*Nettavisen* Sportspill.

Cupfinalen er vid åpen

Lionel Messi og hans Barcelona tok siste stikk forrige møte. Real Madrid er sultne på hevn. Foto: Dani Pozo (Afp)

Det er tid for cupfinale i Spania, og det er ikke mye som skiller de to gigantene før kampstart. El Clasico er på onsdagens tippekupong.

16.04.14 11:05

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Hareide med drømmestart
Oddstips 2: Benfica har overtatt tronen
Ettermiddags-V5 Århus:Carsten har siste nytt
V4/V5Galopp Täby:Nettavisens galoppeksperter har funnet formen
Jackpottorsdag:Superjackpotter i både V64 og V65 skjærtorsdag
Travpåsken:Se hele oversikten
Fotballpåsken:
Alle godbitene

Det er full rulle i store deler av fotball-Europa i dag, og vi har et rikelig oddsprogram i tillegg til midtukekupongen.

1, Manchester City — Sunderland
Det er ikke mye poeng i å overkomplisere denne. Manchester City må vinne for å holde titteldrømmen i livet, og har til og med Sergio Aguero tilbake fra skade. Yaya Toure er usikker, men får nok spille om de trenger det.

Sunderland er nedrykksdømte, og har en nær umulig oppgave foran seg på Etihad. Dette er kupongens nest klareste H.

2, Everton — Crystal Palace
Everton er i fenomenal form for tiden, og syv seire på rad har ført dem inn i topp fire-sjiktet. Må vinne de resterende kampene for å holde Arsenal på avstand, og spesielt på hjemmebane mot bunnlag som Crystal Palace er kun tre poeng godt nok. Masse med insentiver for å levere en god forestilling. Har en lang skadeliste, og Gibson, Oviedo, Pieenar, Koné, Jagielka og Lacina Traore rekker ikke kampen.

Palace har vunnet tre på rad for første gang på aldri så lenge, og Tony Pulis har ført defensiv trygghet til tidligere nedrykksdømte Palace. Nå er de på trygg grunn og favoritt til å berge plassen. Mangler kun Dikgacoi.

Likevel er Tony Pulis den han er, og kommer til å gå for poenget. Derfor tar vi med et kryss til og setter HU på denne i det største forslaget.

3, Barcelona — Real Madrid
Cupfinalen i Copa del Rey er vid åpen, mellom de to tradisjonelt største lagene. Begge er imidlertid i bakleksa i forhold til Atletico i ligaen, og ønsker nok å sikre et trofé mot sine rivaler.

Barcelona har spilt veldig varierende fotball i det siste, og tapte mot Granada i helgens runde. I tillegg røk de ut av Champions League på onsdag. Må klare seg uten Pique, Valdes, Bartra og Isaac Cuenca i cupfinalen.

Real Madrid har hatt en mye bedre uke og vant også 4-0 mot Almeria i helgen. Mangler Khedira, Marcelo, Jesé og Alvaro Arbeloa. Samtidig håper nok Ancelotti at Ronaldo blir frisk til kampen.

To lag med alt å spille for. Det er for meg umulig å skille dem. HUB.

4, Bayern München — 1. FC Kaiserslautern
Semifinal i den tyske cupen mellom suveren Bayern og Kaiserslautern fra andre nivå. Det blir feige lag. Bayern vil hevne dårlige hjemmekamper de siste rundene, og kommer til å gi alt for å nå cupfinalen. Må klare seg uten Badstuber, Contento, Thiago og Shaqiri, uten at de kommer til å miste søvn av den grunn.

Kaiserslautern er på fjerdeplass i 2. Bundesliga, og skal ikke ha en mulighet på mektige Allianz Arena. Soleklar H.

5, EA Guingamp — Monaco
Guincamp har vært bra på hjemmebane denne sesongen, og 6-4-7 er bra statistikk. Men den siste perioden har det sviktet mer, og 1-2-6 på de siste ni kampene er ikke lystig lesning for hjemmefansen.

Monaco er nesten like bra hjemme som de er borte (9-5-3).

Begge lag har mye å spille for i denne cupkampen, men Monaco er sterke på reisefot. UB tar vi med.

6, Benfica — FC Porto
En skikkelig klassiker fra cupen i Portugal.

Benfica er for tiden det beste lagene av de to storhetene, og ligger hele femten poeng foran dagens motstander på tabellen. Ligaen er så og si avgjort i favør Benfica, som også har Europa League-semifinale på kalenderen. Har enda ikke tapt på tretten hjemmekamper denne sesongen.

Porto har på sin side skuffet denne sesongen, og havner nesten garantert på tredjeplass. Men denne kampen er full av prestisje, og det er jo som de sier - disse kampene lever et eget liv. HUB.

7, Viborg — AaB
Topp mot bunn i den danske superligaen. Viborg er på nest siste plass, og har ikke vunnet på hjemmebane siden oktober. Står med 3-5-4 totalt på eget gress, og kun én seier de ti siste kampene.

AaB er i førersetet i kampen om ligatittelen, og bør vinne kamper som dette for å feste grepet om førsteplassen. De er imidlertid ikke det beste bortelaget og står med 5-2-5 på sesongens bortekamper så langt. Siden 51% krysser på B, kan det være lønnsomt å krysse en U. UB.

8, Basel — FC Zürich
Basel er for tiden inne i en intens kamp om ligatittelen, og er kun et poeng foran Grasshoppers. Står med fem seire og fem uavgjort de ti siste kampene, og er også ligaens beste hjemmelag med 8-5-1.

Zurich er for tiden på fjerdeplass, som gir Europa League-spill neste sesong. Sanker godt med poeng på bortebane, og står med 6-1-7 på reisefot. De er imidlertid inne i en seriøs formdupp, og har fem kamper på rad uten seier.

Dette er en kamp Basel må vinne, og de har gode sjanser til å gjøre nettopp det. H.

9, Djurgården — AIK
Hjemmelaget Djurgården er for tiden i begivenhetenes sentrum av alle de gale grunner. En 43 år gammel familiefar ble drept utenfor stadion i en hendelse som har preget fotball-Sverige i ukene etter.

Rent sportslig har de fått en strålende start på sesongen, og står med full pott etter to kamper. I tillegg har de ikke sluppet inn mål i disse to kampene.

AIK har spilt en kamp mer enn dagens verter, men står med fire poeng og er fortsatt bak på tabellen. Deres eneste seier har imidlertid kommet på bortebane. Det kan ha vært et blaff, og Djurgården skal bli svært vanskelige å slå på eget gress. H.

10, Örebro SK — Malmö FF
En spennende kamp mellom første og tredjeplassen i Allsvenskan, og begge har enda til gode å tape etter tre spilte runder. Örebro har spilt en kamp på hjemmebane så langt, og vant 1-0 over Mjällby.

Malmö virker å klare seg fint uten Rikard Norling så langt, og Åge Hareide har fått en drømmestart på karrieren i Sverige. Tre på rad og null baklengs er akkurat det han ønsket seg før sesongstart.

Det blir en tøff kamp mellom to gode lag, og det er vanskelig å peke ut en klar vinner. UB.

11, Häcken — Halmstad
To lag som står med henholdsvis tre og ett poeng på de tre første rundene. Det har plassert dem på nedre halvdel av tabellen. Häcken åpnet veldig sterkt med en seier hjemme mot Norrköping, men tapte de to påfølgende kampene, begge på bortebane. De har sluppet inn syv mål så langt, men møter i dag et veldig lite målfarlig lag.

Halmstad har enda til gode å vinne i årets utgave av Allsvenskan. Nærmest kom de da det ble uavgjort mot Norrköping forrige runde. De har imidlertid kun scoret ett mål, men slipper også inn lite.

En ny jevn kamp i Sverige, men Häcken kommer nok til å nyte godt av hjemmebanefordelen. H.

12, IFK Norrköping — Mjällby
Norrköping har tapt poeng mot begge lagene i kampen over, men vant 2-0 mot Helsingborg på hjemmebane. Hvis de tre første kampene er en pekepinn, kan det virke som om hjemmeareanen må bli åsted for den største delen av poengfangsten.

Mjällby har på sin side virket tamme i sesongstarten, og har plukket kun ett poeng på de tre første kampene. I samme periode har de kun scoret ett mål, og sluppet inn fem. Da blir det vanskelig å ta poeng mot et godt hjemmelag. Ny, ren H.

96-rekker:

1, Manchester City — Sunderland H

2, Everton — Crystal Palace H

3, Barcelona — Real Madrid HUB

4, Bayern München — 1. FC Kaiserslautern H

5, EA Guingamp — Monaco UB

6, Benfica — FC Porto HU

7, Viborg — AaB UB

8, Basel — FC Zürich H

9, Djurgården — AIK HU

10, Örebro SK — Malmö FF UB

11, Häcken — Halmstad H

12, IFK Norrköping — Mjällby H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Manchester City — Sunderland H

2, Everton — Crystal Palace HU

3, Barcelona — Real Madrid HUB

4, Bayern München — 1. FC Kaiserslautern H

5, EA Guingamp — Monaco HUB

6, Benfica — FC Porto HU

7, Viborg — AaB UB

8, Basel — FC Zürich H

9, Djurgården — AIK HU

10, Örebro SK — Malmö FF UB

11, Häcken — Halmstad H

12, IFK Norrköping — Mjällby H

Klikk her for å levere denne rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag