Samtlige tolv kamper på søndagskupongen denne uken er hentet fra VM-kvalifiseringen i fotball for menn.

Bonuspotten er nå oppe i 625 000 kroner og innleveringsfristen er klokka 17.55.


1. Albania - England
VM-kvalifisering, gruppe I. Albania vant sin første kamp i gruppa torsdag kveld da laget slo lille Andorra 1-0 på bortebane takket være Lenjanis scoring like før pause. De har dermed full pott før møtet med gruppefavoritten søndag i en tøff gruppe der også lag som Polen og Ungarn (de spilte 3-3 mot hverandre torsdag) befinner seg.

Et noe reservepreget engelsk lag hadde som forventet få problemer med å slå San Marino 5-0 hjemme på Wembley torsdag kveld og inntok med det toppen av Gruppe I med en gang. To scoringer av Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin og ett hver av James Ward-Prowse, Raheem Sterling og debutant Ollie Watkins sørget for de engelske målene i åpningskampen i denne VM-kvalifiseringen. Keeper Pickford er ute med skade, mens Rashford er et usikkert kort. Kane ble spart mot San Marino, men er nok tilbake i startelleveren her.

Normalt skal dette være en trygg borteseier, men på en favorittpreget søndagskupong tar vi oss faktisk råd til å halvgardere oppgjøret. UB i Albania står fjellstøtt.

2. Armenia - Island
VM-kvalifisering, gruppe J. Armenia er naturlig nok levnet få eller ingen muligheter til å gå videre til et mesterskap neste år, men de fikk ihvertfall med seg full pott i åpningskampen da de slo Liechtenstein 1-0 på bortebane torsdag. Et selvmål sju minutter før full tid var forskjellen på lagene i det oppgjøret.

Island har som kjent vært fast innslag i de store mesterskapene de siste årene, selv om det ikke blir noe EM til sommeren på det islandske laget. Torsdag innledet de gruppespillet med å tape 0-3 borte mot den store gruppefavoritten Tyskland i Duisburg. Sentrale Gylfi Sigurdsson blir pappa for første gang i disse dager og har fått fri fra denne samlingen, noe som naturligvis er et stort minus for laget.

Man kommer nok langt med UB, men på 432-rekkeren helgarderer vi. HUB.

3. Georgia - Spania
VM-kvalifisering, gruppe B. Disse to nasjonene møtte hverandre i VM-kvaliken tilbake i 2012/2013. Da vant Spania begge oppgjørene, 2-0 hjemme og 1-0 borte. Georgia spilte en absolutt godkjent kamp borte mot Sverige i Solna torsdag, men måtte reise tomhendte hjem i oppgjøret de tapte 0-1 i den første kampen i denne kvaliken.

Spania skuffet med å spille 1-1 hjemme mot Hellas torsdag og kjenner nok litt ekstra på presset her etter kun å ha fått med seg ett poeng i den første kampen. Alvaro Morata ga laget ledelsen før pause før Hellas utlignet like før timen var spilt.

Vi har god tro på at de spanske stjernene slår tilbake i kveld og spiller borteseier i Georgia. B.

4. Danmark - Moldova
VM-kvalifisering, gruppe F. Danmark fikk en drømmestart på denne kvalifiseringen da de slo Israel 2-0 borte torsdag kveld etter scoringer av Martin Braithwaite og Jonas Wind. Detyr at den EM-klare nasjonen der Kasper Hjulmand nå er trener har satt seg selv i førersetet i gruppa allerede.

Moldova står med ett poeng etter første kamp. Laget spilte 1-1 hjemme mot Færøyene i sin åpningskamp i denne kvalifiseringen torsdag kveld. Nicolaescu ga laget ledelsen allerede før to minutter var spilt før Bryne-spiller Meinhard Olsen utlignet sju minutter før full tid.

Dette skal være grei skuring for Danmark. H.

5. Kosovo - Sverige
VM-kvalifisering, gruppe B. Denne gruppa består av fem lag og ettersom Kosovo "sto over" torsdag er dette lagets åpningskampen i denne kvaliken før selveste Spania venter på bortebane onsdag. De spilte privatlandskamp onsdag kveld hjemme mot Litauen, et oppgjør de til slutt vant med komfortable 4-0 på hjemmebane. Disse to landene har møtt hverandre én gang tidligere, tilbake i januar 2020 og da vant Sverige 1-0 i en treningslandskamp.

Sverige leverte ingen god forestilling hjemme mot Georgia torsdag kveld, men kunne til slutt juble for tre poeng i oppgjøret de vant 1-0 takket være Victor Claessons scoring i 1. omgang. Det mest oppsiktsvekkende ellers i den kampen var 39 år gamle Zlatan Ibrahimovics comeback på det svenske landslaget.

Sverige pleier å være solide og gjerrige i slike kvalifiseringskamper og taper nok neppe i Kosovo søndag. UB bør således holde.

6. Ukraina - Finland
VM-kvalifisering, gruppe D. Disse to landene møttes også i forrige VM-kvalifisering tilbake i 2016/2017. Da vant Ukraina 2-1 borte og 1-0 hjemme. Hjemmelaget fikk med seg ett poeng hjem fra Frankrike i 1-1 kampen på bortebane i åpningskampen av denne gruppa onsdag og vil med seier her ha fått en strålende start på Gruppe D i denne VM-kvalifiseringen. Frankrike tok ledelsen 1-0 tidlig gjennom Antoine Griezmann før et selvmål etter pause berget ett poeng for Ukraina. Besedin, Tsygankov og Stepanenko er alle ute med skade, mens duoen Kharatin og Kornienko har pådratt seg koronaviruset og står dermed over.

EM-klare Finland går nok bare og venter på sommerens EM-sluttspill og spørsmålet er om det kanskje kan påvirke denne VM-kvaliken litt? De åpnet med å spille 2-2 hjemme mot Bosnia onsdag etter to scoringer av Norwich-profilen Teemu Pukki. Ingen nye fravær å melde.

Drømmestart av solide Ukraina. HU skal normalt være et trygt spill, men på det største kupongforslaget har vi råd til spille HUB på det som fort kan bli en veldig favorittpreget kupong med en rekke store favoritter til lav odds.

7. Israel - Skottland
VM-kvalifisering, gruppe F. Disse to nasjonene begynner etter hvert å kjenne hverandre ganske godt nå om dagen etter å ha møttes både i Nations League fire ganger på to år og i Play Offen som til slutt sendte Skottland til sommerens EM i fjor. Israel tapte 0-2 hjemme mot Danmark i sin første kamp i gruppespillet torsdag kveld og er dermed eneste lag i denne gruppa som står uten poeng.

Skottland skal som kjent spille EM til sommeren og er i medvind om dagen. I torsdagens første kamp i VM-kvaliken spilte de 2-2 hjemme mot Østerrike, et av lagene som sammen med Danmark trolig seiler opp som den heteste kandidaten til å vinne denne gruppa.

Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere dette oppgjøret mellom to "kjenninger". Det blir HUB i kamp sju.

8. Romania - Tyskland
VM-kvalifisering, gruppe J. Sist disse to landene møttes var i EM tilbake i 2000, altså for 21 år siden. Da ble det 1-1. Romania har full pott etter åpningskampen da laget slo Nord-Makedonia 3-2 hjemme i Bucuresti torsdag takket være Hagis vinnermål fem minutter før slutt.

Tyskland er sin vane tro store favoritter til å vinne gruppe og ta seg videre til nok et mesterskap. De hadde få problemer med å slå Island 3-0 hjemme i Duisburg torsdag kveld og har i likhet med vertskapet full pott etter sin åpningskamp. Kroos er skadet og ikke aktuell, mens Gosens og Süle betegnes som usikre.

Tyskland blir naturligvis store favoritter og bør ha gode muligheter til å reise hjem fra Romania med full pott. B.

9. Bulgaria - Italia
VM-kvalifisering, gruppe C. Sist disse to landene møtte hverandre i en kvalik var til EM 2016 i kvaliken tilbake i 2015. Da ble det 2-2 her i Bulgaria og 1-0 seier til Italia på hjemmebane. Bulgarerne har ikke hatt all verden å juble for på fotballfronten de siste årene og startet gruppespillet med å tape 1-3 hjemme mot Sveits torsdag.

Italia har full pott etter første kamp takket være 2-0 seieren hjemme over Nord-Irland i Parma torsdag kveld. Berardi og Immobile laget Italias mål i det oppgjøret, begge før pause.

UB skal holde i massevis her.

10. Østerrike - Færøyene
VM-kvalifisering, gruppe F. Disse to nasjonene har faktisk møtt hverandre en rekke ganger opp gjennom årene, sist i VM-kvaliken tilbake i 2013. Da vant Østerrike oppskriftsmessig 6-0 hjemme og 3-0 borte. Østerrike er kanskje sammen med forhåndsfavoritt Danmark og Skottland de tre landene i denne gruppa som kommer til å gjøre opp om det. Østerrike åpnet denne kvaliken med å spille 2-2 borte mot Skottland torsdag i en kamp de ledet to ganger.

Færøyene har aldri deltatt i et mesterskap og spørsmålet er også om den lille øya noen gang kommer til å gjøre det med de forutsetningene som råder. Men, et artig lite innslag er de jo utvilsomt der Odd-spiller Gilli Rolantsson er en av de store profilene. De fikk med seg ett poeng fra sin åpningskamp borte mot Moldova torsdag i en kamp som endte 1-1 etter innbytter Meinhard Olsens scoring på tampen. Olsen som tidligere blant annet har spilt i Kristiansund BK og som signerte for Bryne i vinter.

Alt annet enn H vil trolig sende sjokkbølger gjennom fotball-verden. Dette skal en trygg sikkerkamp.

11. Sveits - Litauen
VM-kvalifisering, gruppe C. Sveits slo Litauen 2-1 borte og 4-0 hjemme i da disse to nasjonene møttes i EM-kvalik tilbake i 2014/2015. Hjemmelaget fikk en god start på denne VM-kvalifiseringen da de slo Bulgaria 3-1 borte torsdag i en kamp der de faktisk ledet med tre allerede før kvarteret var spilt. Seiler opp som den store favoritten til å vinne gruppa sammen med Italia.

Litauen spiller sin første kamp i VM-kvaliken her ettersom gruppa kun består av fem lag. De brukte onsdagens som oppkjøring hit i en treningskamp borte mot Kosovo som de til slutt tapte hele 0-4.

Sveits skal fikse dette uten nevneverdige problemer. Klar H.

12. Polen - Andorra
VM-kvalifisering, gruppe I. Polen er sammen med England den største favoritten til å ta seg videre fra denne gruppa. De EM-klare polakkene måtte derimot nøye seg med 3-3 borte mot Ungarn i første kamp torsdag og er allerede to poeng bak England.

Lille Andorra skal normalt være helt sjanseløse også i denne kvaliken. De åpnet med å tape 0-1 mot Albania på hjemmebane torsdag. På dem siste landskampene har de scoret ett mål og står med 1-18 i målforskjell.

Du får 1,01 i odds på hjemmeseier her. Det bør gi et ganske klart bilde av styrkeforholdet mellom disse to nasjonene. Klink H.

Sportspill 96-rekker:

1. Albania - England UB

2. Armenia - Island UB

3. Georgia - Spania B

4. Danmark - Moldova H

5. Kosovo - Sverige UB

6. Ukraina - Finland HU

7. Israel - Skottland HUB

8. Romania - Tyskland B

9. Bulgaria - Italia UB

10. Østerrike - Færøyene H

11. Sveits - Litauen H

12. Polen - Andorra H


Sportspills 432-rekker:

1. Albania - England UB

2. Armenia - Island HUB

3. Georgia - Spania B

4. Danmark - Moldova H

5. Kosovo - Sverige UB

6. Ukraina - Finland HUB

7. Israel - Skottland HUB

8. Romania - Tyskland UB

9. Bulgaria - Italia UB

10. Østerrike - Færøyene H

11. Sveits - Litauen H

12. Polen - Andorra H