Clarence Seedorf har ikke fått Milan-skuta på rett kjøl, og italiensk presse spekulerer på om nederlenderen kun har to kamper på seg til å bevise at han er god nok for managerposten i klubben.
Clarence Seedorf har ikke fått Milan-skuta på rett kjøl, og italiensk presse spekulerer på om nederlenderen kun har to kamper på seg til å bevise at han er god nok for managerposten i klubben. Foto: imago / Insidefoto / All Over Press

Clarence Seedorf i trøbbel

Den gamle storspilleren trenger umiddelbar suksess for å redde jobben i Milan.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Odds:Deilig, dansk dobbel
Odds:
Real smell for Barcelona
Odds:
Ronaldo scorer igjen
V64 Bollnäs:
Toppmøte og millionjakt
V5 Charlottenlund:
Rocky på Lunden

Vi står overfor en utfordrende tippekupong med matcher fra Premier League, La Liga, Serie A, Superligaen, Ligue 1 og Bundesligaen. Kampstopp er kl. 16.55.

1. Aston Villa – Stoke
To lag som har slitt en del denne sesongen, men som begge har vist stigende form.

Villa kommer fra 1-0 hjemme mot serieleder Chelsea og 4-1 hjemme mot Norwich, mens Stoke har 2-1-0 på de tre siste og har blant annet slått Arsenal hjemme denne måneden.

Villa har klatret til tiendeplass med sine 34 poeng. Stoke har tatt like mange poeng, men er bak på målforskjell, og har også spilt én kamp mer.

Hjemmelaget får tilbake Ryan Bertrand, som måtte stå over mot moderklubben Chelsea sist. Karim El Ahmadi ser ut til å bli klar.

Hos bortelaget er midtbanespillerne Charlie Adam og Jonathan Walters ute med karantene. Oussama Assaidi og Erik Pieters er usikre. Robert Huth mister resten av sesongen, og Stephen Ireland er ikke berettiget for spill mot sin gamle klubb.

Villa har tidvis slitt på hjemmebane denne sesongen, men er i ferd med å gjøre Villa Park til en fryktet arena for bortelagene. Stoke er imidlertid vanskelig å slå om dagen, og vi utelukker ikke at laget kniper et poeng. HU.

2. Real Madrid – Barcelona
Mye står på spill når Spanias to største klubber barker sammen på Santiago Bernabeu i kveld. Real Madrid topper tabellen med 70 poeng, mens Barcelona på tredje har tatt 66. I mellom disse erkerivalene ligger Atletico med 67 poeng.

Skulle Real vinne, er Barcelona så godt som ute av gullkampen. Og det tror vi skjer i kveld. Real Madrid er i fryktinngytende form, og pr i dag er det bare Bayern München som er på samme nivå som hovedstadslaget. Christian Bale og Cristiano Ronaldo har virkelig funnet tonen, og også Karim Benzema bøtter inn mål om dagen.

Real må klare seg uten Jese, Alvaro Arbeloa og Sami Khedira. Benzema ser ut til å være klar. Hos bortelaget er Charles Puyol eneste fravær av betydning.

Barcelona viste svakheter for noen uker siden og tapte både for Valladolid og Real Sociedad. Laget har imidlertid vist stigende form i det siste – i takt med at Messi gradvis har funnet tilbake til sitt sanne jeg.

Vi mener likevel at Real har størst vinnersjanser i kveld. Hjemmefordelen er én ting, men den viktigste grunnen er at laget for tiden har mer fart, gjennombruddskraft og alternativer offensivt enn Barca. Hjemmelaget har også en yngre og mer sulten tropp. H.

3. Valencia – Villarreal
Valencia hadde få problemer med å slå ut Ludogorets i Europa League torsdag, men har slitt i La Liga de siste rundene. Har bare tatt ett poeng på de siste tre og ligger på en kjedelig åttendeplass – hele ni poeng bak dagens motstander.

Villareal har heller ikke fått det til å stemme i det siste. 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao var ok, men 0-2 mot Granada og 1-1 mot Betis er ikke godkjent for et lag som ligger på sjetteplass og har snust på CL-kvalik.

Gabriel Paulista De Abreu er ute med karantene.

Vi tror ikke Valencia taper på hjemmebane. HU.

4. Real Betis - Atletico Madrid
Betis kom endelig inn i en god periode og sto med fem på rad i serie og cup uten tap. Så kom det en gedigen nedtur i Europa League torsdag. Laget hadde 2-0 å gå på etter bortemøtet med erkerivalen Sevilla, men tapte 0-2 på hjemmebane og ble slått ut på straffekonk.

Har ni poeng opp til sikker plass.

Leo Baptistao, som er lånt inn fra Atletico er ikke berettiget for spill i dag. I tillegg er flere spillere ute med skade.

Ettersom Atleticos to utfordrere i gullkampen møttes senere i kveld, har laget mulighet til å ta inn viktige poeng dersom det blir seier i kveld. Har vist god form i det siste og slo nylig ut Milan fra CL med 4-1 på hjemmebane.

Tiago soner karantene, mens Javi Manquillo er ute med skade.

Atletico gjør jobben i kveld. B.

5. FC København – Randers
Det går fortsatt ikke på skinner for FCK, og Ståle Solbakkens mannskap står med 1-2-1 på de siste fire. Ligger på tredjeplass og har sju poeng opp til serieleder Midtjylland.

Andreas Cornelius og Daniel Braaten er tilbake for hjemmelaget, men den offensivt viktige spilleren Nicolai Jørgensen (seks mål) er ute med skade.

Randers tok ledelsen hjemme mot Aarhus sist og spilte den siste omgangen med én spiller mer. Presterte likevel å tape det viktige bunnoppgjøret 1-3 og falt ned til 10. plass. Har 0-2-2 på de siste fire kampene.

Johnny Thomsen og Lasse Rise er ute, mens Martin Svensson, Mads Fenger og Nicolaj Brock-Madsen betegnes som usikre.

Ettersom Midtjylland tapte hjemme for Nordsjælland lørdag, vil FCK bare være fire poeng bak med seier i dag. Vi tror ikke Solbakken lar en slik sjanse gå fra seg mot et så begrenset lag som Randers. H.

6. Brøndby – OB
Brøndby har sluttet å tape kamper og står med 2-3-0 på de siste fem. Har klatret opp i ryggen på erkerivalen FCK og ligger på fjerdeplass med 33 poeng.

Christian Nørgaard, Mikkel Thygesen og keeper Michael Falkesgaard og Bram Verbist er ute for hjemmelaget, mens Khalid Boulahrouz og Martin Albrechtsen er høyst usikre. Lebogang Phiri soner karantene.

Odense har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og har falt ned til sjuendeplass. Det skiller bare tre poeng ned til Viborg på nedrykk i denne jevne ligaen. Mad ds Toppel er tilbake etter karantene og tar keeperplassen. Ari Skulason og Martin Spelmann soner karantene.

Som nevnt i kampen over tapte serieleder Midtjylland i går. Brøndby vil bare være seks poeng bak med seier i dag, og det tror vi laget klarer. H.

7. Bayer Leverkusen – Hoffenheim
Leverkusen har møtt knallsterk motstand i de to siste kampene (Bayern München og PSG borte), og tapte begge 1-2. Har horrible 0-1-4 på de siste fem seriekampene og har falt ned til fjerdeplass.

Ömer Toprak er tilbake for hjemmelaget.

Hoffenheim var i god form før det ble 0-4 for Schalke og 2-4 for Mainz i de to siste seriekampene. Ligger midt på tabellen med 29 poeng – 15 færre enn dagens motstander.

David Abraham er eneste fravær hos bortelaget.

Hoffenheims forsvar er lekk om dagen, men vi klarer ikke å stole på dette Leverkusen-laget og slenger på en gardering. HB.

8. Guingamp – Lyon
Lyon har tapt sine to siste kamper, men vi påstår likevel at laget er i god form. For med 4-1 å gå på fra det første møtet med Plzen i Europa League, var det ikke så farlig for Lyon at det ble 1-2-tap i Tsjekkia torsdag. Forrige helg var det svake offsideavgjørelser som gjorde at laget tapte ufortjent 2-3 for Monaco. Før disse kampene leverte Lyon flere gode resultater.

Viktige Gueïda Fofana, Samuel Umtiti, Clément Grenier, Henri Bedimo og Gaël Danic er uaktuelle.

Guingamp tok en viktig trepoenger borte mot bunnlaget Ajaccio sist og ligger sju poeng over nedrykksstreken.

Er svekket offensivt av at laget soleklare toppscorer Mustapha Yatabaré (ni mål) er ute med karantene. Dorian Lévêque og Reynald Lemaître er skadet.

Vi tror ikke Lyon taper når de slipper å bry seg om Yatabaré. UB.

9. Monaco – Lille
Monaco hadde litt tur med dommeravgjørelsene mot Lyon og vant 3-2 på bortebane. Har 4-1-1 på de siste seks og kommer etter all sannsynlighet til å ende på sølvplass.

Eric Abidal er tilbake etter skade, men Layvin Kurzawa og Falcao må stå over. Ellers ser det bra ut.

Lille var det første laget som slo Monaco denne sesongen og er de eneste som kan frarøve klubben sølvet. Laget ligger på tredjeplass, ni poeng bak dagens motstander, og bare seier er bare godt nok i kveld hvis man skal knipe den viktige andreplassen som gir plass i Champions League. Har 3-3-0 på de siste seks.

Marvin Martin er tilbake i troppen etter skade. Rio Mavuba ser dermed ut til å bli eneste fravær av betydning.

Monaco klarer seg fint med uavgjort, og det kan fort bli resultatet i dag. HU.

10. Napoli – Fiorentina
Begge lagene ble slått ut av Europa League på hjemmebane torsdag. Napoli måtte nøye seg med 2-2 mot Porto og klarte dermed aldri å ta igjen motstanderens 1-0-ledelse. Fiorentina hadde et fint utgangspunkt med 1-1 mot Juventus, men en utvisning ødela drømmen om avansement.

Napoli gjorde jobben borte mot Torino forrige serierunde, men ikke noe mer enn det, og befestet tredjeplassen. Har tre poeng opp til Roma på den viktige andreplassen som gir spill direkte i Champions League.

Juan Zuniga, Rafael Cabral og Christian Maggio er uaktuelle.

Fiorentina har tapt en del kamper i det siste, noe som blant annet skyldes at Juventus har vært motstander tre av de siste fire matchene, men vant 3-1 i den siste seriekampen mot Chievo. Har ti poeng opp til dagens motstander.

Borja Valero er tilbake etter karantene for bortelaget. Ahmed Hegazy, Giuseppe Rossi, Ante Rebic, David Pizarro og Anderson er skadet.

Napoli er ikke i toppform om dagen, men taper veldig sjelden på hjemmebane. HU.

11. Catania – Juventus
Catania tapte 1-3 for bunnkollega Sassuolo forrige helg og har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene. Har falt ned til sisteplass, og det er fire poeng opp til sikker plass.

Nicolás Spolli, Sergio Almirón og Lucas Castro er uaktuelle.

Juventus er ikke et fyrverkeri om dagen, men når man nærmest har sluttet å slippe inn mål, er det ikke så farlig om man kun scorer ett selv. Slo ut Fiorentina av Europa League torsdag og står med fem strake seiere i serien.

Viktige Paul Pogba soner karantene, mens Claudio Marchisio og Andrea Barzagli ute med skader.

Juventus-spillerne er nok ikke veldig gira på denne kampen, og det kan fort bli noen endringer i startelleveren ettersom laget spilte match torsdag. Klarer Catania å krige seg til et poeng? UB.

12. Lazio – Milan
Lazio slo tilbake fra det skuffende 0-1-tapet for Atalanta på hjemmebane med 2-0 borte mot Cagliaria sist. Ligger på sjuendeplass med 41 poeng.

Playmakeren Antonio Candreva er tilbake etter karantene, og skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Milans håpløse sesong fortsetter med fornyet styrke. Står med fire strake tap i serie og cup etter 2-4-tapet for Parma på hjemmebane sist. Fikk Christian Abbiati utvist etter fem minutter og lå under 0-2. Klarte å komme tilbake og utliknet til 2-2, men når du ikke er i flyten, ender slik kamper likevel med tap. Ligger på 11. plass med 35 poeng.

I italiensk presse spekulerers det på om Clarence Seedorf kun har denne matchen og oppgjøret mot Fiorentina på seg til å bevise at han er god nok for managerposten i klubben.

Førstekeeper Abbiati er ute med karantene. Riccardo Montolivo og Daniele Bonera står trolig over, og Ignazio Abate er ny på skadelisten.

Vi tror mest på Lazio, men Milan kan når som helst slå tilbake med seier. HUB.

96-rekker
1. Aston Villa – Stoke H

2. Real Madrid – Barcelona H

3. Valencia – Villarreal HU

4. Real Betis - Atletico Madrid B

5. FC København – Randers H

6. Brøndby – OB H

7. Bayer Leverkusen – Hoffenheim H

8 . Guingamp – Lyon UB

9. Monaco – Lille HU

10. Napoli – Fiorentina HU

11. Catania – Juventus UB

12. Lazio – Milan HUB
Klikk her for å levere 96-rekken

384-rekker
1. Aston Villa – Stoke HU

2. Real Madrid – Barcelona H

3. Valencia – Villarreal HU

4. Real Betis - Atletico Madrid B

5. FC København – Randers H

6. Brøndby – OB H

7. Bayer Leverkusen – Hoffenheim HB

8 . Guingamp – Lyon UB

9. Monaco – Lille HU

10. Napoli – Fiorentina HU

11. Catania – Juventus UB

12. Lazio – Milan HUB
Klikk her for å levere 384-rekken


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus