Foto: Olly Greenwood / Afp / Ntb Scanpix

Chelsea vinner på rutinen

Vi markerer ren H på Stamford Bridge og spiller om 4,1 milllioner bonuskroner på lørdagskupogen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen: Gull i Trondheim?
Oddstips 1: Evertons femte seier
Oddstips 2: Palermo taper i Genoa

V65 Kalmar: Spill til Sverige lørdag kveld
Premier League: Skaderapport
Premier League: 20 ting om helgens runde
Tippeligaen: Skaderapport

Lørdagskupongen består av ett oppgjør fra Tippeligaen, ellers engelske oppgjør fra Premier League og The Championship.

Bonuspotten er oppe i 4.100.000 kroner og vi nærmer oss en ny gull-kupong der potten fordeles på alle med 12 rette. Men bare dersom ingen blir alenevinner på dagens kupong og stikker av med hele summen alene.

1. Viking - Aalesund
Tippeligaen. Vikings bortekamp på Lillestrøm forrige runde endte 0-0 og var ingen høydare. Nå har de litt kjedelige 1-3-1 på sine siste fem, men seieren kom i forrige hjemmekamp med 3-2 mot Godset. Midt mellom topp og bunn ser det ut til at de seks siste rundene vil handle om å underholde og vinne foran sine egne, og komme unna med æren i behold på reise. 7-0-4 på eget gress og den voldsomme Jonevret-effekten klubben fikk etter trenerskiftet, ser ut til å være litt på hell, uten at det betyr spesielt mye.

Indridi Sigurdsson er ute med skade. Vidar Nisja ble hvilt forrige helg, og det er usikkert om han spiller mot Aalesund. Martin Ørnskov er suspendert.

Aalesund manglet flere profiler da de røk 0-1 i Tromsø. De har også tapt 1-2 hjemme for Lillestrøm og 0-4 borte for Godset den siste tiden, og det kan se ut som om Rekdals menn bare skal halte seg mot mållinjen denne gangen. De skal faktisk passe seg litt for lagene bak, det er bare fem av dem, og fire av disse igjen kan hente inn en del poeng, skulle AaFK fortsette å tape. Laber form, 1-4-7 borte totalt og flere fravær er status.

Ole-Christian Rørvik, Hugues Wembangomo og Adam Sellami Honningsvåg er ute også denne helgen. Jason Morrison sliter med kneet, men er trolig tilgjengelig.

Viking har ikke direkte imponert i det siste, og det er synd at Ørnskov ikke er med i dag. Likevel er det vanskelig å se dem tape for dette skadeplagede AaFK-laget som ytterst sjelden lykkes på bortebane. Vi ser ikke for oss noen målfest her, men 1-0 tror vi Viking kan klare og vi lar det stå ren H i kamp 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

2. West Ham - Arsenal
Premier League. West Ham spilte London-derby sist mandag, der de gjorde jobben og vant 2-1 borte mot QPR. Vaz Te og Jarvis sørget for 2-0-ledelse til pause, og det holdt mot et litt blekt QPR. Dermed har West Ham fått en god start på sesongen, med 3-2-1 på de seks første er de rett bak de aller beste og foran dagens motstander. Dagens London-derby bør bli adskillige hakk vanskeligere enn på mandag, men ikke umulig for West Ham, som møter et lag som brukte mye krefter i Champions League for bare tre dager siden. West Ham har tidligere slått Aston Villa og Fulham hjemme, og spilt 1-1 mot Sunderland.

West Ham ser ut til å mangle Collison og Diarra, mens O'Brien og Reid regnes som usikre. Innlånte Carroll (a) er friskmeldt.

Arsenal åpnet sterkt mot Olympiakos i Champions League onsdag, men det som så ut til å bli overkjøring jevnet seg raskt ut. 1-1 til pause etter at formspiller Gervinho på utsøkt vis ga Arsenal ledelsen. Senere serverte Gervinho pasningen som Podolski scoret på, og Ramsey kunne kontre inn 3-1 da dommeren hadde satt fløyten til munnen for å blåse av kampen. Godt jobbet av Arsenal, men langt fra feilfritt, det var feilpasninger, slurv og duell-tap defensivt. I Premier League røk Arsenal 1-2 mot Chelsea sist helg, men var ubeseirede før det. De har 1-1 mot Man City, 2-0 mot Liverpool og 0-0 mot Stoke på bortebane.

På skadelisten finner vi Rosicky, Sagna, Fabianski, Szczesny, Diaby, Wilshere (ikke i kampform) og Emmanuel Frimpong (ikke i kampform). Mertesacker (f) regnes som usikker, han er syk men det er håp om at han blir frisk i tide.

West Ham er gode nok til å spille jevnt med Arsenal, spesielt her på Upton Park. Det Arsenal viste mot Olympiakos gir oss egentlig ikke større tro på at de vinner her, dette blir antagelig jevnt. Nå har imidlertid ikke Arsenal tapt for West Ham på de ni siste forsøkene, og vi krysser av UB i en antatt jevn kamp 2.

Se kampen live på TV 2 Sumo

3. Chelsea - Norwich
Premier League. Chelsea var i aksjon borte mot FC Nordsjælland i Champions League tirsdag. Chelsea stilte med flere av sine beste (dem er det mange av) og tok en tidlig ledelse, men ble presset av danskene i 2. omgang. Et skudd i stolpen var imidlertid det nærmeste Nordsjælland kom, derfra og ut la Chelsea på til 4-0 og vant komfortabelt og fortjent. Ingenting å utsette på innsatsen i Premier League heller. 5-1-0 på de seks første og tabelltopp.

Sturridge er eneste fravær av betydning, men vi må regne med noe endring i startoppstilling nå som Chelsea er midt i et CL-gruppespill og spiller en av årets antatt enkleste hjemmekamper her. På den annen side så fikk Terry, Mikel og Hazard starte på benken mot Nordsjælland, så kanskje de er tilbake i startellever her.

Norwich røk 2-5 hjemme for Liverpool sist helg, og det begynner å se tungt ut. 0-3-3 på de seks første er svakt, mye svakere enn forrige sesong og man har lagt seg til på nedrykk. Man er minstscorende lag i ligaen sammen med jumboen QPR. Noe må skje, men å få til store, positive endringer i dag, på Stamford Bridge, er en svært tøff oppgave.

Whittaker, Lappin og Kane er ute, Bassong og Pilkington regnes som usikre.

Chelsea er så gode for tiden og har så mange gode spillere å ta av at dette skal ende i en hjemmeseier. Størrelsen på hjemmeseieren vil avhenge av hvem manager Di Matteo sender utpå. Noe annet enn H i kamp 3 vil være et lite sjokk.

Se kampen live på TV 2 Sumo

4. Wigan - Everton
Premier League. Wigan har tapt 1-2 for Fulham og og 0-1 for Sunderland i de to siste. Alt er som det pleier, Wigan taper de jevne kampene og styrer mot nedrykk. Nå vant de riktignok bortekampen i Southampton og har med 1-1-4 totalt lagt seg til på en 16. plass, men det er vanskelig å se Wigan som favoritt i en Premier League-kamp. Det er de heller ikke i dag, selv om de har hjemmebanen og har spilt 1-1 mot Everton på DW Stadium to år på rad. Men hvis Wigan skal følge tradisjonen, må de ligge på nedrykk og se fortapte ut rundt nyttår, før de hever seg utover våren og berger plassen med ett eller to poeng.

Alcaraz (f) er ute, muligens Fyvie også.

Everton har startet meget friskt og er oppe på 2. plass. Bare bortekampen mot West Bromwich er tapt. 3-0 i Swansea på forrige reise. Formen er meget god og Everton spiller som er topplag i alle lagdeler.

Gibson og Hibbert er ute, mens Naismith er usikker.

Everton ser veldig gode ut for tiden, det gjør ikke Wigan. Hjemmelaget må trolig enda lenger ned i gjørmen før de begynner å vinne igjen. Vi tror på B i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Swansea - Reading
Premier League. Swansea har innledet med seier, seier, uavgjort og nå tre tap på rad. De har heller ikke scoret på en stund, det har blitt 0-2 mot Aston Villa, 0-3 mot Everton og 0-2 mot Stoke. Her kommer kampen der man skal slå tilbake, her må det scores mål og vinnes. 1-1-1 hjemme i Wales. Manager Laudrup er helt tydelig på at denne kampen skal vinnes, Swansea skal ikke gå inn i landslagsoppholdet med fire strake tap. Han karakteriserer kampen mot Reading som en av årets viktigste, situasjonen tatt i betraktning. Swansea har vunnet sine tre siste mot Reading, blant annet i play-off det året de rykket opp, men det var med en annen trener og et annet lag enn dagens.

Agustien, Taylor, Bartley og Orlandi står på fraværslisten.

Reading har fått det tungt etter opprykket. De har blitt med 2 poeng på de fem kampene de har spilt, og 2-2 hjemme mot Newcastle ser brukbart ut på papiret, men Reading burde vunnet den kampen, siden de ledet to ganger. Det klarte de ikke. På bortebane har de 2-4 for Chelsea og 0-1 for West Bromwich, og de har ikke vært i nærheten av å ta noe skikkelig tak i kampene på bortebane.

Federici er fortsatt ute, mens Leigertwood regnes som usikker.

Vi heller mot hjemmeseieren, men Swansea sliter med å score mål så det virker skummelt å utelukke Reading fullstendig. Kanskje kan Reading ha litt tur og ta ett poeng her denne gangen. HU i kamp 5.

Se kampen live på TV 2 Sumo

6. West Bromwich - Queens Park Rangers
Premier League. West Bromwich har fått det til fra første stund denne gangen. De åpnet med 3-0 hjemme mot Liverpool, og siden har de slått Everton 2-0 og Reading 1-0 her på The Hawtorns. Per i dag er de ligaens beste hjemmelag, og de har møtt kvalifisert motstand også. Poeng borte mot Tottenham og Aston Villa også, og 3-2-1 totalt holder til en 6. plass.

Det ser ut som Thomas, Reid, Myhill, Brunt og Jones (f) er ute, de to sistnevnte er nye på skadelisten. Ridgewell og Odemwingie (a) kan være tilbake.

Vi venter på at det skal løsne for QPR, men det begynner å bli kostbart. Til og med cupoppgjøret hjemme mot Reading tapte de. 0-2-4 i ligaen er dårligst, og det scores knapt mål. 1-2 hjemme mot West Ham mandag var tapet som virkelig fikk manager Mark Hughes til å sove dårlig om natten. Ifølge klubben sitter han trygt, men det er vel akkurat det alle klubber sier om managere som sparkes. Tap i dag og i de to neste mot Everton og Arsenal så er det farvel, tror vi, kanskje før.

Diakite er suspendert etter rødt kort sist. Ferdinand og Bosingwa sliter med skader og regnes som usikre i dag, mens Johnson, Fabio og Traore ikke blir å se.

Det er vanskelig å se for seg et skadeplaget QPR ta poeng fra ligaens beste hjemmelag. H i kamp 6.

Sportspills travredaksjon har spilt inn flotte 54 250 kroner på sine foreslåtte spill denne uken og har hatt eventyrlig flyt de siste ukene. I dag er det V75 på Leangen i Trondheim. Kjøp en ekspertkupong i spillboksen under til dagens V75.

7. Birmingham - Huddersfield
The Championship. Birmingham har ikke fått noen spesielt god start, men etter sjokk-tap 0-5 hjemme for Barnsley fikk de tatt seg sammen og vant 1-0 i Brighton. Vi trodde de skulle klare poeng i Cardiff i midtuken også, men det ble tap 1-2, dog etter godkjent innsats og mye positivt. «Tegnene var der igjen, jeg har sett stor fremgang i de to siste kampene og vi burde tatt poeng», sa manager Clarke etter kampen. Birmingham har 2-1-1 på eget gress og med seier i dag vil de trolig ta et stort jafs oppover tabellen fra dagens 19. plass.

Clarke kan stille samme lag for tredje gang på rad. Carr (f), Murphy (f) og Ibanez (f) er stadig ute.

Huddersfield innledet strålende, men nå er to hjemmekamper på rad tapt, 2-3 for Watford og 0-2 for Leicester. Dette reiser spørsmål om formen er på hell, noe som ikke hadde vært utypisk en opprykker som kommer med stor entusiasme og klarer seg bra i begynnelsen, men faller ned noen hakk når hardkjøret og midtukekampene begynner å merkes. Nå er Huddersfield nede på 8. plass. Manager Simon Grayson tok over Huddersfield i februar, etter at Lee Clark fikk sparken. Nå møtes de to vennene igjen, og vi må tro at Clarke har god kjennskap til Huddersfield.

Beckford (a) og Lynch (f) er tilbake i troppen etter å ha stått over henholdsvis én og tre kamper. Innlånte Vaughan (a) og Hammill (m) kan være aktuelle igjen etter skadefravær.

Her heller vi mot hjemmeseieren. Birmingham spilte bra i Brighton og vant, de spilte like bra i Cardiff og tapte, men nå møter de et lag som har begynt å slippe inn en del mål og tape. Likevel garderer vi her, for begge lag har svingt i prestasjonene og begge er veldig gode når alt klaffer. HU i kamp 7.

8. Derby - Brighton
The Championship. Derby spilte bortekamp mot Middlesbrough på onsdag og de klarte 2-2 etter en sen utlikning. På tampen hadde de en stor sjanse og kunne tatt med seg alle poengene. Uansett fulgte de opp den fine 1-0-seieren i Nottingham på en bra måte, det er ikke alle som scorer to i Middlesbrough. Derby er nå nummer 9 etter en variabel sesongstart. 3-3-3 totalt og gode tendenser i de to siste spilte.

Toppscorer Jamie Ward (a) er ute med skade, men manager Nigel Clough har mange alternativer.

Brighton hadde vunnet fem på rad før de tapte hjemme for Birmingham og spilte 1-1 hjemme mot svake Ipswich i midtuken. Også mot Ipswich var de nær tap. Nøkkelspillerne Craig Mackail-Smith og Vicente er ute med skader for tiden, der ligger nok mye av grunnen. Brighton er ligaens beste bortelag med sine 3-0-1, men den statistikken står for fall, tror vi.

Bruno (f) er tilbake fra skade etter å ha mistet de to siste kampene. Crofts (m) er usikker, toppscorer Mackail-Smith (a) og sentrale Vicente (m) er ute med skader.

Vi tror Brighton taper denne siden nøkkelspillere fortsatt er ute. Med Mackail-Smith og Vicente tilbake etter landslagspausen vinner de neste kamp hjemme mot Middlesbrough 20. oktober. H i kamp 8.

9. Blackburn - Wolverhampton
The Championship. Blackburn har startet sesongen godt og hadde 4-2-0 på de seks først da de tapte 1-2 hjemme for Middlesbrough. Ganske overraskende valgte den omstridte manageren Steve Kean å søke avskjed etter syvende spillerunde, og laget ledes på midlertidig basis av Eric Black. Mange var spente på hvordan spillerne ville reagere på manager Keanes avskjed, og svaret må bli at det ikke er noen krise på Ewood Park i det hele tatt, Blackburn har spilt greit, skapt litt lite offensivt riktignok, men tatt poeng borte mot både Charlton (1-1) og Nottingham Forest (0-0) under Blacks ledelse. Nå leder Black laget på Ewood Park for første gang og nå kreves det en mer offensiv holdning. 3-0-1 på fire spilte hjemmekamper.

Dickson Etuhu (m) er høyst usikker med sykdom. Marcus Olsson og Leon Best (a) er fortsatt ute. Kazim-Richards (a) var tilbake sist.

Wolves og Ståle Solbakken er oppe på den viktige 6. plassen, bare målforskjellen skiller opp til dagens motstander. Etter fire strake seire fikk de det tungt, som vi varslet for, hjemme mot Crystal Palace og stjerneskuddet Wilfried Zaha og røk 1-2 i midtuken. Solbakken var i bunn og grunn fornøyd med lagets innsats tross tap, men ergerlig over at Slawomir Peszko pådro seg en skade som vil holde ham ute i flere uker. Wolves har 2-0-2 på bortebane.

Razak Boukari (m) og nå også Slawomir Peszko (m) er skadet, så manager Solbakken må gjøre endringer og det er tynt med alternativer på vingene. Fra før er Stephen Hunt, Jamie O'Hara, George Elokobi og Steven Mouyokolo ute. Målvakt Wayne Hennessey er tilbake i full trening men spiller neppe denne.

Det er mye usikkert rundt Blackburn, men vi tror de vil holde et greit nivå på eget gress tross manager-situasjonen. Kean var jo ikke like populær hos alle, så kanskje er det alt i alt et pluss at han er borte. Solbakken kan ikke stille sitt beste lag denne gangen, og det hele ser ganske usikkert og åpent ut. HU i kamp 9.

10. Leeds - Barnsley
The Championship. Leeds har scoret minst ett mål i alle sesongens ni første, og nå begynner de å klatre på tabellen. Seire over Nottingham Forest og Bristol City ble avløst av 2-2 borte mot Bolton i midtuken. Nylig slo de Everton i Ligacupen også. Becchio og Diouf har stått frem og tatt ansvar på topp mens andre har vært ute med skader. Leeds er på 9. plass og formen ser god ut, men fortsatt slippes det inn en del mål.

Manager Neil Warnock kan stille samme lag som sist. I tillegg kan Norris (m) være tilbake, men Paul Green (m) og Ross McCormack (a) er fortsatt ute.

Barnsley innfridde ikke hjemme mot Peterborough i vårt oddstips tirsdag, de slapp inn to mål i kampens ti første minutter og røk fortjent 0-2 for bunnlaget. Spillet var stillestående. Dette kom etter 1-1 hjemme mot det andre bunnlaget Ipswich. Ikke lovende, og Barnsley er bare tre poeng over streken. At disse resultatene kommer etter at Barnsley vant 5-0 i Birmingham med ganske likt mannskap, sier noe om hvor mye det svinger i Championship.

Stephen Foster og Toni Silva (m) var på vei tilbake, men skadene var ikke helet likevel, ser det ut til. De spilte ikke sist heller, så dette er ikke noe nytt. Det samme gjelder Jim McNulty (f) og Mido og to andre forsvarsspillere som har vært ute lenge. Men det er ingen nye fravær for manager Keith Hill.

Det er ikke langt fra Leeds til Barnsley og her spiller derby-faktoren inn. Barnsley har hatt tradisjoner for å gjøre det godt mot Leeds uansett hvor ille de har ligget til på tabellen og uansett hvor svak formen har vært på forhånd. Barnsley vant 2-1 og 4-1 forrige sesong og har 4-2-0 på sine seks siste mot Leeds. HUB i kamp 10.

11. Sheffield Wednesday - Hull
The Championship. Wednesday innledet med syv poeng på de tre første etter opprykket, men så var det stopp. Fem strake tap ble det før de klarte 3-3 borte mot Burnley i midtuken, etter å ha ligget under tre ganger. Der viste de riktig innstilling og det må de bygge videre på i dag. På Hillsborough har de slått Birmingham og Millwall 3-2, men det begynner å bli en stund siden.

Manager Dave Jones har hatt utfordringer i det defensive, men håper nå at Buxton og/eller Lee kan bli klare etter skader. Alternativet kan være å sette vingen Jermaine Johnson ned på høyre back igjen. Reda Johnson (f), Beevers (f) og Lines (m) er fortsatt ute. McCabe (m) er tilbake.

Hull City har møtt veggen etter en god start. Etter tap for Leicester og 1-3 hjemme for Peterborough, skulle man vende skuta i midtuken men røk 2-3 hjemme for Blackpool i en jevn og underholdende affære. Hull er gode offensivt og scorer nok til å vinne, men det defensive holder ikke mål. Manager Steve Bruce var skuffet, og sa blant annet «vi må holde opp å gjøre disse idiotiske feilene. Vi spiller bra men noen får personlige feil gjør at vi taper».

Alex Bruce og James Chester (f) er ute, Joe Dudgeon (f) er usikker. Hobbs (f), Cairney (m) og Fryatt (a) er fortsatt ute.

Hull kan bedre enn det de har vist den siste tiden, men de plages muligens litt av fravær. Hjemmelaget er vi usikre på, selv om de scoret tre ganger og viste moral i midtuken. Hjemmeseieren har 40 prosent på folkerekka i skrivende stund, og da går vi for UB i kamp 11 når det ser helt åpent ut.

12. Blackpool - Charlton
The Championship. Blackpool tok en flott 3-2-seier borte mot Hull i midtuken, og manager Ian Holloway var i topp humør etter at innbytter Dicko ble matchvinner rett før slutt i en kamp som kunne bikket begge veier. Blackpool trengte denne seieren etter nedturer mot Cardiff og Huddersfield i de to siste. Til tross for enkelte tap henger Blackpool med i toppen, 4. plass og 5-1-3 totalt før denne runden. Kun ett tap på eget gress hittil.

Ince (m) sliter med en skade og skal testet nærmere kampstart. Taylor-Fletcher var tilbake sist og det er ingen nye skader for manager Holloway. Det ligger også i kortene at innbytter Dicko, som har scoret tre ganger som innbytter, får mer spilletid snart.

Charlton har ikke vist all verdens etter opprykket, men vant 2-1 i Ipswich på forrige reise. Siden har de spilt 1-1 hjemme mot Blackburn og tapt 1-2 hjemme for Watford i midtuken. Ricardo Fuller scoret igjen mot Watford, men det hjalp lite, for selv om Charlton spilte hele 2. omgang 11 mot 10, slapp de inn et mål til og tapte. Bare 2-3-4 på de ni første rundene.

Manager Chris Powell har slitt med store skadeproblemer og har hentet inn Rob Hulse (a) Abdul Razak (m) på lån. De kan muligens bli å se fra start denne gangen, begge startet på benken sist. Ricardo Fuller (a) ligger godt an til å starte på topp igjen. Jackson, Haynes, toppscorer Kermorgant, Taylor og Wiggins er fortsatt ute.

Charlton har tapt 0-2 og 3-5 i sine to siste besøk på Bloomfield Road, og nå peker mye i retning av et tredje tap. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 06.10.2012 15:55
1. Viking - Aalesund H
2. West Ham - Arsenal U B
3. Chelsea - Norwich H
4. Wigan - Everton B
5. Swansea - Reading H U
6. West Bromwich - Queens Park Ran H
7. Birmingham - Huddersfield H U
8. Derby - Brighton H
9. Blackburn - Wolverhampton H U
10. Leeds - Barnsley H U B
11. Sheffield Wedne - Hull U B
12. Blackpool - Charlton H

-

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 06.10.2012 15:55
1. Viking - Aalesund H
2. West Ham - Arsenal H U B
3. Chelsea - Norwich H
4. Wigan - Everton B
5. Swansea - Reading H U
6. West Bromwich - Queens Park Ran H
7. Birmingham - Huddersfield H U B
8. Derby - Brighton H
9. Blackburn - Wolverhampton H U B
10. Leeds - Barnsley H U B
11. Sheffield Wedne - Hull H U B
12. Blackpool - Charlton H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus