Haugesund-spillerne jubler for Alexander Stølås sin 1-1-scoring mot Strømsgodset på Marienlyst. FKH tapte serieåpningen 2-3, men vi tror de slår tilbake mot Sarpsborg søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Haugesund-spillerne jubler for Alexander Stølås sin 1-1-scoring mot Strømsgodset på Marienlyst. FKH tapte serieåpningen 2-3, men vi tror de slår tilbake mot Sarpsborg søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Det er aldri lett å komme til Haugesund

Haugesund var et av de beste hjemmelagene i Eiteserien sist sesong. Vi tror de tar sesongens første trepoenger mot Sarpsborg søndag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Molde skal være klink på søndagskupongen
Oddsdobbel Eliteserien: Vålerenga skal til topps
Oddssingel Eliteserien
: Brann slår kraftig tilbake
Oddssingel PL: Everton kan hjelpe Solskjær og United
Oddssingel FA-cup: Watford blir alltid undervurdert
V65 Leangen: Blekkan fikser cashen på Leangen
V75 Kalmar
: Deilig V75-søndag på Romme
V64 Bro Park: Supersøndagen innledes med V64-galopp

Det er et herlig langoddsprogram vi har foran oss søndag. Det skal spilles seks kamper i Eliteserien og det er seks kamper i OBOS-ligaen. I tillegg er det FA-cup semifinale mellom Watford og Wolverhampton i England og det spilles også en meget viktig Premier League-kamp mellom Everton og Arsenal. Ellers er det flust med kamper fra både Serie A, La Liga, Bundesliga, Allvenskan og Ligue 1. Det er også klart for andre finalekamp mellom Frisk og Storhamer i hockey.

NB! Onsdag er det ca 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Haugesund – Sarpsborg 08 H 2,45 (spillestopp kl 17.55)

Haugesund lå under både 0–1 og 1–2 i Drammen mot Godset i serieåpningen, men endte opp med å tape 2–3. Jostein Grindhaug sine menn gjorde likevel en bra match, spesielt i andre omgang og hadde nok fortjent å få med seg ett poeng fra Drammen.

Det var en liten overraskelse at hjemvendte sønnen Martin Samuelsen startet på benken i seriepremieren. Den innlånte West Ham-spilleren var frisk da han kom innpå, og det ligger an til at han starter som hengende spiss mot Sarpsborg. Også Thore Pedersen kan få hjemmedebuten i søndagens kamp – på kanten. Det betyr i tilfelle at Bruno Leite og Torbjørn Kallevåg blir plassert på benken.

Joakim Våge Nilsen, som sto over seriestarten på grunn av skade, sitter trolig sammen med dem på benken.

Haugesund var et av de sterkeste hjemmelagene i Eliteserien sist sesong. Statistikken viser 10-2-3. Bare Molde tok flere poeng enn Haugesund foran egne fans. Sarpsborg har en tøff oppgave foran seg på Haugalandet.

Sarpsborg 08 var gode hjemme i seriepremieren mot Molde, og det så lenge ut til at de skulle ta tre poeng, men en scoring av Magnus Wolff Eikrem helt på tampen av kampen sørget for poengdeling.

Sarpingene svinget i prestasjonene på bortebane sist sesong. De vant kun fire av 15 bortekamper.

Statistikken foran kampen på Haugesund stadion, viser at Haugesund har én seier mer enn sarpingene. Møtene på Haugesund stadion har FKH vunnet to, spilt tre uavgjort og tapt et serieoppgjør mot Sarpsborg, som i fjor fikk med seg et poeng etter 0–0 i tilsvarende oppgjør.

Sarpsborg 08 hadde håpet at Joachim Thomassen skulle vært klar for match etter skaden han pådro seg under trening på torsdag, men slik gikk det ikke. Kapteinen ble hjemme i Østfold da Sarpsborg 08s spillere reiste til kamp i Haugesund. Også Amin Askar er ute med skade.

Underlaget kan også ha sitt å si i søndagens match. Det er naturgress på Haugesund stadion, mens Sarpsborg spiller vanligvis på kunstgress. Det tror jeg hjemmelaget kan dra fordel av. Særlig siden det er så tidlig i sesongen. For da er det ingen perfekt gressmatte. Det vil antakeligvis prege spillet.

Denne kampen er ganske åpen, akkurat som oddsen indikerer. Men sarpingene mangler viktige Joachim Thomassen, i tillegg imponerte de ikke på bortebane sist sesong. Nå skal de også spille på naturgress. Det er en utfordring når de vanligvis spiller på kunstgress. Haugesund spilte en bra kamp i Drammen, og søndag har de hjemmebanefordelen. Jeg går for H i Haugesund til 2,45 i odds.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør