Gå til sidens hovedinnhold

Damene fikser tolv rette

Fem kamper fra Toppserien på søndagens tippekupong

Søndagskupongen tar oss fra Sør-Afrika og to spennende 1/8-finaler i fotball-VM til norsk 2. divisjon, innom Toppserien for kvinner og svensk cup, før vi ender opp i Superettan. En variert meny, og vi legger merke til at det er mange store favoritter på folkerekka allerede. Minst en av de store favorittene må ryke for at vi skal få premier som monner. Vi har prøvd å finne ut hvor skrellene kan komme.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Argentina - Mexico
Argentina var solide i gruppespillet. Full pott og 7-1 i målforskjell har fått påstandene om Maradonas uberegnelighet og udugelighet til å stilne fullstendig. Det ser ut til at den gamle stjernen gjør alt riktig, og spillerne han disponerer er alle blant verdens beste.

Mexico tapte den siste gruppespillkampen mot Uruguay, men gikk videre som lag nummer to likevel. De slo Frankrike 2-0 i gruppespillet, men med dagens franske lag er det vanskelig å si at dette var en enormt sterk prestasjon. De skal ut i sin klart vanskeligste kamp hittil i dag, men de er ikke slått på forhånd.

Maradona hvilte enkelte spillere i den siste kampen mot Hellas, men i dag kan vi forvente et toppet lag. Jonas Gutiérrez er tilbake fra suspensjon. Mexico får tilbake sin forsvarsspiller Juarez og trolig er Carlos Vela tilbake også.

TRAVTIPS LEANGEN SØNDAG: Vi tror på Gunnar Austevoll

Argentina vant 2-1 etter ekstraomganger da disse møttes i VM for fire år siden. I dag er Argentina et enda sterkere lag, og Mexico må finne på noe helt uventet og genialt for å vinne denne. Vi tror Argentina blir for sterke. Det er alltid en fare for at det går til ekstraomganger, men vi er rimelig sikre på at Argentina står som vinnere etter 90 minutter i dag. H i kamp 1.

Tyskland - England
Det knytter seg stor spenning til denne 1/8-finalen, og mange synes det er synd at disse to gigantene møtes så tidlig i sluttspillet. En annen måte å se det på kan være at det var flaks for begge disse lagene at de i det hele tatt gikk videre til sluttspillet. Uansett, nå er de her, og bare én av erkerivalene går videre.

Tyskland slo ti mann fra Australia, tapte for Serbia og jobbet seg til 1-0 over Ghana. Det holdt til gruppeseier. I dag er Klose tilbake fra suspensjon. Schweinsteiger og den tyske Boateng sliter med skader, og mulige erstattere er Kroos og Jansen. Trolig blir både Schweinsteiger og Boateng klarert for spill i løpet av dagen.

England hevet seg i tide og slo Slovenia 1-0 i den avgjørende gruppespillkampen. De scoret to og slapp inn ett mål totalt i gruppespillet, og da ble det med andreplassen i gruppen og Tyskland som første hinder på veien mot finalen. Det som er positivt for England er at de har gått fra ille til middels, og hvis utviklingen fortsetter skal de kunne gi Tyskland god match i dag. Carragher er disponibel for England igjen, men om han tar tilbake plassen fra Upson er ikke sikkert. Rooney spiller trolig fra start.

Det har blitt mye uavgjort ved full tid og avgjørelser på straffespark når disse har møttes i tidligere mesterskap. En ny, dramatisk kamp som ender med straffekonk er slett ikke utenkelig denne gangen heller, men vi vil være på den sikre siden og helgarderer denne. Tyskland er favoritter med 41 prosent på folkerekka. Uavgjort har hele 30 prosent i skrivende stund, det er høyt men ikke overraskende. HUB i kamp 2.

HamKam - Lillehammer
2. divisjon avdeling 4. HamKam er på gang nå, etter en rufsete start. Det ser ut til at laget vil være med å hevde seg i toppen, til tross for at nesten all rutinen forsvant etter siste nedrykk. HamKam er avdelingens klart beste bortelag med 5-0-0, men på hjemmebane har det kommet noen underlige resultater.

Etter å ha tapt de tre første hjemmekampene for Tromsø 2, Brumunddal og Raufoss, ble det en flott 4-0 seier over gode KFUM. Men da alle trodde ting var på stell, var man svært nær et nytt, pinlig tap på hjemmebane, denne gangen for et ungt Godset 2. Man reddet seg inn til 3-3 i sluttminuttene. Etter eget utsagn dominerer man kampen, men ble offer for Godsets Jim Johansens effektivitet og avslutteregenskaper. Uansett er det ikke et enkelt uhell, men en tendens at HamKam roter det til på hjemmebane. Det skal vi være oppmerksomme på i dag når rivalen Lillehammer kommer på besøk.

Lillehammer presterer helt på det jevne og ligger på niendeplass i øyeblikket. De har 2-0-3 på bortebane. Seirene har kommet over de relativt svake lagene Ull/Kisa og Godset 2. Vebjørn Svensson gjorde hat-trick da det ble 4-2 mot Godset 2 sist.

Lagene møttes i cupen i fjor. Da vant HamKam 4-0 på Lillehammer.

HamKam skal være det beste laget her, men 1-1-3 på hjemmebane er lite tillitsvekkende. Dette er et prestisjeoppgjør mellom to naboer, og det vil neppe mangle på innsats fra underdog Lillehammer. Folkerekka viser at hjemmelaget er enorme favoritter, slik HamKam alltid er når de er på tippekupongen. 69-17-14 mener vi er svært skjev fordeling av tippetegnene, når hjemmelaget kun har lykkes på ett av fem forsøk hittil. Vi markerer HU i kamp 3, i håp om at HamKam kludrer det til igjen og nok en gang sørger for fine premier på tippekupongen.

1,30 på HamKam-seier på langoddsen må være tidenes dårligste kjøp og må nesten advares mot. Vi vurderer et spill på bortelaget, men for tippekupongens del: HU i kamp 3.

Nyhet trav: Kjemp om de virkelig store pengene med andelslag på nett!

Nardo - Levanger
Nardo har gjort det bra hittil, overraskende bra, vil mange si. De er helt oppe på tredjeplass på tabellen. Tapte riktignok 2-5 borte mot avdelingsleder Skeid sist. å hjemmebane har Nardo 3-0-2. De har slått Steinkjer, Molde 2 og Oslo City. I mai tapte de begge hjemmekampene, for Strindheim og Byåsen. Det er et svakhetstegn, men dette er en stund siden nå.

Levanger tok en etterlengtet 3-1 seier over Skarbøvik sist. På bortebane gjør de det stort sett dårlig. 0-1-4 er fasit så langt, poenget kom mot RBK 2.

For Levanger er Fredrik Sunde og Eirik Leverås ute med skader. Sverre André Valstad er suspendert.

Innbyrdes oppgjør forteller at Nardo har slitt mot Levanger. Det ble 0-1 i tilsvarende oppgjør i fjor, og det står 2-2-0 fordel Levanger totalt. Levanger vant dessuten 3-0 i en treningskamp i vinter. Tidligere Nardo-spiller Morten Ravlo har gjort det til en tradisjon å score for Levanger mot sin tidligere klubb.

Nardo virker sterke for tiden, mens Levanger ikke får det til på bortebane. Vi ser bort fra historien og går for Nardo-seier på Nissekollen kunstgress. De har en del å hevne, og sjansen må være god i dag. H i kamp 4.

Randaberg - Vidar
Randaberg har vært gode, effektive og heldige hittil i sesongen. De leder avdelingen hele syv poeng foran FK Tønsberg og Fløy. 5-0-0 og målforskjell 11-2 på hjemmebane er suverent. De var visstnok litt heldige da de vant 2-1 hjemme mot Ørn-Horten sist, men Randaberg viser i hver eneste kamp at de er et lag som kjemper til dommeren blåser av.

Vidar har også vært gode og heldige, og de har vist seg svært vanskelige å slå. De vant forrige bortekamp 4-2 mot gode Vindbjart, og ryktene vil ha det til at dette var så flaks at spillerne nesten ikke trodde sine egne øyne underveis i kampen. Men faktum er at Vidar ligger på fjerdeplass i øyeblikket, med imponerende 2-2-1 på bortebane. Sist var man ikke fullt så gode i lokaloppgjøret mot Stavanger som endte 1-1.

Randaberg orienterer om skadesituasjonen på sine hjemmesider: "Laget er ikke klart, og det er en del smårusk å melde om - men ikke mer enn at de aller fleste trolig er spilleklare til søndagens kamp. Mest usikker er kanskje keeper, Magnar Nordtun. Han pådro seg en skade i onsdagens trening. Spiller ikke han har vi en topp-motivert Janvier Ndikumana i bakhånd. Han er trolig sugen på å spille. Trond Kindervåg ble skadet mot Ålgård, og er kanskje også i faresonen."

Jacob Storhaug gjør comeback i Vidar-drakt i dag, etter en kort periode hos Stavanger.

Lokaloppgjør dette her. Lagene spilte 2-2 i en treningskamp i vinter, siden har begge vist god form, Randaberg kanskje aller best. Randaberg skal klare dette på hjemmebane. H i kamp 5.

Amazon Grimstad - Kattem
Over til Toppserien. Amazon ligger på niendeplass, ett poeng foran Kattem. Amazon har 1-0-3 på hjemmebane, 5-8 i målscore. De har møtt Røa, Kolbotn, Trondheims-Ørn og Fløya, som i grove trekk må sies å være tre gode og et svakt lag, og Amazon har kun slått svake Fløya, et lag som trolig ikke vinner eneneste bortekamp denne sesongen. Vi skal ikke la oss skremme av at Amazon har tapt mot de tre andre, for disse er sterke lag, mye sterke enn dagens motstander.

Kattem ligger altså på tiendeplass. De har seriens svakeste målforskjell, 6-31. På bortebane står det midre dårlig til, her har de 1-1-2 totalt og 3-8 i målforskjell. De har slått Linderud-Grei 2-0 og spilt 0-0 mot Donn på bortebane. Dette er ikke skremmende resultater. Kattem er ikke i form om dagen. De har fire strake tap nå og 1-18 i målforskjell på disse. Annette Hermann og Julie Adserø pleide å score mye mål for Kattem,, men disse har ikke kunnet spille like mye denne sesongen.

Amazon vant tilsvarende oppgjør i fjor 1-0. Totalt står det 4-1-1 fordel Kattem på de seks siste innbyrdes. Disse lagene har nesten alltid endt der de ligger nå: Rett over nedrykkstreken.

Kattem virker svakere enn på lenge, og vi tror Amazon pynter på statistikken i dag og tar en etterlengtet seier. H i kamp 6.

Klepp - Røa
Klepp ligger på syvendeplass. De er fortsatt ubeseiret på hjemmebane, men har seriens høyeste frekvens av uavgjort. 2-3-0 og gjerrige 9-3 i målforskjell på hjemmebane totalt. Uavgjortene inkluderer sterke prestasjoner som 2-2 mot topplaget Stabæk og 0-0 mot gode Trondheims-Ørn, men også 0-0 mot Amazon, som ikke er av samme kaliber. Klepp slipper inn utrolig lite mål på hjemmebane, så får vi se hva Røa kan gjøre med det i dag.

Røa har kun tapt to kamper hittil, det var de vanskelige bortekampene mot Kolbotn og Stabæk. De åtte andre er vunnet, og det holder til 24 poeng og annenplass i serien.

Røa har alltid vunnet bortekampene mot Klepp. Går vi bakover år for år finner vi seirene 1-0, 3-0, 4-0, 1-0 og 3-1 til Røa. Klepp har ikke klart seg stort bedre på bortebane mot Røa, og totalt står det 9-1-0 fordel Røa, målforskjellen er 32-7 på disse. Historien levner liten tvil om hvordan dagens kamp bør ende.

Emilie Haavi og Elise Thorsnes briljerer for Røa om dagen og det scores alltid mål. Røa har fire strake seire nå og 14-1 i målforskjell på disse. Klepp ligger an til årets første tap på hjemmebane, men vi har råd til å gardere denne med en U på Klepps gode hjemmestatistikk med mange uavgjorte kamper. En uavgjort her har bare 20 prosent på folkerekka og stort premiepotensiale. UB i kamp 7.

Linderud-Grei - Donn
Linderud-Grei ligger nest sist med 0-1-3 på hjemmebane, målforskjell 2-12. Det er vel ikke feil å bruke ordet krise om lagets form, da de seks siste kampene har gitt 0 poeng og 24 baklengsmål, samtidig som man selv ikke har scoret et eneste mål siden 8. mai. Sist ble det pinlig mot Kolbotn på Sofiemyr. Kolbotn satt 8 av 19 målsjanser, Linderud-Grei satt 0 av 0.

Donn har gjort det bra til opprykker å være. De har bare 2-2-6 totalt, men i Toppserien er det store forskjeller og de åtte poengene laget har per i dag kan alene være nok til å beholde plassen. 2-0-2 og målforskjell 6-9 på bortebane er slett ikke ille, det er for eksempel bedre enn hva Røa på andreplass har. Har man møtt alle de svakeste lagene? Nei, langt i fra. Man slo Fløya 2-1 sist, men før det tok man en sjokkartet 2-1 seier i LSK-hallen over et lag som frem til da var ubeseiret og hadde 0 baklengs på hjemmebane.

Disse lagene er nyopprykket men har flere innbyrdes oppgjør fra nest høyeste nivå. Donn vant 1-0 her i fjor. Totalt står det 5-0-2 fordel Donn på innbyrdes oppgjør siden 2006.

Donn skal være et av de bedre lagene på å rekruttere nye spillere, både fra inn- og utland. Det har gitt resultater, og vil helt sikkert kaste enda mer av seg utover høsten. Til dagens kamp har de fått flere spillere tilbake fra skade og kan stille toppet. Det eneste som kan hindre en borteseier her i dag må være hvis Donn undervurderer motstander og tror dette blir walk over. Noe annet enn B i denne vil uansett være et sjokk. B i kamp 8.

LSK Kvinner - Fløya
LSK er kupongens største favoritt. De vant sesongens seks første kamper, før det ble et overraskende tap 1-2 for Donn, og to mindre overraskende tap for Stabæk og Røa. I forrige hjemmekamp ble Kolbotn slått 1-0.

Fløya spilte 1-1 mot et svekket Klepp sist, men før det hadde de åtte tap på rad. Nedrykk er en akutt trussel allerede før sommerferien. På bortebane har de 0-0-4 og 2-14 i målforskjell.

Det skal sies at Fløya på mange måter er et bedre lag enn tabellen tilsier. Men med sentrale spillere som Anneli Giske og June Tårnes skadet og ute av form, har Fløya dessverre blitt sesongens negative overraskelse. Kanskje vil ting normalisere seg utover høsten og poengene komme, men foran dagens kamp ser det ikke bra ut.

Fløya klarte 2-2 her i fjor, og vant 2-1 oppe i nord. De har som sagt vært et habilt lag tidligere sesonger.

Her skal det ikke være muligheter for noe annet enn hjemmeseier. Det skal spilles 90 minutter og alt kan skje, men å gardere denne er ikke aktuelt. H i kamp 9.

Trondheims-Ørn - Stabæk
Trondheims-Ørn er gode, men ikke gode nok til å hevde seg helt i toppen, ser det ut til. De har bare 1-0-3 hjemme. De har tapt mot Røa, LSK og Arna-Bjørnar som er blant seriens sterkeste lag. Man slo Linderud-Grei, me ikke mer enn 1-0. Sjetteplass i øyeblikket for Ørn, og de er klart best på bortebane hittil.

Stabæk leder serien. På hjemmebane har de ikke sluppet inn mål ennå, mens bortetallene er 3-2-0 og 14-4 i målforskjell. De gangene to poeng er gått tapt har motstanderen ikke vært et topplag, men derimot Donn og Klepp. Stabæk ligger likevel godt an til å ta et forventet seriemesterskap.

Stabæk tar med en sterkt tropp til Trondheim. Du ser den her. Det ble 2-2 i tilsvarende kamp i fjor, Stabæk vant 7-0 hjemme.

Stabæk er landets beste kvinnefotballag, og denne kampen skal de vinne rimelig greit. Det har imidlertid gluppet litt for Stabæk i enkelte bortekamper tidligere, og et blikk på folkerekka forteller at Stabæk er favoritter med 56 prosent. Bare 20 prosent tar høyde for uavgjort i denne kampen foreløpig, så vi spanderer på oss en UB-gardering i håp om at noe uventet skal skje. UB i kamp 10.

IFK Göteborg - Kalmar FF
Det er ikke bare i VM det spilles 1/8-finaler, det skjer også i den svenske cupen og denne kampen er en av slagsens. IFK gjør det uvanlig svakt i serien, og har ikke bedre enn 2-3-2 på hjemmebane.

Kalmar ligger på sjetteplass i Allsvenskan. De har spesielle 1-6-0 på bortebane.

IFK forteller at flere spillere som har slitt med skader i det siste er med i troppen mot Kalmar. Disse er Erik Lund, Hannes Stiller og Tobias Hysén. Sebastian Eriksson, Nicklas Bärkroth og Stefan Selakovic er fortsatt skadet. Disse 18 stiller edru og nybarbert på Gamla Ullevi klokken 18.00: Marcus Sandberg, Erik Dahlin, Tuomo Turunen, Ragnar Sigurddsson, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson, Erik Lund, Karl Svensson, Elmar Bjarnason, Gustav Svensson, Jakob Johansson, Thomas Olsson, Pär Ericsson, Tobias Sana, Robin Söder, Tobias Hysén, Hannes Stiller og Alexander Faltsetas. Det burde holde til avansement.

Kalmar-trener Nanne Bergstrand tar med seg 20 mann til Gøteborg, og må klare seg uten Daryl Smylie, Robin Östlind og Etrit Berisha som er skadet, og Daniel Mendes som er suspendert.

De tre siste tilsvarende møtene har IFK vunnet 2-1, 3-2 og 3-2. Lagene har allerede møttes i Allsvenskan denne sesongen, men da var Kalmar hjemmelag. Det endte imidlertid med 3-0 seier til IFK.

Siden Kalmar spiller uavgjort 6 av 7 ganger på bortebane i serien, er det fristende å gå for en ny U, selv om dette er cup. Vi garderer med en H på IFKs gode historikk mot dagens motstander. HU i kamp 11.

Hammarby - Landskrona
Superettan. Hammarby ligger på åttendeplass. Hjemmetallene er 2-1-3. mens formen forteller at det svinger. 2-1-2 på de fem siste borte og hjemme, 1-1-3 på de fem siste hjemmekampene.

Landskrona henger bra med på fjerdeplass, bare to poeng bak serielederen Norrköping. De tar mange poeng hjemme, men har også 2-2-2 på bortebane. Formen er bra, med 5-2-1 på de åtte siste. Det ble riktignok tap 1-4 i forrige bortekamp mot Assyriska.

Kan ikke se at det skal være noen nye skader hos Hammarby. De har Superettans toppscorer i Linus Hallenius (9 mål) og han er definitivt med i dag.

Landskrona BoIS trenes av Henrik Larsson, og han har for vane å ikke røpe startelleveren før tett opptil kampstart. "Alla i hela truppen utom Johan Persson, Max Mölder, Niklas Nielsen, Mathias Unkuri och Patrik Åström flyger upp till Stockholm", sier Henke, som i sin tid som spiller scoret 325 mål på 579 kamper for blant annet Celtic, Barcelona, Manchester United og Helsingborg. Ellers er Robin Wikman tidligere Hammarby-spiller og møter gamleklubben i dag.

Vi ser litt på statistikk: Hammarby har 6-1-13 på sine 20 siste kamper. Dette er veldig lite uavgjort, men den ene uavgjorten kom sist, i hjemmekampen mot Ljungskile. Det er en stund siden disse lagene spilte på samme nivå. På ni møter mellom 2002 og 2005 står det 6-1-2 fordel Hammarby uansett bane. Landskrona har 8-4-8 på sine 20 siste kamper. Vi trekker linjene såpass langt denne gangen for å påvise hvor lite uavgjort det spilles.

Hammarby kommer til å gå for seieren her i dag, men vi tør ikke utelukke gode Landskrona. Siden begge disse spiller lite uavgjort går vi for en dristig HB-gardering i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 486-rekker.

Lever det store systemet til redusert pris via TippStation . Vi har tradisjonen tro satt opp 486-rekkeren til 96 kroner for deg her .

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.06.2010 15:55
1. Argentina - Mexico H
2. Tyskland - England H U B
3. HamKam - Lillehammer H U
4. Nardo - Levanger H
5. Randaberg - Vidar H
6. Amazon Grimstad - Kattem H
7. Klepp - Røa U B
8. Linderud-Grei - Donn B
9. LSK Kvinner - Fløya H
10. Trondheims-Ørn - Stabæk U B
11. IFK Göteborg - Kalmar FF H U
12. Hammarby - Landskrona H B

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 27.06.2010 15:55
1. Argentina - Mexico H
2. Tyskland - England H U B
3. HamKam - Lillehammer H U B
4. Nardo - Levanger H U
5. Randaberg - Vidar H U B
6. Amazon Grimstad - Kattem H
7. Klepp - Røa B
8. Linderud-Grei - Donn B
9. LSK Kvinner - Fløya H
10. Trondheims-Ørn - Stabæk B
11. IFK Göteborg - Kalmar FF H U B
12. Hammarby - Landskrona H U B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook