Gå til sidens hovedinnhold

Denne muskelbunten kan skape problemer for Leeds

Leeds United kan få problemer med å forsvare seg mot den kjappe muskelbunten Adama Traore.

Marcelo Bielsas angrepsfotball har fått mye oppmerksomhet etter opprykket fra Championship til Premier League denne sesongen.

Mange eksperter og kommentatorer har latt seg både bli fascinert og frustrert av spillet til Yorkshire-laget med og uten ball. Leeds har en krevende spillestil hvor de presset høyt i 90 minutter.

Leeds angriper med hele laget. Vingbackene kommer ofte rundt på kantene, og den sentrale midtbanen kommer senere opp i banen. Det kan ofte være syv-åtte spillere inne i 16-meteren når Elland Road-laget jakter scoring.

Fredag er det ca 215 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00.

Defensivt er Bielsa tilhenger av å bruke mann-til-mann-markering, noe som ikke er vanlig i den engelske toppdivisjonen. Han er opptatt av å vinne en-mot-en-dueller, som ikke alltid er for problematisk, men som kan vise seg å være det mot Wolves fredag.

Dribler mest i Premier League

Adama Traore er en vanskelig mann å markere. Han har stor fart, enorm fysikk og vanvittige dribleferdigheter. Statistikken viser at han har gjennomført 99 driblinger i Premier League så langt denne sesongen, og det er 32 flere enn noen annen spiller. Pedro Neto er på annenplass med 67.

Han er en viktig spiller for Wolves. Driblingene hans skaper sjanser, og vi tror Ezgjan Alioski på venstrebacken skal få kjørt seg hos Leeds denne fredagen. Det er neppe noen spiller i Premier League som er bedre til å vinne en-mot-en-dueller enn spanjolen.

Siden det ofte er vanskelig for en mann å stoppe Traore, pleier motstanderne å ha ekstra sikring rundt ham, men om Bielsa vil gjøre det er vi usikker på. Da Leeds spilte mot Wolves i oktober startet ikke Traore. Han kom inn i andre omgang, og Stuart Dallas fikk jobben med å holde ham i sjakk. Det klarte ham noenlunde greit.

Traore er uansett en trussel, selv om han har ikke har scoret og kun har en indirekte målgivende pasning denne sesongen. Men han drar på seg spillere, og det skaper rom for andre Wolves-spillere. Det kan bli et problem for Leeds fredag.

Wolverhampton - Leeds 2,45 - 3,20 - 2,80 H (spillestopp fredag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Leeds tapte 0-1 mot Wolverhampton på Elland Road i oktober. Raul Jimenez scoret kampens eneste mål, og Wolves ble det første laget som hindret Marcelo Bielsas lag i å score.

Nuno Espirito Santos lag parkerte bussen foran eget mål, og gjorde det vanskelig for Leeds å komme til gode skuddmuligheter, utenom en sjanse som Patrick Bamford burde ha scoret på.

Fredag er det ca 215 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00.

Leeds startet bra denne sesongen. Den gamle storheten fra Yorkshire spilte jevnt med Liverpool (3-4) og Manchester City (1-1), og de slo Fulham (4-3) og forrige sesongs store overraskelse Sheffield United (1-0). Leeds var i flytsonen, men så møtte de Wolves. Da sa det bomstopp.

Leeds var også inne i en god periode før de tapte 2-4 mot Arsenal og Martin Ødegaard forrige helg. De har tre seire på de fem siste kampene.

Wolves mangler stjernespissen

Wolves på sin side har tatt syv poeng på de tre siste kampene, etter å ha spilt åtte kamper før det uten seier. Den meksikanske stjernespissen Raul Jimenez er ikke tilgjengelig til fredagens kamp, selv om han er på bedringens vei. Også Willy Boly og Daniel Podence er ute. Det betyr at Leeds møter en helt annet Wolves-lag enn de tapte mot i oktober.

Her finner du hele oddsprogrammet!

Wolves spilte 3-4-3 i forrige kamp mot Southampton, og det gjorde de også i 0-0-kampen mot Leicester. Romain Saiss, Conor Coady, Leander Dendoncker og Max Kilman spilte sammen på midtbanen. Selv uten Boly på laget vet Wolves hvordan de skal kvele motstanderen i å skape sjanser.

Skadesituasjonen skaper også problemer for Leeds. Marcelo Bielsa må klare seg uten sentrale Kalvin Phillips i fredagens kamp. Han er en svært viktig brikke i Yorkshire-laget. I tillegg er Rodrigo Moreno, Ian Poveda og Robin Koch ute.

De positive nyhetene er at Mateusz Klich og Diego Llorente er tilgjengelige.

Med fullt lag ville Leeds muligens hatt en mulighet, men uten Kalvin Phillips får de trøbbel. Leeds har tapt de fire siste Premier League-kampene når Phillips har vært ute.

Wolves virker å ha funnet formen. De står med to seire og én uavgjort på de tre siste kampene. Vi tror lynkjappe Adama Traore utnytter bakrommet som Leeds-backene etterlater seg, og klarer han å få samspillet med Willian José til å fungere, vil Leeds få kjempeproblemer. Uansett: Ulvene skal være gode nok til å ta tre poeng på Molineux. 2,45 i odds på Wolves-seier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset