Denne ukens søndagskupong består av ni kamper fra Nations League, to fra Toppserien og en fra PostNord-ligaen. Bonuspotten er på ca. 450.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Danmark - Frankrike
Danmark har alt å spille for i søndagens kamp. De kan vinne gruppe A1 i Nations League med seier mot de regjerende verdensmesterne Frankrike hjemme i Parken, men da må Kroatia samtidig spille uavgjort eller tape mot Østerrike. Å spille i København er ingen spøk. Danmark har nemlig ikke tapt på eget gress på over ett år. Den gode formen til tross, det er over ti år siden sist de vant i Parken mot en nasjon som var rangert høyere enn dem. Med 3-0-2 etter de fem første kampene ble Danmark tatt igjen av Kroatia på tabellen når de tapte 1-2 i Zagreb sist, men kroatene har også de en tøff kamp igjen, og med en seier her kan alt være snudd på hodet.

Frankrike har vært svake i Nations League denne gangen. Etter fire kamper på rad uten seier, vant de endelig 2-0 mot Østerrike torsdag. Likevel; med kun fem poeng på fem kamper er de sjanseløse til å forsvare Nations League-tittelen. De står faktisk i fare for å rykke ned fra øverste nivå i Nations League. For hvis Østerrike vinner mot Kroatia og Frankrike ikke klarer å slå Danmark , ja, da rykker Frankrike ned. Det vil være smått sensasjonelt. Men Frankrike er sterke på bortebane. De har tross alt ikke tapt noen av de siste tolv bortekampene, og man må helt tilbake til 2019 når Tyrkia slo Frankrike 2-0 på hjemmebane for å finne sist gang Frankrike tapte på bortebane.

Frankrike trenger en seier for å sikre seg mot nedrykk. Danmark trenger en seier for å være med i kampen om gruppeseier. Det borger for en rysare av en kamp, og her er det aller meste fullstendig åpent. Vi tror Danmark byr opp til kamp og spiller HUB.

2. Nederland - Belgia
Nederland leverer bra i denne Nations League-turneringen hvor de åpnet med en overraskende sterk borteseier 4-1 over dagens motstander Belgia før de gode resultatene bare har rullet på videre. To seire over Wales har det også blitt, mens de tok revansj borte mot Polen sist med 2-0 borte etter at hjemmekampen "bare" endte 2-2. Med 4-1-0 leder de gruppa med 13 poeng, og her holder det faktisk med at de taper med maks to mål for å vinne gruppa. For de ligger tre poeng foran Belgia, og etter 4-1 seieren borte har de tre ekstra plussmål å gå på.

Dermed trenger altså Belgia å vinne med minimum tre mål her. Det er langt unna et hyggelig utgangspunkt, men det belgiske laget er truende til å klare det meste. Etter tapet hjemme for Nederland har de gjort det rimelig bra med 3-1-0 og ti poeng, hvor de slo Wales 2-1 i en knepen forestilling sist. Belgia er fylt av "stjerner", men det føles likevel ikke som om de har fått ut alt potensialet som ligger i troppen.

Dette blir en "lur" kamp. Hvordan vil Nederland møte kampen taktisk når de vet at de kan tape kampen men fortsatt vinne gruppen? Belgia må uansett frem, for der er det kun seier som gjelder uansett. Vi setter vel uavgjort som det minst sannsynlige her nå, og dermed blir det HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Wales - Polen
Wales har allerede hatt en fantastisk sesong etter at de slo Ukraina 1-0 i VM-playoffen og kvalifiserte seg til VM for første gang på 64 år. Etter den tid har de fortsatt å spille tette og harde kamper, selv om det ikke alltid vises i poengstatistikken. Og det samme gjentok seg sist når Wales nok en gang tapte en knepen kamp 1-2 borte mot Belgia. Med 0-1-4 står de kun med ett poeng hittil i Nations League, men alle tapene har vært knepne ettmålstap for Polen, Belgia og Nederland x 2. Deres eneste poeng kom mot Belgia i en kamp som endte 1-1 her på hjemmebane. Nå er det kun en ting som gjelder og det er en seier med 2+ mål. For selv om Wales bare har ett poeng vil de ta igjen Polen på tabellen med en tomålsseier her, da Polen står med fire poeng etter at Polen vant 2-1 i det motsatte oppgjøret.

Polen har allerede tatt sin viktigste seier i år når de slo Sverige 2-0 i sin avgjørende playoff-kamp foran vinterens VM i Qatar. De fulgte også opp med en grei seier 2-1 hjemme over Wales i Nations League, men etter det har det kladdet klart mer med to tap for Belgia (1-6 og 0-1) samt en poengdeling og et tap mot Nederland. Med fire poeng og 1-1-3 på fem kamper er de langt unna teten, men de trenger et poeng her for å sikre seg fra et skuffende nedrykk.

Får Polen poenget de trenger? Vi tror det, for selv om Wales aldri blir utklasset så sliter de med å vinne kamper. UB.

4. Østerrike - Kroatia
Østerrike har ikke akkurat levert til 20 i stil etter at de fikk inn Ralf Rangnick som ny trener. For etter seieren 2-0 borte mot dagens motstander Kroatia i den første kampen i Nations League har de neste kampene vært tøffere, og med tre tap og 0-1-3 på de fire siste ligger Østerrike nederst på tabellen foran siste kamp med fire poeng. Dermed trenger de en seier her for i det hele tatt ha en mulighet til å ikke rykke ned, og det gir bakteppet foran denne kampen. Begge de siste kampene har endt med bortetap 0-2 for Danmark og Frankrike, mens de klarte 1-1 mot Frankrike i sin siste hjemmekamp.

Men nå må Østerrike vinne, og det gir egentlig Kroatia en fordel. Men Kroatia trenger kanskje også en seier, hvor Kroatia nå faktisk leder gruppen med ti poeng etter de fire første kampene. For etter ar de fikk seg en skikkelig på nesen i det første oppgjøret hjemme mot Østerrike (0-3) har de klart bedre seg utover gruppespillet. Først holdt de Frankrike til uavgjort 1-1 hjemme i Split, før vant begge sine to siste bortekamper sterkt mot Danmark (1-0) og Frankrike (1-0). Etter at de på nytt slo Danmark 2-1 på hjemmebane overtok de ledelsen i gruppa, og med sine ti poeng har de poenget ned til Danmark på andreplass.

Denne gruppa er langt fra over, og det finnes mange variasjoner i hvordan dette kan gå. Men Østerrike må ha seier, og det bør gi en åpen kamp hvor Kroatia også vil få sine muligheter. Muligens må også de vinne, men det avhenger av den andre kampen underveis. Vi tror uansett ikke Østerrike vinner, og spiller UB.

5. Aserbajdsjan - Kazakhstan
Aserbajdsjan har rett og slett levert enormt dårlig som landslag i lang tid, og sto med 13 kamper uten seier før de plutselig har våknet nå i det siste. For først slo de Belarus 2-0, før de gjorde en enda sterkere kamp sist når de smalt til med å slå Slovakia 2-1 på bortebane. Dermed har de nå 2-1-2 og sju poeng, og etter seieren sist sikret de seg fra nedrykk. Med det har de vist bra moral her på slutten, og det kommer man ofte langt med.

Enda bedre har Kazakhstan vært. For de har rett og slett overrasket de aller fleste hvor de har radet opp med seire. Med to seire over Slovakia (1-0 og 2-1), samt seire over både Aserbajdsjan og Belarus har de allerede sikret seg et opprykk etter sterke 13 poeng og 4-1-0 på de fem første kampene. Det betyr at denne kampen er helt uten betydning, og det gjør oss selvfølgelig noe usikre.

Kazakhstan har levert enormt bra i denne turneringen, mens Aserbajdsjan våknet fra de døde og sikret plassen med to strake seire. Denne kampen har ingen særlig betydning og vi må gardere opp. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Færøyene - Tyrkia
Færøyene har levert helt på det jevne med 1-2-2, og noe særlig mer enn det er det kanskje ikke mulig å forvente av den lille øya. De fikk seieren sin hjemme mot Litauen når de vant 2-1 etter at de to første kampene begge hadde endt med tap for Tyrkia og Luxembourg, mens de to kampene etter seieren over Litauen har ført til to poengdelinger på bortebane mot Luxembourg (2-2) og Litauen (1-1). Alt i alt en ganske kurant turnering for Færøyene som ender opp på en tredjeplass uansett hva som skjer her.

Tyrkerne har som forventet levert ganske bra etter nedrykket. De er et klart nivå over alle motstanderne i denne gruppa, og de vant da også sine fire første kamper før de skuffet stort med 3-3 hjemme mot Luxembourg nå sist. Men gruppeseieren er allerede sikret med 4-1-0 og 13 poeng, og det er ikke sikkert Tyrkia legger 100% i de siste kampene her.

Tyrkia har allerede vunnet gruppa. De knuste Færøyene hele 4-0 hjemme, og selv om de nok spiller på halvt gir nå bør det holde til en enkel seier. B.

7. Luxembourg - Litauen
Luxembourg begynte bra med seire over både Litauen (2-0) og Færøyene (1-0) i de første kampene i Nations League. Deretter kom det et tap for Tyrkia (0-2), men de to siste har igjen vært ganske så bra med 2-2 mot Færøyene og ikke minst 3-3 borte mot Tyrkia nå senest. Luxembourg er blant "smånasjonene" som har vist mest fremgang de siste årene, og de glimter til med jevne mellomrom som feks nå med 3-3 borte mot Tyrkia. Med åtte poeng har de andreplassen bak Tyrkia som allerede har vunnet gruppa, mens Luxembourg også er sikret andreplassen uansett utfall her.

Litauen er en skuffelse. De har ikke levert noe som helst i denne kvaliken, og 1-1 hjemme mot Færøyene sist ga deres første poeng i denne Nations League-turneringen. 0-1-4 er svakt, og de tapte også hjemmekampen deres mot Luxembourg 0-2 i åpningskampen. Ser man på VM-kvaliken ga også den svake 1-0-7, og Litauen har allerede rykket ned til neste nivå i her i Nations League nå etter at de har fire poeng opp til Færøyene med kun en kamp igjen å spille.

Gruppen er allerede helt avgjort med en kamp igjen å spille. Det er vår eneste bekymring, men vi tror likevel Luxembourg vinner. Det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren i tilfelle kampen dør ut i 0-0.

8. Andorra - Latvia
Andorra er blant de alle minste nasjonene når det kommer til landslag, og de har som regel lite å stille opp med i kampene sine. Men i akkurat denne kvaliken har de faktisk gjort det ganske så greit hvor de har slått Liechtenstein i begge kampene (2-1 og 2-0) samt også klart uavgjort hjemme mot Moldova. Dermed har de 2-1-2 etter fem kamper, noe de nok er ganske fornøyde med.

Latvia har skuffet skikkelig de siste årene, og har da også rykket ned til det laveste nivået i Nations League. På dette nivået bør de hevde seg rimelig bra, noe de har gjort her i starten med 4-0-1 etter fem kamper. Men de tapte meget skuffende 1-2 hjemme for Moldova sist, og selv om de nå leder gruppa med tolv poeng har de bare to poeng ned til Moldova.

Latvia skal være bedre enn Andorra, og de sikrer opprykket med en seier her. B.

9. Moldova - Liechtenstein
Foran den siste kampen i gruppa ligger Moldova to poeng bak ledende Latvia. Dermed kan de fortsatt rykke opp, men da trenger de hjelp. Første steg er uansett en seier her, og Moldova har klart seg ganske bra i denne kvaliken med 3-1-1 og ti poeng etter fem kamper. Særlig bra var borteseieren 2-1 over Latvia sist, men siden de tapte 2-4 hjemme ligger de likevel bak på innbyrdes oppgjør.

Gruppens store bunnlag er Liechtenstein. Fem strake tap har de fått, og med 0-0-5 mot Latvia, Moldova og Andorra er de blant det aller dårligste lagene i Europa. En scoring er det eneste de har klart å få til denne gangen, og med 0-1-18 på deres 19 siste kamper er det meget langt mellom de store høydepunktene for den lille staten som ligger midt i alpene mellom Sveits og Østerrike.

Moldova har bedret seg noe, de vant bortekampen 2-0 og Liechtenstein skal ikke by på særlig motstand her heller. H.

10. Asker - Eidsvold Turn
Asker har egentlig hatt en helt forferdelig sesong, og lå lenge helt nederst på tabellen. Nå har de klart å karre seg forbi Frigg i bunn, men Asker ligger altså fortsatt under streken med sine 22 poeng. Det er rett og slett helt elendig av Asker som var forventet å ligge på øvre halvdel. Med 2-1-1 på de fire siste er formen i noe bedring, og de slo feks Levanger 3-2 i sin siste hjemmekamp. Men det trengs mer, for Asker har fortsatt to poeng opp til trygg grunn hvor dagens motstander Eidsvold Turn er det første laget over streken. Dermed går de forbi Eidsvold Turn med en seier her i dag, og kampen er således uhyre viktig for Asker som står med tolv poeng på ti hjemmekamper.

Eidsvold Turn begynte sesongen bra med fire seire på de seks første kampene, men så har motbakken bare blitt større og større utover. Og med bare en seier på de 13 siste har de ramlet lenger og lenger ned på tabellen. Nå har de 0-1-5 på de seks siste, og sist ble de knust hele 1-5 hjemme av Hødd. Med 22 poeng har de kun målforskjellen ned til Vålerenga 2 under streken, og hvis ikke formen bedres kraftig kan dette ende opp med et nedrykk. Her på bortebane er de ikke særlig gode med åtte poeng på ti forsøk.

Asker bør utnytte at Eidsvold Turn er inne i en bekmørk periode. Med seier her går de forbi Eidsvold Turn på tabellen og tar et langt steg mot sikker plass. Vi tror de vinner. H.

11. Arna-Bjørnar - Røa
Arna-Bjørnar hadde ikke sin beste sesong i selve grunnspillet hvor de endte opp på en 8.plass med 14 poeng. Men de har startet bra nå i nedrykkssluttspillet med 2-2 hjemme mot Lyn og en sterk seier borte mot LSK med 2-0. Dermed har de allerede skaffet seg en bra start og ligger tre poeng foran lagene under streken. I serien endte de opp med ni poeng på ni hjemmekamper, hvor de blant annet slo dagens motstander Røa 2-1.

Røa var det desidert dårligste laget ï Toppserien i år, og endte soleklart nederst. For med 0-3-15 fikk de kun skrapet sammen usle tre poeng. De gjorde det litt bedre i den første kampen her i nedrykkssluttspillet når de slo Åsane 5-0, men så røk de 1-2 hjemme for Tromsø som også kommer fra 1.divisjon sist. Dermed står de med tre poeng etter to kamper, og det blir spennende å se om de klarer å holde plassen denne sesongen.

Arna-Bjørnar vant 2-1 her i serien for tre måneder siden, og Røa virker som det klart dårligste laget i Toppserien i år. Denne bør ende med en grei H.

12. Kolbotn - LSK Kvinner
Kolbotn hang med i kampen om en topp fire plassering hele veien, men måtte til slutt gi tapt og endte opp som nummer fem kun poenget bak Stabæk. Dermed ble det nedrykkssluttspill i stedet, og der har de ikke fått den beste starten med 1-1 hjemme mot Avaldsnes og tap 1-3 borte mot Lyn. Det er dog noen av de beste lagene i dette sluttspillet, og plassen deres bør være ganske så trygg selv om de ikke har hentet mer enn ett poeng på de to første kampene. Kolbotn var også nylig ute i semifinale i Cupen, men der hadde de ingen sjanse mot Brann som var overlegne og kampene endte med et klart tap 1-6. Kolbotn klarte faktisk å slå LSK 2-1 i seriekampen tilbake i juni.

LSK Kvinner skuffet stort i serien i år, og endte faktisk helt nede på en 7.plass. De var fire poeng bak Stabæk på fjerde etter at de endte med 1-2-2 på de fem siste kampene. Det var langt bak pari, og det har ikke blitt særlig bedre her i nedrykkssluttspillet selv om de slo Tromsø enkelt 4-0 i sin første kamp. For sist skuffet de kraftig med et hjemmetap 0-2 for Arna-Bjørnar, og sesongen generelt er ganske så over for LSK sin del.

LSK har vært en massiv skuffelse i år. Og de tapte også denne kampen 1-2 i selve seriespillet. Men de har en del kvalitet i laget, og vi setter de likevel som favoritter. B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Danmark - Frankrike HUB

2. Nederland - Belgia HB

3. Wales - Polen UB

4. Østerrike - Kroatia UB

5. Aserbajdsjan - Kazakhstan UB

6. Færøyene - Tyrkia B

7. Luxembourg - Litauen HU

8. Andorra - Latvia B

9. Moldova - Liechtenstein H

10. Asker - Eidsvold Turn H

11. Arna-Bjørnar - Røa H

12. Kolbotn - LSK Kvinner B

Sportspills 432-rekker:
1. Danmark - Frankrike HUB

2. Nederland - Belgia HUB

3. Wales - Polen UB

4. Østerrike - Kroatia UB

5. Aserbajdsjan - Kazakhstan HUB

6. Færøyene - Tyrkia B

7. Luxembourg - Litauen HU

8. Andorra - Latvia B

9. Moldova - Liechtenstein H

10. Asker - Eidsvold Turn H

11. Arna-Bjørnar - Røa H

12. Kolbotn - LSK Kvinner UB