*Nettavisen* Sportspill.

Den tyske serielederen vinner igjen

Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Serieleder Borussia Dortmund er ursterke borte. Sjekk lørdagens oddstips.

29.01.11 11:07

Lørdagens langoddsprogram består av hele 91 objekter, og i fotballens "hjemland" spilles det FA-cup. I tillegg er det tysk bundesliga, La Liga, Fransk ligue 1 og engelsk ligafotball fra de lavere divisjoner. I tillegg til at det selvsagt er dueller fra vintersport. Den spennende finalen i Asia Cup mellom Australia og Sør-Korea spilles også lørdag ettermiddag.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Det er all grunn til å sjekke lagoppstillingene i FA-cupen for de som har anledning til det, da en god del lag varsler tildels store endringer.

Den suverene tyske serielederen Borussia Dortmund rotet overraskende vekk to poeng hjemme mot Stuttgart sist. Det tror vi var et arbeidsuhell, og fortsatt er serieledelsen på elleve poeng ned til serietoer Bayer Leverkusen før denne runden.

Bortsett fra den svært gode japanske landslagsspilleren Kagawa (som er i Asia Cup - og dessverre skadet seg for resten av sesongen i semifnalen mot Sør-Korea) er det ingen fravær av betydning for Dortmund. Borte står laget med smått utrolige 9-0-1 og første bortekamp etter juleferien ble vunnet med sterke 3-1 mot Bayer Leverkusen. Forventet lagoppstilling lørdag: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios

Da er det langt verre stilt med hjemmelaget Wolfsburg. Toppscorer Edin Dzeko er solgt og hans spisspartner Grafite er skadet. I tillegg mangler tre-fire andre viktige spillere for Steve McClarens lag og selv ikke hjemme har Wolfsburg levert varene denne sesongen (3-4-2). Vant riktignok mot formkatastrofen Mainz sist helg (1-0), men møter helt annen motstand i lørdag ettermiddag. Borteseieren betales med 1,80 og vi spiller denne i en dobbel med et annet tysk lag.

Schalke 04 skuffet litt i første kamp etter jueloppholdet med å tape 0-1 hjemme for Hambuger Sportverein. Men reiste seg direkte sist helg ved å slå overraskelselaget Hannover 1-0 i Hannover. Scmitz soner karantene lørdag. Hjemme står Schalke med 4-2-4 etter en svært svak start på sesongen. Forventet lagoppstilling: Neuer - Höwedes, Papadopoulos, Metzelder, Pander - Kluge, Moritz - Farfan, Draxler - Raul, Huntelaar

Motstander Hoffenheim har seks ligakamper uten seier nå (0-5-1) og spiller altså svært mye uavgjort. Svake 2-2 hjemme mot St. Pauli forrige helg. Laget sliter fortsatt med visse skadeproblemer. Ryan Babel er hentet fra Liverpool, men kan vel neppe kalles en forsterkning. Forventet lagoppstilling: Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Weis, Alaba, Salihovic - Vukcevic, Ibisevic, Babel

Norsk Tipping betaler 1,60 for hjemmeseier i Gelsenkirchen lørdag, litt slapp odds, men vi har uansett god tro på hjemmelaget. Vi får dermed en dobbel til 2,88 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag:
Kamp 39 Schalke 04 - Hoffenheim 1,60 3,20 4,20
Kamp 41 Wolfsburg - Borussia Dortmund 3,40 3,05 1,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger:
- vi var lenge inne på å foreslå et singelspill på Everton hjemme mot Chelsea. Everton er best mot de gode og 3,30 i odds er klar overodds. Det er tross alt cup vi snakker om
- hvorfor ikke prøve et spill på uavgjort etter ordinær tid i finalen mellom Australia og Japan (odds 2,80)
- 3,00 på Stevenage hjemme mot Reading (som trolig roterer på laget). Spennende.
- Viktige spillere tilbake for Crystal Palace som har 9-3-0 på siste tolv tilsvarende mot Norwich. Da synes 2,60 for en ny hjemmeseier interessant.
- 3,15 i odds på Crawley borte mot Torquay, det må være overodds..
- Lazio har mistet flyten og nå er det vel dags for første borteseier for Fiorentina?
- Tre spillere er suspendert på Malaga, ellers hadde vi trolig prøvd dem hjemme mot Zaragoza
- 2,55 i odds på at Hercules ikke taper mer enn et mål hjemme mot Barcelona. Det kan gå det det. Det ligger en litt halvslapp forestillling fra Barcelona i luften nå. Og husk at Hercules vant det omvendte oppgjøret 2-0.
- Fin sjanse for hjemmelagene Lorient (1,80) og St. Etienne (2,00) i Frankrike

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag