SIKTER HØYT: Pep Guardiola vet at kun tittelen er godt nok i hans viktige andresesong.
SIKTER HØYT: Pep Guardiola vet at kun tittelen er godt nok i hans viktige andresesong. Foto: Alastair Grant (AP)

City skyter ut av startblokkene

Sjekk dagens tippetips her!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Dette er Moldes store sjanse
Oddstips 2 & 3: Nå må Everton levere

V75 Drammen: Praktfull V75-omgang med 13 millioner til alenevinner

En fantastisk tippekupong venter oss denne lørdagen, med Molde - Rosenborg, seks kamper fra Premier League og resten fra the Championship. Bonuspotten nærmer seg taket og er nå på 2,2 millioner kroner.

Fullstendige analyser finner du som vanlig under spillboksen og innleveringsfristen er - også som vanlig - klokken 15.55.

1. Molde — Rosenborg
24. september 2016 er ikke en dato moldenserne husker med særlig mye entusiasme. Rosenborg vant 3-1 på Aker Stadion, sikret sitt andre seriegull på rappen og Helland «plantet» Rosenborg-flagget i midtsirkelen i Molde.

Spoler vi frem til dagen i dag, står Molde overfor sin kanskje siste sjanse til å utfordre Rosenborg om seriegullet denne sesongen. Før runden er det syv poeng opp og skulle Molde vinne, er det bare fire poeng opp til trønderne. Med tap er det ti poeng og det skal ikke være mulig å ta igjen.

Eirik Hestad og Fredrik Brustadd er usikre for vertene.

Hjemmelaget fortsatte den fine formen fra før sommerferien med en sterk 1-2-seier borte over et Tromsø-lag som nettopp har fått ny trener, selv om de var nest best spillemessig i store deler av kampen. Hjemme på Aker stadion har de vært ustabile denne sesongen, men 5-1-2 er like fullt solide tall.

Gjestene kommer fra en overbevisende 4-1-seier over Kristiansund sist helg. Kåre Ingebrigtsen har nok også tankene på torsdagens Europa League-kvalifisering mot Ajax, men ingen trenger å fortelle ham hvor viktig dagens kamp er.

4-3-1 er solide tall på reisefot for trønderne, med bare seks baklengsmål i denne perioden. De er vant med å spille på kunstgress, som er dagens underlag, men det er ikke her de er best. Troppen er i det minste skadefri.

Molde er på mange måter nødt til å vinne denne kampen, Rosenborg er nok mer enn fornøyde med ett poeng. HUB.

2. Brighton & Hove Albion — Manchester City
Det har vært en minneverdig reise for Brighton opp til Premier League, etter å ha banket heftig på døren før de sikret direkte opprykk forrige sesong.

Troppen er samkjørt og solid, men mangler på Premier League-erfaringen og sommerens signeringer har neppe fått blodet til å bruse i Brighton. Samtidig er det noe beundringsverdig over at de nyopprykkede ikke går bananas med sjekkheftet og det er liten tvil om at klubben har et sunt styresett. Og manager Chris Hughton kjenner Premier League-sirkuset godt.

Styrken på Amex Stadium var fundamental for opprykket forrige sesong og her tapte de bare tre kamper forrige sesong. Vingen Anthony Knockaert er tvilsom, mens nysigneringene Beram Kayal og Sam Baldock er skadde. Davy Propper, Matthew Ryan, Pascal Gross og Markus Suttner er klare for PL-debuter.

Manchester City og Pep Guardiola har store forventninger på sine skuldre denne sesongen, etter en massiv kjøpefest i sommer, som har gjort at de har nesten uendelige med offensive valgmuligheter. Defensivt ser det fortsatt noe skralt ut, spesielt en stopper har de behov for, men backene er langt bedre enn forrige sesong og målvakten Ederson virker lovende.

Vi husker hvordan de himmelblå skjøt ut av startblokkene forrige sesong og Guardiola vant sine ti første City-kamper. At de resultatmessig var ganske klart best på bortebane var også et faktum, der fikk de mer plass til å boltre seg i enn hjemme på Etihad.

Nysigneringen Benjamin Mendy er skadet, mens Kyle Walker, Danilo og Ederson er ventet å debutere. Bernardo Silva er med, men fikk forlenget sommerferie og mangler kampform.

Manchester City har verdensklasse over hele banen og blir nok et par hakk for store for Brighton, tross hjemmelagets nyopprykkede glød. B.

3. Chelsea — Burnley
Tittelforsvarer Chelse er ute etter å ikke kopiere Mourinhos elendige tittelforsvar for to sesonger siden, men Antonio Conte virker ikke for fornøyd med sommerens overganger. De tapte Community Shield-finalen på straffer og det har generelt vært litt murring rundt hele klubben i sommer.

Men to ting står støtt; 1) Antonio Conte har blitt en sesong med Premier League-erfaring rikere og kommer aldri til å fire på sine massive krav og 2) Troppen er fortsatt blant de aller beste i ligaen og fremstår like sterk som forrige sesong. De gikk på et par smeller på hjemmebane forrige sesong, men var uslåelige etter tapet for Liverpool sist høst.

Fire viktige spillere er ute; Eden Hazard, nysigneringen Tiemoue Bakayoko, Pedro og suspenderte Victor Moses. Rüdiger og Morata er aktuelle for debut.

Burnley forbereder seg på sin andre strake Premier League-sesong for første gang på lang tid, og sommeren har vært i sann Sean Dyche-ånd. Signeringene Jack Cork, Phil Bardsley og Jon Walters kommer til å passe the Clarets helt perfekt.

Gjestene var imidlertid helt ubrukelige som bortelag rent poengmessig og tok bare syv poeng på 19 bortekamper, selv om mange av tapene kom med ett mål. Her har Dyche et enormt problem.

Dyche råder over en skadefri tropp. Jon Walters er ventet å erstatte solgte Andre Gray på topp.

Glassklar H.

4. Everton — Stoke City
Toffees-sjef Ronald Koeman hadde sett seg ut denne sommeren som den mest viktige i hans Everton-prosjekt og har fått midlene til virkelig å styrke laget. Jordan Pickford, Michael Keane, Wayne Rooney, Davy Klaaesen og Sandro Ramirez er alle strålende signeringer, men de mangler en toppspiss som kan erstatte Romelu Lukakus 25 PL-mål forrige sesong.

Koeman gjorde virkelig Goodison Park til et fort forrige sesong og klokket inn på meget sterke 13-4-2. Dét, kombinert med sommerens sterke overgangsaktivitet, gjør det nærliggende å tro på en ny god sesong på eget gress for de blåkledde.

Wayne Rooney, Jordan Pickford og Michael Keane er ventet å debutere, mens midtbanespillerne Ross Barkley og James McCarthy er skadde.

Stoke har på sin side opplevd en aldri så liten stagnasjon under Mark Hughes og de var aldri i nærheten av noe da de endte på en 13. plass forrige sesong. Crouch ble toppscorer med sine syv mål og i sommer har de mistet sin kanskje viktigste offensive spiller, Marko Arnautovic. Spillerne som har hentet inn er ikke nødvendigvis spillere som tar dem til det neste nivået.

The Potters slet også stor mot topplagene forrige sesong og tok ett poeng mot Everton. 4-5-10 var bortetallene. Darren Fletcher, Max Choupo-Moting og Kurt Zouma er ventet å debutere i dag.

Det er alt annet enn optimisme som rår i Stoke om dagen, men for Everton er det stikk motsatt. Vi tror dagens kamp viser hvorfor. H.

5. Crystal Palace — Huddersfield Town
Alan Pardew danset seg ut av dørene forrige sesong og Sam Allardyce ble aldri mer enn en redningsmann, nå har nederlenderen Frank de Boer fått jobben med å løfte Crystal Palace opp fra nedrykkstriden. Han ledet Ajax til fire strake ligatitler med en offensiv og fin fotball, men ble en kolossal flopp i italienske Inter forrige sesong, der han kun varte et par måneder.

Han har fått beholde sine nøkkelspillere i sommer, og forsterket med gode spillere som Riedewald fra Ajax og lånespillerne Loftus-Cheek og Fosu-Mensah, to unggutter med en del PL-erfaring.

de Boers viktigste oppgave blir å få orden på statistikken hjemme på Selhurst park, kun nedrykkslagene Middlesbrough og Sunderland leverte svakere på hjemmebane forrige sesong. Og med en stor taktisk omveltning fra Sam Allardyce, kan det ta tid å få momentum.

Yohan Cabaye, James McArthur, Bakary Sako, Connor Wickham og Pape Soare starter alle sesongen på sykestuen. Jairo Riedewald, signert fra Ajax, er ventet å debutere.

Huddersfield kommer på sin side med momentum i bøttevis, etter eier i playoff-finalen mot Reading i mai og et svært så usannsynlig opprykk. Hele ni spillere er hentet inn, svært få av dem med PL-erfaring (Wagner mener, og det er lett å være enig med ham, at dette kriteriet blir overvurdert på overgangsmarkedet) og den dyreste av dem til 11 millioner pund. Hele sentralrekka er forsterket og de har samtidig holdt på forrige sesongs nøkkelspillere.

De likte seg imidlertid klart best på hjemmebane forrige sesong og de avsluttet med 10-4-9 på reisefot, det blir nok på hjemmebane grunnlaget for fornyet kontrakt blir lagt.

Kaptein Tommy Smith er tvilsom, men bør rekke kampen. Jonathan Hogg og Nahki Wells er begge ute.

HU.

6. West Bromwich Albion — Bournemouth
Du vet hva du får med Tony Pulis, men få kan ta fra ham de gode resultatene til West Bromwich forrige sesong. De sikret ny kontrakt svært tidlig og avsluttet på en knallsterk tiendeplass, tross en elendig avslutning etter at de gikk tom for noe å spille for.

Sommeren har vært rolig. Spissen Jay Rodriguez er den mest sannsynlig starteren av de tre spillerne som er signert. The Baggies var klart best på hjemmebane forrige sesong og klokket inn på 9-2-8, inkludert en 2-1-seier over dagens motstander i februar.

Nysigneringene Jay Rodriguez og Ahmed Hegazi er ventet å debutere. Gareth McAuley og James Morrison er skadde.

Også Bournemouth er en klubb i stadig vekst, som til slutt endte på en knallsterk niendeplass forrige sesong, og aldri var de i reell nedrykksfare. I sommer har de gjort tre meget gode signeringer som alle går rett inn i laget: Målvakt Asmir Begovic, venstreback Nathan Aké og spissen Jermain Defoe.

Som dagens motstander, var Bournemouth klart best på hjemmebane forrige sesong og 3-6-10 var ikke særlig sterke tall på fremmed gress. I tillegg virker de å trives dårlig mot fysisk sterk motstand, som WBA i høyeste grad er.

Jermain Defoe er tvilsom til sin første PL-kamp for Bournemouth, Junior Stanislas er skadet. Asmir Begovic og Nathan Ake starter trolig.

Stor kontinuitet og optimisme i begge lag foran sesongen, denne virker åpen. HU(B).

7. Southampton — Swansea City
Det ble med én sesong for Claude Puel på St. Mary's, som tross sin åttendeplass ikke imponerte nok til å få fornyet tillit. Inn har Mauricio Pellegrino kommet, som ledet spanske Alavés til en sterk niendeplass og cupfinale forrige sesong, langt bedre enn hva budsjettene deres skulle tilsi.

Han overtar et Saints-lag som for en gangs skyld ikke har mistet alle sine beste spillere, selv om det er usannsynlig at stopperen Virgil van Dijk får en rolle i klubben fremover - han har vært utestengt fra førstelaget i påvente av hans overgang ut. Inn har de hentet midtbanespilelren Mario Lemina fra Juventus og Jan Bednarek, sistnevnte er ikke ventet å få en stor rolle denne sesongen.

Overgangssagaen rundt Virgil van Dijk gjør at han neppe spiller. Laget er skadefritt.

Swansea-sjef Paul Clement går mot en ny sesong med ryggen mot veggen, etter at han ledet dem imponerende til ny kontrakt forrige sesong. Gylffi Sigurdsson har etter alle solemerker spilt sin siste Swansea-kamp og han var direkte involvert i en tredjedel av svanenes mål de siste tre sesongene. Få spillere er uerstattelige, men Sigurdsson er nettopp det.

Det hjelper ikke at toppscoreren fra forrige sesong, Fernando Llorente, mister de første par kampene og at sommerens signeringer har vært svært så beskjedne. Midtbanespiller Roque Mesa fra Las Palmas virker som en god signering, Tammy Abrahams óg, men begge vil trenge tid til å tilpasse seg en ny liga.

Gylffi Sigurdsson er ikke involvert i aften grunnet den ventede overgangen til Everton. Ki Sung-yeung og Nathan Dyer er i tillegg til Llorente skadet.

Southampton virker å ha noe virkelig positivt på gang også denne sesongen og vi tror de får en god sesongstart mot et tynt Swansea-lag. H.

8. Birmingham City — Bristol City
Harry Redknapp fikk ikke den sesongåpningen han håpet på da hans Birmingham ble slått 1-0 borte mot Ipswich sist helg. De som har fulgt Redknapp lenge, vet at han klarer seg klart best på hjemmebane, så dagens kamp er en kamp de absolutt føler de må vinne.

Birmingham vant for øvrig begge kampene mot Bristol City forrige sesong med 1-0. Cheick Keita og Lukas Jutkiewicz er skadde, mens kaptein Paul Robinson returnerer etter suspensjon.

Bristol fikk på sin side en perfekt sesongstart med 3-1-seier over et Barnsley-lag som er ventet å slite tungt denne sesongen. Lee Johnson vet at hans posisjon som manager er mer utsatt enn tidligere og således må den første seieren gitt en lettelse.

En achilleshæl for Bristol forrige sesong, var bortebanespillet - på reisefot leverte de svake 4-5-14 og tok så vidt en fjerdedel av sine poeng på reisefot. Spissene Milan Djuric og Matty Taylor er skadde, mens Aden Flint er ventet å være utenfor grunnet overgangsspekulasjoner.

H(U).

9. Cardiff City — Aston Villa
I sann Neil Warnock-ånd åpnet Cardiff sesongen perfekt med sin 1-0-seier borte over Burton Albion, som er ventet å slite denne sesongen. Etter Warnock tok over the Bluebirds forrige sesong, fikk de et voldsomt oppsving og få i dette gamet har mer erfaring enn Warnock.

Vi kjenner Cardiff som et typisk hjemmelag og det bekreftes av tallene forrige sesong - 11-4-8.

Begge lag hvilte flere spillere i midtukens ligacupkamp, spillere som er ventet å komme tilbake i dag. Josh Onomah kan få sin Villa-debut.

Gjestene fikk bred tillit av de norske oddsekspertene til å starte sesongen med seier over Hull, men tross at de tok ledelsen, ble det et skuffende 1-1-resultat. På papiret er Aston Villa blant de aller beste denne sesongen, men Steve Bruce slet på bortebane forrige sesong og mot Cardiff er det aldri lett å spille borte.

HU(B).

10. Derby County — Wolverhampton Wanderers
Derby tok ledelsen borte mot Sunderland i sesongåpningen, men slapp inn og måtte nøye seg med 1-1 - et godt resultat. The Rams er nå ledet av den svært så dyktige manageren Gary Rowett, som har levert strålende resultater over en lengre perioder på dette nivået. Troppen er ikke nevneverdig forsterket, men den var knallgod fra før.

Også Derby liker seg merkbart best hjemme, med 11-8-4 forrige sesong. Spissen Matej Vydra er tvilsom, mens Jamie Hanson, Max Lowe, George Thorne og Jason Shackell mister kampen.

Wolves har satset knallhardt før sesongen og hentet inn flere profiler, blant andre tidligere Porto-sjef Santo og stortalentet Ruben Neves, og de åpnet med seier over et annet topplag, Middlesbrough, hjemme sist helg. Men det ér mange nye spillere og manager som skal finne seg til rette i England på kort tid og vi forventer at det vil ta litt tid før de virkelig får opp dampen.

Helder Costa og Ben Marshall er stadig skadde. Midtbanespillere Ivan Cavaleiro er aktuell for første gang siden han ble utvist i april.

Derby blir vårt valg her, men igjen med U. HU.

11. Leeds United — Preston North End
Det ble en perfekt sesongåpning for Thomas Christiansen og hans Leeds, som åpnet med borteseier over Bolton etter en fantastisk førsteomgang, 3-2. Vi husker hvordan Leeds var soleklart best hjemme forrige sesong (14-4-5) og det er grunn til å vente det samme under tidligere APOEL-sjef Christiansen.

Leeds hadde bra kontroll på Preston forrige sesong, med to seirer på to kamper og 7-1 i samlet målforskjell. Den viktige stopperen Pontus Jansson returnerer etter suspensjon, mens backen Berardi er ute.

Preston åpnet med en finfin seier over Sheffield Wednesday sist helg, en drømmestart for deres nye manager Alex Neil, den tidligere Norwich-manageren. Han klarer seg normalt best på hjemmebane og det Preston-laget er ikke like sterkt som det Norwich-laget han ledet til opprykk for to sesonger siden.

Josh Harrop er klar for debut etter å ha vært skadet i sommer.

Guess what? HU(B).

12. Sheffield Wednesday — Queens Park Rangers
Carlos Carvahal og hans Wednesday-lag fikk ikke sesongåpningen de håpet på, med et sent 1-0-tap for Preston på bortebane. Fjorårets fjerde beste lag var meget gode på eget gress og klokket inn på 15-2-6 hjemme på Hillsborough.

Vertene er verken nevneverdig styrket eller svekket, men har fra før en av de bedre lagene i ligaen. De slo QPR i begge av fjorårets møter mellom lagene. Steven Fletcher er tvilsom etter en smell i midtuken, Liam Palmer er skadet.

QPR og Ian Holloway fikk en fin sesongstart, med 2-0-seier over fjorårets tapende playoff-finalist Reading. Et Reading-lag som riktig nok er ventet å slite. Slite gjorde også QPR store deler av forrige sesong, borte leverte de svake 6-4-13.

Alex Baptiste er klar for debut, mens Steven Caulker er aktuell etter skade.

Sheffield Wednesday hadde bra kontroll på QPR forrige sesong og vi tror trenden fortsetter. H.

Det gir oss følgende 96-rekker:

1. Molde — Rosenborg HUB

2. Brighton & Hove Albion — Manchester City B

3. Chelsea — Burnley H

4. Everton — Stoke City H

5. Crystal Palace — Huddersfield Town HU

6. West Bromwich Albion — Bournemouth HU

7. Southampton — Swansea City H

8. Birmingham City — Bristol City H

9. Cardiff City — Aston Villa HU

10. Derby County — Wolverhampton Wanderers HU

11. Leeds United — Preston North End HU

12. Sheffield Wednesday — Queens Park Rangers H

Og 432-rekker:

1. Molde — Rosenborg HUB

2. Brighton & Hove Albion — Manchester City B

3. Chelsea — Burnley H

4. Everton — Stoke City H

5. Crystal Palace — Huddersfield Town HU

6. West Bromwich Albion — Bournemouth HU

7. Southampton — Swansea City H

8. Birmingham City — Bristol City HU

9. Cardiff City — Aston Villa HUB

10. Derby County — Wolverhampton Wanderers HU

11. Leeds United — Preston North End HUB

12. Sheffield Wednesday — Queens Park Rangers H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør