Foto: AP Photo/Scanpix

Chile vinner på «hjemmebane»

30.000 elleville chilenere har tatt den korte turen over til Mendoza for å se nattens kamp mot Peru. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Uken startet godt med nok en fullklaff på en dobbel fra Allsvenskan i går.

Dessverre er dagens langoddsprogram ikke av det gullkantede slaget, og vi anbefaler leserne å heller bruke opp spillepengene på en duggfrisk halvliter eller ispinne på brygga.

Men ettersom vi leverer tips 365 dager i året, har vi jobbet frem en brukbar dobbel også i dag.

Dagens avslag
28. Uruguay – Mexico H 1,35
Planen vår var opprinnelig å lansere handikapseier til Uruguay som dagens spill. Mexico stiller som kjent med et rent B-lag i Copa America og skal normalt være lett match for stjernespillere som Forlan, Suarez og Cavani. Men etter Argentinas 3-0-seier i natt, risikerer Uruguay å ende på 2. plass med seier i dette oppgjøret. Da vil vertsnasjonen Argentina bli motstander i kvartfinalen. Med uavgjort vil man gå videre som tredje beste lag i puljen, noe som trolig vil gi enklere kvartfinalemotstand. Seier kan gi førsteplass i puljen, men det vet man ikke før etter at Chile – Peru er ferdigspilt. Disse usikkerhetsmomentene gjør at vi står over spill på Uruguay i kveld.

Dagens langskudd
10. Valletta - Ekranas H 3,15
Andre runde i Champions League-kvalifiseringen. Maltas beste lag tok seg videre fra første runde med 5-1 sammenlagt over Tre Fiori fra San Marino. Ifølge vår kilde på Malta er Valletta noe svekket fra fjorårssesongen, men landslagskaptein og tidligere Lillestrøm-helt Michael Mifsud (30) er tilbake i klubben. Slo ut Islandske Keflavik i 2009-kvaliken, men tapte med til sammen 1-2 for irske St Patrick's Athletic i neste runde. I fjor ble sorti i andre runde etter 1-1 og 0-0 mot polske Ruch Chorzow. Ekranas har vunnet den litauiske ligaen de tre siste årene og leder nokså komfortabelt etter 17 kamper i årets sesong. Ble slått ut med til sammen 7-1 av RBK i Intertoto-cupen i 2008 og røk mot henholdsvis Baku og HJK Helsinki i CL-kvaliken de to siste sesongene. Disse lagene spiller i to meget dårlige ligaer, men den litauiske skal være en del bedre. Likevel sitter vi med en følelse av Valletta, som ikke har gjort bort seg i kvaliken de to siste årene, er i stand til å vinne i den vindstille varmen på Ta' Qali Stadium i kveld.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
11. Mogren – Litex Lovech B
CL-kvalik, første kamp i andre runde. De regjerende montenegrinske mestrene slo Maccabi Tel Aviv på hjemmebane i tilsvarende kvalifiseringskamp forrige sesong, men er sterkt svekket siden den gang. De to største stjernene, Petar Grbic og Marko Cetkovic, har forlatt klubben sammen med fire andre faste spillere. Tre spillere er kjøpt inn, men det skal være en del skadefravær før kveldens kamp. Tapte 0-12 sammenlagt for FC København i CL-kvaliken for to år siden.

Selv om den Montenegros landslag gjør det brukbart om dagen, er det en langt lavere standard på den hjemlige ligaen. Mogren har heller ingen faste landslagsspillere i stallen. Sølvvinner forrige sesong, Buducnost, er allerede slått ut av Europa League (tapte for albanske Flamurtari), mens bronsevinner Zeta led samme skjebne mot slovakiske Spartak Trnava.

Det skal være en helt annen klasse over Litex Lovech, som har vunnet den bulgarske ligaen de to siste sesongene. Om lag halvparten av spillerne i troppen er utenlandske, blant annet fem brasilianere og tre franskmenn.

I andre runde av CL-kvaliken forrige sesong ble det til sammen 5-0 over de daværende montenegrinske mesterne, Rudar, men slovakiske Zilina ble for sterke i neste runde.

Mogrens hjemmebane er underombygging, så kampen spilles i Podgorica. Det er ikke ventet veldig mange tilskuere til dette oppgjøret.

Hardtsatsende Litex Lovech er det beste laget, og vi setter pengene på at de skaffer seg et godt utgangspunkt før returmøtet.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

24. Chile – Peru H
Begge lagene er videre til kvartfinalen i Copa America etter uavgjort mot Uruguay og seier over Mexico. Det viktigste med denne kampen blir dermed å unngå vertsnasjonen Argentina i kvartfinalen (lag nr to i puljen møter Argentina). Ettersom tre lag fra gruppen går videre og den siste kampen mellom Uruguay og Mexico spilles senere på natten, er seier den eneste sikre måten å unngå Argentina på.

Det var ventet en del forandringer i begge lagene, men etter at det ble klart at uavgjort eller tap kan bety Argentina i neste kamp, er det mer usikkert hvordan de to landslagssjefene prioriterer denne kampen.

Peru må klare seg uten dem skadde stjerneduoen Claudio Pizzaro og Jefferson Farfán i mesterskapet, og Chile skal normalt være de beste laget av disse to.

Mot Uruguay viste Chiles stjernespiller Alexis Sanchez, som er sterkt ønsket av Barcelona, seg frem og scoret det viktige 1-1-målet som sikret avansement.

Kampen spilles i Mendoza, en by som ligger nokså nærme Chiles hovedstad Santiago. Det er ventet ca 30.000 chilenske tilskuere på kampen, og for spillerne blir dette nesten som å spille på hjemmebane.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
11. Mogren – Litex Lovech 4,00 - 3,00 - 1,50
24. Chile – Peru 1,65 - 3,15 - 3,95
Total odds 2,47
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus