*Nettavisen* Sportspill.

Columbus er best på bortebane

Cam Atkinson og Columbus Blue Jackets har vært sterke på bortebane denne sesongen. De er uten bortetap så langt i februar.  Foto: Rob Carr (AFP)

Columbus har ikke tapt på bortebane i februar.

Tirsdagens langoddsprogram byr på to meget spennende Champions League-kamper, der Liverpool hjemme mot Bayern München utvilsomt er den største kampen. Men også Lyon mot Barcelona ligger an til å bli et durabelig oppgjør. Ellers er det kamper fra både Championship, League One og League Two i England og det er full runde i Get-ligaen i ishockey her hjemme. Natt til onsdag spilles det åtte kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 158 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Montréal Canadiens - Columbus Blue Jackets B 2,60 (spillestopp kl 01.25)

Columbus Blue Jackets har vært bedre borte enn hjemme den siste måneden. Natt til tirsdag tapte de i 1-5 hjemme i Nationwide Arena mot Tampa Bay Lightning. Dermed har Columbus tapt fem av de seks siste hjemmekampene.

På bortebane har de vist bedre takter. Blue Jackets har ennå ikke tapt på bortebane i februar. De har vunnet alle fire kampene på bortebane denne måneden. Nå står de med 18-9-1.

Lukas Sedlak scoret 1-5-målet til Columbus med mindre enn to minutter igjen i tredje periode natt til tirsdag. Det gjorde at de unngikk å gå målløs av banen i Nationwide Arena for andre kamp på rad.

Columbus ligger fortsatt på tredjeplass i Metropolitan Division, fire poeng bak Washington Capitals. Men de har to kamper mindre spilt enn Alexander Ovechkin & Co.

Førsterekken med Artemi Panarin, Cam Atkinson og Pierre-Luc Dubois har vært outstanding hos Columbus. Denne rekken sørget for fire mål og to målgivende pasninger i kampen mot Blackhawks i helgen, men mot Tampa Bay Lightning imponerte de ingen.

Cam Atkinson er en viktig spiller hos Ohio-laget. Han har 32 mål så langt, og han trenger tre til for å tangere rekorden sin fra 2016-2017-sesongen.

Montreal klamrer seg til den andre wildcard-plassen i Eastern Conference. Canadiens har vært bra hjemme i Bell Centre. De tapte 3-4 etter spilleforlengelse mot Toronto 10. februar, men i kampene før den har de vunnet mot Winnipeg (5-2), Anaheim (4-1) og Edmonton (4-3 OT).

Max Domi har vært en sentral spiller hos kanadierne denne sesongen, men han har sloknet litt de siste ukene. Før søndagens to mål mot Florida Panthers hadde han fem kamper på rad uten scoring. Montreal tapte likevel kampen 3-6. Brendan Gallagher er den spilleren som mhar vært best i de siste hjemmekampene. Han har scoret tre mål og har seks poeng fra de siste tre hjemmekampene.

Men: Jeg tror ikke han klarer å stoppe superrekken til Columbus. Montreal får det tøft i nattens kamp mot et Columbus-lag som garantert er revansjesugne etter nederlaget mot Lightning. 2,60 i odds på et Blue Jackets-lag som er i super borteform er spennende. Spillestopp er klokken 0125.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag