*Nettavisen* Sportspill.

City reiser kjerringa

Manchester City er inne i en tung periode, men Nettavisens oddsekspert tror de vinner komfortabelt i dag.

27.02.14 14:17

Sportspills øvrige lørdagstips:
OL, 30 km kvinner: Marit skremte konkurrentene
OL, 30 km kvinner: Therese banker Kalla
V75 Sørlandet: Millionjakten fortsetter
V65 Ålborg: Jackpot med Carsten

Denne artikkelen er tilrettelagt av Jens Friberg, tipsene er utarbeidet av den svenske oddseksperten Steven Lee-Holmdahl.

Dagens tippekupong er klassisk, og samtlige kamper er hentet fra de to øverste divisjonen i England.

Tippekupongen lørdag:

1, Crystal Palace - Manchester United
Manchester United fortsetter å slite videre på tredje gir. David Moyes har enda ikke klart å utnytte troppens fulle potensial. På skadelisten finnes fortsatt Danny Welbeck, Rafael, Jonny Evans og Nani. Crystal Palace har blitt vanskelige å slå under den defensive mesteren Tony Pulis - som har hele troppen tilgjengelig. United er ikke til å stole på, men kun 50 % på B er uventet lavt.

2, Arsenal - Sunderland
Arsenal kan ha tatt skade av de siste ukers smeller. Gikk på et tungt tap i midtuken da Bayern Munchen ble for store. Nå venter imidlertid mer beskjeden motstand og om de klarer å unngå å dra på seg straffe eller rødt kort, skal de ha en god sjanse for seier.

Olivier Giroud, som ble benket mot Bayern, ventes å være tilbake i startelleveren og det gir krydder til det offensive. Mikel Arteta er tilbake, men kometen Aaron Ramsey savnes fortsatt. Sunderland har en dårlig statistikk mot the Gunners, og bør reise tomhendt hjem fra Emirates.

3, Manchester City - Stoke
City har slurvet bort poeng i ligaen i det siste, men har fortsatt bra slagkraft. Ble nødt til å jage mye ball mot Barcelona, men i dag blir det selvfølgelig et helt annet kampbilde. Sergio Agüero ser ikke ut til å kunne spille. Stevan Jovetic og Edin Dzeko må derfor konkurrere om å spille ved siden av Alvaro Negredo.

Stoke er veldig begrenset. Lager ikke mange sjanser og sliter fremover. City stenger nok trolig igjen bak og tar en rutinemessig seier. Lukter 2,3-0. H.

4, West Ham - Southampton
Det snur seg fort for West Ham for tiden. Var nylig latterliggjort og dømt nord og ned etter et par store tap, men nå har de vunnet tre strake - og holdt nullen i alle disse. Spissen Andy Carroll er utestengt igjen, men man har ingen andre problemer som forstyrrer og Big Sam mønstrer nok den samme startelleveren som sist.

Southampton ser bra ut. De har et ballsikkert lag, men gode vinger - som har kapasitet til å dra av sin forsvarer. Dominerte store deler av kampen mot Hull og burde vunnet med større margin. West Hams forsvar settes på en tøff prøve i dag. Kjøper ikke helt at hjemmelaget har blitt en garderingsfavoritt. Nøyer oss med UB.

5, Cardiff - Hull
Har fått en følelse av at Cardiff ofte skyter seg i foten med en svak start. Var tvunget til å se på litt statistikk, og visst er laget svakt i første omgang. Fasit så langt i sesongen, når vi bare ser på første omgang, er fem scorede mål og hele 21 innslupne. Det er noe de må jobbe med, for de har ikke kapasiteten til å snu resultatet i kamp etter kamp. Trenerbyttet har ikke enda gitt ønsket effekt, men jeg vil ikke avskrive Solskjær av den grunn. Jordan Mutch og den viktige ballvinneren Gary Medel kommer ikke til å spille.

Hull fikk det tøft mot et spillesterkt Saints sist, men har en helt grei stall. Forsterket det offensive. Verdien ligger på B (25%).

6, West Bromwich - Fulham
Var lenge inne på tanken om å sette alt på West Bromwich, men jeg er usikker på hvordan de takler favorittstempelet. Det har stått bra opp mot god motstand på hjemmebane i det siste, men kunne da spille ganske destruktivt. Nå forventes de å gå fremover på banen og føre spillet, noe jeg ikke er overbevist om at de mestrer. Jonas Olsson, Billy Jones og Stephane Sessegnon kan muligens være tilbake. Nicolas Anelka og Claudio Yacob er ikke tilgjengelige. Skal bli interessant å se hvordan den nye Fulham-treneren Felix Magath disponerer laget. Kan bli umiddelbar effekt. HUB.

7, Leicester - Ipswich
Leicester gjør det riktig bra for tiden, og har skaffet en luke på ti poeng ned til feltet. Alt peker på at de spiller Premier League neste sesong. Har alle verktøy som trengs. Har tidligere hatt litt varierende prestasjoner, men nå holder de et høyt nivå. Savner den suspenderte midtstopperen Paul Konchesky, men på den posisjonen har de både ett og to alternativer. Ipswich åpnet bra sist, men tok ikke vare på sjansene sine og ble utslitte til slutt, på en vanskelig bortebane. Tung skade på toppscorer David McGoldrick. Vanskelig oppgave i dag.

8, Burnley - Nottingham
En håndfull av Burnleys spillere underpresterte mot Bournemouth sist, men laget har en god plattform å stå på. De tar ofte poeng, selv om ikke spillet flyter perfekt. Sean Dyche har enda en gang alle spillere tilgjengelig. De luksusen har ikke Nottinghams trener Billy Davies, som savnet åtte A-lagsspillere da de spilte uavgjort mot Leicester i uken som gikk. Laget er omtrent det samme foran dagens kamp, men det skal påpekes at de gjør det bra til tross for fraværene.

9, Charlton - Queens Park Rangers
Hadde forventet flere kryss på QPR. Holder det seg under 50%, føles det som et verdifullt kryss. Laget savner fortsatt nøkkelspillere som Matty Phillips og Charlie Austin, men de har gjort et kupp i form av lånet av Ravel Morrison. Han holder høyt nivå i denne divisjonen. Der har de en midtbanespiller som kan bryte mønsteret. Charlton må gjøre drastiske grep. Mye tyder på League One. De har noen gode spillere, men under ett ser troppen tynn ut. Svak hjemmestatistikk med 3-4-6.

10, Brighton & Hove - Wigan
Brighton skinner ikke, men er stabile og har falt litt under radaren. Har fått los på playoff-plassene, men laget på øke nivået litt. Vant helt uten å overbevise mot Leeds, i en veldig sjansefattig kamp. Leo Ulloa, som ble matchvinner i den kampen, er nå tvilsom til spill. Wigan har fått en ny skade på midtbanen Ben Watson. Han får selskap i sykestuen av Gary Caldwell og Shaun Maloney. Nick Powell, med sine fem mål, er igjen tvilsom til spill. Vanskelig å tippe denne, helst HUB.

11, Reading - Blackburn
Økonomien er på utrygg grunn i Reading, som nå er på jakt etter investorer. Den triste bankboken hindret klubben i å hente spillere i januar, men de lykkes i beholde alle nøkkelspillere og med tanke på den positive skadesituasjonen, så har laget fått med seg mange poeng i det siste. De fikk også gjennom anken på suspensjonen til Kaspar Gorks, som betyr at de har samme tropp som slo QPR sist.

Det er en nøkkelkamp for Blackburn som ønsker å holde følge i playoff-striden. Et tap kan bli blytungt. Har ikke spilt kamp på to uker, så de burde være uthvilte. Reddet av Paul Robinson i bortemøtet mot Middlesborough.

12, Bolton - Watford
Watford maler videre på middels motor, og ble spilt på av mange i midtuken. Men laget tok to steg tilbake og skal være glad for at de fikk med seg ett poeng mot et Yeovil som skapte flest sjanser. Vil henge med i playoff-kampen, men er allerede åtte poeng bak og det virker som noen puslebiter savnes. Troy Deeney er alltid god fremover, men han får for lite støtte - spesielt når Fernando Foristieri, Almin Abdi og Lewis McGugan er på fraværslisten. Bolton skinner heller ikke for tiden, og må klare seg uten toppscorer Jermaine Beckford, som har vært ute over en måned. Helst HUB.

96-rekker:

1, Crystal Palace - Manchester United, B

2, Arsenal - Sunderland, H

3, Manchester City - Stoke, H

4, West Ham - Southampton, UB

5, Cardiff - Hull, UB

6, West Bromwich - Fulham, HB

7, Leicester - Ipswich, HB

8, Burnley - Nottingham, H

9, Charlton - Queens Park Rangers, B

10, Brighton & Hove - Wigan, UB

11, Reading - Blackburn, H

12, Bolton - Watford, HUB

Klikk her for å levere denne.

432-rekker:

1, Crystal Palace - Manchester United, B

2, Arsenal - Sunderland, H

3, Manchester City - Stoke, H

4, West Ham - Southampton, UB

5, Cardiff - Hull, HUB

6, West Bromwich - Fulham, HB

7, Leicester - Ipswich, HB

8, Burnley - Nottingham, HU

9, Charlton - Queens Park Rangers, B

10, Brighton & Hove - Wigan, HUB

11, Reading - Blackburn, H

12, Bolton - Watford, HUB

Klikk her for å levere denne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag