Gå til sidens hovedinnhold

Dette gir Danmark en fordel mot Wales i 8.-delsfinalen

Koronapandemien gjør at walisiske fans ikke får slippe inn i Nederland.

Wales og Danmark møtes lørdag i den første åttendedelsfinalen.

Danmark har en liten fordel allerede før avspark. De danske tilskuerne får komme inn på stadion i Amsterdam, mens waliserne må bli hjemme.

Ifølge den britiske avisen the Mirror vil det være minst 1400 danske fans blant de 16.000 tilskuerne på Johan Cruyff Arena, og kun en håndfull walisiske supportere får heie frem Gareth Bale & co. Tirsdag ble det avslørt at danske supportere kan få ekstra billetter til åtteendelsfinalen, fordi waliserne blir nektet innreise til Nederland.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

Det irriterer den walisiske Manchester United-spilleren Daniel James.

- Det er selvsagt kjedelig at vi ikke har fans i en turnering som denne, sa han til Sky Sports.

Og la til:

- Jeg har ikke vært med i EM før, men jeg har sett og hørt historier fra 2016-EM, hvor fansen var helt fantastisk. Men vi vil ikke bruke det som unnskyldning, at våre fans ikke er her. Det har vært normalen det siste året, så det er vi vant til.

Så sender han et stikk i retning de danske supporterne.

- Det er kanskje flere dansker enn walisere på tribunen, men det var det også i kampen mot Tyrkia, og vi lot oss ikke påvirke av det.

Men det er vi ikke så sikre på.

Wales - Danmark (Halvtid/Fulltid) Danmark-Danmark 2.90 (spillestopp lørdag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Waliserne måtte bare spille en virkelig god kamp for å sikre seg andreplassen i gruppespillet bak et suverent italiensk mannskap. Et svakt tyrkisk lag tapte 0-2 mot Wales, og i åpningskampen tok waliserne ett heldig poeng mot Sveits, som var det beste laget i den kampen.

Når man ser på hvilke nasjoner som har kvalifisert seg for åttendedelsfinalene i EM, er Wales er grei motstander for Danmark. Men waliserne må ikke undervurderes.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

Laget til Robert Page består utelukkende av spillere fra de to øverste divisjonene i England. Kun stjerneduoen Aaron Ramsey og Gareth Bale er eid av klubber utenfor fotballøyen.

Den danske landslagstreneren Kasper Hjulmand mener Wales har et mannskap som er fleksibelt. Robert Page kan spille med både tre og fire mann bak.

Wales tok seg helt til semifinalen i EM i 2016, og den gangen var også den store stjernen i laget Gareth Bale. Vi sitter med en følelse av at han hadde enda bedre spillere rundt seg for fem år siden.

Waliserne mangler midtstopperen Ethan Ampadu, som fikk rødt kort mot Italia. Det betyr antakeligvis at Tottenham-spilleren Ben Davies, som har bodd to år i Danmark, kommer inn fra start.

Får støtte fra tribunen

Danskenes EM-sluttspill har vært både følelsesladd og sjokkerende, men også helt fantastisk. Det var en utrolig sterk prestasjon av de danske drengene å samle seg og banke Russland 4-1 i den avgjørende kampen mandag. Plutselig var traumekampen mot Finland, hvor Christian Eriksen kollapset, og det bitre tapet mot Belgia glemt.

Her finner du hele helgens oddsprogram

Danskene har spilt på hjemmebane i København i gruppespillet, hvor de har blitt løftet frem av hjemmepublikummet. Nå skal de til Amsterdam, men de vil fortsatt ha tusenvis av fans i ryggen. Det vil ikke Wales.

Dette gir danskene en soleklar fordel i en tett og jevnspilt kam, som vi tror at åttendedelsfinalen kommer til å bli.

Danskene har overtaket på Wales

Kasper Hjulmand startet mesterskapet med å spille 4-3-3 mot Finland, men gikk over til et 3-4-3-system mot Belgia og Russland. Selv om danskene knuste Russland slet de spillemessig i store deler av første omgang, men det bedret seg i andre omgang da Chelsea-spilleren Andreas Christensen ble flyttet opp på midten. Danske medier mener at Hjulmand muligens vil endre system til 4-3-3 mot Wales.

Det er bare Christian Eriksen som er ute hos danskene.

Her kan du skrape Flax på nett

Historien taler for dansk seier. Danmark har nemlig vunnet fem av de siste syv kampene mot Wales, hvor av de to siste i Nations League i 2018-2019-sesongen.

Danskene kunne neppe fått en bedre motstander i åttendedelsfinalen. Man skulle kanskje tro at det sto uavgjort til pause i flere av åttendedelsfinalene og kvartfinalene i EM, når så mye står på spill, men kun fire av de siste tolv åttendedelsfinalene og kvartfinalene har stått uavgjort etter de første 45 minuttene.

Danskene ledet i begge kampene mot Wales i Nations League, og vi tror de vil ta ledelsen i løpet av de første 45 minuttene i Amsterdam. Oddsen på at danskene leder etter første omgang og vinner til slutt er 2,90 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset