Gå til sidens hovedinnhold

Dette har kun skjedd tre ganger på Brann Stadion på 53 år

Brann har satt klubbrekord med seks strake tap på de seks første serierundene, men søndag møter de et Godset-lag som ikke trives i Bergen.

Strømsgodset har ikke vunnet mange kamper mot Brann på Brann Stadion. Siden 1968 har det kun blitt tre seire på 32 offisielle kamper (serie og cup).

Triumfene kom i 1998, 2012 og 2014. Forrige seier for syv år siden endte 1–0 med Peter Kovacs som matchvinner. Men det er flere grunner til å tro på hjemmeseier i denne kampen.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Ifølge statistikknettstedet Transfermarkt har Kåre Ingebrigtsen vunnet åtte av 13 kamper mot Strømsgodset. Det er kun to klubber han har flere seire mot - Viking og Stabæk. Han står oppført med ni seire mot begge.

Vi tror Ingebrigtsen tar sin niende seier mot Godset søndag.

Brann - Strømsgodset H 2,10 (spillestopp søndag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Krise. Det finnes ikke noen andre ord for å beskrive seriestarten for Brann. Tidens dårligste seriestart for Brann har fått den jevne bergenser til å snakke om nedrykk. Men faktum er at Brann spillemessig har sett bedre ut i de siste kampene. Likevel; det gir ikke poeng.

Marginene har ikke akkurat spilt på lag med Kåre Ingebrigtsens menn. Kampen på Nadderud torsdag var et eksempel på det. Robert Taylor bommer på straffesparket Brann blir tildelt etter 13 minutter. Åtte minutter senere får Stabæk straffespark som Sammy Skytte scorer på.

Brann har misbrukt en rekke sjanser i de siste tre kampene. På et eller annet tidspunkt må motgangen ta slutt for bergenserne, og vi tror de kan snu motgangen mot Strømsgodset.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Kapteinen er tilbake

Før søndagens hjemmekamp ligger Brann helt nederst på tabellen med null poeng etter seks kamper. Kåre Ingebrigtsen trenger tre poeng i denne kampen for å snu den kritiske stemningen i Bergen.

Her møter de Strømsgodset som også har sine problemer, og noe særlig større mulighet til å snu skuten får de nok ikke. Brann-kaptein Daniel Pedersen er endelig klar for å være i troppen, etter å ha stått over de seks første kampene med et brukket ribbein i ryggen. Det har vært en turbulent sesongoppkjøring for Strømsgodset.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Trener Henrik Pedersen ble tvunget til å gå av like før sesongen, like etterpå gikk også styreleder og sportssjef av. De fleste ekspertene har spådd Strømsgodset som et av bunnlagene denne sesongen. Da var det nok ekstremt godt å starte med en seier, tre poeng og 3-1 over Lillestrøm i første kamp. Siden den tid har pilen pekt nedover, og etter 0-1 mot Kristiansund og 1-1 hjemme mot Tromsø sist ligger de nede på tiendeplass og fire poeng etter tre kamper.

Et stort minus for Strømsgodset er at de mangler Salvesen resten av sesongen, selv om Friday har begynt ganske brukbart for de mørkeblå.

Godset liker seg heller ikke i Bergen. De har kun tre seire på 53 år. Den forrige seieren i byen mellom de syv fjell kom for syv år siden. At også Kåre Ingebrigtsen har en god statistikk mot Godset taler til Branns fordel. Det ulmer i Bergen nå, og alt annet enn en seier her vil antenne byen. Det tror vi at de slipper, for denne vinner Brann. 2,10 i odds på Brann-seier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset