Foto: Afp/Scanpix

Dalglish redder Liverpool

Vi er avhengige av Kenny Dalglish og Liverpool for 12 rette i dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Onsdagens meny:
Oddstips del 1:
Her har oddssetterne tatt feil
Oddstips del 2: Vi satser på gigantene
V65-tips: Frode Hamre med tre favoritter
Nyttig: Lesernes oddstips onsdag
Viking Lotto: Vinn 18 mill her!

Lesertips: Lesernes V65-tips til Bjerke

Hele åtte forskjellige ligaer og turneringer er representert på midtukekupongen. En blanding av cup- og seriekamper fra England, Skottland, Italia og Tyskland er en passelig utfordring.

Kamp 1 til 6 spilles i kveld, kamp 7 på torsdag og kamp 8 til 12 på fredag. Utfordringen øker jo lenger frem i tid tippeobjektet ligger, men vi skal komme med all relevant informasjon som er tilgjenglig i skrivende stund.

Bonuspotten er nå oppe i hele 2,5 millioner kroner, og dette tilfaller den som eventuelt er alene om 12 rette.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Ipswich - Arsenal
Engelsk Ligacup / Carling Cup, semifinale, kamp 1 av 2. Det er ikke kjedelig i Ipswich Town om dagen. Roy Keane har forlatt sjefsstolen, Paul Jewell overtar, men ikke før på torsdag. Dagens kamp ser han fra tribunen, det er trenerne McParland og Loughlan som leder Ipswich i dag, slik de gjorde på søndag da laget røk 0-7 for et redusert Chelsea i FA-Cupen. Kanskje nedprioriterte Ipswich den kampen litt, med tanke på at de er mye nærmere å vinne noe her. Uansett er 0-7 ursvakt. Målet for sesongen er fortsatt opprykk, og Jewell har en formidabel oppgave foran seg. Ipswich ligger på 19. plass i The Championship, tre poeng over nedrykk. De har 5-1-6 på hjemmebane her. Laget har 2-1-7 på sine ti siste, alle turneringer medregnet. Vi regner med et motivert hjemmelag i dag, men de er uten Livermore og Fallon som er cup-tied, Leadbitter er suspendert og McAuley må muligens stå over med skade.

Arsenal var ganske nær exit i FA-Cupen på lørdag, men Fabregas satte inn 1-1 på straffe i sluttsekundene. Wenger eksperimenterte litt med laget, noe han trolig gjør i mindre grad denne gangen, siden man er nærmere et trofé og det er lengre hviletid før neste kamp. Vermaelen, målvakt Almunia, Diaby, Squillaci og Frimpong står på skadelisten. Sagna er suspendert, og vi får trolig se Eboue på høyre back. Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Szczesny; Eboue, Djourou, Koscielny, Gibbs; Walcott, Fabregas, Eastmond, Denilson, Arshavin; Bendtner.

Ligaen og opprykk er hovedfokus for hjemmelaget, men vi regner likevel med at de stiller sterkt i dag, og de som får sjansen vil ønske å vise seg fra sin beste side foran ny manager. Arsenal-manager Wenger har ofte stilt sterke lag i Carling Cup, og vi tror han gjør det igjen. Om Arsenal tar en klar seier her, kan man eventuelt gi flere unge spillere sjansen i returoppgjøret. Det er snart 10 år siden lagene møttes sist. Arsenal var best da og de er best nå. Vi tror de vinner på Portman Road. Mulighet for mange mål må det også være, med angrepsvillige Arsenal i aksjon mot et lag som tapte 0-7 sist. B i kamp 1.

Blackpool - Liverpool
Premier League. Ligaens svakeste hjemmelag tar i mot det nest svakeste bortelaget. Blackpool-manager Ian Holloway er helt klar på at det kun er ligaen som teller. Han endret laget på 9 plasser og tapte bortekampen i Southampton i FA-Cupen lørdag. Blackpool har klart seg overraskende bra på øverste nivå, spesielt på bortebane har de tatt mange poeng. Hjemme har de 2-2-3 totalt, og sist de var i aksjon på Bloomfield Road røk de 1-2 for det svake bortelaget Birmingham. I dag er det tilbake til sterkeste lagoppstilling, Grandin er tilbake fra skade og eneste fravær er Harewood og Gilks, som har vært ute en stund, og Carney som spiller Asia-Cup for Australia.

Den nye Liverpool-manageren Kenny Dalglish leder laget for første gang. Gerrard er suspendert i tre kamper etter rødt kort i 0-1 cuptapet for Manchester United søndag. Høyreback Johnson står trolig over på grunn av familieforøkelse, selv om han er i troppen. Joe Cole og Konchesky skal testet nærmere kampstart, Spearing er ikke med. Liverpools tropp: Reina, Kelly, Agger, Skrtel, Aurelio, Lucas, Meireles, Kuyt, Rodriguez, Torres, Babel, Gulacsi, Kyrgiakos, Poulsen, Shelvey, Ngog, Jovanovic, Johnson, Cole, Konchesky.

Innbyrdes oppgjør:

03.10.2010 Liverpool - Blackpool 1 - 2

Vi forventer at det skjer noe positivt med Liverpool snart. Dalglish og innføring av en ny spillestil kan være det som trengs. Blackpool er et lag det skal være mulig å slå, selv om Liverpool feilet sist. Liverpool på bortebane uten Gerrard høres unektelig ut som sikker hjemmeseier nesten uansett motstander, men vi tror det snur nå. Daglish sørger for poeng i sin første kamp. UB i kamp 2.

Hamilton Academical - Celtic
Skotsk Premier League. Hamilton er suveren jumbo i skottenes Premier League. Det er 7 poeng opp til trygg plass, og selv om man har to kamper til gode på lagene over seg, hjelper det ikke mye når motstander i dagens utsatte desemberkamp er Celtic. Det ble hjemmeseier i cupkampen mot Alloa på lørdag, ellers er formen svak med 0-2-5 i serien siden oktober. Nedrykk virker sannsynlig. Elebert er tilbake fra skade, Neil og Gibson er fortsatt ute.

Hamiltons tropp: Cerny, Buchanan, Canning, Skelton, Mensing, Gillespie, Hasselbaink, M Paixao, Imrie, Casalinuovo, F Paixao, McDonald, Murdoch, McLaughlin, McAlister, Devlin, Kirkpatrick, Elebert.

Celtic kontrollerte inn en 2-0 seier over Berwick Rangers i cupen på søndag. Det var deres fjerde strake seier og fjerde strake kamp uten baklengsmål. Celtic topper tabellen fire poeng foran Rangers, men har spilt to kamper mer. Derfor er det som vanlig kun seier som gjelder i dag. De har 7-0-1 på bortebane totalt. Scoringsmaskinen Samaras er ute med en skade han pådro seg mot Berwick. Hooper, Loovens og Murphy er på bedringens vei, men rekker ikke denne.

Celtics tropp: Forster, Wilson, Majstorovic, Mulgrew, Rogne, Izaguirre, McCourt, Ledley, Kayal, Forrest, McGinn, Hooiveld, Stokes, Crosas, Zaluska, Juarez, Towell, Ljungberg.

Det står 7-0-0 fordel Celtic på innbyrdes oppgjør uansett bane. Selv med Samaras ute skal Celtic ta sin fjerde strake seier på New Douglas Park. B i kamp 3.

Dundee United - Motherwell
Skotsk Premier League. Dundee United spilte sin femte uavgjorte kamp på rad da det ble 0-0 hjemme mot Ross County i cupen på lørdag. De var da uten sin gode spiss Goodwillie, som var suspendert. Dundee United har 3-1-3 og målforskjell 8-10 på hjemmebane. Det kan se ut som de sliter med effektiviteten foran mål. I dag er Goodwillie tilbake, Conway også. Douglas og Daly spiller trolig ikke, og fire mann er ute fra før.

Motherwell var gode innledningsvis, men uti november fikk man en formdupp som ga 0-2-4 resten av året. Man har brukbare 4-2-3 på bortebane, men det er lenge siden forrige seier, og forrige seriekamp på bortebane skuffet man med 0-0 mot svake Hamilton. På søndag vant man på bortebane i cupen, 4-0 over topplaget i 2. divisjon, Dundee FC. Det er ingen nye skader i laget, men Fitzpatrick kontrakt gikk ut denne uken og han nøler visstnok med å signere en ny, så da får han eventuelt ikke lov til å spille.

Innbyrdes oppgjør:

27.03.2010 Dundee United - Motherwell 3 - 0
19.09.2009 Dundee United - Motherwell 0 - 1
18.01.2009 Dundee United - Motherwell 0 - 4
22.03.2008 Dundee United - Motherwell 2 - 0
06.10.2007 Dundee United - Motherwell 1 - 0

Motherwell vil prøve å bygge på suksessen de hadde i samme by for bare noen dager siden. 4-0 over Dundee FC er et meget sterkt resultat, og bortelaget er langtfra sjanseløse i dag. Vi tror likevel Dundee United, med målfarlige Goodwillie tilbake, scorer mål og tar poeng på hjemmebane i dag. Etter en svak forestilling i cupen må de vise hva de er gode for. Vi prøver HU i kamp 4.

AFC Wimbledon - Luton
Conference League. Etter at lagene i denne ligaen har spilt fra 21 og 26 kamper hver, topper AFC Wimbledon, tre poeng foran Crawley og Luton. AFC Wimbledon er i god form. De har 9-2-1 på hjemmebane totalt, 4-0-1 på de fem siste hjemmekampene. Manager Terry Brown har forsterket laget med tre nye spillere hittil i januar. Mulley har allerede scoret to ganger og Stuart har bidratt med trygghet og erfaring i en ellers meget ung defensiv. På skadelisten står Johnson og Minshull, mens Hudson, Wellard, Yussuf og Moore alle tilbake fra skader og manageren mener å ha et luksusproblem når han skal ta ut dagens tropp.

AFC Wimbledons historie er kort men interesant: Da den gamle toppklubben Wimbledon FC sluttet å eksistere i 2002, skulle man gjenoppbygge klubben under navnet Milton Keynes Dons og flyttet hjemmebanen til Milton Keynes utenfor London. En stor del av fansen likte ikke denne utviklingen, de følte at klubbens sjel forsvant, og de startet i stedet sin egen klubb. AFC Wimbledon jakter nå sitt femte opprykk på åtte år. De hadde en rekke på 78 kamper uten tap på veien til Conference-nivået, og opprykk til Englands ligasystem er målet.

Luton Town har tradisjonelt spilt på høyere nivå enn dette, og både fansen og mange i klubben ser nok på seg selv som for gode til å spille på nivå 5. De ble nummer 2 på dette nivået sist, men feilet i play-off. I år skal man rykke opp, alt annet er uakseptabelt. Man står med 6-2-4 på bortebane totalt. Formen er meget god og manager Richard Money varsler den samme startoppstillingen for fjerde gang på rad, til det han kaller sesongens vanskeligste bortekamp. Blackett, Murray, Newton og Henry er fortsatt skadet.

Innbyrdes oppgjør:

17.09.2010 Luton Town - AFC Wimbledon 3 - 0
20.02.2010 Luton Town - AFC Wimbledon 1 - 2
08.08.2009 AFC Wimbledon - Luton Town 1 - 1

Her kan man argumentere både for H, U og B. Vi skal ikke gjøre det, bare konkludere med at etter mye tenking ender vi opp med å bruke helgarderingen her. HUB i kamp 5.

OBS: Nå kan du spille på iPhone og Android

Inter - Genoa
Coppa Italia ,1/8-finale. Ingen returkamp. Inter gjorde en heller svak 1. omgang i Catania på søndag, men etter at de fikk ett baklengsmål tok de seg sammen og vant 2-1 til slutt. Forrige hjemmekamp var de tilbake i godt, gammelt slag og slo gode Napoli 3-1. De fleste av de store stjernene er på plass, men Sneijder, Coutinho, Samuel og målvakten Cesar står over. Man skal ikke kimse av Coppa Italia, men det er også feil å si at dette er en veldig viktig turnering. For klubbene i Serie-A er det serien som teller, og vi tror Inter kan hvile et par spillere i kveld. Motta og Chivu er ikke med, men troppen ser sterk ut. Spørsmålet blir hvem som benyttes:

Målvakter: Castellazzi, Orlandoni, Gallinetta.
Forsvar: Cordoba, Zanetti, Lucio, Maicon, Ranocchia, Materazzi, Rivas, Santon.
Midtbane: Muntari, MacDonald Mariga, Cambiasso, Obi, Nwankwo.
Angrep: Eto'o, Milito, Pandev, Alibec, Biabiany.

Genoa har satt seg selv i en litt vanskelig situasjon ved å selge unna dem som scorer mål. Siste spiss ut var Luca Toni, og akkurat hvor tynt det er på topp fikk vi se i 0-0 kampen mot Cesena, der Genoa hadde ett skudd på mål i hele kampen. Før dette spilte man 0-0 mot Lazio og tapte 0-1 mot Napoli. I Serie-A har de 3-3-3 på bortebane totalt. Palacio og Moretti står på skadelisten.

Inter legger kanskje ikke all verden i denne kampen, men det gjør nok ikke Genoa heller. Uten evne til å score mål blir det uansett vanskelig på San Siro. 1-0 og H i kamp 6.

Juventus - Catania
Coppa Italia,1/8-finale. Ingen returkamp. Juventus har ikke sett bra ut i år. 1-4 hjemme mot Parma inkludert rødt kort og skader på sentrale spillere var en liten katastrofe, og man tapte og 0-3 borte for Napoli på søndag. Laget ser ut til å takle motgang dårlig, og når det først går galt blir det stygt. I serien har de 4-3-2 på hjemmebane og målforskjell 20-16, flest baklengs på hjemmebane av samtlige. Amauri, Toni, Pepe og Sissoko trente ikke med laget tirsdag. Førstenevnte spiller ikke i dag, nyankomne Toni og Pepe er usikre mens Sissiko fortsatt ser ut til å ha et stykke igjen. På skadelisten står også Quagliarella, Iaquinta, De Ceglie og Martinez, og Melo er suspendert. Vi har ikke sett noen tropp fra manager Del Neri, og det er ikke så rart, da kampen spilles først torsdag.

Catania er et sterkt hjemmelag i Serie-A med sine 5-3-2 totalt. På bortebane har de langt svakere 0-3-6 og bare scoret 6 mål. Formen viser 1-0-4 på de fem siste. De imponerte oss i bortekampen mot Roma, der de ville mye og spilte flott angrepsfotball. Men utover i kampen glapp det oftere og oftere i det defensive, og de tapte til slutt 2-4. Mot Inter sist skjedde noe av det samme, også da tapte de etter først å ha ledet. På skadelisten står Izco, Potenza, Terlizzi, Morimoto og Biagianti.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

20.12.2009 Juventus - Catania 1 - 2
14.01.2009 Juventus - Catania 3 - 0
24.09.2008 Juventus - Catania 1 - 1
11.05.2008 Juventus - Catania 1 - 1

Dette kan faktisk vise seg å være Juventus eneste mulighet til å vinne noe denne sesongen. De har svak innbyrdes historikk mot dagens motstander, og de er i dårlig form. På den annen side har de ofte tatt cupen seriøst og vunnet den hele 9 ganger. Begge lag slipper inn mye mål. Taper Juventus denne også, blir det deres tredje strake tap. Det er vanskelig å se for seg, det må være år, kanskje tiår siden Juve sist tapte tre på rad. Vi tror på en målrik affære og prøver H i kamp 7.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
1. Bundesliga. Denne og resten av kampene på kupongen spilles fredag. Tropper er ikke tatt ut, spillere kan bli syke, skade seg på trening eller bli bra etter skader i tidsrommet fra vi krysser av på kupongen til kampene spilles. Det er ikke optimalt.

Leverkusen ligger på 3. plass, de har 3-4-2 på hjemmebane totalt. Formen er meget god, de har 7-5-0 (alle turneringer medregnet) siden forrige tap, det var 0-1 for Mainz i oktober. Det er lite skader i laget.

Dortmund avsluttet 2010 som suveren serieleder. De har 14-1-2 totalt og leder Bundesliga med 10 poeng. Siste kamp før jul tapte de borte for Eintracht Frankfurt, før det hadde de seks strake seire. Det er lite skader i laget.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

23.10.2009 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1 - 1
16.08.2008 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2 - 3
20.10.2007 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2 - 2

Dette er første kamp etter juleferien og det gjør det hele enda mer uforutsigbart. Dette er to meget sterke lag og denne kampen burde kunne bli jevn, slik historien viser at det har vært på BayArena de siste gangene. Kanskje er begge fornøyd med å starte det nye året uten tap. Vi prøver U i kamp 8.

Erzgebirge Aue - SC Paderborn
2. Bundesliga. Aue ligger helt oppe på 4. plass, de har sterke 6-1-0 på hjemmebane totalt. Før jul så vi likevel en tendens til sviktende form. 1-1 hjemme mot Ingolstadt 04 og med det første poengtap på hjemmebane, bortetap 0-2 for Hertha og 0-6 for Cottbus. Nå bør man ha brukt julen på å komme tilbake i slaget, man har vært på treningsleir i Tyrkia og blant annet tapt 1-2 for Eskisehirspor.

Paderborn ligger på 12. plass med 2-1-6 på bortebane. Prestasjonene har variert, men man var gode før jul og avsluttet med 1-2-0 og fem kjærkomne poeng. Sterk 1-0 borteseier over 1860 München. På klubbens hjemmeside leser vi om treningskamper mot Mainz (0-0) og Wehen Wiesbaden (1-1). Det ser ut til å være lite skader i laget.

Innbyrdes oppgjør:

21.08.2010 SC Paderborn 07 - Erzgebirge Aue 0 - 1
28.02.2009 SC Paderborn 07 - Erzgebirge Aue 0 - 0
30.08.2008 Erzgebirge Aue - SC Paderborn 07 0 - 2
24.02.2008 Erzgebirge Aue - SC Paderborn 07 6 - 0

Folkerekka viser tegnfordelingen 57-24-19 mellom H, U og B. Vi mener kampen er litt mer åpen enn som så. Vi velger derfor å satse på et ett av lagene har en dårlig første dag på jobb etter jul, forhåpentligvis hjemmelaget, og markerer HB i kamp 9.

Union Berlin - Alemannia Aachen
2. Bundesliga. Union Berlin holder seg over nedrykk med sin gode hjemmestatistikk på 4-2-2 totalt. 3-1 over Karlsruher SC i siste hjemmekamp før jul gjorde sikkert sitt til at ferien ble fin. Man har spilt én treningskamp, den endte med 4-0 seier over tsjekkiske Teplice, og trener Uwe Neuhaus kunne igjen bruke Parensen og Mattuschka, som er tilbake etter skade. Det er nå mindre skader i laget enn på lenge.

Aachen var i storform før jul og hadde 2-2-0 i desember, inkludert borteseire over Oberhausen og Bielefeld. Aachen ligger med det midt på tabellen og har 3-3-3 på bortebane totalt. Laget har vært på treningsleir i Spania, det har vært "prima" i følge sportsdirektør Erik Meijer. To nye spillere er hentet inn: Bilal Cubukcu og Shervin Radjabali-Fardi.

Innbyrdes oppgjør:

20.08.2010 Alemannia Aachen - Union Berlin 2 - 2
21.03.2010 Union Berlin - Alemannia Aachen 0 - 0
25.10.2009 Alemannia Aachen - Union Berlin 1 - 4

Union Berlin har gjort det godt mot Aachen i nyere tid, og vi tror ikke de taper denne. HU i kamp 10.

Brentford - Exeter
League One. Brentford har akkurat tapt 1-2 borte mot Peterborough når dette skrives, deres tredje strake tap på bortebane. De har 4-2-4 på hjemmebane og ligger midt på en jevn tabell. De har kort tid å hvile på før fredagens kamp. Sam Wood, Sam Saunders og Carl Cort var ute mot Peterborough og er trolig ute på fredag også.

Exeter City spilte 1-1 hjemme mot gode MK Dons på lørdag. De har ikke spilt kamp siden, og stiller mer uthvilte enn dagens motstander. De har 3-2-7 på bortebane totalt og ligger bare ett poeng bak Brentford på tabellen. Laget var bortimot skadefritt forrige helg. Den 35 år gamle spissen Jamie Cureton, som har scoret 10 mål denne sesongen, har forlenget sin avtale ut sesongen.

Etter tre bortekamper på rad og 0 poeng skal det bli fint for Brentford å spille foran egne fans igjen. Vi tror de har gode sjanser til seier og markerer H i kamp 11.

Colchester - Bournemouth
League One. Colchester røk 0-4 for Swansea i FA-Cupen forrige lørdag. Formen er nedadgående med 0-2-2 på de fire siste og 11 baklengsmål i de tre siste spilte. Colchester skal være blant de bedre lagene i League One, men 4-6-2 på hjemmebane totalt er litt for lite effektivt til å kjempe helt i toppen. Colchester er med 7-10-4 totalt ligaens mest uavgjortspillende. O'Toole og Knudsen er fortsatt ute.

Nyopprykkede Bournemouth ligger på 2. plass. De har 2-5-4 totalt på bortebane og går for opprykk igjen. I den sammenheng er det gledelig at manager Eddie Howe og hans assistent Jason Tindall har valgt å bli i klubben ut sesongen, man fryktet at de ville gå til Crystal Palace eller Charlton nå i januar. Den viktige høyrebacken Adam Smith har også forlenget sin låneavtale med klubben. Vi kjenner ikke til skader i laget, og det ser bra ut for Bournemouth nå, det går deres vei på alle områder, de er en klubb i medgang.

Vi tror Bournemouth kan klare poeng selv mot gode Colchester. Folkerekka viser 41-21-38 og vi går for UB i kamp 12 i håp om brukbare premier.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 12.01.2011 20:40
1. Ipswich - Arsenal B
2. Blackpool - Liverpool U B
3. Hamilton Academ - Celtic B
4. Dundee United - Motherwell H U
5. AFC Wimbledon - Luton H U B
6. Inter - Genoa H
7. Juventus - Catania H
8. Bayer Leverkuse - Borussia Dortmu U
9. Erzgebirge Aue - SC Paderborn H B
10. Union Berlin - Alemannia Aache H U
11. Brentford - Exeter H
12. Colchester - Bournemouth U B

-

486-rekker

Tipping Midtuke, frist: 12.01.2011 20:40
1. Ipswich - Arsenal B
2. Blackpool - Liverpool B
3. Hamilton Academ - Celtic B
4. Dundee United - Motherwell H U B
5. AFC Wimbledon - Luton H U B
6. Inter - Genoa H
7. Juventus - Catania H
8. Bayer Leverkuse - Borussia Dortmu H U B
9. Erzgebirge Aue - SC Paderborn H U B
10. Union Berlin - Alemannia Aache H U
11. Brentford - Exeter H
12. Colchester - Bournemouth H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør