Wolverhampton er tilbake i god form og stiller med brukbare vinnermuligheter i bortekampen mot Fulham i FA-cupens tredje runde i dag.
Wolverhampton er tilbake i god form og stiller med brukbare vinnermuligheter i bortekampen mot Fulham i FA-cupens tredje runde i dag. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Cup for alle penga på tippekupongen

Sjekk hvordan vi skal få 12 rette på en utfordrende lørdagskupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel:
Møter to totalt formløse lag
Oddstips 1:  
Wigan kan ikke prioritere cupen
Oddstips 2:  
Tunge fravær for Newcastle
Tour de Ski:  
Røthe er ikke sjanseløs
Tour de Ski:  
Bjørgen til over to ganger pengene
V75 Biri:
   Jackpot med Jerven

Lørdagens tippekupong består utekukkende av kamper fra den engelske FA-cupen.

Bonuspotten er på 900.000 kroner. Det er mange jevne oppgjør på kupongen, og det er ikke umulig at premieutbetalingen blir god.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Leicester – Newcastle
Vi er kommet til tredje runde i FA-cupen, der lagene i Premier League og Championship gjør sin inntreden.

Leicester tok et velfortjent poeng borte mot Liverpool første nyttårsdag til tross for at laget fikk to billige straffer og 0-2 mot seg i første omgang. Slo Hull 1-0 på bortebane runden før, men var heldig som klarte å holde nullen i den matchen. Ligger fortsatt sist i Premier League, og det skiller fire poeng opp til sikker plass.

Danny Drinkwater og Kasper Schmeichel er ute med skader, men Paul Konchesky er tilgjengelig igjen etter karantene. Jeffrey Schlupp og Riyad Mahrez spiller for siste gang før Afrikamesterskapet. Manager Nigel Pearson har ellers varslet en del endringer på laget til dagens kamp.

John Carver debuterte som vikarmanager i Newcastle i hjemmekampen mot Burnley første nyttårsdag. Det gikk bra frem til hvilen, men laget spilte en svak andreomgang og måtte nøye seg med 3-3 mot nedrykkskandidaten.

Slo Everton 3-2 hjemme runden før og ligger på tiendeplass.

Forsvareren Steven Taylor skadet akillesen mot Burnley og risikerer å miste resten av sesongen. Spissen Papiss Cisse er ute med karantene og har forlatt klubben for å lade opp til Afrikamesterskapet.

I tillegg har laget en meget lang skadeliste: Keeperne Tim Krul og Rob Elliot, Siem de Jong, Rolando Aarons, Gabriel Obertan, Sammy Ameobi og Ryan Taylor.

Leicester har har imponert i de siste kampene, mens Newcastle spilte forferdelig svakt etter hvilen mot QPR. Vi tror hjemmebanefordelen avgjør her og spiller en vågal og ugardert H.

2. Preston – Norwich
Preston er i fin form i League One og står med 4-2-0 på de siste seks kampene. Vant skuddstatistikken soleklart mot bunnlaget Crewe forrige runde, men måtte nøye seg med 1-1. Ligger på tredjeplass, tre poeng bak serieleder Bristol City.

I de to første cuprundene ble det seier over Havant og Shrewsbury.

Den tidligere Wolverhampton-stjernen Sylvan Ebanks-Blake kan få din debut for Preston etter overgangen fra Ipswich. Joe Garner og Jordan Hugiller de eneste på skadelisten, men den innleide spissen Jermaine Beckford er ikke berettiget for spill.

Norwich hadde en rekke sterke resultater bak seg før det ble bråstopp og 1-2 borte mot Reading i romjulen. Selv om laget reduserte til 1-2 20 minutter før slutt, innrømmet manager Neil Adams etter matchen at laget aldri var i nærheten av å få med seg poeng. Ble stående på sjuendeplass i Championship.

Carlos Cuellar måtte stå over kampen med Reading grunnet skade og er usikker i dag. Det er ventet at manager Neil Adams gjør en del endringer på laget.

Formsterke Preston har hjemmefordel og skal ikke undervurderes mot et uberegnelig Norwich som trolig hviler en del spillere. HUB.

3. Bolton – Wigan
Bolton stod med åtte strake kamper uten tap før det ble 1-2 borte mot Huddersfield i romjulen. Manager Neil Lennon klagde på dommeren etter kampen og mente at laget tapte poeng grunnet to svake avgjørelser. Bolton falt uansett ned til 15. plass.

Midtbanespilleren Lee Chung-yong har sluttet seg til Sør-Koreas landslagstropp som skal spille i Asiamesterskapet og kan være uaktuell for Bolton hele januar. Matt Mills er usikker etter å ha pådratt seg en smell mot Huddersfield, men Craig Davies og Kevin McNaughton er tilbake etter skader. Joe Mason, Mark Davies, Marc Tierney og Max Clayton er langtidsskadet.

Wigan så ut til å være på riktig vei med 2-0-seieren borte mot Leeds annen juledag, men klarte ikke å sette sjansene mot Sheffield Wednesday to dager senere og tapte 0-1. Var det dominerende laget frem til Callum McManaman ble utvist midtveis i andre omgang. Falt tilbake til nest sisteplass på tabellen, og det skiller tre poeng opp til sikker plass.

McManaman er ute med karantene, mens Grant Holt har pådratt seg en alvorlig kneskade som kan holde veteranen borte fra fotballen et helt år. Leon Barnett og Martyn Waghorn er fortsatt ute med skader, mens Roger Espinoza har forlatt klubben.

Bolton er kraftig forbedret etter at Neil Lennon tok over manageransvaret i oktober, og nordiren har tatt klubben såpass langt opp på tabellen at nedrykk for tiden fremstår som nokså lite sannsynlig.

Wigan har gjort det meget skarpt i FA-cupen de to siste sesongene, men laget har så mye å stri med i ligaen at det er tvilsomt om cupen har like høy prioritet i år.

Wigan har prestert fint lite på bortebane (2-2-8) denne sesongen, og vi gambler på at H holder.

4. Millwall – Bradford
Millwall henger virkelig ikke sammen om dagen og tapte med til sammen 1-8 mot Norwich og Bournemouth i romjulen. Har falt under nedrykksstreken, og manager Ian Holloway må jobbe hardt for å få tilbake selvtilliten i spillergruppen hvis plassen skal berges.

Shaun Williams (karantene) og nykommeren Paris Cowan-Hall (cup-tied) er uaktuelle for hjemmelaget. Backen Carlos Edwards er ute med skade.

Langt hyggeligere romjul for Bradford-fansen, som kunne glede seg over triumfer over Notts County og Fleetwood. Bradford har nå spilt sju seriekamper uten tap (5-2-0) og har klatret til femteplass i League One.

Laget slo ut Dartfort og Halifax i de to foregående cuprundene.

Den innleide Sunderland-keeperen Jordan Pickford nektes spill i cupen av moderklubben. Andrew Davies og Filipe Morais er høyst usikre grunnet skader, mens Mark Yeates ser ut til å miste kampen.

Et godtgående Bradford stiller ikke helt uten sjanser mot denne formsvake Millwall-utgaven, men vi må spare garderinger til senere. H.

5. Brentford – Brighton
Brentford herjet i første del av desember, men opplevd en tung romjul med tap for Wolverhampton og Ipswich. Hadde fortjent poeng mot Wolves, men fikk et mål feilaktig annullert. Ligger fortsatt på playoffplass, men det er mange lag som er i hælene på årets overraskelse i Championship.

Nykommeren Lewis Macleod (hentet fra Rangers) er ikke berettiget for spill i dag. Alan McCormack og Scott Hogan befinner seg fortsatt på skadelista.

2-0-seieren borte mot Fulham fjerde juledag var Brightons første på åtte kamper. Dermed tok Nathan Jones fire poeng på sine to kamper som vikarmanager i klubben. Brightons romjulsfangst har sendt laget opp på trygg grunn, men kun målforskjellen skiller ned til Millwall.

Tidligere Norwich-sjef Chris Hughton er hentet inn som ny manager og debuterer i dag.

Darren Bent, Greg Halford, Gary Gardner og Elliott Bennett har forsvunnet tilbake til sine respektive moderklubber etter at låneavtalen har utløpt. Jake Forster-Caskey er tilgjengelig etter å ha stått over 2-0-seieren over Fulham med sykdom, men den nye manageren Chris Hughton må klare seg uten Bruno (karantene) og den skadde trioen Kazenga LuaLua, Andrew Crofts og Dale Stephens. Kaptein Gordon Greer er usikker.

Et nokså åpent oppgjør selv om det skiller en del poeng mellom lagene. HB.

6. Fulham – Wolverhampton
En meget trist jul for Fulham-fansen, som måtte tåle 0-2-tap for både Bournemouth og Brighton. Spesielt hjemmetapet for sistnevnte var en traurig affære, og manager Kit Symons må passe på at laget ikke faller tilbake i nedrykksgjørma.

Den danske forsvareren Lasse Vigen Christensen måtte stå over forrige seriekamp med skade og er ute også i dag. Spissen Bryan Ruiz rakk heller ikke oppgjøret mot Brighton og er usikker. Tim Hoogland og Fernando Amorebieta er skadet.

Langt lystigere julefeiring for Wolverhampton. Laget slo Brentford og Watford i romjulen og står med 3-1-0 på de siste fire. Det har ført laget opp på åttendeplass, og en plass i playoffen er innen rekkevidde.

Midtbanespilleren Kevin McDonald er ute med karantene for bortelaget.

På de åtte siste serierundene har Fulham spilt uavgjort null ganger, Wolverhampton én. Vi satser på at den trenden fortsetter i dag. HB.

7. Huddersfield – Reading
Huddersfield tok en flott seier over formsterke Bolton forrige runde og spilte ellers 2-2 borte mot Rotherham i romjulen. Ledet 2-0 til det gjenstod tre minutter i Yorkshire-derbyet, men måtte ta til takke med ett poeng. Ligger på 18. plass og har fått en luke på fem poeng til nedrykkslagene.

Spissen Sean Scannell pådro seg en smell mot Bolton, men har brukbare sjanser til å rekke dagens kamp. Joel Lynch er ellers eneste skadefravær.

Reading vant en fortjent seier hjemme mot Norwich forrige runde, mens det ble uavgjort mot Brighton runden før. Ligger på 16. plass med 29 poeng - ett poeng mer enn dagens motstander.

But Pavel Pogrebnyak, Anton Ferdinand og Hope Akpan er fortsatt ute for bortelaget, men Jamie Mackie og Danny Guthrie er tilgjengelige.

Vi klarer ikke å finne en vinner. HUB.

8. Rotherham – Bournemouth
Rotherham er blitt den store uavgjortspesialisten i Championship og står med 1-5-0 på de siste seks kampene. Begge de to romjulskampene (borte mot Blackpool og hjemme mot Huddersfield) endte med poengdeling. Burde ha knust førstnevnte, men en storspillende Joe Lewis stod som en vegg i målet.

Laget ligger på 19. plass, tre poeng over nedrykksstreken.

Leisoldatene Tom Lawrence (Leicester) og Emmanuel Ledesma (Middlesbrough) er kalt hjem til sine respektive moderklubber og er uaktuelle i dag. Det er også uvisst om to andre innlånte spillere, Scott Wootton (Leeds) og Reece James (Manchester United) får tillatelse til å spille.

Bournemouths lange opptur (har ikke tapt i serien siden september) fortsatte med 2-0-seiere over Millwall og Fulham i romjulen. Troner dermed fortsatt øverst på Championship-tabellen.

Førstekeeper Artur Boruc er ikke berettiget for spille i dag, og Lee Camp får dermed sjanse mellom stengene. To andre keepere, Ryan Allsop og Benji Buchel, er cup-tied, så det vil være svært uheldig dersom Camp skulle bli skadet. Tokelo Rantie er opptatt med Afrikamesterskapet.

Det er klasseforskjell på disse to, men vi er usikre på hvor høyt Bournemouth prioriterer FA-cupen med tanke på at laget kjemper om opprykk og ligaseier. HB.

9. Charlton – Blackburn
0-3 for Ipswich og 1-1 mot Cardiff ble fasiten for Charlton i romjulen, og laget har ikke vunnet på de sju siste seriekampene. Ligger nå midt på tabellen, og drømmen om playoff blir fjernere og fjernere.

Den amerikanske forsvareren Oguchi Onyewu skadet seg på oppvarmingen før Ipswich-kampen og er usikker i dag. Keeper Stephen Henderson, backen Rhoys Wiggins og kantspilleren Franck Moussa er ute med skade, og vi får trolig heller ikke se backen Chris Solly i denne kampen. Midtbanespilleren Callum Harriott soner karantene.

Blackburn tok også bare ett poeng i romjulen (0-0 mot sterke Middlesbrough og tap for formsterke Bolton) og har nå fem poeng opp til Brentford på den nederste playoffplassen.

Forsvareren Tommy Spurr er tilbake etter skade og kan sesongdebutere i dag. Corry Evans soner karantene, mens Jason Lowe er skadet. Markus Olsson er høyst usikker, og Ryan Tunnicliffe har returnert til Fulham.

Det lukter uavgjort av dette oppgjøret. HU.

10. Derby – Southport
Derby var tilbake på vinnersporet i romjulen med 2-0 over Leeds og 4-0 mot Birmingham. Er dermed fortsatt med jakten på direkte opprykk, og det skiller tre poeng opp til serieleder Bournemouth.

Det er ventet at manager Steve McClaren hviler en del faste spillere, deriblant toppscorer Chris Martin, i dette oppgjøret. Keeper Kelle Roos, Ivan Calero, Paul Coutts, Lee Naylor og Kwame Thomas er noen av spillerne som kan få sjansen fra start. Jamie Ward er usikker grunnet skadet.

Conference-laget Southport har tatt seg til tredje runde ved å slå ut Eastleigh og Dagenham. Ligger på 20. plass etter den fine borteseieren over Kidderminster forrige serierunde, men det er hele sju poeng ned til nedrykk, og laget har også kamper til gode på bunnrivalene.

Micah Evans og Joe Connor er ute for bortelaget.

Klasseforskjellen er så stor at et selv et reservepreget Derby bør vinne denne. H.

11. Doncaster - Bristol City
Doncaster er på vei oppover League One-tabellen etter den tunge starten på sesongen og ligger bare tre poeng bak Sheffield United på playoffplass etter å ha tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene. Det er imidlertid meget jevnt i denne ligaen, og det skiller kun sju poeng ned til nedrykk.

Slo ut Oldham og Weston Super Mare i de to foregående cuprundene.

Midtstopperen Richie Wellens og spissene Kyle Bennett og Nathan Tyson er usikre for hjemmelaget.

Bristol befestet serieledelsen i League One med seier over Gillingham og Yeovil i romjulen. Slo ut Telford og Gillingham i de to første cuprundene.

Formspissen Matt Smith fikk ikke tillatelse av moderklubben Fulham til å spille mot Telford, men det jobbes med å få ham klarert til dagens kamp. Kieran Agard og Aaron Wilbraham er usikre.

Doncaster kan ikke utelukkes her. HB.

12. Blyth – Birmingham
Blyth, som spiller på sjuende høyeste nivå i England (Northern Premier League Premier Division), har tatt seg til tredje runde ved å beseire Hartlepool og Altrincham. Stod med fem strake seiere i ligaen før det ble tap for Whitby fjerde juledag. Ligger likevel ikke høyere enn 16. plass, og halvparten av lagets 30 poeng ble tatt i denne perioden.

Forsvareren Alex Nicholson er trolig tilgjengelig etter å ha stått over forrige seriekamp med skade.

Birmingham tok en sterk 3-1-seier borte mot Nottingham Forest forrige serierunde og klatret til 14. plass på tabellen. Er et av formlagene i Championship med 4-0-2 på de siste seks.

Manager Gary Rowett har antydet at det blir gjort en del endringer på laget til dette oppgjøret. Will Packwood, Gavin Gunning og Matt Green er uansett ute med skader.

Det vil være en stor bombe dersom amatørene fra Blyth skulle unngå tap. B.

432.rekker:
1. Leicester – Newcastle H

2. Preston – Norwich HUB

3. Bolton – Wigan H

4. Millwall – Bradford H

5. Brentford – Brighton HUB

6. Fulham – Wolverhampton HB

7. Huddersfield – Reading HUB

8. Rotherham – Bournemouth HB

9. Charlton – Blackburn HU

10. Derby – Southport H

11. Doncaster - Bristol City HB

12. Blyth – Birmingham B

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Leicester – Newcastle H

2. Preston – Norwich HUB

3. Bolton – Wigan H

4. Millwall – Bradford H

5. Brentford – Brighton HU

6. Fulham – Wolverhampton HB

7. Huddersfield – Reading H

8. Rotherham – Bournemouth HB

9. Charlton – Blackburn HU

10. Derby – Southport H

11. Doncaster - Bristol City HB

12. Blyth – Birmingham B

Klikk her for å levere 96-rekken.