Det må kunne sies å være en skikkelig Lotto-uke vi er inne i. I hvert fall er det en solid dose spenning som skal presenteres fra mandag 19. oktober til og med lørdag 24. oktober.

Lørdag er det som vanlig Lotto-trekning, men i tillegg til dem med sju rette trekkes fem ekstra vinnere av 1 million kroner hver - i fem forskjellige aldersgrupper.

Som en «oppvarming» til dette, blir det daglige direktesendinger på Norsk Tippings Facebook-side, der toppremien er 100 000 kroner mandag til fredag, og kanskje enda høyere i siste direktesending lørdag. For å være påmeldt i denne konkurransen, må man ha gyldig Lotto-kupong - og i tillegg være påmeldt på lotto.no.

- Til å «få kula» av

Norsk Tippings Facebook-studio er pyntet i flotte Lotto-farger, og ikke minst: Sju kuler er satt fram - med forskjellige pengepremier i.

De som har gyldig Lotto-kupong, og i tillegg har registrert seg på lotto.no, er altså med i konkurransen. Hver dag fram til og med lørdag trekkes en av disse - som får være med på direkten. Her skal deltageren velge mellom de sju kulene, som har forskjellige pengepremier i seg. Premiestigen ser slik ut:

Tre kuler inneholder 20 000 kroner

To kuler inneholder 30 000 kroner

Én kule inneholder 50 000 kroner

Én kule inneholder 100 000 kroner

- Dette blir veldig gøy! Vi ser fram til å ringe én heldig person hver dag - som får være med i en litt gameshow-aktig konkurranse. Her er det fullt lovlig å «få helt kula», sier en av Norsk Tippings programledere, Lars Hulleberg, med latter i stemmen.

Her kan du levere en kupong.

- Ta telefonen - hvis ikke ...

Direktesendingene på Norsk Tippings Facebook-side sendes på følgende tidspunkter:

Mandag til og med fredag kl. 19.00

Lørdag kl. 12.00

- Hvis en er påmeldt - og får en telefon fra vårt vinnernummer 625 60 000 disse dagene - er det veldig lurt å ta telefonen, sier programleder Hulleberg, og minner om følgende:

- I konkurransen på Facebook er det slik at den vi ringer må ta telefonen innen ett minutt har gått. Hvis ikke ringer vi til den neste på lista.

Her kan du levere en kupong.

Pangavslutning lørdag - med ekstra stor pott?

I løpet av uka vil flere heldige få muligheten til å stikke av med toppremien. Men da må de altså treffe kula som inneholder 100 000 kroner. Hvis de ikke gjør det, bygger potten til lørdagens Facebook-sending seg opp.

- Hvis toppremien ikke går på ukedagene, overfører vi differansen mellom vunnet beløp og 100 000 kroner videre til lørdag. La oss si at den som trekkes ut på en av disse ukedagene for eksempel vinner 30 000 kroner, går 70 000 kroner videre til lørdagens sending, sier Lars Hulleberg.

Det garanteres 100 000 kroner i toppremie også lørdag. MEN: I tillegg kommer eventuell overføring fra ukedagene - maksimalt 400 000 kroner, slik at toppremien kan bli 500 000 kroner. Går toppremien hver ukedag, blir toppremien lørdag 100 000 kroner.

Her ringes en tilfeldig deltager blant alle påmeldte. I denne siste livesendingen skal ikke vedkommende velge mellom kulene. Den heldige personen må kun ta telefonen innen ett minutt er gått for å vinne det som er i potten.

- Vi er klare for en morsom uke - og håper på mange glade vinnerøyeblikk, sier Lars Hulleberg.

Her kan du levere en kupong.

(Vinnersjanse for ekstratrekningen 5 ekstra Lotto-millionærer er 1:antall innleverte rekker i hver aldersgruppe.

Vinnersjanse for de daglige Facebook-trekningene er 1:antall registrerte deltagere per dag.

Vinnersjanse for sju rette i Lotto er 1:5,4 millioner per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr