Portugal har møtt Tyskland ni ganger siden Vest-Tyskland ble gjenforent med Øst-Tyskland i 1990. Kun én gang har de vunnet. Det var i EM i 2000.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

Den gangen vant Portugal 3-0. De fire siste gangene disse lagene har spilt mot hverandre har Tyskland gått seirende av banen, og i de to siste kampene har ikke Portugal en gang klart å score.

I årets europamesterskap tror vi portugiserne har et lag som kan hamle opp med Tyskland.

Vi tror Ronaldo & co bryter den dårlige trenden lørdag.

Portugal - Tyskland 3.15 - 3.20 - 2.25 H (spillestopp lørdag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe F. Spilles i München. Portugal brukte 84 minutter på å score det første målet mot Ungarn i Budapest tirsdag, og med en gang den første scoringen var et faktum rente målene inn. De regjerende europamesterne vant 3-0 i løpet av åtte minutter.

Fernando Santos valgte å starte med William Carvalho og Danilo Pereira på midtbanen mot Ungarn. Det var merkbart. Begge er spillere som er sterke defensivt. Det gikk utover den offensive delen av spillet for portugiserne.

Da Renato Sanches ble byttet inn det 81. minutt fikk Portugal en helt annen punch i det offensive spillet. Likevel tyder mye på at Santos velger å ha en defensiv tilnærming til kampen i München lørdag.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

Kun to tap på tre år

Uansett hvordan Portugal stiller opp laget, har de et spillermateriell som skal være i stand til å vinne mot Tyskland. Portugal har tross alt vunnet fem av de syv siste kampene, og scoret 16 mål i denne perioden. De har kun tapt mot Frankrike og Ukraina i løpet av de tre siste årene etter VM-exiten mot Uruguay.

Tyskland mangler ikke talenter, men Joachim Löw har ikke klart å få det beste ut av mannskapet. Det var tydelig i 0-1-tapet mot Frankrike. Tyskland spilte seg frem til drøssevis med sjanser, men de mangler en klinisk avslutter foran mål. Det gjorde at Frankrike sjelden virket veldig truet.

Her kan du skrape Flax på nett

De regjerende verdensmesterne derimot var er stor trussel hver gang de kom på kontringer, men Mats Hummels selvmål ble kampens eneste scoring. Tyskland har tapt tre av de siste syv kampene.

De tapte blant annet 0-6 mot Spania, 1-2 mot Nord-Makedonia og altså 0-1 mot Frankrike. Tyskerne har sluppet inn mål i de fire siste kampene, og vi tror Mats Hummels & co får store problemer mot Cristiano Ronaldo, Diogo Jota og Bruno Fernandes.

Tysk nedtur etter VM-gullet

Det er syv år siden Joachim Löw ledet Tyskland til VM-gull i Brasil, og etter det har det gått nedover for det tyske landslaget.

Löws kritikere mener 61-åringen skulle gitt seg etter VM i Russland i 2018, da Tyskland ikke klarte å gå videre fra gruppespillet, men han har fortsatt i jobben. Nå risikerer Tyskland enda en gang ikke å gå videre fra gruppespillet, til tross for at de har hatt fordelen av å spille hjemme i München mot de to sterkeste motstanderne i gruppe F, Portugal og Frankrike.

Portugal slo Ungarn som var underdogs i den første kampen, og de har dermed fått en flying start på EM. Tyskland bør hest vinne denne kampen om de skal være sikret avansement, og det spørs om tyskerne takler det presset. Vi hadde tro på dem mot Frankrike, men de skuffet stort.

Her kan du skrape Flax på nett

Portugal virker solide bakover med Manchester City-midtstopperen Diaz og Porto-veteranen Pepe i midtforsvaret. Fremover har de Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo og Diogo Jota som vil sette det tyske forsvaret på prøve.

Dette blir en jevnspilt kamp. Uavgjort er et greit resultat for Portugal. De vil sannsynligvis gå videre med fire poeng, men Tyskland imponerer ikke om dagen.

Vi tror de kan ta alle tre poengene i denne matchen. 3,15 i odds er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset