Molde og evighetsmaskinen Daniel Berg Hestad skal i aksjon i Europa League-kvalik torsdag kveld.
Molde og evighetsmaskinen Daniel Berg Hestad skal i aksjon i Europa League-kvalik torsdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Den norske fotballdrømmen

Fem norske lag skal i aksjon i Europa denne uken og samtlige er med på midtukekupongen.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Godset må gripe muligheten
V4 Karlshamn: Nye lekre tips fra Mats Persson
Odds/tipping: Mye lettere å spille på nett og mobil

Midtukekupongen er denne uken fordelt på to dager. I kveld spilles det Champions League-kvalik og fire kamper er hentet derfra. Torsdag er det andre kvalifiseringsrunde i Europa League og de åtte siste kampene er hentet derfra. Strømsgodset deltar i Champions League, mens Molde, Rosenborg, Haugesund og Tromsø alle skal i aksjon i morgen kveld.

1. Strømsgodset - Steaua Bucuresti
2. kvalifiseringsrunde i Champions League og for første gang siden 1971 skal drammenserne ut i den gjeveste turneringen. Det er to hindre etter dette før eventuelt Godset får plass i gruppespillet så nåløyet er trangt. Godset er gode hjemme og bør ha muligheter her.

Rumenske Steaua var med i gruppespillet sist sesong, men siden dengang har hele trenerstaben forlatt klubben og fem-seks spillere er forsvunnet.

Vi tror ikke Strømsgodset taper første kamp og nøyer oss med halvgardering. HU

2. Malmö - Ventspils
2. kvalifiseringsrunde i Champions League. Malmö røk ut i tredje kvalifiseringsrunde i fjor mot Swansea etter å ha eliminert Drogheda og Hibernian i de to første rundene. I den hjemlige ligaen har Åge Hareide og Malmö en ledelse på fem poeng etter 14 serierunder etter sterke 10-3-1 totalt.

Latviske Vantspils vant den latviske serien i fjor og ligger på 2. plass i den hjemlige serien i år når to tredjdeler av sesongen er ferdigspilt. Var med i gruppespillet i Europa League i 2009, men har ellers ikke gjort seg bemerket på den internajsonale scenen.

Malmö bør ha alle muligheter til å sikre seg et bra utgangspunkt før returen her. H. 

3. Ludogorets - Dudelange
Hjemmelaget slo ut både Slovan Bratislava og Partizan Beograd, før Basel ble for sterke i den tredje kvalifiseringsrunden i fjor. Imponerte imidlertid i gruppespillet i Europa League med 5-1-0 og er sterke hjemme i Bulgaria. 

Dudelange fra Luxembourg har vært en fast deltaker i Champions League-kvalifiseringene de senere årene, men pleier å ryke ut tidlig. Men i 2012 overrasket laget med å slå ut sterke Salzburg.

Også her bør hjemmelaget ha en bra sjanse til å sikre seg et godt utgangspunkt før returen. H. 

4. Legia Warszawa - St. Patricks
Henning Berg førte Legia til seriegull i år og leverte da 15-1-3 hjemme i den polske hovedstaden. Tapte 2-3 i den hjemlige supercupen sist uke mot Zawisra Bydgoszsz, men stilte da noe reservepreget og hadde garantert fokus mot denne kampen.

Irske St. Patricks er igang med den hjemlige sesongen og det er alltid en liten fordel, men irene har ikke levert i Europa og skal få slite også i år.

Ny stor hjemmefavoritt her og vanskelig å se at Henning Bergs lag ikke vinner denne. H.

5. Rosenborg - Sligo Rovers
De åtte siste kampene på midukekupongen er alle hentet fra 2. kvalifiseringsrunde i Europa League og samtlige kamper spilles torsdag. Rosenborg var også med i den første runden og tok seg komfortabelt videre til denne runden etter 6-0 sammenlagt mot Jelgava. Har rotet endel i Tippeligaen og så sent som søndag rotet laget bort en 2-0 ledelse mot Vålerenga.

Irske Sligo Rovers hadde røket ut på direkten fire sesonger på rad, før laget endelig tok seg videre fra første runde i år, da FK Banga ble slått ut etter 0-0 borte og 4-0 hjemme. 

Rosenborg har ikke imponert i år og vi føler oss ikke helt sikre på at laget fikser dette. HU. 

6. Molde - Gorica
Serieleder Molde støter på slovensk motstand her og moldenserne har levert varene hittil denne sesongen. Molde var i gruppespillet så sent som i 2012 og har altså bra med erfaring i Europa.

Den slovenske ligaen starter først neste helg og Gorica har i sine tre siste forsøk røket ut på direkten. Kommer som Molde inn i denne runden.

Et skjerpet Molde skal ha bra muligheter her og selv om oddsen på Molde-seier er 1,50 (mot 1,25 på Rosenborg mot Sligo), så føler vi at Molde er en sikrere vinner. H. 

7. Vikingur - Tromsø
Vikingur fra Færøyene har for andre sesong på rad tatt seg videre fra den første kvalifiseringsrunden. I fjor slo laget ut finske Inter Turku, mens latviske Daugava Daugapils ble eliminert i år.

Tromsø avanserte som kjent til gruppespillet i fjor og tok seg svært så komfortabelt videre fra første runde i år med 13-1 sammenlagt mot estiske FC Santos Turfu. Men merk at dette laget holder til på nivå tre i Estland.

Denne oppgaven blir alt annet en enkel for Tromsø og vi helgarderer. HUB

8. FK Sarajevo - Haugesund
Hjemmelaget kommer inn i denne runden. Bosnierne har pleid å gå langt i kvalifiseringene. Den hjemlige ligaen har fortsatt ikke startet. Der ble FK Sarajevo nummer tre i fjor etter 10-3-2 på hjemmebane.

Bortesvake Haugesund imponerte ikke i den første kvalifiseringsrunden mot walisiske Airbus Uk Brighton og etter 1-1 borte, ble det knappe 2-1 hjemme. Var effektive hjemme mot Stabæk søndag og kom seg opp på kvalikplass i Tippeligaen.

Vi tror hjemmelaget har en bra sjanse til å skaffe seg et bra utgangspunkt før returen her. HU. 

9. Aberdeen - FC Groningen
Skotske Aberdeen er med i Europacupen for første gang siden 2009. Full kontroll i første runde med 8-0 sammenlagt mot Daugava Riga.

Nederlandske Groningen kommer inn i denne runden og spiller sin første europacupkamp siden 2007.

Åpen affære dette og vi synes alle tegn må med. HUB. 

10. Motherwell - Stjarnan
Skotske Motherwell kommer inn i denne runden og står faktisk med åtte strake tap i Europa. Men gjorde en bra sesong i den hjemlige ligaen i fjor og endte på 2. plass bak suverene Celtic. Hadde da 13-2-4 på hjemmebane.

Islandske Stjarnan endte på 3. plass i den islandske ligaen i fjor og hadde da blant annet 4-3-4 på bortebane. Etter halvspilt sesong i år er laget ubeseiret (6-5-0), men likevel to poeng bak serieleder Hafnarfjordur.

Hjemmelaget har ikke startet sesongen enda, men taper neppe likevel. HUB. 

11. Linfield - AIK
Irske Linfield opp mot formsterke AIK som står med 6-3-0 på sine ni siste seriekamper i Allsvenskan. Hjemmelaget pleier å ryke ut tidlig i kvalifiseringene, men kom seg i det minste videre fra den første runde etter 2-1 seier borte og 1-1 hjemme mot B36 fra Færøyene. 

AIK var med i gruppespillet i 2012 og har altså vist strålende form i den hjemlige serien. 

Vi er ikke mye i tvil om at AIK avanserer til den tredje kvalrunden, men når første kamp er borte, er det alltid viktigst å unngå tap. UB. 

12. Luzern - St. Johnstone
På en kupong der det er mange storfavoritter, kommer det en ny i kamp 12. Sveitsiske Luzern har imidlertid hatt lite å glede seg over i Europa de siste sesongene, men gjorde en bra sesong i Sveits i fjor. Den hjemlige ligaen starter opp neste helg.

Skotske St. Johnstone slo som kjent ut Rosenborg i kvaliken i fjor, før det tap etter straffer mot Minsk.

Hjemmelaget bør ha gode muligheter til å skaffe seg et bra utgangspunkt før returen. H.

96-rekker:

1. Strømsgodset — Steaua Bucuresti HU

2. Malmö FF — FK Ventspils H

3. PFC Ludogorets Razgrad — F91 Dudelange H

4. Legia Warszawa — St. Patricks H

5. Rosenborg — Sligo Rovers HU

6. Molde — Nd Gorica H

7. Vikingur Gøta — Tromsø HUB

8. FK Sarajevo — Haugesund HU

9. Aberdeen — FC Groningen HU

10. Motherwell — Stjarnan H

11. Linfield FC — AIK UB

12. Luzern — St. Johnstone H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker:

1. Strømsgodset — Steaua Bucuresti HU

2. Malmö FF — FK Ventspils H

3. PFC Ludogorets Razgrad — F91 Dudelange H

4. Legia Warszawa — St. Patricks H

5. Rosenborg — Sligo Rovers HU

6. Molde — Nd Gorica H

7. Vikingur Gøta — Tromsø HUB

8. FK Sarajevo — Haugesund HU

9. Aberdeen — FC Groningen HUB

10. Motherwell — Stjarnan HUB

11. Linfield FC — AIK UB

12. Luzern — St. Johnstone H

Klikk her for å levere 432-rekkerensterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus