*Nettavisen* Sportspill.

Chelsea vinner London-derbyet

Foto: (Reuters/Scanpix)

Vi går for 12 rette på Boxing Day og vi får to sjanser. Her er dagens første tippetips!

26.12.11 09:48

Sportspills meny 2. juledag
Tippetips 1: Chelsea vinner London-derbyet
Tippetips 2: Vanskelig for Wigan på Old Trafford
Oddstips 1: Liverpool knuser Blackburn
Oddstips 2: Reading er i storform
Premier League: Skader og karantener
Premier League: Hvilke lag gjør det best i julen?
Travtips: Leangen 2. juledag

I dag er det Boxing Day i England, en stor dag for tipping og engelsk fotball, og Norsk Tipping avvikler to tippekuponger på én og samme dag. Lørdagskupongen, den røde, har innleveringsfrist allerede klokken 13.55, mens den gule søndagskupongen har innleveringsfrist klokken 15.55.

Alle kampene er hentet fra Premier League, Championship og League One.

Bonuspotten er oppe i 800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kuponger. Dersom ingen tar bonuspotten på dagens første kupong, vil den naturlig nok øke en del til dagens andre kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Chelsea - Fulham
Chelsea spilte borte mot London-rivalen Tottenham bittelille julaften, og kampen endte 1-1 etter at Chelsea tidlig havnet under. Men allerede etter 24 minutter var en av høstens store formspillere, Daniel Sturridge, frempå og utlignet etter god jobb av Ashley Cole. Også borte mot Wigan spilte Chelsea 1-1. Chelsea ligger fortsatt bak Tottenham og Manchester-lagene på tabellen. De har 6-0-2 på åtte kamper på Stamford Bridge.

Manager Villas-Boas fikk ytterligere et par skader i laget forrige runde, og det ser ut som Ivanovic (f) og Mikel (m) ikke blir klare til Boxing Day-derbyet i London. Så er spørsmålet om Luiz (f) er klar etter skade, det gjenstår å se. Er han ikke det, kan Chelsea måtte stille samme alternative forsvarsrekke som sist, som forsåvidt fungerte bra. Ramires er suspendert, og vi kan muligens få se Lampard fra start. Troppen:

Cech, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Cole, Romeu, Lampard, McEachran, Mata, Malouda, Meireles, Torres, Drogba, Kalou, Sturridge, Lukaku, Turnbull.

Fulham skuffet seg selv, oss og mange andre da de røk ut av Europa League med 2-2 hjemme mot Odense, men det er allerede historie, de fulgte opp med en kontrollert 2-0-hjemmeseier mot Bolton i Premier League. Forrige uke var de overraskende langt unna å få til noe hjemme mot Manchester United, som storspilte riktignok, men det ble hele 0-5 på Craven Cottage før Hangeland og de andre fikk hvile. Fulham ligger på nedre halvdel med 4-6-7 totalt, lite imponerende 1-3-4 på andres gress, og skal passe seg for å ikke havne under streken. Defensivt er de ikke like trygge som forrige sesong.

Det er ingen nye skader eller suspensjoner og denne gjengen tar den korte turen:

Stockdale, Etheridge, Riise, Kelly, Baird, Hangeland, Hughes, Dembele, Briggs, Kasami, Duff, Murphy, Gecov, Etuhu, Ruiz, Dempsey, Frei, Zamora, Sa, Johnson.

14-7-1 fordel Chelsea på innbyrdes oppgjør sier sitt, og utfra det lagene har vist i sine respektive kamper den siste tiden, blir Chelsea klare favoritter igjen. Fulham prøver å være et mer offensivt lag denne sesongen, men har ikke lykkes spesielt godt med det, og vi tror som de fleste andre at de taper på Stamford Bridge. H i kamp 1.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

2. Derby - Leeds
Derby viste gode takter tidligere i høst. Nå har de 1-1-4 på de seks siste og synker mot nedrykk. Etter hjemmeseier mot Bristol City ble det tap i Ipswich forrige runde.

Derby mangler Hendrick (m) og Steven Davies (a), men har ellers fått klar et par spisser, Robinson og Tyson, i tillegg til Maguire og Ball, så det er mange muligheter på topp for manager Nigel Clough.

Leeds beviser igjen og igjen at de ikke er til å stole på, og at seier i dag gjerne betyr tap i morgen. 2-1-2 på de fem siste inkluderer 4-0 over Forest, tap 1-2 hjemme mot Barnsley, tap 0-1 hjemme mot Reading og 1-1 i Watford. Det er hjemme på Elland Road de er mest uberegnelige, på bortebane er Leeds ofte gode og har 5-3-3 totalt.

Manager Simon Grayson har de aller fleste klare, det er ingen nye skader eller suspensjoner. Kapteinen Howson er ute til over nyttår.

Det står 5-0-0 fordel Derby på de fem siste innbyrdes uansett bane. Derby er nesten like uberegnelige som Leeds, og dette er et vrient tippeobjekt. Men tippe skal vi, og magefølelsen sier at Leeds, som har gjort et par dårlige kamper i det siste, nå slår tilbake med en god prestasjon og bryter med sin dårlige statistikk mot Derby. Det hadde passet godt inn i Leeds sitt mønster av tap og seire, og de er gode nok til å få et resultat. UB i kamp 2.

3. Millwall - Portsmouth
Millwall har alt i alt vært en skuffelse denne høsten. Hjemme på The Den skal de tradisjonelt være sterke, enda sterkere enn de 4-5-2 de har hittil. På bortebane har de ikke fått til stort, og nedrykk er få poeng unna. 0-2-tapet i Hull forrige runde var tredje kampen på rad Millwall ikke scoret i.

Hjemmelaget styrkes av at Abdou (m) og Trotter (m) er tilbake. Midtbaneduoen er en del av stammen i laget, og det passer nok meget bra for manager Jackett at disse er tilbake til romjulskampene. Baker (f) ble skadet sist, det gjorde også spilleren som erstattet ham mot Hull, Stewart, som er ute nå, mens Baker kan rekke kampen. Forde (k) må trolig stå over for sjette gang på rad.

Portsmouth fremstår som dag og natt avhengig av dagsformen, men det har sett mest lyst ut i det siste. Husekleps klubb har 1-1 mot Southampton, en 1-0-seier borte mot Burnley før det, der Norris ble matchvinner på overtid, og 2-1 hjemme mot Coventry før det. Så det står ikke så verst til, 3-2-1 på de seks siste er bra, men 7-6-8 totalt hittil blir det neppe opprykk av og laget er blant de vanskeligste å tippe.

Lagets kaptein Lawrence er trolig ute igjen, mens Varney (a) kan være tilbake. Det er også gode muligheter for at manager Appleton lar Huseklepp (m) starte, siden West Brom har kalt tilbake Thorne fra utlån.

Portsmouth har ikke tapt på en stund, og vil gjøre alt for å unngå tap igjen. Vi tror imidlertid det kan bli tungt nå som Millwall får tilbake et par viktige spillere og tross alt ikke har tapt med enn to hjemmekamper. HU i kamp 3.

4. Southampton - Crystal Palace
Southampton leder fortsatt Championship, men vi ser tydelig at formen ikke er like enestående god som tidligere i høst. 10-1-0 på hjemmebane er meget sterkt, men poengtapet vi begynte å lure på når skulle komme, kom i forrige hjemmekamp med 2-2 mot Blackpool. Siden ble det 1-1 i sørkyst-havnebyderbyet mot Portsmouth, en liten opptur etter bortetap mot både Doncaster og Bristol City.

Chaplow (m) er tilbake fra skade. Davis (k) var tilbake sist, og vokter trolig buret igjen. Barnard (a), Jaidi (f), Seaborne (f) og Connolly (a) er skadet.

Crystal Palace slo ambisiøse Birmingham 1-0 forrige uke, etter en sen scoring av Dikgacoi. Det var Palace sin andre 1-0-seier på rad, og det med skader i laget, og det skal ikke så mye til før de kan blande seg inn i en play-off-diskusjon, det er bare 2 poeng opp per i dag. På hjemmebane har de bare ett tap, borte har de 5-0-6 totalt.

Den oppfinnsomme Zaha (m) er tilbake fra suspensjon, det er positivt for manager Freedman som da får en ekstra liten dimensjon i spillet. Men Jedinak (m) er nå suspendert. Keinan (f) og Moxey (f) er på vei tilbake, men neppe i dag. I tillegg er tre langtidsskadde spillere ute.

Har Southampton hatt en liten downperiode, eller har de møtt veggen etter en helt rå sesongstart? Svaret kommer i dag. Det står om 1. plass i Championship, og vi forventer at Southampton kommer på rett kjøl med en hjemmeseier. Enkelt blir det ikke, for Palace har vært gode på bortebane hittil og stiller ganske sterkt. H i kamp 4.

5. Barnsley - Blackpool
Barnsley var inne i en meget god periode, som endte med et braktap 3-5 på hjemmebane for Ipswich. Her ledet Barnsley 2-0 på et tidlig tidspunkt, men ble tatt på senga av et Ipswich som helt plutselig begynte å storspille etter pause. Deretter ble det tap borte for West Ham, og så var man bare middels igjen. 5-2-4 på hjemmebane.

Innlånte Drinkwater og Ranger (a) er begge skadet. Synd, for disse har bidratt til de gode resultatene den siste tiden. Men ellers har manager Keith Hill ingen nye skader, og har fått spillere tilbake i alle lagdeler den siste tiden, og burde kunne stille et sterkt lag.

Blackpool hadde flere skudd i stolpene hjemme mot Watford forrige runde, men klarte aldri score og det endte 0-0. Før det spilte de 2-2 borte mot Southampton, og formen er grei. Play-off er bare tre poeng unna, og som bortelag er man ganske middels med 2-5-4 totalt.

Baptiste (f) og Grandin (m) er tilbake fra skader, men det er ikke sikkert de spiller fra start. Keith Southern (m) er ute.

Begge lag spiller offensiv fotball og scorer gjerne en del mål. Vi tror det kan bli målrikt her, 2-2 blir vårt resultattips, men dette er en åpen affære og selv om troen på uavgjort er størst, er det farlig å utelukke noe her. HUB i kamp 5.

6. Nottingham Forest - Peterborough
Måltørken og de svake resultatene fortsetter for Nottingham Forest. De er uten scoring i sine fem siste, og har samtidig sluppet inn 7, men med 0-0 hjemme mot Bristol City ble det hvertfall ett poeng. Klubben som spilte play-off om opprykk forrige sesong, ligger nå på nedrykksplass og slipper inn alt for mange baklengs, og noe må gjøres.

Lynch (f) er usikker med en skade han fikk sist, og Morgan (f) er skadet. Moussi (m) er tilbake fra suspensjon. Miller (a) og Cohen er ute, og McCleary (a) kan miste denne kampen, men Blackstock og Tudgay var tilbake sist, så det ser ikke så ille ut alt i alt.

Peterborough viser ikke mestertakter de heller, men de slo bunnlaget Coventry 1-0 hjemme forrige runde, og spilte 1-1 i Leicester før det. De har plassert seg rundt midt av tabellen og der kan de godt tenkes å holde seg resten av sesongen. 2-3-6 på bortebane er lite å skryte av.

Manager Darren Ferguson fryktet at sentrale Frecklington (m) og Tomlin (a) kunne være ute i lengre tid, men nå ser det ut til at skadene deres ikke er så alvorlige som fryktet. Kanskje kan de få en rolle i dag, Frecklington er nærmest, kanskje får de hvile.

Det er sannelig noen vriene Championship-oppgjør på denne kupongen, og denne kampen på City Ground er ikke noen åpen bok den heller. Hjemmelaget er i dårlig form, men før eller senere må de vinne igjen, og mot et svakt bortelag som Peterborough, som trolig stiller litt redusert, skal det være muligheter. Vågal H i kamp 6.

7. Burnley - Doncaster
Burnley begynner å vise stor form. De har 4-0-1 på sine fem siste, inkludert sterke borteseire 3-2 i Hull, 2-1 mot West Ham og 1-0 i Brighton. Men mellom disse røk de 0-1 hjemme for Portsmouth, og som hjemmelag er de blant de svakeste, 3-3-5 totalt. Det hjalp ellers godt på at Brighton ble redusert til 9 mann på kampens 12 første minutter i Burnleys forrige seier, men tre poeng er tre poeng og nå blir det spennende å se om Burnley kan heve prestasjonene hjemme på Turf Moor og blande seg inn i opprykkskampen.

Bare Ings (a) og Jensen (k) mangler hos hjemmelaget.

Doncaster har hatt en tung første halvdel av sesongen og kan takke et skakkjørt Coventry for at de ikke ligger aller sist. 5-4-13 totalt er dessverre for svakt, men skal man se på det positive, så har Doncaster vunnet sine to siste hjemmekamper, mot ambisiøse Southampton og Leicester. Billy Sharp scoret begge i 2-1-seieren over Leicester. Han er lagets definitive toppscorer og en av svært få profiler, og som liten klubb med tynn økonomi, ønsker Doncaster å selge Sharp i januar, hvis prisen er høy nok.

Chimbonda (f) og El-Hadji Diouf (a) er tilbake, men innlånte Fortune (a) er kalt tilbake til West Bromwich. Goloun (m) er usikker, Woods er stadig ute.

Burnley har påfallende svake 0-2-2 på sine fire siste mot dagens motstander. Nå er de i form, dog best på bortebane, men vi mener de skal ha gode muligheter i dag. Vi frykter Doncaster og Billy Sharp, de kan overraske, men vi satser på at det ikke skjer på Turf Moor. H i kamp 7.

8. Yeovil - Charlton
Yeovil Town er ikke noe stort hjemmelag denne sesongen, med sine 3-2-6 totalt. De er ikke stort bedre borte, og ligger og vaker rett over nedrykk med 20 poeng. 2-3-1 på de seks siste er imidlertid oppsiktsvekkende bra.

Hjemmelagets innlånte førstekeeper Gilmartin sliter med en skade i fingeren, og det fryktes at han ikke kan spille her. Juniorkeeper Cafer og keepertrener Stewart er begge skadet, så det kan i verste fall bli snakk om en vikar i mål, via "emergency loan market". Manager Skiverton mangler også Gilbert (f) som er suspendert, men N'Gala (f) returnerer fra suspensjon.

Charlton leder ligaen, men etter en meget sterk periode har de måttet nøye seg med 1-1 hjemme mot Oldham og 1-1 borte mot svake Walsall i sine to siste. Bradley Wright-Phillips er lagets suverene toppscorer med 14 mål, men det er over en måned siden forrige gang han scoret. 14-6-1 totalt er mesterlig, og Charlton har et fem poengs forsprang på nærmeste utfordrer allerede. De er ligaens klart beste bortelag med sine 8-2-1 borte totalt.

Lagets kaptein Jackson (m) er fortsatt ute, det er også Stephens (m).

Charlton skal være best av disse, og vi tror ikke de taper. Man må jo tro at de går for seieren, men aller viktigst er det kanskje å unngå tap, og vi velger å ta med uavgjort her, på bakgrunn av lagenes formkurver. UB i kamp 8.

9. Walsall - Sheffield Wednesday
Walsall er inne i en litt svak periode, der de spiller uavgjort mot de fleste og på den måten taper to poeng hver gang. 1-1 hjemme mot ligaleder Charlton forrige hjemmekamp er forsåvidt ikke noe håpløst resultat, men 3-9-9 totalt gir en plass under streken.

Smith (f) er usikker og skal sjekkes nærmere kampstart, mens Lancashire (f) er ute. Jarvis (a) er tilbake fra tre kampers suspensjon og Hurst (m) er tilbake fra skade.

Sheffield Wednesday er ligaens beste hjemmelag, men har noe mer menneskelige 5-2-4 totalt på bortebane. De holder en 2. plass før Boxing Day, og målet til den gamle storklubben er selvsagt opprykk, og klarer man ikke det, er det uansett viktig å havne over rivalen Sheffield United på tabellen. Formen er meget god, og Wednesday har 3-2-0 på sine fem siste mot dagens motstander, uansett bane.

Manager Megson har ikke lenger førstevalget i mål, Bywater, tilgjengelig, han er dratt tilbake til moderklubben etter endt utlån. Enten O'Donnell, Jameson eller Weaver vokter buret i dag. Det er ingen nye skader eller suspensjoner. Madine, Buxton og O'Connor er fortsatt ute.

Wednesday er i meget god form og scorer flittig. De har tradisjonelt et godt tak på Walsall og blir våre klare favoritter, selv på bortebane. B i kamp 9.

10. Preston - Carlisle
Preston hadde bare én seier på sine elleve siste da de dro til Milton Keynes og vant 1-0 under de midlertidige managerene Alexander og Unsworths ledelse. Manager Phil Brown hadde da fått sparken 14. desember, tre dager i forveien. Resultatet er oppsiktsvekkende, siden MK Dons var ubeseirede på ti hjemmekamper før dette. Preston scoret et tidlig mål og forsvarte ledelsen inn de neste 85 minuttene. Preston ligger som nummer 10, men ikke mer enn tre poeng unna play-off, og det blir spennende å se om de midlertidige og etter hvert den nye manageren kan lede laget inn i opprykkskampen igjen.

Mellor (a) er ute etter en kneskade sist. Nicholson (m) er også skadet, men ellers er det lite nytt.

Carlisle ligger noen få poeng foran dagens motstander. De er blant de bedre bortelagene med 5-3-3 borte totalt. Formen er helt på det jevne, 2-3-1 på de seks siste. Forrige bortekamp vant de 2-1 i Scunthorpe.

Ribeiro (f) er tilbake etter skade sist, og det er ingen nye fravær for manager Abbott, tvert imot så er det mange som banker på døra og ønsker seg plass i startoppstillingen, så dette ser lovende ut.

Preston, med to seire på sine 12 siste spilte, er favoritter med 48 prosent på folkerekka i skrivende stund. Carlisle, som stiller toppet og som bare har tapt 3 av 11 bortekamper, har bare 25 prosent. Det ser ikke riktig ut, dette skal kunne bli jevnere enn som så, og vi skal ha med borteseieren. Vi garderer for hjemmeseieren, da det er nye folk ved roret og ny giv hos Preston, og så får vi helgardere på det store systemet. HB i kamp 10.

11. Leyton Orient - Milton Keynes Dons
Leyton Orient har spilt godt og fornuftig og har vunnet sine to siste. 3-0 over Exeter og 2-1 borte mot Notts County ga viktige poeng etter en svak periode før det. Orient er oppe på 17. plass, men trenger flere poeng for å holde nedryksstriden på avstand. De har 3-3-5 på hjemmebane.

McSweeney (f) er suspendert etter rødt kort mot Notts County. Chorley (f) sliter med en skade og Cox (m) er ute. Ellers lite skader, og QPR-spiller Cook (m) forlenget låneavtalen og blir en måned til.

MK Dons er med i kampen om opprykk, slik de har tradisjoner for, og formen er god. Men det ble tap 0-1 hjemme for Preston forrige runde, etter fire strake seire, og med det resultatet røk MK Dons lange rekke av hjemmekamper uten tap. På bortebane har de sterke 6-1-3 totalt.

Williams (m) er tilbake fra suspensjon og Gleeson (m) er bra etter en smell. Manager Karl Robinson har få skader og trenger ikke gjøre mange endringer.

Det ble 2-2 her forrige sesong. Normalt er dette en borteseier, men Leyton Orient viser bedre form enn på lenge, mens MK Dons skuffet litt sist og må anstrenge seg for å slå tilbake. Dette kan bli jevnt. UB i kamp 11.

12. Huddersfield - Chesterfield
Huddersfields lange rekke uten tap i ligaen fikk sin slutt da det ble 0-2 borte for Charlton for en måned siden. Siden da har Hudds tapt enda en kamp, 0-1 hjemme for Bournemouth, og det ble 4-4 borte mot Sheffield Wednesday uken etter. Dette har tatt opprykkskandidaten ned til 4. plass, med 10-9-2 totalt. De er allerede 9 poeng bak ligaleder Charlton, og det ser ut til å bli meget hard kamp om opprykk fra League One denne gangen. 6-3-1 på hjemmebane for Huddersfield.

Kapteinen Clarke (f) er suspendert og det blir trolig Kay og Bruce som stopperpar denne gangen. Manager Clark har dessuten kalt tilbake McCombe fra utlån i Preston for å styrke forsvaret. Johnson (m) er ute til over nyttår, mens Lee er tilbake fra tre kampers suspensjon. Ellers er det ingen fravær og det ventes at målmaskinen Rhodes og Novak danner spisspar.

Chesterfield er ligaens svakeste bortelag, bare 1-1-8 har de klart på sine ti spilte bortekamper. 14 scorede mål på disse er ikke så ille, men 26 baklengs er verst i klassen og forklarer hvor problemet ligger. Chesterfield ligger sist på tabellen og har 5 poeng opp til trygg plass. Formen er svak med 0-2-4 på de seks siste.

Robertson (f) er tilbake etter et langt skadefravær og kan på litt sikt forhåpentligvis bli forsterkning i forsvaret, der manager Sheridan har hatt lite stabilitet og mange skader. Franskmanen Jimmy Juan (m) kan også være aktuell i dag. Etter en periode som klubbløs har han trent seg opp med Chesterfields reservelag. Erfarne Lester (a) er suspendert.

Etter noen runder med litt mindre glimrende resultater enn vanlig, ser dette ut som en god anledning for Huddersfield til å ta en knusende hjemmeseier igjen. Chesterfield slipper ofte inn mange mål og det kan bli stygge siffer på Galpharm, tror vi. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.12.2011 13:55
1. Chelsea - Fulham H
2. Derby - Leeds U B
3. Millwall - Portsmouth H U
4. Southampton - Crystal Palace H
5. Barnsley - Blackpool H U B
6. Nottingham Fore - Peterborough H
7. Burnley - Doncaster H
8. Yeovil - Charlton U B
9. Walsall - Sheffield Wedne B
10. Preston - Carlisle H B
11. Leyton Orient - MK Dons U B
12. Huddersfield - Chesterfield H

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.12.2011 13:55
1. Chelsea - Fulham H
2. Derby - Leeds U B
3. Millwall - Portsmouth H U
4. Southampton - Crystal Palace H
5. Barnsley - Blackpool H U B
6. Nottingham Fore - Peterborough H
7. Burnley - Doncaster H
8. Yeovil - Charlton U B
9. Walsall - Sheffield Wedne U B
10. Preston - Carlisle H U B
11. Leyton Orient - MK Dons H U B
12. Huddersfield - Chesterfield H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.