*Nettavisen* Sportspill.

Derby kan skrelle mot Premier League-laget

Derby og manager Frank Lampard kan skape problemer for Southampton i FA-cupen onsdag kveld. Her  klapper Lampard for fansen etter Championship-kampen mot Middlesborough.  Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Vi tror Southampton ryker ut av FA-cupen mot Derby onsdag.

16.01.19 13:31

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: Barcelona sikrest på midtukekupongen
Oddssingel Ligue 1
: Saint-Etienne og Selnæs jakter Champions League
Oddsdobbel håndball: Eliteseriedobbel til herlige 5,40 i odds
V75 Bonus Bjerke:
Det er duket for Rennesvik-show
V4 Axevalla:
Lerum jakter ny V4-suksess
Vikinglotto onsdag:
69 millioner kroner i potten
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Onsdagens langoddsprogram byr på FA-cup mellom Southampton - Derby, fem kamper fra Ligue 1 i Frankrike og tre åttedelsfinaler fra Copa del Rey i Spania. I tillegg spilles det italiensk supercup mellom Juventus og Milan. På håndballfronten spilles det fem kamper i kvinnenes Eliteserie her hjemme og det spilles seks kamper i håndball-VM for menn. På hockeyfronten spilles det to kamper i 1. divisjon for menn her hjemme og full runde i Hockeyallsvenskan i Sverige. Natt til torsdag spilles det fem kamper i NHL.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Southampton - Derby B 4,75 B (spillestopp kl 20.40)

FA-cupen, omkamp. Den første kampen endte 2-2. Southampton ledet 2-0 tidlig i annen omgang, men Derby slo tilbake og klarte 2-2.

Ralph Hasenhüttl har uttalt at denne kampen kommer på et ugunstig tidspunkt, og den østerrikske manageren kommer neppe til å prioritere FA-cupen, iallfall ikke om vi skal tyde uttalelsene hans.

Derby-manager Frank Lampard har en helt annen tilnærming til den tradisjonelle cupen. Han sier at FA-cupen er viktig for dem og fansen, og at det er mulighet for spillerne å vise hva de kan prestere mot et lag fra Premier League.

Derby har hatt et godt tak på Southampton i FA-cupen. De har ikke tapt noen av de fem siste FA-cupkampene mot Premier League-klubben. Saints er imidlertid ubeseiret i de seks siste møtene i alle turneringer siden Derby vant 2-1 i Championship-playoffen i 2006-2007-sesongen.

Southampton har tatt seg videre til neste runde i FA-cupen i de ti siste FA-cupkampene mot lag fra lavere divisjoner. Derby på sin side har tapt åtte av de nis site bortekampene i FA-cupen mot lag fra Premier League. Det eneste FA-cuptrofeet som har havnet i premieskapet til Derby ble vunnet i 1946. De har også tre ganger vært tapende finalist.

Southampton mangler en haug med spillere. Charlie Austin, Pierre-Emile Højjbjerg og Yan Valery er alle suspenderte. I tillegg er Ryan Bertrand, Danny Ings og Michael Obafemi ute med skader, Maya Yoshida spiller Asia Cup og Mario Lemina er usikker.

Derby County får tilbake Harry Wilson. Han har stått over de to siste kampene på grunn av en hofteskade.

Curtis Davies, Craig Forsyth og Marcus Olsson er alle utilgjengelige på grunn av langtidsskader.

Spørsmålet er hvilke spillere Hasenhuttl velger å hvile. Jeg tror han vil sende utpå en blanding av førstelagsspillere og akademispillere. Angus Gunn kan få sjansen fra start.

Derby ligger på sjetteplass i Championship og de ga Southampton tøff motstand hjemme på Pride Park. Prestasjonen fra den kampen vil gi dem selvtillit nok til å vinne på St. Mary's og manageren vil også piske dem. Lagets stjernespiller, innlånte Harry Wilson fra Liverpool, spilte ikke den første kampen mellom lagene, men kan bli en nøkkelspiller i onsdagens match. Han er ikke redd for å lufte skuddfoten.

Derby har kvaliteten i laget som skal til for å vinne mot et Premier League-lag.

Jeg tror Southampton tenker mest på Premier League-matchen mot Chelsea til helgen. Det virker som FA-cupen er viktigere for Derby, og jeg går for en litt vågal borteseier i denne matchen. 4,75 i odds på Derby er verdt et forsøk.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag