Om Molde avgir poeng borte mot Brann i søndagens senkamp, og Glimt vinner mot Rosenborg, kan bergenseren Kjetil Knutsen og Glimt feire seriegull på vei hjem fra Trondheim.

Men det er enklere sagt enn gjort. Statistikken forteller nemlig at det ikke blir noen enkel oppgave for Glimt å vinne på Lerkendal.

Ca. 173 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

For Lerkendal er en av stadionene i Eliteserien de helgule oftest reiser tomhendt hjem fra.

Men søndag tror vi de tar med seg alle tre poengene hjem til Aspmyra.

Rosenborg - Bodø/Glimt

Odds: Glimt vinner mot Rosenborg - 2,40

Kampstart søndag 28. november kl. 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Brann stadion

Kampen kan sees på TV Norge

Vi tror Glimt vinner. Det spiller du på her til 2,40 i odds

Glimt tok seg videre i Europa Conference League på torsdag, og vi tror formsterke nordlendinger får en ny opptur i Trondheim søndag.

Glimt har kun vunnet én gang på Lerkendal de ti siste årene, og de har kun to seire på de siste 20 årene. Både i 2008 og i fjor trengte de tre mål for å vinne i trønderhovedstaden. Tre mål har ikke alltid vært nok. Glimt scoret fire ganger mot RBK i 2003 uten å få med et eneste poeng tilbake til Bodø. Da vant Rosenborg 5-4.

Selv om nordlendingene historisk sett ikke har trivdes særlig godt på Lerkendal, tror vi de kan ta tre poeng i søndagens match.

Kjetil Knutsens menn er nemlig i kjempeform.

Ca. 173 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

Før kampen i Trondheim har Glimt spilt 22 kamper (16 seire og seks uavgjorte) på rad uten tap i Eliteserien, cupen og Conference League. Det er ingen som har klart å slå Glimt siden tapet i Kosovo i august.

Glimt sliter på Lerkendal

Rosenborg på sin side har skuffet stort denne sesongen. De ligger nede på femteplass med tre seriekamper igjen, og det virker lite sannsynlig at de skal klare å ta medalje i årets Eliteserie. Trønderne er nemlig fem poeng bak Viking som innehar bronseplassen.

Formen til Åge Hareides menn er svak. De har kun vunnet tre av de ti siste kampene, og de har kun én seier på de syv siste. På de fire siste kampene har de ikke tatt en eneste trepoenger. I forrige serierunde fikk de bank av Molde (1-4) på bortebane, og i siste kampen på hjemmebane gikk de på et flaut 1-3-tap mot Lillestrøm.

Her er hele helgens oddsprogram!

Men Glimt er et lag de har hatt et godt tak på hjemme i trønderhovedstaden.

Bare tre ganger i Eliteserien har Glimt vunnet på Lerkendal. Hjemmelaget har vunnet 17 på Lerkendal. 32 totalt. Glimt har vunnet syv. Søndagens kamp blir det 50. oppgjøret mellom lagene i Eliteserien.

Åge Hareide gir seg som Rosenborg-trener etter sesongen, og klubben må på trenerjakt. Kjetil Knutsen har hatt stor suksess i Glimt, og trønderne har ikke lagt skjul på at han er på ønskelisten. Uansett hva Knutsen bestemmer seg for, så skal han først til Lerkendal og ta tre poeng søndag kveld.

Vi tror Glimt vinner sin åttende seier mot RBK søndag, og tar et nytt stort skritt mot seriegullet her.

Vi tror Glimt vinner. Det spiller du på her til 2,40 i odds