Gå til sidens hovedinnhold

Dette har aldri skjedd før mellom Wales og Sveits

Wales tok en overraskende bronse i EM-debuten i 2016. Vi tviler på at waliserne klarer det samme i år, men de taper ikke åpningskampen mot Sveits.

Wales klarte ikke å kvalifisere seg for VM i 2018, og det var en gedigen skuffelse, men de er klare for nasjonens andre EM i historien.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

Lørdag møter de Sveits i Baku. Det er et spennende lag waliserne har med seg i årets mesterskap. Manchester United-vingen Daniel James spilte ikke den siste oppkjøringskampen mot Albania på grunn av sykdom, men han er sannsynligvis tilbake i startelleveren sammen med kaptein Gareth Bale. Wales har også spennende offensive spillere i Kieffer Moore, Harry Wilson, David Brooks og Tyler Roberts.

- Vi vil definitivt bli fryktet. Uansett hvem som spiller offensivt for oss, så har vi gode spillere, sa Daniel James til Sky Sports.

Juventus-spilleren Aaron Ramsey sikret Wales en plass i EM med to scoringer da de slo Ungarn 2-0 hjemme i november 2019, men 30-åringen har spilt under halvparten av kampen til Wales etter EM i 2016 på grunn av skader. Statistikken viser at han bare har vært på banen i 19 av 44 kamper for Wales i løpet av de siste fem årene.

- David (Brooks) og Aaron har hatt noen skader de siste to årene, men når de har vært i troppen så har de vært utrolig gode, sa James.

Wales har en interessant miks av spillere, og blandingen av unge talenter og rutinerte karer kan gi dem suksess. Vi tror iallfall at de tar poeng mot Sveis lørdag.

Wales - Sveits 3.70 - 2.95 - 2.15 U (spillestopp lørdag kl. 14.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe A. Chris Coleman gjorde en superb jobb med Wales i 2016-EM, hvor han tok laget til en overraskende semifinale. Der tapte waliserne 0-2 mot Portugal.

Ryan Giggs tok over som walisisk landslagssjef etter Coleman i 2018. har vært walisisk landslagssjef siden 2018. Det var mange som var skeptisk, men den tidligere Manchester United-stjernen ledet Wales gjennom EM-kvalifiseringen.

Men 47-åringen, som er siktet for å ha overfalt ekskjæresten sin, og leder ikke Wales i EM-åpningen mot Sveits lørdag.

I stedet er det assistenttrener Robert Page som har ansvaret for waliserne i EM. Page har ledet laget siden november.

Jevnt på FIFA-rankingen

Ifølge FIFA-rankingen er det lite som skiller de fire lagene i gruppe A. Italia er rangert som nummer syv, mens Tyrkia ligger på 29.-plass. Sveits befinner seg på 13.-plass på rankingen, mens Wales er fire plasser lengre nede på rankingen. Det tyder på at det kan bli en jevnspilt kamp mellom Wales og Sveits i Baku.

Her kan du skrape Flax på nett

Siden tre av fire lag kan gå videre til åttendedelsfinalene i mesterskapet, vil det viktigste være å unngå tap, noe vi tror vil prege flere av kampene i gruppespillet. Lørdagens kamp mellom Wales og Sveits virker å være en slik kamp.

Wales har ikke hatt en ideell oppladning. De spilte med ti mann i store deler av den nest siste oppkjøringskampen da de tapte 0-3 mot Frankrike. I siste kampen før mesterskapet klarte de bare 0-0 mot Albania.

Sveits derimot har vunnet de seks siste kampene sine, men kun én av de seks motstanderne var et topp 20-lag på FIFA-rankingen. Det var USA som ligger på 20.-plass. Wales vil antakeligvis satse på kontringer, men vi tror dette er to lag som kommer til å mure igjen bakover.

Aldri spilt uavgjort

Wales er et vanskelig lag å slå i kamper som betyr noe, og statistikken viser at de er gode på å forsvare seg. De har holdt nullen i tre av de fire siste kampene.

Robert Page har en god blanding av unge talenter og veletablert stjerner. Neco Williams, Daniel James, Ethan Ampadu og Tyler Roberts er spennende unge spillere, mens Gareth Bale og Aaron Ramsey står for rutinen. Sveits er i likhet med Wales robuste defensivt, og det er ingenting som tyder på at vi skal få en målrik match lørdag.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

Wales og Sveits har møttes syv ganger siden 1949. Disse lagene møttes sist gang i EM-kvalifiseringen i 2011. Den gangen vant Wales 2-0. Waliserne vant også en privatlandskamp mot Sveits i 1951. Sveits har vunnet de øvrige fem kampene.

Wales og Sveits har aldri tidligere spilt uavgjort, men vi tror den åttende kampen mellom lagene endre uten en vinner. 2,95 i odds på U er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset