Gå til sidens hovedinnhold

Denne karen har vekket interessen hos Barcelona

Wisla Krakows vidunderbarn Aleksander Buksa er Ekstraklasas yngste målscorer gjennom tidende og sammenlignes med Erling Braut Haaland.

Direktesport har kjøpt rettighetene til Ekstraklasa og en rekke kamper kommer til å bli vist. Alle de direktesendte kampene vil man finne her!

Søndag er det klart for et av de mest hatefulle fotballderbyene i polsk Ekstraklasa mellom Wisla Krakow og Legia Warszawa. På hjemmelaget spiller et av de største talentene i polsk fotball: Aleksander Buksa. Da Wisla Krakow-angriperen debuterte i den polske toppserien var han den yngste spilleren gjennom tidende, bare 16 år, seks måneder og fem dager gammel.

NB! Onsdag er det ca 59 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Sammenlignes med Braut Haaland

Buksa er fortsatt den yngste målscoreren i Ekstraklasas historie. Han scoret 2-3-målet mot Jagiellonia Białystok i august i fjor etter bare å ha vært på banen i 13 minutter. Da var han 16 år, syv måneder og åtte dager. Det forklarer hvorfor flere storklubber i Europa allerede har notert seg navnet til den 188 centimeter høye spissen som har en kontrakt som går ut i 2021.

Se kampen melom Wisła Kraków - Legia Warszawa her fra søndag kl 17.30!

I følge den polske avisen Super Express er Barcelona en av klubbene som snuser på polakken, men de er ikke alene. Også Inter, Milan, Atalanta, Roma og Sassuolo har gjennom sine utsendinger gitt uttrykk for at de er interessert i spilleren. Tyske klubber har også fått øyene opp for unggutten.

Ikke så rart kanskje, siden stortalentet er fast inventar på Polens ungdomslandslag, og han har spilt 15 kamper og scoret tre mål så langt denne sesongen for Wisla.

- Han blir kalt for «den nye Haaland», sier Kamil Rylka som nå er keepertrener i Vålerenga. Polakken har en fortid i Legia Warszawa, Eidsvoll Turn, Ull/Kisa og Askim FK.

Storebroren Adam Buksa gikk fra Pogoń Szczecin til MLS-klubben New England Revolution i vinter.

Se Alexsander Buksa i aksjon:

Wisla Krakow - Legia Warszawa - over 2,5 mål 1,75 (spillestopp søndag kl 17.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Koronapausen kom ubeleilig for Wisla Krakow. De var i kjempeform. Laget vant seks av de åtte siste kampene før ligaen ble stengt ned. Ledet av den tidigere Dortmund-spilleren Kuba Blaszczykowski gikk Wisla Krakow på en smell mot Piast Gliwice i den første kampen etter koronapausen. De tapte hele 0-4, og spillerne må skjerpe seg før storkampen mot serieleder Legia på søndag. Hovedstadslaget slo Lech Poznan 1-0 på bortebane i sin første kamp på tre måneder. Legia har nå åtte poengs ledelse på toppen av Ekstraklasa.

Se kampen melom Wisła Kraków - Legia Warszawa her fra søndag kl. 17.30!

Legia har en god statistikk mot Wisla Krakow De har vunnet tre av de siste seks kampene mellom lagene, og de knuste dem 7-0 i det omvendte møtet i slutten av oktober. Vertene har imidlertid vært sterke på hjemmebane, hvor de kun har suppet inn eleve mål så langt denne sesongen. De vant også 4-0 mot Legia her sist sesong.

Likevel: Legia er klare favoritter, og resultatene i forrige serierunde tyder på at bortelaget får med seg alle poengene fra Krakow søndag. I 19 av de 28 kampene til Legia har det vært scoret tre mål eller mer. Målene rant inn hos Wisla i forrige serierunde. Nå møter de ligaens beste lag. 1,75 i odds på at det scores over 2,5 mål i kamper er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette spillet

Disse kampene vises fra runde 28:

Søndag 7. juni kl. 17.30: Wisła Kraków - Legia Warszawa

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Kommentarer til denne saken