Belgia er tre poeng bak tabelltopp Nederland før den siste runden i Nations League søndag.

Etter å ha tapt hele 1-4 i Brussel mot Nederland i den første runden i Nations League, må belgierne vinne med minst tre mål for å ta seg forbi nabolandet på tabellen.

Dette spillet gir 2,40 i odds på Nederland-seier i nabooppgjøret mot Belgia

Det har de ikke klart siden 1961. Den gangen vant Belgia 4-0. Også den kampen ble spilt i Nederland, men det var en privatlandskamp.

Belgia og Nederland har møttes 128 ganger, ifølge 11vs11.com, men Belgia har kun vunnet syv ganger med tre mål eller flere mot nabonasjonen. Alle syv kampene har vært privatlandskamper. De har aldri vunnet med så stor margin i en tellende kamp, og vi tror heller ikke at de klarer det søndag.

Puljeseier gir semifinalebillett til Nations League-sluttspillet neste sommer.

Nederland - Belgia

Odds: Nederland vinner - 2,40 i odds

Kampstart søndag 25. september klokken 20.45

Spillestopp kl 20.44

Johan Cruijff ArenA

Slik ser du kampen:

Den vises på TV2 Sport Premium 2 Skaff deg tilgang her

Se Nederland - Belgia på TV2 Sport Premium 2 med Allente. Skaff deg tilgang her!

Vi tror at Nederland vinner. Det spiller du på her til 2,40 i odds

Nederland trenger kun ett poeng mot Belgia i søndagens kamp for å vinne gruppe D i Nations League.

Siden innbyrdes oppgjør teller først i Nations League, må Belgia score tre mål i Amsterdam for å havne foran Nederland på tabellen. Det virker lite sannsynlig.

Den tidligere Barcelona- og Manchester United-manageren Louis van Gaal, som er inne i sin tredje periode som nederlandsk landslagssjef, har virkelig fått skikk på Nederland. De oransje er ubeseiret i 14 kamper på rad siden van Gaal tok over i august 2021.

71-åringen guidet laget til VM i Qatar etter å ha plukket 17 poeng av 21 mulige i de syv VM-kvalifiseringskampene. Dermed er nederlenderne klare for sitt første VM siden Van Gaal tok dem til semifinalen i Brasil i 2014.

søndag kan Van Gaal føre hjemlandet til Nations League-sluttspillet. Han trenger kun ett poeng mot nabolandet Belgia i søndagens kamp, ja, Nederland kan til og med tape med to mål og likevel gå til sluttspillet.

Det betyr at Belgia må gå offensivt til verks i søndagens kamp, men selv om de helt sikkert vil kjøre på med alt de har, så virker dette som en håpløs oppgave.

De har ikke statistikken på sin side. Det er tross alt 61 år siden sist de klarte å slå Nederland med tre mål eller flere.

Ja, Belgia har faktisk kun vunnet tre av de siste 17 kampene mot Nederland.

Henry stepper inn

I søndagens kamp må belgierne også klare seg uten landslagssjef Roberto Martínez som er suspendert. Thierry Henry stepper inn og får hovedansvaret på sidelinjen i den avgjørende kampen. Kan han gjøre noen smarte grep offensivt?

Belgia må gå for en storseier på Johan Cruijff ArenA, og det gjør at vi tror søndagens kamp blir en åpen og underholdende kamp. Begge lag har scoret i 80 prosent av kampene til Belgia og Nederland, og det vil være en kjempeoverraskelse om keeperne klarer å holde nullen her. Det viser også oddsen. Du får kun 1,55 i odds på at begge lag scorer i Amsterdam, men omstendighetene gjør at vi mener det er interessant å spille på at begge lag scorer og at det scores over 2,5 mål. Det belønnes med 1,95 i odds.

Dersom denne kampen utvikler seg slik vi tror, vil Belgia angripe fra start og da vil Nederland få store rom å kontre i. Nederlenderne utklasset Polen sist, og vi tror de vinner foran egne fans i Amsterdam søndag kveld.

Belgias gyllene årgang har ofte sviktet når det har betydd mest. Vi tror det også skjer denne gangen. Vårt hovedspill på denne matchen blir Nederland-seier.

Vi tror at Nederland vinner. Det spiller du på her til 2,40 i odds