TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:

15. plass: Raufoss

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Solomon Owusu?

- Vi forsøkte å bite oss fast i ligaen i fjor, og det synes jeg vi klart sånn halvveis. Jeg tror vi ender litt høyere på tabellen, men jeg vet ikke akkurat hvor (Raufoss endte på 11. plass i 2019, red.amn).

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Da vil jeg velge to: Snorre Strand Nilsen og Mattias Belli Moldskred. Snorre er en annen type back enn de andre. Han er veldig offensiv og kan score mål. Han ble vår toppscorer etter at Mikkel Maigaard dro til Strømsgodset. Belli er en slepen spiller som du må følge tett med på. Han har et annet nivå, er teknisk og målfarlig.

- Hvilke lag tror du rykker opp og ned fra Obos år, og hvorfor?

- Lillestrøm og Tromsø rykker rett opp, fordi de tilhører ikke OBOS-ligaen i det hele tatt. De har større stall, de har mer penger .. det er eliteserienivå på det de driver med. Hvem ryker ned? ... den er vanskelig! Jeg får si Strømmen og Stjørdals-Blink. Strømmen har alltid heng i en tynn tråd, men i år er det slutt. De har akkurat klart seg tidligere. For Stjørdals-Blink så tenker jeg at de er uerfarne, men det er ikke nødvendigvis en negativ ting heller.

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- Der er jeg ikke sikker. Hva med han i Lillestrøm .. Smárason? Han tror jeg blir årets spiller. Han var god i Eliteserien, og nå skal han ett nivå ned. Så da kommer han nok både til å herje og dominere ganske så greit.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?

- Jørgen Isnes i KFUM Oslo. Han spiller god fotball, og det er veldig fint å se på. Jeg har fulgt mye med på «Kåffa» fordi jeg er fra Oslo, og jeg ser hvordan de spiller. Det fenger av måten de spiller på, og selv er jeg stor tilhenger av ballbesittende fotball. Jeg vet ikke om det skulle ha vært i KFUM, men jeg skulle gjerne ha spilt under Jørgen Isnes på et tidspunkt, ja.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?

- OBOS-ligaen er en «kokosliga», du vet aldri hvem som er ender på kvalik og hvem som rykker ned. Når det er fem runder så kan flere lag handle på kvalik, og det er ganske moro å følge med på.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos-ligaen du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)

- Hva er aldersspennet her, hehe .. jeg vet ikke om så mange. Jeg har ikke hørt om så mange talenter. Jeg følger jo med, men jeg har ikke kommet opp med noen talenter. La meg tenke litt .. jeg tror vil nevne vår egen Emil Breivik. Han er på lån fra Molde denne sesongen i Raufoss. Han er en målfarlig indreløper, smart og veldig god med ballen i beina.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?

- Det beste er at det alltid er spennende. Man vet aldri hvem som slår hvem, vi hadde jo en seier mot Aalesund i fjor. Det verste er nok duellstyrken. Det er et hav av andreballer, lag slår langt og alt det der. Det er ikke min type fotball. Jeg liker ballbesittende fotball, det er det jeg er glad i.

- Hvor viktig har det vært for deg å møte så mye motstand, med tanke på hvor karrieren din har tatt deg?

- Du må møte motgang, fordi da er du rutinert i fremtiden. Du må tåle et nei, og kan ikke grave deg selv ned om ting ikke går din vei. Da blir man til slutt mentalt sterk, tror jeg. Det skal mye til for å ta knekken på meg. Jeg føler at dette er en «spis eller bli spist»-greie. Det er jeg som kommer ut av dette som en vinner. Uansett.

- Under korona-tiden ser vi at du har trent med Joshua King. Hvordan skjedde det?

- Han er fra Romsås, og det er jeg også. Vi er vokst opp sammen. Han spilte på lag med storebroren min, og vi har alltid kjent hverandre. Han dro til Manchester United i 10. klasse, og ble automatisk mitt idol og en jeg så opp til. Han var hjemme i Norge nå under korona-tiden, og hang med broren min og gutta. Så da spurte han meg om jeg ville være med ham på trening på Ullevaal. Jeg tenkte først «kødder du, eller?», men det var veldig gøy! Vi to trente med en personlig trener, mens det var andre i samme område som trente med god avstand. Jeg fikk se nivået da vi hadde ballen. Det er kjempetrøkk i pasningene, alt gjøres ordentlig og med stor kvalitet.

- King spiller på landslaget og i Premier League. Hvordan følte du at du matchet opp mot ham? Har du fått noen råd fra ham du tar med inn i sesongen?

- Jeg klarte å hevde meg i starten, men når han blir sliten så leverer han fortsatt på et høyt nivå. På sprintøvelser så er han ganske rask. Jeg ble ikke parkert, men han lå nok halvmeter foran meg! Jeg føler at de gutta som spiller på det høyeste nivået i England og Italia har inne det nivået der de fortsatt kan levere selv om de blir slitne. Alt gjøres med kvalitet uansett om det er i det 5. minutt, eller det 90. minutt. Han ba meg fortsette å utvikle meg, og krige på videre.