*Nettavisen* Sportspill.

Deilig skrellobjekt i ligacupen

 

Brighton må klare seg uten viktige Glenn Murray i onsdagens ligacupkamp mot Aston Villa. Foto: Toby Melville (Reuters)

Aston Villa har ikke tapt mot Brighton i den engelske toppserien siden 1980.  Vi jakter skrellen på Amex stadium i onsdagens ligacupkamp.

25.09.19 13:53

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Spillsenteret: Vi har vurdert onsdagens viktigste kamper
Tippetips: United helklink på midtukekupongen
Oddsdobbel 1: Liverpool trenger ikke gå for full maskin
Oddsdobbel 2:
West Ham-reservene kjører over Oxford
V75 Bjerke: Stor jackpotkveld med 975 708 kr ekstra
V75 gratis:
Se V75-løpene gratis på Nettavisen
V4/V5 Øvrevoll
: Nettavisen jakter ny galoppsuksess

Onsdagens langoddsprogram er usedvanlig innholdsrikt . Det spilles to kvartfinaler i cupen her hjemme. Mjøndalen møter Haugesund hjemme på Nedre Eiker, mens Ranheim tar i mot 2. divisjonslaget Fram Larvik. Det er også midtukerunder i både Serie A, La Liga, Ligue 1 og Allsvenskan. I tillegg spilles det tredje runde i ligacupen i England.. Ellers spilles det NM-kamper i håndball for menn og det er full runde i HockeyAllsvenskan som er nest øverste nivå i Sverige.

NB! Onsdag er det ca 97 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Brighton - Aston Villa B 3,10 (spillestopp kl 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Brighton og manager Graham Potter fikk en perfekt start på sesongen da de knuste Watford 3-0. Det virket som starten på en ny æra for the Seagulls med som manager. Men slik ble det ikke.

Brighton har kun vunnet én av de seks siste kampene siden sesongåpningen. De har tapt mot Southampton og Manchester City, og de har spilt uavgjort mot West Ham (1-1), Burnley (1-1) og Newcastle (0-0).

Den eneste seieren i denne perioden kom i ligacupen, hvor de tok en litt heldig 2-1-seier mot Bristol Rovers. Det avgjørende målet kom på overtid. Scoringen var signert Brightons toppscorer Glenn Murray.

Hvor mye Potter satser på ligacupen gjenstår å se, men det svaret får vi muligens onsdag når de møter en Premier League-kollega i 3. runden.

Aston Villa har fulgt i fotsporene til Fulham før denne sesongen. I likhet med Fulham har også Villa hentet spillere for over én milliard kroner i håp om å etablere seg i Premier League, men det har foreløpig gått like dårig med Villa som det gjorde med Fulham sist sesong.

Laget fra Birmingham igger på tredje sisteplass før helgens syvende serierunde i Premier League, og de har kun to poeng ned til tabelljumbo Watford. 2-3-tapet mot Arsenal søndag var lagets tredje kamp på rad uten seier. The Gunners spilte med kun ti mann i litt over en omgang etter at Ainsley Maitland-Niles ble utvist fire minutter før pause.

Villa har tapt omtrent halvparten av kampene sine denne sesongen, men to av tapene har kommet mot topp seks-lag, og jeg tror de vil ha en mye bedre sjanse i osndagens match. Greitnok at de spiler på bortebane, men de møter et Brighton-lag som er ganske svekket. Det er også verdt å merke seg at de ikke har tapt mot Brighton i toppdivisjonen siden 1980, og de har vært ubeseiret i de siste syv kampene.

Ikke bare det, men de møter et Brighton-lag som kun har vunnet to av de siste 18 kampene. Jeg synes derfor det er interessant å gå for Aston Villa-seier her. Det er samtidig greit å vite av tre av de fire siste kampene mellom disse to lagene har endt uavgjort. Dersom denne kampen ender uavgjort etter 90 minutter, spilles det ikke ekstraomganger. Kampen vil bli avgjort på straffespark. VAR vil ikke bli brukt på Amex stadium. VAR vil kun bli brukt i semifinalene og i finalen.

Brighton må klare seg uten to av sine viktigste angrepsspillere i onsdagens ligacupmatch mot Aston Villa. Neal Maupay og Glenn Murray er begge ute med skader, men manager Graham Potter håper å ha dem tilbake på banen i lørdagens Premier League-kamp mot Chelsea.

Også forsvarsspilleren Leon Balogun og kantspilleren Alireza Jahanbakhsh må stå over onsdagens ligacupkamp, men Bernardo kan være tilbake mot Villa. Det er også klart at David Button vil vokte buret istedenfor Mat Ryan. En annen spiller som sannsynligvis er i startelleveren er Yves Bissouma. Landslagsspilleren fra Mali ble byttet inn i kampen mot Newcastle. De var de første minuttene hans i Premier League denne sesongen. Han har vært ute med en skulderskade.

Villa mangler trolig Jonathan Kodjia og James Chester som begge er ventet å måtte stå over igacupmatchen på grunn av skader.

Brighton slo Bristol Rovers 2-1 i den forrige runden i ligacupen, mens Villa valset over Crewe Alexandra og vant hele 6-1. Med en lang skadeliste og en knalltøff kamp mot Chelsea på lørdag, vil trolig Graham Potter bruke ligacupen til å matche flere av de unge spilerne og gi spilletid til flere av dem som har sittet mye på benken.

Det virker som Brighton stiller med et kraftig svekket lag her. De har hjemmebanefordeen, men det spørs om det holder. Dette er en åpen kamp, og jeg fristes av å gå for Villa-seier til 3,10 i odds. Spilestopp er klokken 2040.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag