De norske håndballguttene tok for to år siden sin første EM-medalje etter å ha banket Slovenia i bronsefinalen. Christian Berges menn tapte ikke en eneste kamp etter ordinær spilletid.

I semifinalen gikk Sander Sagosen & co. gikk turneringens eneste tap. Norge tapte 28–29 for Kroatia etter fire ekstraomganger.

Sjekk oddsen på at Norge tar seg til finalen i EM

Etter bronsemedaljen i forrige EM var forventningene til de norske håndballguttene store før fjoråret, men de klarte ikke å innfri. Christian Berges mannskap forsvant ut av både VM og OL etter skuffende prestasjoner i kvartfinalen.

Det er antakeligvis litt av årsaken til at oddssetterne på Hamar ikke har tro på et norsk EM-gull.

Hos Norsk Tipping kan du allerede nå spille på at Norge vinner hele mesterskapet.

I skrivende stund er oddsen på 13,50. Det betyr at man får 13,5 ganger innsatsen. Altså satser man 100 kroner på at Norge tar EM-gull får man 1350 kroner tilbake.

Her kan du spille på at Norge tar EM-gull

For øyeblikket er det regjerende verdensmester Danmark som er favoritter til å vinne EM 2020.

Dersom man satser 100 kroner på at danskene stikker av med EM-gullet får man kun 210 kroner igjen.

Konkurrenter er svekket

Norge har havnet i en av de svakeste puljene. De møter Russland, Litauen og vertsnasjonen Slovakia. Med overkommelig motstand i gruppespillet vil Christian Berge ha gode muligheter til å få i gang alle spillerne tidlig i mesterskapet. Det er en fordel. Da kan han stille med uthvilte nøkkelspillere når det drar seg til i hovedrunden.

Norge er favoritter til å vinne gruppe F. Sjekk oddsen her

Det er selvsagt et stort minus for Norge at både høyrebacken Magnus Rød og venstrebacken Gøran Johannessen er ute med skader, noe som vil gjøre at belastningen på Harald Reinkind, Sander Sagosen og Christain O’Sullivan blir større.

Til tross for at det norske laget er noe svekket, tror vi de skal være i stand til å være med å kjempe om en semifinaleplass.

Det handler om at Spania og Tyskland også er sterkt redusert.

Spania, som har vunnet de to siste europamesterskapene, må klare seg uten playmakeren Raul Entrerrios. Barcelona-spilleren har gitt seg på landslaget. Heller ikke viktige Alex Dujshebaev er med til mesterskapet. 28-åringen, som spiller for de polske mesterne Lomza Vive Kielce, sliter med en skulderskade.

Den tyske landslagssjefen Alfred Gislason har enda større utfordringer. Profilene Gensheimer og Weinhold har gitt seg på landslaget, Jannick Kohlabcher er ute med skade og Jüri Knorr , Fabian Wiede , Paul Drux , Patrick Gretzky og Hendrik Pekeler er spiller heller ikke i mesterskapet.

Problemene hos Spania og Tyskland styrker sjansene til Norge for å ta seg til en ny semifinale.

Vi tror Norge kan kopiere prestasjonen fra EM i 2020.

Sjekk oddsen på at Norge går til semifinalen her

Torsdag spiller Norge mot vertsnasjonen Slovakia i EM-åpningen. De norske håndballguttene er kjempefavoritter i den kampen. Oddsen på norsk seier er 1,02.