Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips: Målfest i Serie A - sjekk våre analyser av mandagens kamper
Oddssingel Superligaen: Ståle Solbakken gir aldri opp
Oddssingel PL:
Palace vinner i Hodgsons jubileumskamp
V64 Färjestad:
Dobbel jackpot med over 1,4 mill ekstra
V65 Leangen:
Nå må Blekkan passe seg
V4 Skellefteå
: Flott V4-lunsj fra Sverige
Superquiz: Bli med i vår Superquiz og vinn gavekort
Julekalender: Sjekk dagens luke

Mandagens langoddsprogram byr på Premier League-kamp mellom Crystal Palace og Brighton og toppkamp i Serie A mellom Cagliari og Lazio. I tillegg er det kamp i dansk Superliga, det er to kamper i portugisisk toppserie Alexander Sørloth og hans Trabzonspor er i aksjon hjemme mot Denizlispor. På hockeyfronten er det en kamp i Hockeyallsvenskan og fem kamper i NHL natt til tirsdag.

NB! Onsdag er det ca 205 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Crystal Palace - Brighton H 2,45 (spillestopp kl 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Palace er ubeseiret i de tre siste kampene. 0-0-kampen mot Watford på Vicarage Road forrige helg var ikke hva the Eagles hadde drømt om, men de holdt iallfall nullen for tredje kamp på rad. Laget fra Sør-London ligger nå på en respektabel tiendeplass når vi nærmer oss halvspilt sesong, og de kan klatre opp på åttendeplass med tre poeng i mandagens kamp.

Selhurst Park-laget har faktisk tatt ti poeng mer nå enn på samme tid sist sesong. Det faktum at Palace er nærmere topp fem-lagene enn lagene under nedrykksstreken når det nærmer seg jul gir i seg selv grunn til å feire.

Roy Hodgson er den eldste manageren i Premier League, men han er ikke gått ut på dato. Det viste han i kampen mot Bournemouth for to uker siden. 72-åringen visste nøyaktig hva han måtte gjøre da Mamadou Sakho ble utvist tidlig i kampen. Palace lå seg lavere på banen og satset på kontringer. Det lønnet seg, og London-laget vant kampen 1-0. Selv om Hodgson har hatt skader på alle nøkkelspillerne i forsvaret på et eller annet tidspunkt denne sesongen, så er Palace et av lagene som har sluppet inn færrest mål så langt.

Crystal Palace har tapt tre av sine åtte hjemmekamper denne sesongen, men alle tre tapene har kommet mot mot topp tre-lagene i Premier League. De har klart seg bedre på Selhurst Park mot lagene som befinner seg lenger nede på tabellen. Hodgsons menn har vunnet tre av de fire hjemmekampene mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Brighton har et borteproblem

Brighton ligger på 13.-plass, som er nedre halvdel av tabellen, og de viser svak form. Laget fra den engelske sørkysten har kun vunnet én av de siste fem kampene. På bortebane har de ikke fått ting til å klaffe. De har tapt halvparten av bortekampene sine hittil. The Seagulls har faktisk kun vunnet tre av de 17 bortekampene i Premier League siden starten av 2019.

Det positive er at de har vært gode mot nettopp Palace. De har kun tapt én av de siste åtte kampene mot dem.

Crystal Palace mangler forsvarsspillerne Jeffrey Schlupp, Patrick van Aanholt og Joel Ward, mens midtstopperen Mamadou Sakho er suspendert. Jairo Riedewald er ventet å starte i Premier League for første gang siden februar 2018.

Brightons midtbanemann Dale Stephens er suspendert i denne kampen, mens Aaron Connolly er usikker. Han vil bli testet før kampen. Solly March og Jose Izquierdo er ute.

Kvitter seg med dårlig mandagstrend

Palace har tapt de tre siste kampene som er spilt på en mandag, men den negative trenden tar slutt i kveld. Graham Potter har gjort en god jobb med Brighton etter at han overtok på den engelske sørkysten, men jeg tror gjestene får problemer mot et godt organisert Palace-lag på Selhurst Park.

Palace har holdt nullen i alle fire hjemmekampene sine mot lag fra nedre halvdel av tabellen. Brighton på sin side har gått målløs av banen tre ganger på bortebane.

Palace vinner mandag til fine 2,45 i odds. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette spillet