*Nettavisen* Sportspill.

Dansk dynamitt skal gi oss 12 rette

Foto: Pa Photos

Først slår de Norge, Sverige og Island. I dag slår de Finland. Sjekk tirsdagens tips til jackpot-kupongen.

15.11.11 13:51

Midtukekupongen består av tre returoppgjør fra EM-kvalifiseringens play-off mellom gruppetoerne, og ni privatlandskamper, blant annet storkampene Tyskland - Nederland, Italia - Uruguay og England - Sverige.

Ingen fikk 12 rette forrige gang det var midtukekupong, noe som innebærer at det er jackpotomgang og 600.000 kroner ekstra i potten.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens oddstips: Irland sikrer EM-billetten

1. Kroatia - Tyrkia
EM-kvalifisering, play-off, kamp 2 av 2. Tyrkia tapte det første oppgjøret hele 0-3, og utgangspunktet foran denne returkampen er så vanskelig at mange mener tyrkerne ha gitt opp på forhånd. Den første kampen avslørte grove markeringsfeil i tyrkisk forsvar, og en del sutring og dårlige holdninger utover i kampen. Det var langt større forskjell på Tyrkia og Kroatia enn vi og mange andre trodde på forhånd. Kombinasjonen av pågangsmot og flaks som har kjennetegnet Tyrkia de siste årene, var det ingenting igjen av. De hadde nesten ufattelige null skudd på mål, på hjemmebane.

Kroatia har en enkel oppgave i dag, de skal vinne, spille uavgjort eller tape kampen med maksimalt to mål. Tottenhams midtbanespiller Luka Modric maner til forsiktighet, sier at bare halve jobben er gjort og så videre, og det er sikkert en sunn holdning. Kroatia dreper denne kampen fullstendig så fort de eventuelt scorer 1-0.

Corluka og Dujumovic er suspendert etter gule kort i forrige kamp.

Tyrkias trener Gus Hiddink sier før kampen "la oss være ærlige her, det er vanskelig, bortimot umulig, for Tyrkia å kvalifisere seg til EM". Han sier at han regner med at spillerne gjør sitt beste og spiller for ære og fedreland. Dette er vi ikke så sikre på, da flere av tyrkerne viste svak karakter og kjeftet på seg gule kort i forrige kamp etter hvert som de gikk sure. I tillegg kommer usikkerheten rundt hvor mye trener Hiddink selv stiller opp for æren og lignende motiver, det spekuleres allerede i om han er på vei til en annen jobb.

Balta, Sarioglu, Arda Turan og Belözoglu er alle suspendert på grunn av gule kort. Dette er faste startere og vi får se et noe redusert Tyrkia denne gangen.

Kroatia når EM-sluttspillet med en rekke forskjellige resultater, noe som kunne få en til å tenke at her må det garderes. Men det er også slik at at med seier vil Kroatia ende i en bedre seeding-gruppe, og dermed få en antatt enklere oppgave i sluttspillet. Dette er en stor gulrot for hjemmelaget, som har gitt bort gratisbilletter og spiller for fullt hus. Tyrkernes motivasjon og moral setter vi et stort spørsmålstegn ved. H i kamp 1.

2. Montenegro - Tsjekkia
EM-kvalifisering, play-off, kamp 2 av 2. Montenegro skapte uvanlig lite i den første kampen og tapte 0-2. Lagets sterke individualister pleier å stå frem, men ikke her. De lå under 0-1 lenge, et ikke alt for ille resultat, men da de fikk 0-2 i sekken helt på tampen, ble dagens oppgave langt tøffere. Montenegros imponerende hjemmeseire mot Sveits, Bulgaria og Wales i gruppespillet kom alle med 1-0. De spilte også 2-2 mot Enlgand, og trener Jovetic sier at hvis de kan score to på England kan de score to på tsjekkerne også. Sant nok, men her er forutsetningene helt annerledes da det spilles utelukkende på resultatet, ikke for poeng.

Basa (f) er skadet og erstattes av Dzudovic igjen. Jovanovic (f) er suspendert.

Selv med to mål å gå på mener Tsjekkias trener at det eneste riktige er å gå for et bortemål i kveld. "Scorer vi ett, må de score fire. Det blir utrolig vanskelig for dem", sier Bilek. Vi er ikke så sikre på at Tsjekkia klarer å score dette bortemålet. De har ikke imponert veldig i gruppespillet og det har vært meget langt mellom storseire.

Vi forventer likt lag som sist. Hübschmann er suspendert her også. Baros (a) ble holdt på benken sist, visstnok småskadet, men kan muligens få en rolle her, men spør du oss så er både Kolar, Pilar og Pekhart, som spilte sist, bedre alternativer.

Her forventer vi at Tsjekkia fokuserer på det defensive, noe de lykkes bra med i den forrige kampen også. De trenger ikke score, og vi tror de hvertfall en god stund får mer enn nok med å forsvare inn det 0-0-resultatet de lever veldig fint med. Montenegro vil måtte gå mer og mer fremover utover i kampen hvis 0-0 står seg, det kan åpne opp for tsjekkerne. Etter først å ha vurdert en dristig ren U her, blir markeringen HUB i kamp 2.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

3. Irland - Estland
EM-kvalifisering, play-off, kamp 2 av 2. Irland var gode og fikk det enklere og enklere utover i den første kampen, etter hvert som Estland pådro seg gule og røde kort. 4-0 ble det til slutt, etter mål av Andrews, Walters og to av kapteinen Keane. Kampen var utrolig viktig for irene, som ble snytt for VM-deltagelse i forrige kvalifisering. Nå skal de til EM, og med fire mål å gå på er saken så godt som avgjort før denne hjemmekampen på Dublin Arena.

Trapattoni kan stille ganske likt som på fredag, med Teamtalk.com melder at Fulhams Stephen Kelly (f) er ute med skade. O'Shea kan være tilbake som mulig erstatter. Damien Duff (m) er blitt bra etter en liten smell, og Irland fikk ingen kort på fredag heller, så det blir neppe mange endringer. Doyle er tilbake fra suspensjon.

Estland sto for noen overraskende resultater i gruppespillet, spesielt på bortebane. Hjemme mot Irland raknet det fullstendig. Etter at de kom under 0-1 før kvarteret var spilt, fikk Stepanov sitt andre gule allerede i det 35. minutt, mens FFK-stopper Piiroja fikk sitt andre gule i det 76. minutt.

Kapteinen Piiroja (f) og Stepanov (f) er suspendert etter røde kort sist. Målvakt Pareiko er suspendert på grunn av gule kort.

Dette er stort for Irland. I dag sikrer de EM-sluttspill foran egne fans. De kan tape kampen, men vi tror mye mer på at de rundspiller et motløst og redusert Estland igjen og gjør dette til en minnerik dag og et "statement" på at de hører hjemme i et sluttspill. Det er ikke snakk om, eller noe som helst vits, å hvile spillere her. H i kamp 3.

4. Ukraina - Østerrike
Privatlandskamp. Ukraina ødela for oss på fredag, da stilte en ganske alternativ tropp på grunn av mange skader, men likevel spilte 3-3 hjemme mot Tyskland. At kapteinen og lagets store stjerne Shevchenko var skadet, viste seg å være en bløff, han var hvertfall ikke mer skadet enn at han spilte 67 minutter. Ukraina har spilt en rekke vennskapskamper som oppkjøring til EM, der de er automatisk kvalifisert til som vertsnasjon sammen med Polen. De slo Bulgaria 3-0 på hjemmebane, men tapte 2-3 for Uruguay. Det er såpass mye rokkering i rekkene i disse kampene, ikke minst hos Ukrainas motstandere, at det er vanskelig å vurdere resultatene opp mot hverandre.

Vi forventer nok en gang et alternativt Ukraina, da flere av dem var skadet sist fortsatt er ute. Men det føles ikke lenger riktig å kalle laget veldig svekket, siden de spilte 3-3 mot Tyskland.

Østerrike kom seg ikke til EM-sluttspillet. De hadde 1-2-2 på bortebane i gruppe A, etter 4-4 mot Belgia, seier i Aserbdsjan og 0-0 i Kasakhstan. De spilte ikke treningskamp sist fredag.

Trener Marcel Koller stiller en tropp uten West Broms Scharner, Besiktas Ekrem Dag og Macho fra Panionios.

Ukraina overrasket med guts og hardt arbeid på fredag, og mot langt svakere motstand enn Tyskland blir de våre favoritter. Vi er usikre på hva Østerrike legger i dette, men at de vinner har vi liten tro på. HU i kamp 4.

5. Danmark - Finland
Privatlandskamp. Danmark seiler i medvind for tiden. De slår Portugal og Norge i gruppespillet, vinner gruppen og på fredag rundspilte de Sverige med 2-0 i Parken. Bendtner, Rommedahl, Eriksen og Krohn-Dehli har heltestatus.

Simon Kjær (f) var skadet fredag og trener Olsen gjorde forsvarskolleger av Agger og Bjelland for første gang. Dette kan vi muligens få se igjen, det fungerte bra, men siste nytt er at Bjelland sliter med en liten skade og muligens erstattes av debutanten fra sist, Okore. Anders Lindegaard tar over i mål etter Sørensen. Mens Olsen toppet startelleveren mot Sverige, før han gjorde en del bytter utover i 2. omgang, tror vi det kan bli minst like mange eksperimenter i dag, men vi tror likevel på et sterkt, dansk lag. Olsen sier målet med treningskampene er å samspille laget frem mot EM.

Finland knuste San Marino og Moldova hjemme kvalifiseringen til EM, men ellers var det langt mellom høydepunktene. På bortebane tok de fire poeng med beskjedne 1-0 i San Marino og 0-0 i Ungarn i den siste, betydningsløse kampen. De tapte 0-2 i Moldova, 1-2 i Nederland, og var langt unna en plass i sluttspillet.

Young Boys-backen Juhani Ojala er ny i troppen. Hetemaj er tilbake fra suspensjon, Eremenko er tilbake fra skade. Ellers lite nytt.

Danskene spiller så godt nå at de neppe taper en hjemmekamp mot Finland. Finland kan overraske på hjemmebane, men ytterst sjelden borte. H i kamp 5.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Luxemburg - Sveits
Privatlandskamp. Luxemburg er fortsatt en lilleputt i fotball-Europa og de endte sist i kvalifiseringsgruppe D, men ikke uten poeng. 0-0 hjemme mot Hviterussland og 2-1 mot Albania viser at de ikke er så utrolig langt unna å få til noe som vi og mange andre tidvis har hevdet. De scoret også i bortemøtet med Romania, og det var kun mot Bosnia de fikk skikkelig bank. De slo også Slovakia 2-1 i en vennskapskamp i februar. Da var de om lag like store underdogs som de er i kveld.

Luxemburg spilte treningskamp borte mot det tyske klubblaget Kaiserslautern sist torsdag, og tapte 0-2 der. Troppen til dagens kamp skal være den samme.

Sveits kom ikke til EM. På fredag spilte de 0-0 i en treningskamp i Nederland.

Ziegler (Fenerbahce), Behrami (Fiorentina), Derdiyok (Bayer Leverkusen) og Senderos (Fulham) har var ute til den kampen og er neppe med her heller. Vi tror Trener Ottmar Hitzfeld stiller ganske likt som på fredag.

Lagene møttes i VM-kvaliken i 2009 og Sveits vant 3-0 borte den gang. Hjemmekampen tapte Sveits sensasjonelt 1-2, etter en luxemburgsk oppvisning i hvordan score på frispark. Dette er en milepæl i Luxemburgs landslagshistorie.

Denne er vanskelig, for Sveits er enorme favoritter, for store i våre øyne. Vi heller mot at Sveits vinner, men har heller ikke vanskelig for å se bomben smelle her. Vi markerer B i kamp 6 på 96-rekkeren, og garderer på det store systemet.

7. Polen - Ungarn
Privatlandskamp. Polen spiller vennskapskamper som oppkjøringen til det EM de er vertskapsnasjon for og dermed forhåndskvalifisert. De har stilt ganske like lag, ofte toppede lag, og slått godt fra seg. De fem siste er spilt mot sterk motstand, og det ble tap 0-2 for Italia på fredag, men seier over Hviterussland, 2-2 mot Sør-Korea, 2-2 mot Tyskland og 1-1 mot Mexico før det.

Dortmund-duoen Blaszczykowski og Lewandowski var i aksjon på fredag, og vi forventer ganske lik oppstilling fra trener Smuda. Troppen ser du her.

Ungarn kjempet godt i EM-kvalifiseringen, men tapte begge kampene mot Nederland og borte mot Sverige. Da holdt det ikke, og i den siste, betydningsløse kampen hadde de mistet litt gnist og spilte bare 0-0 mot Finland. På fredag slo de Liechtenstein 5-0, uten at det er noen målestokk på formen.

Vi har ingen lagnyheter fra Ungarn denne gangen.

Polen blir våre favoritter på hjemmebane. Selv om Ungarn har vunnet fire treningskamper på rad, er det mot relativt svak motstand, og det er ikke sikkert de legger like mye i denne treningskampen som det allerede EM-kvalifiserte hjemmelaget. H i kamp 7.

8. Tyskland - Nederland
Privatlandskamp. Tysklands trener Löw eksperimenterte litt på fredag, han testet ut noe som visstnok var en 3-4-2-1-formasjon, og vips så lå Tyskland under 1-3 til pause mot et skaderammet Ukraina. Tyskerne hadde med mange gode spillere, og de hentet seg inn til 3-3 etter at Schürrle, Rolfes, Müller og Podolski kom innpå i 2. omgang. I EM-kvalifiseringen var Tyskland feilfrie, mens de er mer til å komme på talefot med i treningskamper.

Det blir et sterkt Tyskland i dag. Det sa vi på fredag også, og det var for så vidt ikke løgn, men i dag blir det enda sterkere. Neuer (k), Reus (m) og Klose (a) er tilbake. Det snakkes om at Löw skal spille med to spisser for en gangs skyld, Gomez og Klose. Vi tror ikke denne mulige startoppstilllingen vil være langt unna sannheten:

Neuer, Boateng, Mertesacker, Hummels, Aogo, Müller, Khedira, Kroos, Podolski, Gomez, Klose.

Nederland kvalifiserte seg selvsagt til EM, dog tapte de den siste, for dem betydningsløse kampen 2-3 i Sverige. De skuffet mange med 0-0 hjemme mot Sveits fredag.

Nederland stiller uten en skadet van der Vaart, Robben og Afellay denne gangen. Dessuten har Arsenals trener Wenger bedt om at van Persie hviles, og det ser ut til at det ønsket etterkommes. Det betyr at trener van Marwijk trolig stiller med Huntelaar, van Bommel og Strootman, som ble hvilt fredag. Kuyt, Sneijder og Babel kan trolig også bli involvert. Mulig startoppstilling:

Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Braafheid, van Bommel, Strootman, Kuyt, Sneijder, Babel, Huntelaar.

Dette bør kunne bli en underholdende kamp. Tyskland ser sterke ut, Nederland heller ikke ufarlige, men Klose og Gomez på topp for Tyskland bør sørge for at dette ender med hjemmeseier. Vi garderer for en uavgjort for sikkerhets skyld, det er tross alt Nederland som står på andre halvdel, selv om de mangler et par av sine aller skarpeste. HU i kamp 8.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

9. Italia - Uruguay
Privatlandskamp. Italia var suverene i gruppe C og tok seg sikkert til EM-sluttspillet med 8-2-0 i denne gruppen. På fredag luktet vi på at de skulle levere en halvhjertet innsats i treningskampen mot Polen, men denne gangen var Italia solide og vant 2-0. Balotelli er både goalgetter og tilrettelegger i verdensklasse, både for Manchester City og Italia.

Det blir trolig Balotteli på topp igjen, sammen med Osvaldo. Cassano og Rossi er ute med skader. Giovinco ble også sent hjem med skade forrige uke. Det er ventet at Maggio og Balzaretti erstatter Abate og Criscito.

Uruguay ligner det beste laget i Sør-Amerika for tiden. 4-0-seieren i VM-kvaliken mot Chile på fredag var vanvittig, og Suarez viste stor målteft med sine fire scoringer. Normalt pleier Suarez og Cavani å score omtrent annenhver gang, men på fredag var det Liverpool-spilleren som var skarpest. Ellers har Uruguay 4-2 hjemme og 1-1 borte mot Paraguay i VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika.

Trener Tabarez mangler Diego Forlan (a), Abel Hernandez (a), Alvaro Fernandez (m) og Walter Gargano (m). Pereira var suspendert mot Chile men kan spille her. Uruguay kan tenkes å stille sterkt, med Cavani og Suarez på topp, da kan dette bli spennende, men de kan også tenkes å ta det litt mer med ro, da VM-kvalifiseringen er alt som teller for tiden. Det gjenstår å se. Vi heller mot at Uruguay ikke ofrer blod og tenner i denne treningskampen.

Som vanlig skal vi gardere Italia i en treningskamp, men det blir ikke helgardering denne gangen, for de ser ut til å være i meget god form og vi tror Balotelli fort scorer igjen. HU i kamp 9.

10. England - Sverige
Privatlandskamp. Et hardtarbeidende England rodde i land 1-0 mot regjerende verdensmester Spania på fredag. Lampards heading til 1-0 var nok til å slå ballbesittende spanjoler. England var gode i gruppespillet og vant gruppe G ganske klart, med 5-3-0 totalt. De tok flere poeng borte enn hjemme på Wembley.

I dag er det ventet at blant annet Sturridge, Zamora, Walker, Cahill og Terry starter kampen. Trener Fabio Capello uttaler at det vil bli åtte endringer i laget som slo Spania, men ikke akkurat hvilke.

Sverige fikk aldri opp dampen borte mot Danmark og tapte 0-2 i Parken på fredag. Ibrahimovic og Olsson var brukbare, uten at det ga resultater. Sverige kvalifiserte seg for EM-sluttspillet som beste gruppetoer ved å slå Nederland 3-2 i den avgjørende kampen, og vi hadde forventet litt mer av svenskene i Parken, selv om vi ikke forventet seier. Sverige forventes å starte likt som mot Danmark:

Wiland, Mellberg, Safari, Olsson, Lustig, Bajrami, Svensson, Källstrom, Larsson, Ibrahimovic, Elmander.

Det står 6-11-6 på innbyrdes oppgjør siden tidenes morgen. Nå som England har slått regjerende verdensmester og på en måte vist at de dermed er best i verden, er det ikke sikkert de klarer å følge opp med like god innsats i dag. Sverige på sin side var ikke fornøyd med egen innsats mot Danmark, og vil ønske å heve seg. Dette ser åpent ut, og vi prøver HU i kamp 10.

11. Frankrike - Belgia
Privatlandskamp. Frankrike er klare for EM og på fredag leverte de som forventet ved å slå et noe tamt USA 1-0. Franskmenne sprudlet ikke de heller, men de vant hvertfall. Fire spillere fikk sin landslagsdebut.

Trener Laurent Blanc sier igjen at han skal drille en 4-4-2 formasjon, samme formasjon som egentlig ikke fungerte spesielt bra mot USA. Det er ventet at flere debutanter får sjansen. Malouda og Cabaye er på vei tilbake fra skader og kan muligens bli å se i kveld. Det er ventet at Gameiro (a) blir byttet ut med Remy på topp, spisspar kan da bli Remy og Benzema. Mandanda kan få sjansen i mål.

Belgia innfridde som favoritter hjemme mot Romania på fredag. Belgia, som var 2 poeng unna å klare play-off til EM, må nå sikte på den kommende VM-kvalifiseringen, der de er havnet i en smått vrien gruppe med blant annet Serbia, Kroatia og Skottland.

De Bruyne (m) ble syk før avreise til Frankrike og spiller neppe, mens Vermaelen kan være tilbake etter å ha stått over mot Romania. Det ventes at Lilles Eden Hazard (a) spiller på topp, og det er mulig den unge målvakten Courtois, som vokter buret for Atletico Madrid for tiden, debuterer på landslaget.

Frankrike blir favoritter hjemme på Stade de France, men naboen Belgia ha gjort flere gode kamper mot franskmennene opp gjennom årene, og vi garderer for en liten overraskelse her. HU i kamp 11.

12. Costa Rica - Spania
Privatlandskamp. Costa Rica tapte 0-2 mot Panama forrige uke, og de har ikke lykkes spesielt godt i vennskapskamper den siste tiden. Tap 0-1 for Brasil og 0-4 for Ecuador, mens de faktisk slo USA 1-0, men der var det visst USA som gjorde en meget svak kamp.

Det er ingen skader eller fravær av betydning hos Costa Rica.

Spania stilte sterkt, men tapte 0-1 mot England på Wembley fredag. Spanjolene var frustrerte etter at de aldri klarte å spille seg gjennom et defensivt og meget disiplinert engelsk lag. Trener del Bosque sa forrige uke at han ville toppe laget mot England, og heller la noen av stjernene hvile mot Costa Rica. Det tror vi han står fast ved.

AC Bilbaos Javi Martinez (m) er ute med skade. Ellers snakkes det om at Casillas starter i mål og får sin 126. landskamp og dermed blir Spanias mest brukte spiller på landslaget noensinne, før Reina tar over utover i kampen. Det er litt usikkert hvem Spania starter med, men det er gøy å gjette og her er et bud vi tror på:

Casillas/Reina, Arbeloa, Albiol, Pique, Monreal, Busquets, Xabi Alonso, Fabregas, Navas, Torres, Cazorla.

Det er sjelden Spania taper, men de gjorde det på fredag, og det er ytterst sjelden Spania taper to på rad. Costa Rica ser ikke ut til å være i spesielt god form for tiden, noe man er nødt til å være for å slå Spania, uansett hvem de stiller med. B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 15.11.2011 19:55
1. Kroatia - Tyrkia H
2. Montenegro - Tsjekkia H U B
3. Irland - Estland H
4. Ukraina - Østerrike H U
5. Danmark - Finland H
6. Luxemburg - Sveits B
7. Polen - Ungarn H
8. Tyskland - Nederland H U
9. Italia - Uruguay H U
10. England - Sverige H U
11. Frankrike - Belgia H U
12. Costa Rica - Spania B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 15.11.2011 19:55
1. Kroatia - Tyrkia H
2. Montenegro - Tsjekkia H U B
3. Irland - Estland H
4. Ukraina - Østerrike H U
5. Danmark - Finland H
6. Luxemburg - Sveits U B
7. Polen - Ungarn H
8. Tyskland - Nederland H U B
9. Italia - Uruguay H U
10. England - Sverige H U B
11. Frankrike - Belgia H U
12. Costa Rica - Spania B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag