Gå til sidens hovedinnhold

Danmark slår Russland i skjebnekampen med hjemmebane og fansen i ryggen

Danmark har en stor fordel av å spille på hjemmebane mot Russland.

I utgangspunktet er det en stor fordel for danskene å spille i København, men i den avgjørende gruppespill-kampen mot Russland er den trolig blitt enda større.

På grunn av at Russland er klassifisert av den danske regjeringen som et oransje land i smittevern-reglementet, nektes russere innreise til landet, skriver Ekstrabladet.

Det medfører at ingen russiske tilskuere slipper inn på kampen mot Danmark, med mindre de allerede bor i landet.

- Hjemmebanefordelen er stor, og jeg var der mot Belgia – det var en fantastisk atmosfære. Det er ikke slik i Russland. Det nærmeste man kommer denne stemningen er i Moskva-derbyene. Så dette blir svært vanskelig for Russland, sa Vladimir Kolos til Ekstrabladet. Han er i København for å dekke kampen russiske Sport24.

At Danmark vinner mot Russland gir 1,70 i odds

At Danmark ikke tillater innreise av russiske fans, gjør at de danske supporterne har tribunene i Parken for seg selv, og Danmark får 25.000 fans som heier dem frem mandag kveld. Det tror vi kan avgjøre kampen.

Russland - Danmark (Halvtid/Fulltid) Danmark/Danmark - 2,75 (spillestopp mandag kl. 20.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Danmark ble sett på som en outsider før EM-sluttspillet startet, og de befinner seg på bunn i gruppe B etter å ha tapt begge de to første kampene.

Danskene har utvilsomt hatt viktigere ting enn fotball å tenke på så langt i dette mesterskapet, etter at lagets største stjerne Christian Eriksen falt om med hjertestans i åpningskampen mot Finland.

Vinn eller forsvinn

Selv om et sjokkert dansk lag tapte 0-1 mot EM-debutant Finland i åpningskampen, og deretter rotet vekk en 1-0-ledelse mot Belgia og tapte 1-2 så har Danmark fortsatt sjansen til å gå videre til åttendedelsfinalene. Da må de vinne mandagens kamp mot Russland.

Det er vinn eller forsvinn fra danskene, og vi tror de vinner.

Russland kommer til København med én seier og ett tap på de to første kampene. De vet at uavgjort i kampen mot Danmark vil være tilstrekkelig til å skaffe seg en plass i åttendedelsfinalene.

Med det i bakhode, vil vi trolig få se et russisk lag som legger seg bakpå og satser på kontringer mot Danmark.

Likevel tror vi Russland, som er ubeseiret i 18 av 24 kamper, får problemer mot et dansk lag som kommer til å gi alt i et forsøk på å gå videre i dette mesterskapet.

De vet at en tomålsseier mot Russland med stor sannsynlighet vil sikre dem andreplassen i gruppen, men det forutsetter at Belgia slår Finland.

Danmark spilte en god kamp mot Belgia, og klarer de å spille tilnærmet opp mot samme nivå mot Russland vil danskene ta tre poeng her.

Danmark kommer til å gi alt fra start slik de gjorde mot Belgia. At Danmark leder etter de første 45 minuttene og vinner til slutt belønnes med 2,75 i odds. ¨

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset