Gå til sidens hovedinnhold

City mislykkes totalt i Europa

Ikke engang Europa League tror vi Mancini og Manchester City klarer.

Sportspills meny tirsdag
V4 Åby: Sukkertøy til lunsj
V5 Momarken: Vi jakter gull!
Håndball-EM: Norge taper
Håndball-EM: Preview
Oddstips 1: Hjemmeseire i Elitserien
Oddstips 2: Sisteplass til City
Champions League: Lagnyheter

I dag starter håndball-EM for kvinner, og vi finner flere spennende objekter derfra på langoddsen. Vi finner også mye ishockey både fra GET-ligaen, svenske Elitserien og Tyskland. For fotballens del er det Champions League som gjelder, i tillegg til cupfotball i Italia og England.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Champions League gruppe A
48. NK Dinamo Zagreb - Dynamo Kiev H 3,35

Dinamo Zagreb har vært bortimot sjanseløse i denne gruppen og står med 0 poeng etter å ha scoret 0 mål på de fem første. Dyanmo Kiev står med 4 poeng og blir nummer 3 uansett hva som skjer, og får dermed Europa League. Kveldens kamp betyr lite, og at bortelaget stiller sterkt eller motivert her, kan vi ikke se for oss. Dette er hjemmelagets sjanse til å hvert fall score ett mål i gruppespillet, og når oddsen er 3,35 på hjemmelaget i en kamp av denne sorten, må vi prøve en moderat innsats.

Champions League, gruppe C
68. Milan - Zenit St. Petersburg B 2,45

Milan blir nummer 2 i gruppen uansett hva som skjer i kveld. De stiller redusert og motivasjonen er selvsagt begrenset. Zenit kjemper med Anderlecht om 3. plass og Europa League, de ligger likt på poeng og innbyrdes oppgjør, men Zenit er foran på målforskjell. En seier i kveld og Zenit fortsetter i Europa, noe de har gode tradisjoner for og som de trolig er motivert for å klare. Hulk (a) begynner å finne tilbake til gode gamle takter, og dersom Zenit har bestemt seg for å slå denne antatte B-utgaven av Milan, tror vi de klarer det. Borteseier til 2,45 ser spennende ut.

Dagens avslag
FA-Trophy
96. Luton Town - Dorchester Town H 1,25

Runde 1, omkamp etter 2-2 i Dorchester. Lutons Paul Buckle er ute i media og hinter litt om kveldens lag. Det er så få reservelagskamper for tiden, beklager han seg, reservene har ikke spilt siden 23. oktober, så vi er nødt til å gå dem litt spilletid snart. Det kan bli endringer i kveld, sier manageren. Dorchester er et semi-amatørlag fra nivået under, med flere avdankede spillere fra League One og Two. Likevel er 1,25 på hjemmeseieren bare å glemme, Luton vant jo ikke det forrige oppgjøret heller og nå settes reservelaget på jobben.

Dagens spill
Mye er avgjort med tanke på avansement før den siste runden i Champions League-gruppespillet. Vi må forvente at flere av lagene benytter anledningen til å hvile sentrale spillere, og det hele blir noe mer uforutsigbart. Hvor mange av kveldens åtte CL-oppgjør ender uavgjort? Setter man for eksempel 100 kroner på uavgjort i alle åtte, som åtte singler, tjener man penger dersom tre eller flere ender uavgjort.

Vi plukker ett objekt fra Champions League denne gangen og kjører et singelspill derfra, etter å ha startet dagen med en ishockey-dobbel.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Champions League, gruppe D
72. Borussia Dortmund - Manchester City
Borussia Dortmund leder gruppen etter 3-2-0 på de fem første og de er sikret gruppeseier selv med tap i dag, siden de slår Real Madrid på innbyrdes oppgjør. Med travle dager i Bundesliga kan trener Klopp derfor stille et hvilket som helst lag og hvile alle dem han ønsker. Dog er hjemmekamp mot Manchester City en prestisjefylt affære, stadion er utsolgt og publikum forventer fest, så det blir feil å stille et rent reservelag også.

Subotic (f) er ute med skade. Fra før er Sven Bender og Kehl ute. Ellers er det ventet at Lewandowski (a) får hvile og at Schieber får sjansen på topp. Men forøvrig tror tyske Kicker på et sterkt lag, med Blaszczykowski, Götze og Reus bak Schieber. Om det blir slik, er ikke like sikkert etter at det ble kjent at Blaszczykowski er forkjølet og Götze sliter med en liten skade, så her er det et par spørsmålstegn.

Manchester City har feilet i Europa for annen gang på rad. De ligger sist i gruppen med 3 poeng, og kan ikke bli bedre enn maksimalt nummer 3. Da må de vinne i dag, mens Ajax må tape eller spille uavgjort borte mot Real Madrid. 3. plassen i gruppen gir Europa League, men man må spørre seg hvor attraktivt Europa League egentlig er for Mancini og en klubb som City, der ambisjonene ligger noen skylag høyere i stratosfæren. På søndag spiller City hjemme mot Manchester United i Premier League, en meget viktig kamp.

Manager Mancini kan fortelle at han lar David Silva (m) bli hjemme, spanjolen har en liten strekk og man krysser fingrene for at han blir klar til derbyet i helgen. Ellers benekter Mancini at City like godt kan droppe ut av begge Europa-turneringene, han sier: "Vi stiller med alle tilgjengelige spillere, de som blir hjemme blir hjemme fordi de er skadet. Vi går for seier i Dortmund". Yaya Touré (m) er suspendert, mens Richards, Kolarov, Rodwell, Clichy og Milner er ute med skader.

I våre øyne handler dette mye om å avslutte med stil. Borussia Dortmund ønsker selvsagt å vinne denne kampen, selv om de allerede er gruppevinnere. De stiller antagelig et bra lag og de spiller foran 80.000 fans. City må gjøre et helhjertet forsøk på å ta tredjeplassen, og vi tror Mancini stiller et brukbart lag her, uansett hva han egentlig måtte mene om EL-deltagelse. Vi lander på uavgjort til 3,20. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

72. Borussia Dortmund - Manchester City 1,90 3,20 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken