Gå til sidens hovedinnhold

Denne må Chelsea vinne

Sjekk hvilke kamper vi bruker som sikre i jakten på 12 rette i lørdagens tippetips.

Sportspills meny lørdag
V75 Sørlandet: Det ligger 38 millioner i potten

V5 Sørlandet: Vi klemmer til med et femtevalg

Tipping: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Dags for Aston Villa

Oddstips 2: Vi går for Vard og Charlton

Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

Lørdagskupongen byr på Tippeliga, Premier League og Championship. En meget spennende kupong, der muligheten for overraskelser og gode premier i høyeste grad er tilstede.

Bonuspotten er oppe i 900.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Husk leveringsfrist klokken 15.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Sarpsborg 08 - Vålerenga
Tippeligaen. Etter en fin start har det stoppet helt opp for Sarpsborg 08. Nå taper de til og med på hjemmebane, 3-5 mot Brann og 0-3 for Haugesund i de to siste, og da går det mot nedrykk. Dessverre, for dette laget er lett å like og et lite friskt pust i Tippeligaen. 0-3-7 på de ti siste indikerer imidlertid elendig form. Skader har mye av skylden.

Berat Jusufi, Tobias Henanger, Michael Røn og Glenn Roberts er uaktuelle. Mohamed Ahamed og Øyvind Hoås er usikre.

Det er nå opplest, uttalt av trener Andresen og vedtatt at Vålerenga ikke klarer å spille den samme flotte og effektive angrepsfotballen som ga dem sølvet i fjor. I Europa League-kvalifiseringen ble det ekstra synlig mot PAOK, men også i Tippeligaen sliter man seg til 1-1 mot Sogndal og Odd i de to siste spilte. Vålerenga har 6-5-7 totalt, og har faktisk vært heldige ved flere anledninger der de har tatt poeng på dårlige dager.

Dawda Leigh (lår) skadet seg på trening torsdag og er usikker. Stefan Strandberg og Freddy dos Santos (begge strekk) og Lars Iver Strand er også uaktuelle. Yssouf Koné har pådratt seg en smell på trening og må stå over. Fredrik Stoor er friskmeldt etter operasjonen. Karantene: Fedor Ogude (sju gule).

Dette er en liten nøtt. Vålerenga er favoritter på langoddsen, Sarpsborg på folkerekka, foreløpig. Det er vel fordi Vålerenga spilte så bra forrige sesong, at mange snakker om at det snart skal snu, at det snart blir stang inn for Vålerenga. Vi ser det litt annerledes, for Vålerenga har jo vært svake mer eller mindre hele sesongen. Det er i veldig liten grad uflaks som gjør at de taper poeng, det er dessverre mer udyktighet, dårlig taktikk og spillere som leverer langt under pari. Så hvorfor det eventuelt skal snu i Sarpsborg, er ikke lett å se. Hjemmelaget har riktignok vært elendige hele sommeren, men får de Hoås på plass, øker sjansen for poeng. HUB i kamp 1, som vises på MAX klokken 18.00.

2. Chelsea - West Bromwich
Det ble bare 0-0 for Chelsea i premieren. Borte mot Stoke ble de presset bakover i 1. omgang, mens de kom seg og dominerte spillemessig i 2. omgang. Likevel en frustrerende debut for den nye manageren Andre Villas-Boas, og Chelseas stjernespillere fikk ikke mye tid eller rom til å vise hva de kan. I dag skal sjansene være bedre.

Essien, målvakten Cech og Luiz er skadet. Sturridge er suspendert. Det kan se ut som Hilario skal stå i mål. Troppen:

Hilario, Ivanovic, Bosingwa, Ferreira, Terry, Alex, Cole, Bertrand, Mikel, McEachran, Lampard, Ramires, Benayoun, Malouda, Torres, Drogba, Anelka, Kalou, Lukaku, Turnbull.

West Bromwich var ikke sjanseløse i debuten mot Manchester Unitred, men tapte til slutt 1-2. Shane Long, måltyven til Reading forrige sesong, scoret WBAs mål. Med gode Odemwingie på topp sammen med Long, og en dyktig manager i Roy Hogdson, er det farlig å undervurdere West Bromwich.

Gera er ute, Odemwingie, McAuley og Thomas er usikre. Troppen:

Foster, Fulop, Reid, Tamas, Olsson, Shorey, Scharner, Brunt, Mulumbu, Morrison, Odemwingie, Long, Cech, Tchoyl, Ibanez, Thorne, Thomas, Dorrans, Jara, McAuley, Fortune, Bednar.

De ti siste innbyrdes oppgjør uansett bane viser 10-0-0 og målforskjell 29-3 fordel Chelsea.

Dette bør resultere i den første seieren for Andre Villas-Boas i Premier League, det skal være visst. Hodgson er slu og har helt sikkert pønsket ut hvordan WBA skal rane med seg poeng, men på Stamford Bridge skal Chelsea klare å slå selv et godt West Bromwich med god margin. Chelsea viste en del positivt sist, selv om det bare ble 0-0. H i kamp 2.

Følg engelsk fotball LIVE

3. Everton - Queens Park Rangers
Everton fikk utsatt sin åpningskamp, så dette blir premieren. De har beholdt mange av dem som var gode forrige sesong, og en ny plassering noe over midten av tabellen ser sannsynlig ut.

Coleman er ute, Arteta er usikker og Bilyaletdinov er suspendert.

QPR var meget gode i Championship sist og ledet store deler av sesongen. Derfor var det litt overraskende at de skulle ryke hele 0-4 for Bolton i sin første Premier League-kamp på en god stund. Men det gjorde de, og de er nok veldig lystne på å vise seg fra en bedre side i dag. Men det blir trolig vanskelig på Goodison Park.

Mackie, Hulse og Dyer er skadet. Hill er suspendert. Troppen:

Kenny, Murphy, Orr, Hill, Derry, Hall, Gabbidon, Taarabt, Campbell, Bothroyd, Faurlin, Gorkss, Buzsaky, Connolly, Smith, Helguson, Moen, Agyemang, Shittu, Ephraim, Perone.

Vi har ikke glemt alle gangene Everton skuffet som store favoritter på hjemmebane forrige sesong. De har ennå ikke vist hva de kan denne sesongen, og at Everton skal være favoritter på langoddsen til 1,40 ser latterlig ut. Det er ikke umulig at QPR kjemper inn ett poeng her, og når hjemmelaget er gjort til store favoritter alle steder, garderer vi for en liten overraskelse. HU i kamp 3.

4. Aston Villa - Blackburn
Aston Villa spilte 0-0 borte mot Fulham i premieren. Det var den nye målvakten Shay Givens fortjeneste at det ble poeng i det hele tatt, samt at forsvaret kjempet hele kampen. De offensive brikkene, som Darren Bent, ble tatt nesten ut av kampen av Fulhams forsvar. I dag blir det viktig for laget, fansen og ikke minst manager McLeish, som så kontroversielt ble hentet fra nedrykker og rival Birmingham, at de gjør en god kamp også offensivt og helst tar 3 poeng.

Cuéllar er eneste fravær. Dette er troppen:

Given, Guzan, Young, Dunne, Collins, Warnock, Petrov, Delph, N'Zogbia, Albrighton, Bent, Agbonlahor, Heskey, Beye, Makoun, Ireland, Bannan, Beye, Clark.

Blackburn er i ferd med å bli et sorgens kapittel. Etter den uforståelige sparkingen av manager Allardyce forrige sesong, nedrykkskamp til siste slutt og en sommer uten videre forterkninger av laget, ser det mørkt ut, synes vi. Manager Steve Kean er visstnok i ferd med å hente inn nye spillere, det trengs virkelig, og vi kan få se et par nye ansikter allerede i dag muligens, men Blackburn per i dag holder bare såvidt Premier League-nivå. Sist helg måtte Kean flytte ellers gode Nzonzi ned som midtstopper. "Slik det er nå har vi mistet 11 man og bare fått 3 nye. Vi må ha flere spillere inn for å være i stand til å konkurrere", sier Kean. Alternativet er å tape, slik man gjorde med 1-2 på Ewood Park for Wolves i premieren.

Emerton og Givet er skadet, Nelsen og Samba er usikre. Spiller ingen av disse, er det bortimot krise. Troppen:

Robinson, Bunn, Salgado, Hanley, Samba, Nelsen, Olsson, Bruno, Pedersen, Nzonzi, Dunn, Grella, Formica, Rochina, Hoilett, Roberts, Goodwillie, Blackman, Aley, Anderson, Henley, Petrovic, Lowe, Morris.

Aston Villa imponerte ikke sist, men i dag er de nesten nødt til å vinne. Et ribbet Blackburn med skader på sentrale spillere har vi minimal tro på. H i kamp 4.

5. Swansea - Wigan
Swansea fikk det som ventet tøft i Manchester i premieren. De holdt stand en stund, men City og Aguero puttet 4 ganger i 2. omgang. Hvis det var en av sesongens vanskeligste bortekamper, kommer her en av sesongens enkleste hjemmekamper. Skjønt ingen kamper er enkle i Premier League, det er alle managerne enige om. Brendan Rodgers er ute og advarer alle fans og spillere som tror det skal bli enkelt å slå Wigan. "De er inne i sin syvende sesong i Premier League. De er et samspilt lag med flere gode enkeltspillere", sier Rodgers.

Bodde er skadet, Monk er usikker. Korrekt tropp:

Vorm, Williams, Taylor, Caulker, Tate, Bodde, Britton, Orlandi, Beattie, Graham, Sinclair, Dyer, Cornell, Dobbie, Routledge, Monk, Lita, Moore, Moreira, Rangel, Allen, Agustien, Gower, Butler, Richards.

Wigan åpnet med 1-1 hjemme mot Norwich. Det er som forventet av et lag som har tradisjon for å havne rett over nedrykk. Manager Roberto Martinez både gleder og gruer seg til denne kampen, da han tilbragte fem år i Swansea både som spiller og trener før han ga seg i 2009. Wigan har vunnet 4, 3, 4, 2, 5 og 8 bortekamper i sine Premier League-sesonger hittil. Det er faktisk bedre enn mange andre, og dagens kamp er av sorten de bør vinne for å komme fjerde- eller femte-sist igjen.

Gohouri er skadet, Alcaraz er usikker. Dette er troppen:

Al Habsi, Caldwell, Boyce, Figueroa, Alcaraz, Watson, Diame, Rodallega, Moses, McCarthy, Sammon, McArthur, Gomez, Di Santo, McManaman, Lopez, Stam, Thomas, Kirkland, Jones, Nicholls, Golobart, Pollitt.

Dette er tidenes første Premier League-kamp i Wales, og det blir nok en spesiell atmosfære på Liberty Stadium. Det er gode sjanser for at Swansea vil føre kampen, de hadde over 500 pasninger i laget borte mot City, og i dag blir det trolig enda mer Swansealona. Holder det til seier, eller vil Wigan ta overgangene og vinne på sin rutine? Vi holder en knapp på hjemmelaget, men spør oss om det er hjernen eller hjertet som snakker. H i kamp 5.

6. Nottingham Forest - Leicester
Forest har kommet greit ut i seriestarten, men imponerte oss ikke med 0-0 hjemme mot Barnsley i den første kampen. Deretter snek man seg videre i Carling Cup etter ekstraomganger og straffkonk mot lillebror Notts County. Så ble det tap for Millwall og 1-0-seier borte mot et svekket Doncaster. Odds- og tippemessig hadde det vært nydelig om Forest kom tilbake i tralten med seire på hjemmebane og uavgjort på bortebane, men det er for tidlig å si. En av grunnene er trolig at manager McClaren fortsatt gjør en del endringer fra kamp til kamp i jakten på den beste startoppstillingen.

Det ligger an til at nye Miller (a) spiller fra start denne gangen, muligens i tospann med Derbyshire (a). Anderson (m) og Moussi (m) er stadig ute.

Leicester og manager Sven Göran Eriksson skal kjempe om opprykket de ikke klarte forrige sesong, men med to strake hjemmetap, 0-2 for Reading og 1-2 for Bristol City, ser det ut til at laget fortsatt mangler en del. Blant annet er Svennis på jakt etter en god spiss, men har foreløpig fått avslag fra dem han ønsket seg mest, blant annet Robbie Keane og Nicky Maynard. Sesongens ene spilte bortekamp vant Leicester 1-0 mot Coventry.

Vassell (a) er tilbake fra suspensjon og laget er skadefritt.

Dette er en vrien kamp å tippe, da begge lag fortsatt leter etter sin faste form og muligens mangler spillere i enkelte nøkkelroller. Dette er også et East Midlands-derby. De fire siste innbyrdes har endt med hjemmeseier, og hjemmeseier må med på kupongen denne gangen også. Noe, kall det magefølelse, sier oss at dette blir veldig jevnt, og at Leicester ikke taper tre kamper på rad. HU i kamp 6.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

7. Southampton - Millwall
Southamptons statistikk er det få eller ingen som slår. Det giftige angrepet som inkluderer hele midtbanen, fortsetter å pøse inn mål. Da gjør det lite at man slipper inn et og annet mål selv. 3-1 over Leeds, 1-0 over Barnsley, 5-2 borte mot Ipswich og 4-1 over Torquay i Carling Cup er imponerende. Enda mer imponerende er det at nyopprykker Southampton har 17-1-2 på sine 20 siste offisielle kamper. De har scoret 45 ganger på disse, og har klart å holde på den gode flyten veldig lenge. Spissparet Lambert og Connolly kommer nok til å score mange ganger i Championship denne sesongen.

Chaplow (m) er suspendert i kamp to av tre, mens Jaidi (f) og Barnard (a) har vært ute med skader en stund og er det fortsatt.

Milwall har startet bra. De er fortsatt ubeseiret etter 2-2 mot Reading og Peterborough, og en fin 2-0-seier over Nottingham Forest. Tradisjonelt er Millwall klart sterkest hjemme på The Den, så det var strengt tatt svakt å miste 2-0-ledelsen over Peterborough på ondag. Milwall vant 6 bortekamper forrige sesong, tapte 10.

Den innlånte spissen N'Guessan er ute med skade i to uker. Fra før er Racon (m) og Batt (a) ute.

Southampton kan ta sin tiende strake seier i dag. De er virkelig i sonen nå, alt går deres vei og de spiller med stor selvtillit. Vi tror de kan vinne igjen, selv mot habile Millwall. H på St. Marys i kamp 7.

Følg engelsk fotball LIVE

8. Burnley - Cardiff
Burnley har til gode å vinne denne sesongen. 2-2 mot Watford og tap borte for Crystal Palace i serien, og 3-3 mot Burton Albion i ligacupen ser ikke bra ut for manager Eddie Howe. Dog scoret man tre ganger mot Burton i ekstraomgangene og gikk videre, men det er som kjent serien som teller. Howe har hentet inn Danny Ings (a) fra Bournemouth, klubben Howe trente før han kom til Burnley, og Zavon Hines (a) fra West Ham. Her lades kanonene, så får vi se når målene kommer.

Bartley (m) er suspendert i de tre neste kampene. Vingen Paterson (m/a) sliter med skade og er ute. Ellers greit, og det ligger an til at nykommer Hines (a) får spilletid.

Cardiff åpnet med å slå West Ham og Bristol City, men mot Brighton på onsdag var det stopp. Manager Malky Mackay sa etter kampen at han forsåvidt var fornøyd med spillernes innsats, men ikke med at de slapp inn et par enkle mål. "Det ville seg ikke for oss i kveld" var kommentaren, etter en typisk Championship-kamp og nok et bevis på at alle slår alle, da det er veldig jevnt blant Englands nest beste.

Mackay har ingen fravær i laget. Gunnarsson (f/m) er trolig tilbake fra skade.

Det er vanskelig å stole på Burnley for tiden. Det var det forrige sesong også, for selv om de vant halvparten av hjemmekampene sine, kom tapene som lyn fra klar himmel. Vi heller mot at Cardiff tar poeng i dette oppgjøret og krysser av for en outsider på folkerekka. UB i kamp 8.

9. Brighton - Blackpool
Brighton var veldig gode i League One forrige sesong og opprykket var klart lenge. De ser ut til å fortsette den gode trenden på dagens nivå. Seire over Doncaster, Portsmouth og Cardiff har gitt full pott, og i Carling Cup gadd man stille godt nok til å slå Gillingham 1-0. Manager Gus Poyet var meget fornøyd med spillernes innsats i Cardiff. Mens de har vært noe heldige med å vinne de to første kampene, var dette en lagseier, under press og på en tøff bortebane. "Utvilsomt den beste av våre tre seire hittil", sa Poyet.

Buckley (a) kan være tilbake fra skade raskere enn antatt, trolig allerede i dag. Vingen LuaLua (m) har vært ute med en strekkskade i de tre siste kampene og meldes usikker nå også. Fra før er Elphick (f) og El-Abd (f) ute med skader. Det er håp om at man skal sikre seg Harley (m) fra Swansea i tide til denne kampen.

Blackpool spilte hjemmekamp mot Derby på onsdag. Det gikk ikke bra, og med 0-1 kom sesongens første tap allerede i 3. runde. Blackpool hadde ballen store deler av kampen, uten at de skapte de helt store farlighetene. 2-0-1 på de tre første er likevel bedre enn mange andre.

Manager Ian Holloway har ingen skader av betydning i troppen. Men han var forbannet etter 0-1-tapet for Derby og mange tror han vil gjøre et par endringer i dag.

I dette badeby-derbyet holder vi hjemmelaget som favoritter. H skal med på kupongen. Men nå vi ser litt bak resultatene, så har Brighton vært heldige ved et par anledninger, mens Blackpool har variert fra veldig gode til svake. Dette er Championship på sitt mest uforutsigbare. Siste innbyrdes på dagens bane har endt 0-3, 3-0, 4-0 og 1-0. Vi prøver en litt dristig HB-gardering i kamp 9.

10. Coventry - Watford
Coventry har ikke vært hverken gode eller heldige i sesongstarten. Tap for Bury i Carling Cup og tre strake tap i serien er svakt. Ekstra surt var det da man hevet seg et par hakk og gjorde en grei kamp borte mot Crystal Palace på tirsdag, til tross for mannskapsproblemer, og ledet kampen til det 90. minutt. Likevel tapte man 1-2. Det er på det rene at troppen er for tynn per i dag.

Vingen McSheffrey er blant lagets viktigste, han er ute med skade. Da er hele 8 faste spillere ute med diverse skader, i et lag som også mistet en bråte spillere før sesongen. Den eneste gode nyheten er at Baker (m) er tilbake fra suspensjon.

Watford ble rundspilt hjemme mot West Ham på tirsdag og røk 0-4. De har også tapt hjemme for Derby, og spilt 2-2 i Burnley. En dårlig start på det som kan se ut til å bli en dårlig sesong. Forrige sesong overrasket Watfords unge lag flere ganger tidlig i sesongen, men nå mangler de noe, kanskje mye.

Iwelumo (a) er usikker, men ellers er det bare McGinn som er ute.

Coventry hadde 3 poeng i lomma borte mot Crystal Palace på tirsdag, men fikk 0 etter to mål i mot på overtid. Til tross for skader i laget har de vist at de kan score mål og kjempe for poengene. For å lykkes i dag må de prestere over evne, for Watford er veldig på hugget etter sesongens første seier. HB i kamp 10.

11. Hull - Crystal Palace
Hull City ser ustabile ut. 1-0 borte mot Ipswich var en opptur, men ellers har det blitt et uheldig tap for Blackpool, og mere fortjente tap mot Macclesfield i Carling Cup og 1-4 i Leeds på tirsdag.

Vingen Brady er syk, men håper å bli frisk nok til å spille. Han har spilt sesongens tre første, men sto over mot Leeds i midtuken. Crainey (m) er tilbake fra skade. Fra før er McShane (f) og Stewart (m) ute.

Crystal Palace var vårt tips i hjemmekampen mot Coventry på tirsdag, og sannelig klarte de å snu 0-1 til 2-1 med to scoringer på overtid. En ufortjent og usannsynlig seier, forteller rapportene, men Palace skal ha for å kjempe til dommeren blåser av. Ellers var det mye positivt hjemme mot Burnley, da Parr bidro til 2-0-seier, mens det ble tap i Peterborough.

Det er ganske store skadeproblemer i laget. Dikgacoi (m) og Garvan (m) er ute, viktige Ambrose (m/a) og Murray (a) er ute. Fra før er Iversen (a) og Clyne ute, Moxey (f) er suspendert.

Det går i H og U mellom disse. Etter griseflaks på tirsdag, tror vi Palace kan få det noe tyngre i dag. De var et elendig bortelag forrige sesong, og her har Hull, som riktinok var et direkte svakt hjemmelag forrige sesong, brukbare sjanser på KC Stadium. H i kamp 11.

12. Derby - Doncaster
Derby spilte bortekamp mot Blackpool på onsdag og vant 1-0. De dominerte ikke kampen, men scoret det ene, avgjørende målet og hadde ikke veldig store problemer med å forsvare inn seieren. Med seire også over Birmingham og Watford, har Derby tatt full pott på de tre første i serien. Carling Cup prioriterte de lavt og røk 2-3 for Shrewsbury.

Manager Nigel Clough har ikke tatt ut noen tropp da han ønsker å sjekke et par spillere nærmere kampstart. Barker (f), Anderson (f), Martin (m), Doyle (a) og Tyson (a) er ute.

Doncaster er spådd en tung sesong, og har foreløpig innfridd forventningene med å tape for Brighton, West Ham og Nottingham Forest. De er en liten klubb med begrensede ressurser, og de må ha alle mann på plass og en god dag for å vinne. Det har de ikke hatt i serien ennå, men fikk en liten opptur da de slo Tranmere 3-0 i Carling Cup.

Med nesten hele angrepet ute, Hayter, Sharp og Mason, har manager Sean O'Driscoll nå fått på plass et krise-lån. Det er unge og lovende Lalkovic som tar en måneds fri fra Chelseas rekruttlag. Han er bare 18 år, men har vært god på Slovakias U21-lag. Men skadeproblemene er stadig betydelige. O'Connor, Chambers, Woods, Stock, Lockwood, Martis og Wilson er ute, i tillegg til de nevte spissene.

Når Derby er i medgang og Doncaster sliter med en rekke fravær, blir dette topp mot bunn på alle måter. Alt annet enn H vil overraske i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 20.08.2011 15:55
1. Sarpsborg 08 - Vålerenga H U B
2. Chelsea - West Bromwich H
3. Everton - Queens Park Ran H U
4. Aston Villa - Blackburn H
5. Swansea - Wigan H
6. Nottingham Fore - Leicester H U
7. Southampton - Millwall H
8. Burnley - Cardiff U B
9. Brighton - Blackpool H B
10. Coventry - Watford H B
11. Hull - Crystal Palace H
12. Derby - Doncaster H

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 20.08.2011 15:55
1. Sarpsborg 08 - Vålerenga H U B
2. Chelsea - West Bromwich H
3. Everton - Queens Park Ran H U
4. Aston Villa - Blackburn H
5. Swansea - Wigan H
6. Nottingham Fore - Leicester H U B
7. Southampton - Millwall H
8. Burnley - Cardiff H U B
9. Brighton - Blackpool H U B
10. Coventry - Watford H U B
11. Hull - Crystal Palace H
12. Derby - Doncaster H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken