Gå til sidens hovedinnhold

Denne nordmannen er en helt i Tyrkia

Alexander Sørloth herjet i den tyrkiske toppdivisjonen sist sesong. Lørdag tror vi at han og Erling Braut Haaland lager problemer for Tyrkia.

Sørloth hadde en ellevill sesong i fotballgale Tyrkia i fjor.

25-åringen ble toppscorer for Trabzonspor i den tyrkiske ligaen med 24 mål på 34 kamper, to mål foran tidligere Newcastle-stjerne Papiss Cisse som leverte 22 nettkjenninger.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Den norske landslagsangriperen scoret til sammen 33 mål på 49 kamper for Trabzonspor på lån fra Premier League-klubben Crystal Palace. Han ble en favoritt blant tyrkiske fotballfans, ikke bare hos Trabzonspor-supportene.

At Alexander Sørloth scorer mot Tyrkia gir 2,65 i odds

- En kulthelt i Tyrkia

Det fortalte den tyrkiske journalisten Emre Sarigul til Nettavisen. Han skriver blant annet for den britiske avisen The Guardian, i tillegg til at han driver nettstedet Turkish-Football.com.

- Han har blitt en kulthelt på vanvittig kort tid. Han er en unik type spiss, fordi motstandernes supportere misliker ham ikke de heller. Måten han oppfører seg på og av banen gjør at han er en populær figur, sa Sarigul til Nettavisen.

Til og med motstanderne skrøt av ham i Tyrkia.

- Han er veldig god inne i boksen, og har evnen til å score fra alle posisjoner. Han er trolig den beste spilleren i ligaen, sa Konyaspor-midtbanespiller Marko Jevtovic til den tyrkiske TV-kanalen ASPOR.

Mot Gibraltar scoret Alexander Sørloth sitt tiende landslagsmål på 28 kamper. Lørdag kan RB Leipzig-spissen, som oppnådde popstjernestatus i Tyrkia, skape problemer for tyrkerne.

Norge - Tyrkia 2,25 - 3,20 - 3,10 U (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

VM-kvalifisering, gruppe G. Spilles på Estadio La Rosaleda i Malaga. Kampen spilles i Spania på grunn av reiserestriksjonene i forbindelse med koronapandemien.

Karantenereglene til de norske helsemyndighetene gjør at Norge må spille første hjemmekampen sin i VM-kvalifiseringen på bortebane.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Norge slo fotball-lilleputten Gibraltar 3-0 i debuten til Ståle Solbakken som landslagssjef, men det norske laget imponerte ikke på Victoria Stadium.

Det gjorde derimot EM-klare Tyrkia. De startet ferden mot Qatar med et brak. De slo gruppefavoritt Nederland 4-2 på Atatürk Olympic Stadium onsdag.

Trøbler mot fysisk sterke lag

Tyrkia har gjort det bra mot sterke lag. Lagene de har strevet mot har vært fysisk sterke og velorganiserte, som Island. Norge har noen likhetstrekk med Island, og kan være et lag Tyrkia oppfatter som svakere enn det faktisk er.

Men Norge har flere store og fysisk sterke spillere som Island, men nå er Norge på papiret et betydelig sterkere lag. De har målfarlige spillere som Haaland.

Haaland er 194 centimeter på strømpelesten akkurat som spisspartner Alexander Sørloth.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Tyrkia håper å få tilbake Merih Demiral til lørdagens kamp. Juventus-midstopperen er den største sterkeste forsvarsspilleren i Tyrkia-troppen, men han var ute mot Nederland. Likevel er det tyrkiske forsvaret meget godt. De har solide spillere som Caglar Soyuncu i forsvaret og Okay Yokuslu på midtbanen.

Tyrkia la seg bakpå, og spilte effektiv kontringsfotball mot Nederland. Spørsmålet er om landslagssjef Senol Gunes vil velge samme taktikken mot Norge.

Pass opp for disse stjernene

Ifølge Turkish-Football.com vil Gunes satse mer offensivt mot Norge. Med spillere som Yokuslu, Ozan Tufan, Yusuf Yazici og Hakan Calhanoglu tilgjengelig kommer det norske forsvaret vil å få kjørt seg. Tyrkia vil ha ballen mye, og fremme vil hat-trick-heten fra kampen mot Nederland, Burak Yilmaz, være en trussel.

Yilmaz ble den første spilleren som scoret hat-trick mot Nederland siden Klaus Allofs gjorde det i 1980.

Lille-stjernen Yazici, AC Milan-esset Calhanoglu og Kenan Karaman er alle midtbanespillere som kan score mål. Tyrkia har et velbalansert mannskap, men de må være konsenterte. Der ligger muligheten for Norge. At tyrkerne tar litt lett på oppgaven. For de var i ferd med å rote vekk en tremålsledelse etter å ha sluppet inn to mål på to minutter.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Uansett: Tyrkias overraskende seier gjør at Norges sjanser til å vinne gruppen er blitt større. Puljen er helt åpen nå

Vi mener Norge har utfordringer sentralt på midten. Fredrik Midtsjø overbeviste ikke i den sentrale midtbanerollen mot Gibraltar. Hvordan skal det da gå mot et sterkt tyrkisk lag. Det kan fort bli en hodepine for Ståle Solbakken, som må klare seg uten Sander Berge og Mathias Normann. Martin Ødegaard er også usikker.

Tyrkia er en uavgjort-spesialist

Kampen mot Gibraltar var litt som første runde i cupen - alle visste Norge skulle vinne. Det var bare et spørsmål om hvor mange mål det skulle bli. Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth brente flere fete sjanser mot Gibraltar. Det har de ikke råd til mot Tyrkia.

Det norske landslaget har imidlertid kun tapt fem av de siste 28 kampene, og det unge norske landslaget sikter mot Norges første VM-deltakelse siden 1998.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Det blir ekstremt spennende å se hva Ståle Solbakken kan komme opp med mot Tyrkia.

Syv av de siste tolv kampene til Tyrkia har endt uavgjort., og det er interessant å merke seg at to av de tre siste oppgjørene mellom Norge og Tyrkia har endt uavgjort. Vi tror det blir en jevnspilt match i Malaga, men Norge har ikke fordelen av å spille på hjemmebane. Det er et minus. 1-1 eller 2-2? Vi tror denne matchen ender uavgjort. Oddsen på U er 3,20.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset