Hva har Jonas Holøs, Anders Myrvold og Andreas Martinsen til felles? De har alle tre spilt for Colorado i NHL.

Myrvold hadde den korteste Colorado-karrieren. Han fikk kun fire kamper for Avalanche, men noterte seg for én assist.

Holøs spilte i Denver i 2010-2011-sesongen. Han fikk 39 kamper og seks assist.

Andreas Martinsen er nordmannen med flest kamper for Colorado. Han spilte 110 kamper for gamleklubben til den svenske hockey-legenden Peter Forsberg. Martinsen endte på syv mål og elleve assist før han forlat Denver.

Avalanche er den NHL-klubben som har hatt flest nordmenn på isen. Nå kan den «norske klubben» i NHL være på vei mot sin første Stanley Cup-tittel siden 2001.Vi tror Colorado vinner den første kampen hjemme i Pepsi Center.

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning

Odds: Colorado vinner - 2,00 i odds

Kampstart torsdag 16. juni kl 02.00

Spillestopp kl 01.59 Live odds etter kampstart

Pepsi Center, Denver

Kampen vises på Viasat4 Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Colorado vinner. Det kan du spille på her til 2,00 i odds

Det snakkes om en drømmefinale. Tampa mot Colorado. Laget som har vunnet Stanley Cup de to siste sesongene mot laget som ble nest best i grunnserien i NHL denne sesongen.

Tampa Bay Lightning går for det tredje strake Stanley Cup-trofeet på rad. Skulle de klare det, vil de være bare det fjerde laget i NHL-historien som har klart å vinne Stanley Cup fire ganger på rad.

Men det er lettere sagt enn gjort.

Colorado er beste laget Tampa har møtt i noen av disse tre finalene. Faktum er at Tampa Bay muligens er det beste laget Lightning har spilt mot i løpet av de siste tre årene.

Men Tampa Bay Lightning har rutinen. De har vunnet elleve strake kampserier i NHL-sluttspillet siden våren 2020.

Kjernen i laget - målvakten Andrej Vasilevskij, forsvarssjefen Victor Hedman og den offensive trioen Steven Stamkos, Nikita Kutjerov og Brayden Point – er fortsatt i sin beste alder og virker fortsatt sultne.

De fikk en ukes pause før semifinalen mot New York Rangers etter å ha slått ut Florida Panthers, som vant President's Trophy, i fire strake kamper. De trengte seks kamper for å slå ut New York Rangers, og de imponerte stort med å snu 0-2 i kamper til 4-2.

Spennende keeperkamp

Colorado endte på andreplass av alle lagene i grunnserien i NHL. Det var kun Florida som gjorde det bedre enn dem.

De har slått ut Nashville Predators, St. Louis Blues og Edmonton Oliers i Stanley Cup-sluttspillet. Offensivt har Colorado en av NHLs beste rekker med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon og Mikko Rantanen.

For å få to offensive rekker som holder et høyt nivå bruker trener Jared Bednar av og til Landeskog eller Rantanen i andrerekken sammen med Nazem Kadri og Valerij Nichushkin eller Artturi Lehkonen.

André Burakovsky, som vant Stanley Cup med Washington Capitals 2018, er også en spiller som er viktig hos Avalanche. Colorado har mange matchvinnere og har et stabilt forsvar.

Keeperplassen har vært et svakt punkt hos Colorado. Darcy Kuemper kom til Denver fra Arizona før sesongen etter at Philipp Grubauer forlot Pepsi Center til fordel for nykommeren Seattle Kraken.

Kuemper skadet i semifinaleserien mot Edmonton, men Pavel Francouz som kom inn for ham og har storspilt. Likevel mener vi at Tampa vinner målvakt-kampen. De har tross alt Vasilveskij mellom stengene. Han omtales ofte som verdens beste ishockeykeeper, men han må vise at han lever opp til det mot Landeskog, MacKinnon og Rantanen. Vi tror Colorado-trioen vinner den kampen i Denver natt til torsdag.

Vi tror at Colorado vinner. Det kan du spille på her til 2,00 i odds