Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel håndball-VM: Norge jakter revansj mot Tyskland
Oddssingel FA-cup:
Solskjær-effekten fortsetter i FA-cupen
V75 Leangen (lørdag):
Nettavisen jakter ny V75-suksess
V65 Biri:
Nå kommer Svarten
V65 Eskilstuna:
Kontio fikser lunsjopptur
Eurojackpot fredag:
Nå kan du bli 369 millioner kroner rikere
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

For et herlig oddsprogram denne fredagen. Det utvilsomme høydepunktet for nordmenn flest er semifinalen i håndball-VM mellom Tyskland og Norge. Det spilles også to kamper i 4. runden i FA-cupen, hvor storoppgjøret mellom Arsenal og Manchester United på Emirates er høydepunktet. I tillegg er det interessante kamper i både tysk Bundesliga og fransk Ligue 1. Så er det utfor for menn i Kitzbühel, mens Johannes Thingnes Bø jakter ny seier når gutta går verdenscupsprint i Ruhpolding.

NB! Fredag er det 369 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Danmark–Frankrike B 2,15 (spillestopp kl 17.25)

Når Danmark og Frankrike barker sammen i VM-semifinalen i Hamburg vil det garantert bli drama. Disse to lagene har møttes til flere tette oppgjør, og det ligger an til å bli en ny spennende kamp fredag.

Danskene er ubeseiret så langt i VM, men jeg synes ikke de har levert spillemessig i de to siste kampene i mellomspillet. Både mot Egypt og mot Sverige slet dansken med å komme i gang, men de var best i begge kampene etter pause.

Dersom de skal slå Frankrike må danskene heve seg et par hakk fra start. Håndball-stormakten Frankrike tapte med tre mål mot Kroatia onsdag, men det var en betydningsløs kamp. Frankrike var allerede videre i mesterskapet, og det virket ikke som de brydde seg om hvem de møtte i semifinalen.

Nikola Karabatic er tilbake hos Frankrike, og det styrker naturligvis det franske laget. Han vil bidra med viktig rutine.

Danmark har spilt samtlige kamper i Jyske Bank Boxen i Herning. I semifinalen skal de spille i Hamburg. Det betyr at de ikke har 15 000 elleville dansker som støtter dem.

Danskene har også slitt mot franskmennene i de siste kampene. Lagene møttes fire ganger i 2018, og Frankrike vant to av kampene, danskene vant én og de spilte én uavgjort.

Det er muligens målvaktspillet og forsvarsspillet som kommer til å avgjøre matchen. Den danske målvakten Niklas Landin spilte en stor kamp mot Sverige. Dersom han har dagen, så vil han kunne ødelegge for franskmennene. Mikkel Hansen er skuddmaskinen til danskene, men det vet de franske spillerne, og jeg tror de kommer til gjøre alt for å stoppe ham.

Mange nordmenn håper på Norge mot Danmark i finalen, men jeg tviler på at det skjer. Denne kampen virker helt åpen, men jeg holder en knapp på at de regjerende verdensmesterne sikrer seg en ny finaleplass. Oddsen på Frankrike-seier er 2,15. Det er spillbart.

Klikk her for å levere spillet