Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det gnistrer av Haugesund

Likevel garderer vi hjemmekampen mot Sogndal på pinsekupongen.

Kommersielt

Sportspills meny 2. Pinsedag
V4 Tingsryd: Espen byr på en danske
V65 Mantorp: Vinner allerede i årsdebuten?
Tippeligaen: Skader og karantener
Tippeligaen: Laget VIF aldri har tapt for
Premier League: Så feil tok vi
Oddstips 1: Brann gjør det enkelt

Oddstips 2: Ny stjernesmell for Solskjær?

Søndagskupongen er lagt til i dag mandag 2. Pinsedag. De norske klubbene er inne i et heftig kampprogram, og vi finner både Tippeliga og Adeccoliga på kupongen, samt ett oppgjør fra Allsvenskan.

Bonuspotten var en Frigg-scoring unna å gå på lørdag, men den besto og er nå oppe i 2.500.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Spillefrist klokken 17.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Tromsø - Brann
Tippeligaen. Tromsø måtte se seg slått av Vålerenga på Ullevaal sist torsdag. 0-2-tapet var vanskelig å akseptere, for Gutan var ikke veldig langt unna Vålerenga i kvalitet og hadde to stolpeskudd og en situasjon som fort kunne gitt dem et straffespark. Nå er de nummer 7 før pinserunden, men hjemme på Alfheim har de slått Odd og Haugesund, og sist Sarpsborg hele 5-0.

Avisa Nordlys melder at Miika Koppinen (f), som var ute mot VIF, er tilbake her og går rett inn i laget. Adnan Causevic (f) er uaktuell etter han fikk et spark i hælen mot Vålerenga. Saliou Ciss (f) er stadig ute. Hans Norbye (f) sliter med lysken og er usikker. Zdenek Ondrasek (a) vred kneet på trening, men skal være klar for spill.

Brann er vært lette å lese for tipperne denne sesongen, med full pott hjemme og null poeng borte etter 10 runder. De vant 2-0 hjemme mot Aalesund sist torsdag. 0-0-4 på bortebane og 1-11 i målforskjell er utpreget svakt, og nå ligger det meste av spenningen i når og hvor Brann skal bryte ut av hjemme/borte-mønsteret sitt. For bergensernes del vil det være greit om trenden brytes i dag, ved at de kniper et borte-poeng, men på dagens bane har de røket 0-2 og 0-4 ved de to siste anledningene.

Skadesituasjonen i Brann-troppen har vært den samme de siste rundene, Markus Jonsson, Simen Wangberg, Kasper Skaanes, Fredrik Nordkvelle og Jørgen Mohus uaktuelle, og de er ute her også. Dessuten er Sokolowski usikker. På 16. mai gjorde trener Rune Skarsfjord flere endringer i laget, da Demir startet på venstre back og Finne og Pusic dannet spiss-par. I dag kan det komme nye endringer, nå som kampene kommer tett.

Det er vanskelig å komme utenom hjemmeseieren. Begge lag er utpregede hjemmelag, og vi ser ingen grunn til å gjøre ting mer komplisert enn de er. Brann kommer før eller siden til å ta poeng borte, men trolig ikke her. H i kamp 1.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Allerede nå kan du kjøpe andeler i lørdagens V75 som uten tvil er årets mest interessante V75-omgang hittil der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i et av våre andelslag til Solvallas V75 lørdag ved å klikke på denne lenken

2. Haugesund - Sogndal
Tippeligaen. Haugesund knuste et blekt Molde 5-1 på Aker stadion sist torsdag, tok sesongens andre borteseier og klatret til 5. plass. Spiss-paret Gytkjær og Søderlund er giftig og sto for fire av målene. Haugesund har vunnet tre av fire hjemme, senest 1-0 mot Vålerenga.

Anyora (m) returnerer fra suspensjon. Kristiansen (k) rakk forrige kamp og er skadefri, mens Mæland (m) manglet. Han er trolig tilbake her, men Sema, Vaage Nilsen og Fevang er ute.

Sogndal hadde tatt poeng i tre på rad, men bortekampen mot Godset ble som mange trodde et par hak for tøff. Selv om Sogndal spilte bra, ble det tap 1-3 for en motstander i kjempeform. Sogndal har vunnet borte mot Molde og spilt 2-2 på Åråsen denne sesongen, og det blir spennende å se hvordan dødball-oppskriften deres virker i Haugesund. Det ble 0-0 her i fjor.

Bolseth (f) sto over med sykdom sist torsdag, han ble erstattet av det unge talentet Utvik. Her er Bolseth tilbake. Per Egil Flo (m) var ute med skade sist, men også tilbake, men Sportspill får opplyst at Espen Næss Lund og Sidimane Sagna er usikre.

Hjemmelaget er ikke enkle å slå for tiden, og med et spisspar i form er det sannsynlig at hjemmelaget scorer i dag også. Vi klarer likevel ikke helt slippe tanken om at Sogndal kan knipe poeng her, dersom de får kampen inn i sitt spor, med stillingskrig, mye avbrytelser i spillet og påfølgende dødballer. Da kan dette kanskje bli jevnt, og uavgjorten har bare 18 prosent på folkerekka. HU i kamp 2.

3. Hønefoss BK - Lillestrøm
Tippeligaen. Hønefoss hadde ingenting imot å spille 0-0 borte mot Viking sist torsdag. De skapte ikke så veldig mye og levde tidvis farlig, men Tippeligaen handler om å ta poeng, og det gjorde Hønefoss. Forrige hjemmekamp tapte de 1-2 for et Rosenborg som hadde skjerpet seg, men Hønefoss har slått Strømsgodset og spilt 1-1 mot Tromsø på AKA Arena.

Toni Kolehmainen, Alexander Groven og Tor Øyvind Hovda var ute sist og kan være ute igjen. Et lite spørsmålstegn også ved Remond Mendy (a), som måtte ut før pause i Stavanger sist.

Lillestrøm hadde en klar oppgave sist torsdag, de skulle reise seg etter de flaue 1-7-tapet for Aalesund runde før. De så lenge bra ut mot Sandnes Ulf, Palmason og Omoijuanfo tok laget opp i 2-0-ledelse, men i 2. omgang raknet det på svært skuffende vis, kampen endte 2-2. Nå har Lillestrøm 0-2-2 på de fire siste rundene, mot Odd, Sogndal, Aalesund og Sandnes Ulf, og det er grunn til bekymring. Lillestrøm har 15 baklengs på de fem siste rundene.

Stoor (f) rakk 16. mai-kampen og Gabrielsen var å se på benken, men Kippe (f), Helstad (a), Origi, Ringstad og Knudtzon var ute. De kan fort være ute igjen. Andersson (f) måtte ut med noe som lignet en strekk sist torsdag, og vi setter et lite spørsmålstegn ved ham også.

Lillestrøm burde vunnet sist, men det er ikke første gang i år de leverer en god og en dårlig omgang og mister poeng på det. Bortekamp mot taktisk smarte Hønefoss blir tøft, og vi tror hjemmelaget tar minst det ene poenget. HU i kamp 3.

4. Rosenborg - Molde
Tippeligaen. Rosenborg har sett friske ut i sine tre siste, Tromsø er slått 2-1, Hønefoss 2-1 og på torsdag ble Sarpsborg 08 slått 4-2. Trønderne har hanglet litt innledningsvis, men nå vinner de hvertfall kampene sine, og spesielt Elyounoussi og Bille Nielsen finner på mye bra fremover. Dansken scoret hat-trick mot Sarpsborg. Rosenborg er oppe på 2. plass bak Godset.

Trener Per Joar Hansen har bortimot skadefritt mannskap, Brede Moe er eneste fravær. Hansen har plukket denne troppen:

Örlund, Gamboa, Dorsin, Reginiussen, Rønning, Jensen, Dockal, Bille, Chibuike, Mikkelsen, Lund Hansen, Høiland, Elyounoussi, Berntsen, Selnæs, Svensson, Strandberg, Mix

Molde viste tegn til bedring da de slo Aalesund 4-1 hjemme på Kristi himmelfartsdag, og selv om det bare ble 0-0 borte mot Sandnes Ulf runden etter, var de ganske store favoritter hjemme mot Haugesund på torsdag. Men der stemte ingenting, det ble tap 1-5 og spillerne måtte beklage årsverste innsats etter kampen. Når man ser Haugesunds scoringer i reprise, er det det utrolig så god tid motstanderne får foran Moldes mål denne sesongen, og mysteriet er hvordan et lag som har vunnet seiren to år på rad kan falle så mange hakk ned. 1-3-6 på de ti første rundene gir sisteplass.

Børre Steenslid, Joona Toivo og målvakten Espen Bugge Pettersen er ute.

Når et godt lag har startvansker, er det typisk at det plutsetlig snur, gjerne mot et godt lag. Et slikt scenario kan vi trolig glemme her, Moldes problemer stikker dypere og spillet deres er nesten ufattelig langt unna gamle høyder. Spiller Rosenborg og Molde noenlunde likt som sist torsdag, kan Molde gå på stjernesmell nummer to i løpet av få dager. H i kamp 4.

5. Aalesund - Odd
Tippeligaen. Aalesund tapte 0-2 for Brann i Bergen sist torsdag, men på eget kunstgress har de 3-2-0 på fem spilte og slo Lillestrøm hele 7-1 sist. Til tross for dette har Jönssons AaFK falt noe av etter den flotte serieåpningen der ballen spratt deres vei hele tiden og 12 poeng ble innkassert på de fire første.

Wembangomo (f) pådro seg en liten skade og ble erstattet av Aarøy sist, men er tilbake her. Sportspill får opplyst at Tramaine Stewart, Daniel Arnefjord, og Petter Orry Larsen er ute med skader, mens Andreas Nordvik og Jason Morrison er usikre grunnet sykdom.

Odd tapte en viktig kamp sist torsdag, det ble 0-1 hjemme for Start, akkurat den typen resultat som gir nedrykk. Odd er ikke bedre denne sesongen enn at de må vinne hjemmekamper mot Start og de andre lagene som sliter litt på bortebane, men det var det motsatte som skjedde, til tross for at Odd var det beste laget i store deler av kampen. Men da de havnet under, mistet de motet. Nå ligger Odd på nedrykk, og på bortebane har de 0-0-4 totalt og 1-7 i målforskjell.

Trener Dag-Eilev Fagermo hadde skadefritt lag sist torsdag. Hagen (f) slet litt underveis og måtte ut, og han var usikker før kampen, så det ligger i kortene at han hviler her, uten at vi har sett noen tropp når dette skrives. Jonassen (f) viste ingen tegn på tilbakefall torsdag.

Aalesund svekkes av fravær, men har fortsatt en god startellever på plass. De spilte ikke dårlig i Bergen sist, de kunne fort ha scoret, og her er de tilbake på kunstgresset sitt. Normalt er dette en hjemmeseier, Odd har vist for lite på reise til at vi garderer denne. H i kamp 5.

6. Follo - Elverum
Adeccoligaen. Follo har tatt ledelsen i flere av kampene sine denne sesongen, men tapt samtlige. Det gjentok seg i Sandefjord sist torsdag, der Karoliussen ga Follo en tidlig ledelse, som holdt i rundt 20 minutter før Sandefjord scoret og senere snudde til 2-1-seier. Dermed ser det stygt ut for Follo, som ligger sist med 0 poeng. I dag møter de laget over seg på tabellen, så poengsjansene bør være bedre her, men fallhøyden ved et eventuelt tap desto større.

Bare Håvard Andreassen (f) og Jose Cordeiro (m) manglet sist torsdag.

Elverum røk 0-2 hjemme for Mjøndalen sist torsdag, der de tidlig fikk en diskutabel straffe imot, og ytterligere ett baklengs to minutter senere. Da var det kjørt, Elverum hadde ikke krefter til å hente opp to mål mot et såpass sterkt lag. Det hadde de imidlertid hjemme mot Kongsvinger for noen uker siden, da de spilte 2-2, og de har også vunnet borte mot Ull/Kisa på forrige reise. 1-1-5 på de syv første gir nest sisteplass.

Bråtebæk (m) var tilbake fra start sist torsdag og spilte en drøy time. Da skal Elverum være bortimot skadefritt.

Begge lag har gjort det svakt hittil, men her forventer nok begge at de skal vinne. Hjemmelaget trenger seieren aller mest, men har vært aller svakest så langt. Vi spår høy temperatur, og det kan godt tenkes at et rødt kort avgjør denne bunnkampen. HB i kamp 6.

7. HamKam - Bodø/Glimt
Adeccoligaen. HamKam vant 3-0 borte mot Vard på torsdag, og er helt oppe på delt 2. plass med dagens motstander og Sandefjord. HamKam har flittige målscorere og kunne fort vunnet enda klarere mot Vard. Hjemme i egen by står de med 3-1-0 på fire spilte, Follo, Elverum og Ull/Kisa har alle tapt her.

HamKam var skadefritt sist og vi kjenner ikke til nye fravær.

Glimt tok sesongens femte strake hjemmeseier sist torsdag, da Strømmen ble slått 3-0. Glimt har 13-1 i målforskjell hjemme på Aspmyra, men har tilsynelatende ikke knukket koden for hvordan de skal ta med hjemme-formen på flyet. Som bortelag har de tapt for Sandefjord og Bryne, og var sekunder unna et tredje tap da det ble 2-2 mot Vard på forrige reise.

Tommy Knarvik og Tom Erik Nordberg har vært ute lenge og er ute igjen, men vi ser ingen fravær blant de faste hos Glimt denne gangen.

Slik lagene har spilt innledningsvis, heller vi mot hjemmeseieren. Glimt feiler ofte borte mot de beste hjemmelagene, og selv om de har klart uavgjort her tre ganger på rad, ser HamKam sterkest ut nå. HU skal holde i kamp 7.

8. Kongsvinger IL - Ranheim
Adeccoligaen. Kongsvinger ble det første laget til å slå Bryne denne sesongen da de vant 1-0 på Jæren sist torsdag. En taktisk godt gjennomført kamp, med solid defensiv innsats og scoring på et flott frispark av Tuelo Johannesen. På Gjemselund har KIL nylig tapt 0-3 for Sandefjord, men slo Fredrikstad og Mjøndalen før det, og spilte 2-2 mot Stabæk.

Larsen (m) fikk gult kort nummer tre sist, og må stå over her. Wigum (f) og Hansen (m) var ute sist, mens Solum (a) var tilbake, på benken,

Ranheim har startet sterkt denne gangen, og topper tabellen etter den flotte 3-2-seieren på Høddvoll. De har 4-0-0 på bortebane etter møter med Ull/Kisa, Sandefjord, Elverum og Hødd, det er imponerende. Ranheim har spilt 2-2 og 3-3 på sine to siste beøk på dagens bane.

Kråkmo (f) og Åsen (m) var ute sist, men det er godt mulig at en eller begge er med her, de var på vei tilbake begge to.

Dette ser åpent ut. At hjemmelaget bare har 28 prosent på folkerekka når dette skrives, må være for lavt, de kunne godt vært små favoritter her. HUB i kamp 8.

9. Mjøndalen - Bryne
Adeccoligaen. Det ble en fortjent 2-0-seier for Mjøndalen borte mot Elverum sist torsdag, og laget som overrasket positivt i fjor henger bra med nå også. Forrige hjemmekamp slo de Kristiansund BK 2-1, men de har også et tap på sin flotte nye bane, HamKam vant 2-0 her i runde 4.

Strange (f), Diomande (m) og Forn (k) manglet for MIF sist og er trolig ute igjen. Bernstein (f) var tilbake på benken sist, men fikk ikke spilletid.

Bryne var ubeseirede inntil de røk 0-1 hjemme for Kongsvinger sist torsdag, men de har spilt en del uavgjort og ligger som nummer 7 før dagens runde. Tre av tre bortekamper har endt med ett poeng, det har blitt 0-0 mot Ranheim og 2-2 både mot Stabæk og KBK.

Lode (f) returnerer fra suspensjon. Midtsian (f) og Ertzeid (m) var ute med skader sist og vi regner ikke med å se dem her. I tillegg noterte vi at både Khalili (a) og Wemberg (f) måtte ut med skader mot Kongsvinger, og vi må sette spørsmålstegn ved dem her.

Bryne gikk på sitt første tap sist torsdag, og vi tror de kan få det tøft her også. Dersom de i tillegg må stille noe svekket, er det ikke sikkert de klarer det ene poenget en gang, slik de har gjort her de to siste sesongene. Men for sikkerhets skyld: HU i kamp 9.

10. Sandefjord Fotball - Vard Haugesund
Adeccoligaen. Sandefjord tok sin tredje strake seier da det ble 2-1 mot Follo sist torsdag. De havnet tidlig under, men to Sellin-scoringer ga tre poeng og Sandefjord styrte kampen som de ville hele 2. omgang. Sandefjord har ett tap på eget gress hittil, Ranheim ble for sterke og vant 1-0 her.

Demba Bindia (f) er suspendert for tre gule kort. Hansen (a) har vært ute en stund, men sist torsdag om han innpå for Saaliti etter en drøy time. Røyrane (m) er ute for sesongen, Gulliksen (a) og Gabrielsen (f) er ute et par uker til.

Vard hadde ikke flaks da 2-1-ledelsen mot Glimt glapp på overtid på Kristi Himmelfartsdag, og siden har de tapt 2-3 for Strømmen og 0-3 for HamKam. Dermed har opprykkerne bare 4 poeng etter de syv første rundene. Seieren tok de borte mot KBK, et av få lyspunkt hittil. Vard vil mye og skaper mye, men blir ofte avslørt på manglende rutine. Det er godt mulig de kan score i Sandefjord, men de skal være både gode og heldige for å få med seg poeng.

Elvis (f) returnerer fra suspensjon. Haugland (f) er ute med skade. Grov (m) og Kapidzic (m) måtte tidlig ut med skader sist, og begge står i fare for å miste dagens kamp.

Sandefjord er i form og skal være for sterke på hjemmebane til at Vard kan få til noe her. H i kamp 10.

11. Strømmen - Fredrikstad
Adeccoligaen. Strømmen hadde sine sjanser borte mot Glimt sist torsdag, men heller de klarte å score på Aspmyra. Det ble tap 0-3, og Strømmen ligger poenget over streken etter syv spilte. På eget gress har de slått Vard, og spilt uavgjort mot Mjøndalen og Sandefjord, og tapt for Hødd.

Nordnes (f) og Tokstad (m) er ute på lang sikt. Førstevalg i mål, Østbø, har vært ute med skade en stund og Jørgensen står i mål. Sist torsdag var tredjekeeper Hemmingbye ute, og spissen Stamsø Møller var oppført som reservekeeper, men han slapp heldigvis å trekke på seg hanskene. Nilsen (f) var også ute sist og kan være ute igjen.

Fredrikstad slo til med 4-0-seier hjemme mot Stabæk sist torsdag, en flott forestilling for de fremmøtte i Plankebyen. Simen Standerholen briljerte på sin venstre kant, scoret det første målet og hadde også et par føtter med i spillet da Fredrikstad scoret tre mål på tre minutter midt i 2. omgang. Denne seieren kom beleilig for Fredrikstad, som hadde tapt for Kongsvinger og Ranheim og spilt 2-2 hjemme mot Ull/Kisa i de tre foregående. Vi minnes trener Lars Bakkeruds ord etter 3-2-seieren mot Hødd i premieren. Laget er ungt, det er mye nytt og resultatene vil variere, sa han. Det har han fått rett i.

Ramberg (m) og Halvorsen (m) var tilbake fra start sist. Martinsen (f) var ikke med sist, eller var han på benken? Rapportene er uklare og vi fikk ikke sett kampen, men det var uansett Strømsborg som startet på midtstopperplass. Vi vet ikke om Martinsen er tilbake fra start her. Ellers er Holm (m) og Dure (f) trolig ute igjen, og Lønn Jensen (f) var også ute med skade sist. Spørsmålstegn ved ham i skrivende stund.

Dette er en bortekamp Fredrikstad godt kan vinne. De har et hakket bedre lag enn Strømmen, de skaper mye fremover og det er fristende å ta sjansen på en ren B i kamp 11.

12. Helsingborg IF - Elfsborg
Allsvenskan. Helsingborg la på til fem strake seire da de utklasset Häcken 5-0 på dagens bane forrige runde. De scoret også fem mål i hjemmekampen før, da Gefle fikk unngjelde 5-1. Formen er på topp, og Helsingborg går for gull etter 6-1-1 på sesongens åtte første runder. I dag blir det imidlertid ekstra spennenende når de får besøk av ligaens eneste ubeseirede lag.

Hjemmelaget stiller samme tropp som sist. Jarl, Uronen og Bouaouzan er ute igjen.

Elfsborg spilte uavgjort i sesongens fire første. Nå har de vunnet de fire neste. 2-1 borte mot Norrköping forrige runde var sterkt, de havnet tidlig under men snudde til seier. Nå får vi se om statistikken sprekker, kunstgress-laget Elfsborg har slitt stort på Olympia opp gjennom årene og har tapt sine fem siste her, og har kun én seier her på de femten siste årene (1-0 i 2007).

Hult og Elm er på vei tilbake fra skader, men denne kampen kommer for tidlig, melder Elfsborgs fysio-team. Ellegaard regnes som 50/50 usikker og skal sjekkes nærmere. Det samme gjelder for sentrale Ishizaki (m). Mobaek (f) er friskmeldt.

Det er to av de seneste sesongenes giganger som braker sammen på Olympia. Helsingborg ser veldig sterke ut i disse dager, og de har hjemmebanefordelen, som normalt veier tungt mot Elfsborg. Vi tror på H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.05.2013 17:55
1. Tromsø - Brann H
2. Haugesund - Sogndal H U
3. Hønefoss BK - Lillestrøm H U
4. Rosenborg - Molde H
5. Aalesund - Odd H
6. Follo - Elverum H B
7. HamKam - Bodø/Glimt H U
8. Kongsvinger IL - Ranheim H U B
9. Mjøndalen - Bryne H U
10. Sandefjord Fotball - Vard Haugesund H
11. Strømmen - Fredrikstad B
12. Helsingborg IF - Elfsborg H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.05.2013 17:55
1. Tromsø - Brann H
2. Haugesund - Sogndal H U
3. Hønefoss BK - Lillestrøm H U B
4. Rosenborg - Molde H
5. Aalesund - Odd H
6. Follo - Elverum H U B
7. HamKam - Bodø/Glimt H U
8. Kongsvinger IL - Ranheim H U B
9. Mjøndalen - Bryne H U
10. Sandefjord Fotball - Vard Haugesund H
11. Strømmen - Fredrikstad U B
12. Helsingborg IF - Elfsborg H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus