*Nettavisen* Sportspill.

City-festen fortsetter på Emirates

Selv uten Sergio Agüero har ikke City problemer med å score mål. Denne mannen er i form. Foto: Jon Super (Ap)

De blå fra Manchester har prikket inn storformen på rett tid, og kan sette siste spiker i Arsenals kiste på lørdag.

29.03.14 09:18

Sportspills øvrige lørdagstips:
V75 Sørlandet: Superjackpot og sterke hopper
V75 Sørlandet: Vill jakt på V75-jackpoten
Tippekupongen: Kampen Solskjær må vinne
Oddsen: Strålende odds på Atalanta
Oddsen: Englands nye gullgutter

Kampene blir dekket i Nettavisens nye livesystem. La oss lose deg gjennom fotballdagen!

Lørdagens langoddsprogram er fullt av kamper fra hele Europa. Også Tippeligaen har et par interessante kamper på menyen.

Dagens spill
Arsenal - Manchester City, B 1,95

Det går ikke veien for the Gunners i øyeblikket. De kommer ikke til å glemme 6-0-tapet for Chelsea med det første, og uavgjort hjemme mot Swansea gjorde ikke mye for å dempe kritikken. Tittelkampen tilspisser seg for alvor, og Arsenal er på full fart ut av topp tre.

Arsene Wenger får ingen lett kamp nummer 1002 når Manchester City kommer på besøk. Mesut Özil, Jack Wilshere, Laurent Koscielny, Aaron Ramsey, Theo Walcott og Abu Diaby er alle utilgjengelige til kampen.

Arsenal er ligaens femte beste hjemmelag og står med 10-4-1 på eget gress. Tapet kom i første runde mot Aston Villa. Totalt sett kan formen fortelle litt om hvorfor gullet ser ut til å glippe også i år; 2-2-3 på de siste syv kampene har resultert i for mange poengtap.

Mot topplagene har ikke Arsenal imponert noen de siste årene. De siste fire år har de spilt 15 kamper mot topp fire-lag - kun én har endt med seier. En endte uavgjort, mens 13 tap betyr at de har tatt fire poeng av 45 mulige mot topplagene.

På besøk kommer et Manchester City som virkelig har funnet formen. Martin Demichelis, som fikk mye kritikk for noen kamper siden, har tilpasset seg tempoet i Premier League og danner med Kompany et solid stopperpar. De har ikke sluppet inn mål på fem og en halv kamp.

Mye av æren skal også midtbaneduoen Fernandinho og Yaya Toure ha. De danner et rett og slett fenomenalt radarpar, og dominerer midtbanen i kamp etter kamp.

Sergio Aguero er fortsatt skadet - men Pellegrini frykter nok ikke av den grunn. Edin Dzeko viste med sine to scoringer i Manchester-derbyet at han kan sørge for City-fest til tross for at de mangler argentineren. I tillegg er Matija Nastasic og Micah Richards skadet.

Til tross for at man ikke skal avskrive Arsenal på hjemmebane, er det fare for at de blir noen nummer for små når gulljagende City kommer på besøk. Oddsen på 1,95 til City-seier er gunstig med tanke på den formen de har vist den siste perioden.

Arsenal - Manchester City, 3,30 - 3,35 - 1,95.

Klikk her for å levere dagens spill. Spillstopp skjer klokken 18.25.

Dagens langskudd
West Bromwich - Cardiff, B 4,25

Det er duket for et skikkelig bunnoppgjør på the Hawthorns.

Dagens hjemmelag hadde vært på nedrykksplass om man bare talte hjemmekamper. De har tallrekken 3-5-7 som hjemmestatistikk, og har ikke tatt tre poeng siden første nyttårsdag mot Newcastle. Det skal imidlertid nevnes at de holdt Liverpool til uavgjort - men i dag kommer ikke Kolo Toure på besøk.

West Bromwich har en hel del spillere utilgjengelige. Yacob, Jones og Brunt rekker definitivt ikke kampen, mens tre andre er tvilsomme. Olsson er suspendert.

Hjemmelaget bør ikke tape om de skal holde seg på trygg grunn, men den siste formen deres er ikke lystig lesning - kun én seier på de siste ti kampene, dog borte mot Swansea, kan bli kostbart når poengene telles opp på slutten av sesongen.

Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap har lagt tre gode kamper bak seg. Forrige runde ga de Liverpool kamp, om ikke til døren, så i alle fall halvveis bort i gangen. To ganger tok de ledelsen, men måtte til slutt kapitulere mot fenomenale Liverpool. Laget de møter i dag er av et annet kaliber.

Bortelaget har tilnærmet full tropp. Noone og Taylor er tvilsomme, mens Hudson kjemper seg tilbake fra en hamstringskade.

Solskjær har lenge vært i poengnød, men dette er en av kampene de vinne. De er ligaens desidert dårligste bortelag med 1-3-11. Det er det ikke mulig å legge skjul på.

En slags sekspoengskamp det her, men av de to lagene er det Cardiff som har imponert oss mest i det siste. De skal nå få måle krefter med et lag av lignende kaliber som deres eget. Og med 4,25 i odds er det egentlig ingen tvil. Vi skyter et patriotisk langskudd for Ole Gunnar Solskjær!

West Bromwich - Cardiff, 1,72 - 3,35 - 4,25. Spillstopp 15.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.