Per Joar Hansen og Morten Gamst Pedersen vet hva som skal til for å kvalifisere seg til Europa League.
Per Joar Hansen og Morten Gamst Pedersen vet hva som skal til for å kvalifisere seg til Europa League. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

De forsvarer Norges ære

Rosenborg, Tromsø og Haugesund skal i aksjon i Europa League, og er blant hovedattraksjonene på en meget spennende tippekupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips: Dette er en historisk fotballkamp
V4/V5 Visby:
Vi spiller samlebonger
Viking Lotto:
Jackpot med 45 millioner

Det er duket for en meget spennende og uforutsigbar tippekupong denne gangen, og vi skal besøke alt fra 3. divisjon til Europa League.

Bonuspotten er nå oppe i 2,3 millioner kroner.

1. Bodø/Glimt — Stabæk
Trekkes fordi Aspmyra ikke er klar til kamp. 57% av folket har krysset på H, noe som gjør risikoen stor for at det blir U eller B. Vi er dessverre nødt til å gardere.

2. Stryn — Spjelkavik
Stryn har åpnet sesongen i 3. divisjon avdeling 8 sterkt, og ligger kun ett poeng bak Aalesund 2 på opprykksplass. Mye av æren for denne plasseringen, skal deres hjemmestatistikk få. 6-0-0 og 18-6 i målforskjell er meget sterkt.

Etter en litt ustabil åpning har Stryn nå ni seire på rad.

Selv om Spjelkavik bare er tre plasser bak dagens motstander, er det åtte poeng som skiller lagene. Dagens gjester er meget ustabile samtidig som de har et høyt toppnivå. Har slitt mot de beste lagene, og Stryn burde regnes som en av dem. H.

3. Norborg — Eid
Norborg er inne i en tøff periode og har tapt fem kamper de siste seks rundene. Den siste kampen i denne perioden var imidlertid en 7-0-seier mot et av bunnlagene. Seks av deres ni poeng er hentet på hjemmebane, men de har ikke overbevist stort på eget gress heller.

Eid er seks poeng foran, men ligger likevel ikke mange poengene fra bunnstriden. De har plukket tre hjemmeseire av seks mulige, og på bortebane har de tapt kun én kamp - og tre uavgjort. Vanskelige å slå på reisefot.

4. Strindheim — Charlottenlund
Hjemmelaget er suverent best i sin 3. divisjonsavdeling. Har syv poeng ned til andreplassen på tabellen og har enda til gode å tape en kamp på eget gress.

Charlottenlund har heller ikke gjort seg bort i denne avdeling, men de har 2-0-3 på bortebane og møter i dag avdelingens suverent beste lag. Denne blir tøff, meget tøff. H.

5. KIL/Hemne — Sverresborg
Historien i denne kampen er litt lik den i forrige, men nivåforskjellen er ikke så stor mellom disse to lagene. KIL/Hemne har også en meget god hjemmestatistikk, med 5-0-1, og er det laget som er nærmest å utfordre Strindheim i toppen.

Sverresborg er også meget gode hjemme, men på bortebane er de mer ustabile med sin 1-3-2-statistikk. Slipper inn litt for mange mål på reisefot og kan derfor få det tøft mot en god motstander.

6. Averøykameratene — Brattvåg
Averøykameratene befinner seg så vidt over nedrykksstreken med seiere mot de andre bunnlagene. Ti av deres tolv poeng er kapret på hjemmebane og det er tydelig det er her de skal overleve.

Brattvåg er også med i toppen, men opprykksplassen ser allerede ut til å være utenfor rekkevidde. De fleste topplagene er meget sterke hjemme, og Brattvåg er intet unntak. Men også borte har de bitt godt fra seg og kun tapt to ganger - mot suveren Strindheim og ikke fullt så suverene, dog hjemmesterke, Charlottenlund. Kan gjøre det godt også i dag.

7. Vadmyra — Lyngbø
Hjemmelaget åpnet sesongen meget sterkt, men har sviktet litt i det siste og befinner seg nå midt på tabellen. Meget kuriøs hjemmstatistikk, der de står med fire uavgjort og null seire hjemme på Vadmyra kunstgress. Det har de kompensert for med meget sterke 4-1-2 på bortebane.

Lyngbø er stabilt ustabile, og har 2-1-2 som bortestatistikk. Slipper inn veldig mye mål, men scorer også en del, selv på reisefot. Det er kun to poeng som skiller lagene før kampen, men man må begynne å lure på om det endelig er dags for hjemmeseier til Vadmyra. HU.

8. Sotra — Lysekloster
En real toppkamp i avdeling syv. Sotra ligger øverst på tabellen, kun ett poeng foran dagens motstander.

Sotra er meget gjerrige på hjemmebane og har kun sluppet inn seks mål på eget gress. Til gjengjeld har de slitt med å få uttelling foran mål og det har ført til 3-1-1 som hjemmestatistikk. Tapte forrige hjemmekamp, noe overraskende, mot Os.

Lysekloster har en helt fenomenal hjemmestatistikk og har 6-0-1 på eget gress. Bortebanestatistikken er imidlertid på 1-3-1 og vitner om mer ustabilitet på reisefot. Vanskelig kamp å nærme seg, tre kryss kan fort bli nødvendig her.

9. Rosenborg — FK Jelgava
Det har stormet rundt Per Joar Hansen og Rosenborg i år, men i Europa League-kvalifiseringen mot Jelgava bør de ha få problemer.

Trønderne henger godt med i medaljestriden i årets Tippeliga, men har virkelig vist det er nivåforskjell mellom dem og ligaleder Molde. Fikk to gode seire på tampen av vårsesongen, som vil hjelpe godt på selvtilliten.

Jelgava er med i årets kvalifisering, men de må heve seg betraktelig om de skal ha mulighet i neste års Europa League. Latvierne ligger tolv poeng bak ligalederen, og virker å ha falt siden i fjor. Trønderne bør ha få problemer hjemme på Lerkendal. H.

10. Tartu FC Santos — Tromsø
Tartu spiller på tredje nivå i Estland, men er med i denne turneringen ettersom laget tapte cupfinalen og motstanderen var klar via seriespill.

Tromsø har åpnet sesongen i 1. divisjon godt og er blant favorittene til direkte opprykk. Har hatt to perioder de har dabbet litt av, en slik fikk de rett før pausen, men fikk en god seier mot Ull/Kisa før de tok ferie.

Oddsen er 1.13 på Tromsøseier, noe som sier litt om størrelsesforholdene i denne kampen.

11. Airbus UK Broughton — Haugesund
Airbus ble hektet av i kampen om trofeet i den walisiske Premier League, og avsluttet fjorten poeng bak ligalederen. Har spilt to treningskamper før møtet med Haugesund og vunnet én, spilt 3-3 i den andre. Har ikke spilt obligatorisk fotball siden mai og det er noe Haugesund kan utnytte.

Veldig lite har gått Haugesunds vei denne sesongen, og Jostein Grindhaug har slitt med å kopiere fjorårets suksess. De to siste kampene endte imidlertid med storseiere over Sarpsborg og Tromsdalen, så noe selvtillit har de før kampen i Wales.

Haugesund er vurdert som store favoritter, men har ikke vist nok til å fortjene det denne sesongen. Dette kan bli jevnere enn det ser ut på papiret.

12. VPS Vaasa — Brommapojkarna
Vaasa ligger midt på tabellen i den finske toppserien og har vært meget ustabile med 6-4-6 som totalstatistikk. Har kun vunnet én kamp de siste seks, og virker å ha mistet litt av gnisten.

Etter en sterk seier mot Norrköping, har det meste gått galt for Brommapojkarna og de står nå med fem tap på rad i Allsvenskan. Ligger plassert nederst på tabellen og begynner å få et stykke opp til trygg grunn. På bortebane har de ikke en spesielt imponerende statistikk med 0-0-6.

Brommapojkarna er vurdert som favoritt, men de er nok blottet for selvtillit. De er nok innstilt på å gjøre det på hjemmebane, for borte har de veldig mye å gå på.

96-rekker:

1, Bodø/Glimt — Stabæk, HU

2, Stryn — Spjelkavik, H

3, Norborg — Eid, H

4, Strindheim — Charlottenlund, H

5, KIL/Hemne — Sverresborg, H

6, Averøykameratene — Brattvåg, UB

7, Vadmyra — Lyngbø, HU

8, Sotra — Lysekloster, HUB

9, Rosenborg — FK Jelgava, H

10, Tartu FC Santos — Tromsø, B

11, Airbus UK Broughton — Haugesund, HB

12, VPS Vaasa — Brommapojkarna, HU

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Bodø/Glimt — Stabæk, HUB

2, Stryn — Spjelkavik, H

3, Norborg — Eid, HU

4, Strindheim — Charlottenlund, H

5, KIL/Hemne — Sverresborg, H

6, Averøykameratene — Brattvåg, UB

7, Vadmyra — Lyngbø, HU

8, Sotra — Lysekloster, HUB

9, Rosenborg — FK Jelgava, H

10, Tartu FC Santos — Tromsø, B

11, Airbus UK Broughton — Haugesund , HB

12, VPS Vaasa — Brommapojkarna, HUB

Klikk her for å levere denne rekken.

Flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus