Det er ikke bare norske turister som liker seg i Aalborg. Den danske Superliga-klubben har en lang historie med å hente norske spillere. Petter Belsvik, Daniel Fredheim Holm, Kjetil Wæhler, Ståle Solbakken og Frank Strandli er blant dem som har spilt for Aalborg.

Nå er det en ny nordmann som herjer for klubben fra Limfjorden.

Iver Fossum kom til Aalborg i 2019 etter tre og en halv sesong i Hannover, og han har vært en suksess i den danske klubben. Sist sesong noterte 25-åringen seg for totalt ni mål for Aalborg. Det gjorde den norske midtbanespilleren til toppscorer hos danskene sammen med Tom van Weert.

Det er ca. 260 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Løpsmaskinen fra Hurum, som har 14 landskamper for Norge, har scoret ett mål på de fire første kampene for Aalborg denne sesongen. Han er ikke den eneste nordmannen i klubben. I forsvaret spiller den tidligere Stabæk-spilleren Daniel Granli, og på klubbkontoret sitter den tidligere Stabæk-lederen Inge Andre Olsen. Han er sportsjef i Aalborg.

Her er hele mandagens oddsprogram!

Men det stopper ikke der. Det er flere Eliteserie-kjenninger i klubben. Tidligere Sandefjord-sjef Martí Cifuentes er hovedtrener, og spanske Rufo som spilte under Cifuentes i Sandefjord er under kontrakt med danskene.

Aalborg tok sesongens første seier sist, og vi tror oppturen fortsetter mandag.

Vejle BK - Aalborg 2.60 - 3.30 - 2.35 B (spillestopp mandag kl. 18.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Flere Superliga-lag har skuffet i sesongstarten, men ingen har tatt like få poeng som Vejle. Etter fire serierunder står de med kun ett poeng, og i forrige serierunde tapte de 1-4 mot FC Midtjylland.

Vejle har med seks minusmål også den danske toppdivisjons svakeste målforskjell.

Det har vært en tung start for den nye Vejle-treneren Carit Falch, som ennå ikke har opplevd å vinne, og vi tror heller ikke at han tar tre poeng i mandagens kamp.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Vejle har i de to siste serierundene måtte klare seg uten lagets to høyrebacker Tobias Mølgaard og Thomas Gundelund. De rekker heller ikke mandagens kamp.

Før den forrige serierunden hadde heller ikke AaB vunnet denne sesongen, men etter 2-0 mot David Nielsens AGF klatret laget fra Nord-Jylland opp på sjetteplass på tabellen med fem poeng.

20 år siden forrige tap i Vejle

Marti Cifuentes slitt med en del skader i troppen i starten av sesongen. Kasper Kusk skulle startet mot AGF sist, men problemer med nakken fikk ham til å trekke seg under oppvarmingen. Skaden gjør at han er tvilsom til kampen mot Vejle mandag. Den positive nyheten er at Frederik Børsting er klar. AaB må fortsatt klare seg uten lang Lucas Andersen og spanske Rufo. Sistnevnte er et godt stykke unna et comeback.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00. Klikk her for å spille.

AaB har et solid overtak på Vejle i de innbyrdes oppgjørene. De har ikke tapt i Vejle siden 2001. Det er snart 20 år siden. Fasiten viser at Aalborg ikke har spilt åtte bortekamper uten tap mot Vejle (3-5-0). Det er også verdt å merke seg at aalborg kun har tapt én av de siste ti kampene mot Vejle, uansett bane.

Norske Aalborg fikk en opptur da de slo AGF sist, og vi tror de bygger videre på den prestasjonen mot et Vejle-lag som hatt problemer i hele 2021. Motgangen fortsetter for ventene mandag. Vi tror Aalborg vinner til 2,35 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset