For nesten 900 år siden skremte nordmenn hverandre med fortellinger om en mangearmet uhyre de kalte Kraken. Det spørs om det nye NHL-laget skremmer like mange i sin første sesong i ligaen. Den nyeste klubben i NHL heter Seattle Kraken.

Se Seattles første NHL-kamp mot Vegas Golden Knights. Skaff deg tilgang her!

Ordet Kraken er faktisk norsk, og fortellingene om disse uhyrene gikk på folkemunne allerede på 1100-tallet. Bergensbispen Erik Ludvigsen Pontoppidans beskrev slike sjøuhyrer i sin bok «Forsøg paa Norges naturlige Historie» fra 1752-53.

Kraken har også dukket opp i en rekke filmer og TV-serier opp gjennom årene. Sjøuhyret dukker blant annet opp i to av «Pirates of the Caribbean»-filmene og i klassikeren «En Verdensomseiling Under Havet» fra 1954.

– Kraken er et navn som kommer fra tilhengerne. Det ble foreslått av dem, og de drev kampanje for det, sa klubbens sportsdirektør Tod Leiweke, ifølge nhl.com.

Navnet ble offentliggjort i juli i fjor. Da hadde det vært spekulasjoner og diskusjoner om hva klubben skulle hete siden desember 2018.

Ca. 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill her!

Blant navnene som ble vraket var Sockeyes, Evergreens og Metropolitans. Seattle Metropolitans var et ishockeylag i byen fra 1915 til 1924 og ble i 1917 første amerikanske vinner av Stanley Cup.

Vegas Golden Knights - Seattle Kraken

Las Vegas vinner med to mål eller mer - 1,80

Kampstart tirsdag kl. 04.00

Spillestopp kl 03.59 Live odds etter kampstart

T-Mobile Arena, Las Vegas

Kampen vises på Vsat2

Vi tror at Las Vegas vinner med to mål eller mer. Det spiller du på her til 1,80 i odds

Seattle Kraken debuterer i NHL natt til onsdag mot det nest nyeste laget i NHL, Vegas Golden Knights. Las Vegas tok seg til Stanley Cup-finalen i sin aller første sesong i NHL, og Kraken håper at de oppnår samme suksess.

Selv om de neppe tar seg til Stanley Cup-finalen, har Kraken et sterkt nok lag til å oppnå gode resultater denne sesongen.

Se Seattles første NHL-kamp mot Vegas Golden Knights. Skaff deg tilgang her!

Hentet stjernekeeper

Med spillere som Jared McCann og Mason Appleton, som slo gjennom sist sesong, og veteraner som Jordan Eberle og Jaden Schwartz har de en god balanse av talent og rutine i laget.

Forsvarsspillet vil antakeligvis være styrken til Seattle. De har fått inn Avalanche-keeper Philip Grubauer og forsvarsspillerne Mark Giordano, Adam Larsson og Jamie Oleksiak. Grubauer var utrolig god sist sesong. Han reddet 92 prosent av skuddene og slapp kun inn 1,95 mål i snitt. Spiller han like bra denne sesongen, vil Kraken bli vanskelige å slå.

Ca. 57 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill her!

Golden Knights tapte mot Montreal i Stanley Cup-semifinalen sist sesong. De har de fleste spillerne tilbake, og har ambisjoner å ta seg til Stanley Cup-finalen denne sesongen.

Vegas var et av de beste offensive lagene i NHL sist sesong. De scoret 3,39 mål i snitt per kamp.

Mark Stone var den sterkeste offensive spilleren i Vegas sist sesong med 61 poeng. Han scoret 21 mål og hadde 40 målgivende pasninger. Max Pacioretty endte på 51 poeng. Han hadde 24 scoringer og 27 målgivende pasninger, mens Jonathan Marchessault stoppet på 44 poeng, 18 mål og 26 assists.

Det var heller ikke lett å score mot Vegas. De slapp kun inn 2,18 mål per kamp. De var også laget som unngikk flest mål i undertall.

Seattle Kraken har klart å stable på beina et sterkt lag. En spiller som Philip Grubauer vil holde dem inne i kamper. Det har han vist tidligere.

Selv om vi tror Kraken kommer til å gjøre det bra denne sesongen, vil de slite i denne første kampen. Spillerne jobber fortsatt med å bli samspilt, og de møter et svært sterkt. Knights var et av de beste offensive lagene i ligaen sist sesong, og de var enda bedre defensivt.

Konklusjonen er at Golden Knights er et bedre lag enn Kraken akkurat nå, og de taper ikke mange kamper på hjemmebane. Vi forventer at de vinner stort i denne kampen.

Vi tror at Las Vegas vinner med to mål eller mer. Det spiller du på her til 1,80 i odds