Gå til sidens hovedinnhold

Det hjelper ikke med 68.000 gærne ungarere på tribunen

Når Ungarn møter Portugal hjemme på Puskas Arena tirsdag, har de 68.000 fans på tribunen. Men det er ikke nok til å slå de regjerende europamesterne.

EM spilles i tolv byer, men det er bare i Budapest kampene vil spilles foran fulle tribuner, skriver The Budapest Times .

Puskas Arena, som åpnet i 2019, men stort sett stått tomt siden utbruddet av coronavirus-pandemien, vil tirsdag ta imot 68.000 elleveville fotballfans når Ungarn møter regjerende EM-mester Portugal. Også Ungarns gruppespill-kamp mot verdensmester Frankrike 19. juni skal spilles i den ungarske storstuen.

Her kan du skrape Flax på nett

Det er fotballfeber i Ungarn. De siste billettene som ble gjort tilgjengelig for ungarske fans på UEFAs nettsted i april, var revet vekk løpet av halvannen time.

På 1950-tallet og 1960-tallet da blant andre Ferenc Puskás herjet for Ungarn, var det ikke mulig for unagrske fotballsupportere å følge laget. Da jernteppet mellom øst og vest ble fjernet i 1989 og grensene var åpne, klarte ikke Ungarn å kvalifisere seg for de store mesterskapene.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

I 2016 klarte endelig ungarerne å kvalifisere seg for EM. Det var første gangen siden VM i Mexico i 1986 at de kvalifiserte seg for et mesterskap. Flere tusen ungarske fotballfans fulgte lagets kamper i Frankrike.

I årets EM spiller Ungarn de to første kampene hjemme i Budapest, og det er de som mener at det fanatiske hjemmepublikummet kan hjelpe Ungarn mot Portugal og Frankrike. Det tror ikke vi.

Det ungarske fotballforbundet har uttalt at fans som kan vise at de er vaksinerte vil få slippe inn på Puskas Arena. Også utenlandske statsborgere får komme inn på arenaen, men de må kunne vise til en negativ koronatest.

Portugal vinner og holder nullen - 2,25 (spillestopp tirsdag kl. 17.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Portugal, som er regjerende europamestere etter at de vant EM i Frankrike for fem år siden, håper å starte årets EM bedre enn de gjorde i 2016. Den gangen gikk de så vidt videre fra gruppespillet, etter å ha spilt uavgjort i alle tre kampene, blant annet 3-3 mot Ungarn.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Tirsdag møter de et ungarsk lag som mangler Dominik Szoboszlai. Uten lagets største stjerne vil Ungarn kom til å mangle kreativitet offensivt, og vi tror ungarerne vil få problemer med å komme seg videre fra gruppen, selv om de spiller to av kampene hjemme i Budapest.

Portugisisk stjernegalleri

Portugal varmet opp til denne kampen med å banke Israel 4-0, og den kampen viste hvilke kapasitet dette portugisiske laget har offensivt. Både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes scoret i generalprøven, men portugiserne har også vidunderbarnet João Félix og Liverpools Diogo Jota i troppen.

I Fernando Santos har Portugal en landslagssjef som klarer å balanserer de offensive ferdighetene i laget med defensivt soliditet. Det viste han i 2016-EM da Portugal klarte å holde nullen i tre kamper i utslagsrundene. Det er ikke bare fremover på banen Portugal har stjerner. Midtstopper Dias har blitt en stor profil i Premier League etter at han kom til Manchester City.

Her kan du skrape Flax på nett

Glemt hjemmebanefordelen

Ungarn har hjemmebanefordelen og flere tusenvis av fotballgale ungarere vil heie dem frem fra tribunen, men vi tror ikke det er nok mot et lag som Portugal. De viste i forrige uke at hjemmebanefordelen ikke er nok. Da klarte de bare 0-0 mot Irland, og irene er ikke i nærheten av å ha de samme stjernespillerne som Portugal.

Portugal har vunnet syv av de siste ni kampene, og de har holdt nullen i begge oppkjøringskampene før mesterskapet. Ungarn uten Szoboszlai vil ikke utgjøre noen trussel mot portugiserne. Vi kan ikke se at Ungarn skal klare å score her. Portugal vinner og holder samtidig nullen. Det blir vårt spill på denne kampen. Oddsen er finfine 2,25. Levere dette tipset her