Cup-igang, det spilles tre kamper natt til fredag.

NB! Fredag er det ca 376 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Slavia Praha - Chelsea B/B - 2,55 (Spillestopp 20:55)

Klikk her for å levere dette spillet

Det er ingen tvil om at dette er en svært vrien kamp å tippe. Det er første kamp mellom lagene i kvartfinalen av Europa League. Vi har dog funnet et objekt.

Slavia Praha blir en artig utfordring for Chelsea. Laget scoret totalt seks mål over to kamper mot Sevilla i åttendedelsfinalen. Det endte første 2-2 i Spania, deretter 2-2 etter fulltid i Tsjekkia. I ekstraomgangene vant altså Slavia Praha 2-1, og stillingen ble 4-3. Dette sendte tsjekkerne videre til en utrolig kvartfinale i Europa League. Dette er første gang laget er kommet så langt i denne turneringen, og det er naturligvis stort. I gruppespillet kom laget på andreplass med 10 poeng på seks kamper. Zenit, Bordeaux og København var lagene i gruppa. Det er ikke aller verst å ta 10 poeng i denne gruppa.

I den hjemlig serien er kveldens hjemmelag gode. Det er hele syv poeng ned til andreplassen, som er Viktoria Plzen. Sistnevnte som var i gruppespillet i Champions League i år. De fikk blant annet 5-0 i sekken på hjemmebane av Real Madrid. Det er klart, en kvartfinale er en kvartfinale - men det skal være klasseforskjell mellom kveldens to lag.

Tomas Soucek er ute med suspensjon til dagens kamp.

Chelsea spilte senest mandag, mot West Ham på Stamford Bridge. Det ble en finfin 2-0-seier. Det er mye kamper for tiden, og noen utskiftninger fra mandagens kamp vil vi se i kveld. Willian, Pedro og Giroud skal, trolig, alle være tilbake i startelleveren. Det samme gjelder fort Marcos Alonso. Det går og rapporter på at keeper Caballero kan få en sjelden start i kveld.

Chelsea er inne i en god stim for øyeblikket. Fem av de siste syv Premier League-kampene har endt i seier. Nå har også blåtrøyene fra London tre på rappen. Hovedstadsklubben er på tredje i Premier League nå, men det er kun tre poeng ned til femteplass som ikke gir Champions League-spill neste år. Vinner man Europa League er man direkte kvalifisert til CL. Jeg tror et av hovedmålene til Chelsea er å vinne Europa League i år.

I kveldens kamp tror jeg vi får se et Chelsea-lag som går rett i strupen på den tsjekkiske motstanden. Normalt spiller man med Hazard, Giroud og Willian/ Hudson Odoi foran. Normalt sett bør dette være nok til at laget skaper massevis av sjanser. I tillegg er Hazard i toppform. Han spilte en toppkamp og scoret begge målene mot West Ham mandag.

Begrunnelse B/B: I denne vriene kampen må man ta et valg. Og jeg føler meg sikker på at Chelsea er klart best av disse to. Jeg ser for meg at Chelsea skaper to-tre store muligheter allerede i førsteomgang. Normalt sett er dette nok til å lede 1 eller 2-0. I andreomgang blir det nok mye balltrilling fra bortelaget, og da vil det også komme rom til Hazard. Normalt, om laget leder til pause, så vinner de også kampen. Dette spilles til 2,55.

Klikk her for å levere dette spillet