Gå til sidens hovedinnhold

Denne karen kan senke Roma i kveld

Moussa Marega spilte ikke den første kampen mot Roma, men onsdag er kraftspissen tilbake hos Porto.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong med PSG - Manchester United
Oddssingel CL: En umulig oppgave for Solskjær
Oddssingel CL: Kylian Mbappè lar seg ikke stoppe
V4 Bergsåker: Stortalent i årsdebut
VM skiskyting
: Her er programmet
Vikinglotto onsdag: 199 millioner grunnert til å spille Vikinglotto

Onsdagens langoddsprogram har sitt soleklare høydepunkt i Champions League-oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United. I tillegg skal Porto ta imot Roma. Ellers er det stort sett håndball som dominerer på langoddsprogrammet. Det spilles seks kamper i Eliteserien for menn, og tre kamper i Eliteserien for kvinner. På hockeyfronten er det full runde i Hockeyallsvenskan og natt til torsdag spilles det fire kamper i NHL.

Supertreffere tirsdag
Det ble skikkelig bonanza for våre tips til tirsdagens to kamper i Champions League. I kampen Real Madrid – Ajax lanserte vi Bspesialobjektet « uavgjort tilbakebetales» til herlige 3,60 i odds. Og i kampen Borussia Dortmund – Tottenham lanserte vi B til flotte 3,45 i odds.

NB! Onsdag er det ca 199 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Porto – Roma - pause/fulltid dobbel) U/H – 4,75 (spillestopp kl 20.55)

Begge lagene tapte mot erkerivalene sine i de hjemlige ligaene på lørdag. Porto tapte 1–2 hjemme mot Benfica i Primeira Liga. Det var Portos andre hjemmetap i ligaen denne sesongen.

Roma var lørdag bortelag på sin egen hjemmebane, Stadio Olimpico, og fikk bank av byrival Lazio i Serie A. De tapte 0–3. Roma skal nå få streve med å ta en topp fire-passering, etter stortapet mot en av topp seks-rivalene.

Lazio lusker like bak dem på tabellen, og etter lørdagens tap er Roma kun tre poeng foran dem.

Roma risikerer å spille sin siste Champions League-kamp på 18 måneder om de taper mot Porto i onsdagens returkamp på Estádio do Dragão.

Lørdagens tap gjorde at Porto ble vippet ned fra tabelltoppen i Portugal, og Benfica overtok serieledelsen. Nå er de to poeng bak Lisboa-laget, men det gjenstår ti serierunder så løpet er ikke kjørt.

Onsdag må de konsentrere seg om å komme seg videre i Champions League, hvor de har skaffet seg et perfekt utgangspunkt før returkampen. Bortemålet de scoret på Stadio Olimpico gjør at en 1-0-seier er tilstrekkelig til å ta seg videre til kvartfinalen.

Porto fikk juling av Liverpool her i åttendedelsfinalen sist sesong. Da tapte de 0–5. Og tapet mot Roma sist betyr at de er uten en seier på de siste seks utslagskampene i Champions League. De har faktisk ikke tatt seg til kvartfinalen siden 2014-2015-sesongen.

Estádio do Dragão er en fryktet bortebane. Porto hadde 15 seire på rad før helgens 1-2-tap mot Benfica. De vant blant annet alle tre hjemmekampene i gruppespillet.

Men Porto får ingen enkel oppgave. Roma leder etter den første kampen, og italienske lag er ofte kyniske i slike situasjoner. Statistikken i Champions League viser at 46 prosent av lagene som har vunnet 2–1 på hjemmebane i den første kampen går videre til neste runde.

Roma har hatt problemer på bortebane i Europa. De har tapt de syv siste bortekampene i utslagsrundene i Champions League. Sist de vant en bortekamp i utslagsrundene i verdens største klubbturnering var tilbake i mars 2008 mot Real Madrid.

Borteformen er også svak før onsdagens kamp. Roma har kun vunnet tre av de siste ti bortekampene sine, og to av dem kom mot bunnlagene i Serie A. På de fem siste bortekampene har de sluppet inn 13 mål mot Atalanta, Fiorentina og Lazio.

Etter seks tap på syv bortekamper i Champions League, så har jeg ikke særlig tro på Roma i denne matchen.

Fraværet av stjernespissen Vincent Aboubakar ødela for Porto tidlig i sesongen, men det er en annen spiss som har stått frem i Europa, Moussa Marega. Han scoret fem mål på de seks kampene i gruppespillet, men han måtte stå over kampen mot Roma på grunn av en skade. Marega er tilbake nå, og han spiller onsdagens hjemmekamp mot Roma. Han scoret i alle tre hjemmekampene i gruppespillet, og jeg tror han kan skape problemer for italienerne.

Roma tapte alle tre bortekampene i sist sesongs utslagsrunder i Champions League, og to av de tre bortekampene i gruppespillet. 2-1-seieren i Moskva mot CSKA er den eneste seieren på de åtte siste bortekampene i Europa.

Roma røk ut av Champions League sist de møtte et portugisks lag i utslagsspillet. I 2016-2017-sesongen ble Porto italienernes nemesis, og jeg tror historien gjentar seg onsdag kveld. 1,92 i odds på hjemmeseier er i grenseland av hva vi vil bruke som singelspill. Derfor mener vi det er mer spennende å gå for U til pause og hjemmeseier etter 90 minutter. Et slikt scenario gir herlige 4,75 i odds. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere spillet

Kommentarer til denne saken