SØLVVINNER?: Plutselig ser det mørkt ut med tanke på sølvmedaljen til Bob Bradley. Går den tapt denne søndagen?
SØLVVINNER?: Plutselig ser det mørkt ut med tanke på sølvmedaljen til Bob Bradley. Går den tapt denne søndagen? Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

D-dag i Tippeligaen

Medalje- og nedrykkskampen kan langt på vei bli avgjort i dag. Sjekk søndagens tippetips!

Kommersielt

En del kamper gikk ikke vår vei lørdag, men vi fikk inn langskuddet på West Ham til deilige 3,50 i odds.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1
: United farger Manchester rød
Oddstips 2: Godset gir alt for sølv
Oddstips 3: Nå løsner det for Klopp
Oddstips 4: Sogndal kroner opprykket med stil

Skaderapport OBOS-ligaen: Disse mister helgens runde.
TV-kampene:
Slik ser helgen din ut
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister helgens runde
Skaderapport Premier League: Disse mister helgens runde

V75 Solvalla: Internasjonal V75-omgang

Her kan du fylle ut og levere din egen kupong på mobil og datamaskin

Komplette analyser og andre innleveringsmetoder finner du under spillboksen.

1. Viking — Stabæk
Medaljefutten har gått ut av hjemmelaget, som har tapt tre av de fem siste i alle turneringer. Siste ble det et forsmedelig 3-1-tap for Tromsø og medalje synes utenkelig for siddisene nå.

Viking hadde på mange måter fortjent bedre etter en solid sesong, men sommersalgene kan ha fått avgjørende betydning. Det er grunn til å stille spørsmålstegn ved hvor motiverte hjemmelaget er til denne.

Stabæk har også en småtung periode bak seg for tiden, og de ble ydmyket 1-4 hjemme mot Aalesund forrige helg. Nå står de i fare for å miste sølvmedaljen til Strømsgodset, utvilsomt et stort nederlag hvis så skulle skje. Men flyten i angrepsspillet er på mange måter borte uten holdepunktet Diomande, dessverre.

Her har Stabæk mest å spille for, og vi tror ikke særlig mye på Viking-seier. UB.

2. Bodø/Glimt — Lillestrøm
En såkalt betydningsløs kamp, men vinner hjemmelaget går de forbi nettopp Lillestrøm på tabellen. Glimt leverte en strålende bortekamp mot Rosenborg forrige helg og kunne avgjort kampen i første omgang. Det virker på ingen måte som om de er ferdig for sesongen, selv om de ikke har vunnet i løpet av de tre siste kampene.

Lillestrøm har hatt en god høst og reddet seg opp fra det mange mente var en nedrykkstrussel. Forrige helg gjorde de grei prosess av et tannløst Haugesund og de har fire seire på de syv siste i alle turneringer.

Men hjemmelagets statistikk på Aspmyra og kunstgressfordelen gjør at vi backer nordlendingene. HU.

3. Odd — Sandefjord Fotball
Odd trenger mye hjelp om de skal få medalje etter tapet for Strømsgodset forrige helg. Før det hadde de imidlertid en knallsterk formkurve med tretten poeng på fem kamper.

Hjemme på Skagerak Arena bør de ha full kontroll mot et bunnlag som Sandefjord. De er - tross alt - ikke utenfor medaljerekkevidden helt ennå.

Sandefjord fikk endelig en forløsende seier hjemme mot Start forrige helg og klamrer seg fast til halmstrået sitt. De har tre kamper å gjøre det på, og de må vinne alle. I dag blir nok nedrykket et faktum. H.

4. Strømsgodset — Rosenborg
Vanvittig interessant kamp, dette. Strømsgodset er i rett og slett utrolig form, og har ikke vært mulige å håndtere de siste ukene. De slo Odd 2-1 forrige serierunde og gjorde det i overbevisende stil.

Dette lover svært godt for drammenserne, som har hadde tidvis tunge perioder denne sesongen. Med en god avslutning vil optimismen være enorm før 2016-sesongen, og trener Bjørn Petter Ingebretsen vil krone snuoperasjonen med en strålende medalje - kanskje til og med sølv - med seier i dag. 

De siste åtte ligakampene har de 7-1-0. Det sier litt om den vanvittige formen de er i. Jørgen Horn er suspendert til denne grunnet gule kort, mens Marvin Ogunjimi fortsatt er på sidelinjen med sin kneskade.

Rosenborg har sett svært slitne ut de siste ukene og virker litt tomme for drivstoff. I torsdagens svært tøffe bortekamp mot Lazio fikk de kjørt seg gjennom nitti minutter og en god ferie ser de nok kraftig frem til. 9-1-3 på bortebane vitner om et lag vanskelig å slå.

Trønderne har i praksis sikret seriegullet og blir neppe lei seg med tap i dag. De har tross alt to matchballer til, om ikke Viking skulle slå Stabæk i dag.

Pål André Helland er skadet, mens Jonas Svensson er usikker.

I tillegg spilles kampen på kunstgress, et underlag hjemmelaget mestrer svært godt. Det er rett og slett mye som tyder for hjemmeseier her. Godset er i suveren form, mens Rosenborg naturlig nok er slitne etter en tung høstsesong og ikke har all verden så spille for.

Vi spiller utvilsomt H på langoddsen, men slenger med B på kupongen.

5. Brøndby — FC Midtjylland
Syv poeng de siste tre kampene gjør seg godt for et Brøndby-lag som ikke ordentlig har fått opp dampen i Superligaen så langt. I denne rekken er seier over byrival FC København inkludert, så de har god selvtillit før denne kampen.

Midtjylland ble rett og slett rundspilt mot et noe B-preget Napoli på torsdag, men annet var egentlig ikke å vente. Sesongen sett under ett har vært knallsterk for gjestene, som er nær umulige å slå i hjemlig liga. HB.

6. Barcelona — SD Eibar
Uansett hvor mye Champions League Barcelona har spilt og hvor god sesongstarten til Eibar har vært, er det et enormt gap i kvalitet mellom disse lagene. Noe annet enn H er utenkelig.

7. Atletico Madrid — Valencia
Hjemmelaget slurvet i tre kamper på rad før landslagspausen, men har slått solid tilbake etter hvilen med to seire og 6-0 i målforskjell. Spesielt 2-0-seieren over Real Sociedad var solid.

I tillegg virker det å løsne mer og mer for en viss Jackson Martinez, og toppspissproblemet til Atletico Madrid kan være på vei til å løses.

Valencia behøvde to selvmål for å senke Gent i midtukens Champions League-runde, og det var en skikkelig tafatt forestilling - for et Valencia som har vist bedre takter de siste ukene. Borte fra Mestalla blir det nok tøft mot et lag som Atletico, men poengsjanser har de absolutt. HU.

8. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne
Paris var kanskje underlegne mot Real Madrid i midtukens CL-kamp, men det er få som ikke er det. Uansett har de en vanvittig bra statistikk i hjemlig liga og nesten avgjort ligagullet allerede. Den tøffe kampen mot Real Madrid sitter nok i beina ennå, men de har en vanvittig bredde i laget.

Gjestene tok en solid 1-0-seier borte mot Dnipro i midtukens Europa League-runde, men har således fått en hviledag mindre og samtidig mye reisevei. Borte mot PSG får de ikke poeng. H.

9. Fiorentina — Roma
Selv om ikke alle stjernespillerne til Fiorentina spilte, var det uhyggelig svakt å tape 1-2 hjemme for Lech Poznan i Europa League på torsdag. Det er lagets andre tap på rad, etter at de ga Napoli hard kamp på San Paolo forrige helg.

Firenze-laget har hatt en svært god sesong så langt, men har to nederlag på rad etter landslagspausen. Det kan bli vanskelig å reise seg etter en slik nedtur.

Roma har virkelig vært involvert i målrike oppgjør i det siste og sist ble det hele 4-4 mot Leverkusen - en kamp de ledet 4-2 ved 84 minutters spill. De har scoret hele 18 mål de siste fem i alle turneringer, med elleve baklengs. Over 2,5 i denne, sa du?

Uansett, denne blir jevn. Bortelaget er nok fornøyde med uavgjort på en vanskelig arena. HU.

10. Lazio — Torino
Selv med ti mann på banen ble det en relativt lett kamp for Lazio mot Rosenborg i midtuken. Seieren var aldri virkelig truet og Roma-laget har faktisk fem seire av de seks siste i alle turneringer.

Tapet for Sassuolo i forrige Serie A-runde var imidlertid ikke helt planlagt, men trener Stefano Pioli er en mester i snu negative trender. Lazio har et knallsterkt lag på papiret og endelig har stjerneskuddet Felipe Anderson begynt å gjøre mål igjen.

Torino slet seg til et poeng mot Milan sist, men fortjente til slutt minst ett poeng. De har nå to kamper uten seier og det et spesielt på bortebane de sliter med å innfri denne sesongen. Laget er taktisk bunnsolid og blir vanskelig å slå, men vinner neppe her. HU.

11. ChievoVerona — Napoli
Chievo regelrett dundret ut av startblokkene, men har nå to poeng de siste tre kampene og kraftig nedadgående formkurve. De er veldig avhengige av at angrepstrioen har dagen, og de holder ikke et høyt nok nivå mot de beste. Hjemme kan de bite fra seg mot hvem som helst, dog.

Napoli har virkelig kommet i strålende form og har fem seire på rad, inkludert mot lag som Juventus, Milan og Fiorentina - og to seige bortekamper mot Legia og Midtjylland. Ny seier ligger i horisonten, gjestene er rett og slett for gode for tiden. B.

12. Benfica — Sporting CP Lisboa
Nicolas Gaitan sørget for en tidlig ledelse mot Galatasaray i midtuken, men de kapitulerte og tapte til slutt 2-1 i Tyrkia. De har hatt en under pari innledning på sesongen i ligaen med 4-0-2, men til gjengjeld slått Atletico Madrid borte.

Spillermaterialet er imidlertid like solid som alltid og toppnivået vil som vanlig være skyhøyt. I tillegg er toppoppgjør som dette en glitrende sjanse til å vise hva de faktisk er gode for.

Sporting Lisboa ligger på delt førsteplass, med dårligere målforskjell enn Porto. Dette blir en spesiell kamp for trener Jorge Jesus, som ledet Benfica langt i Europa League de forrige sesongene.

Denne blir vanvittig jevn. HUB.

384-rekker:

1. Viking — Stabæk UB

2. Bodø/Glimt — Lillestrøm HU

3. Odd — Sandefjord Fotball H

4. Strømsgodset — Rosenborg HB

5. Brøndby — FC Midtjylland HB

6. Barcelona — SD Eibar H

7. Atletico Madrid — Valencia HU

8. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne H

9. Fiorentina — Roma HU

10. Lazio — Torino HU

11. ChievoVerona — Napoli B

12. Benfica — Sporting CP Lisboa HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne på mobil.

384-rekker:

1. Viking — Stabæk UB

2. Bodø/Glimt — Lillestrøm HU

3. Odd — Sandefjord Fotball H

4. Strømsgodset — Rosenborg HB

5. Brøndby — FC Midtjylland HB

6. Barcelona — SD Eibar H

7. Atletico Madrid — Valencia H

8. Paris Saint-Germain — Saint-Etienne H

9. Fiorentina — Roma HU

10. Lazio — Torino HU

11. ChievoVerona — Napoli B

12. Benfica — Sporting CP Lisboa HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.
Klikk her for å levere denne på mobil.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1
: United farger Manchester rød
Oddstips 2: Godset gir alt for sølv
Oddstips 3: Nå løsner det for Klopp
Oddstips 4: Sogndal kroner opprykket med stil

Skaderapport OBOS-ligaen: Disse mister helgens runde.
TV-kampene:
Slik ser helgen din ut
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister helgens runde
Skaderapport Premier League: Disse mister helgens runde

V75 Solvalla: Internasjonal V75-omgang

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus