Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan være Nigerias år

Det er på tide å se nærmere på Afrikamesterskapet og et av de aller beste lagene.

Sportspills meny mandag
V4 Mantorp: Bør lede fra start til mål

V5 Leangen: Kongen er ikke ferdig
V65 Färjestad: Ny klaff i Sverige?
Premier League: Skader og karantener

Langoddsen byr på både Afrikamesterskap i fotball og tennis fra Australian Open, i tillegg til Premier League, Primera Division og Ligue 2, samt portugisisk og tyrkisk fotball. Ishockey både innleder og avslutter dagen, først KHL og så, endelig, NHL.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
238. Southampton - Everton U 3,10

Premier League. Southampton har kommet seg den siste tiden, de er oppe på 15. plass og ubeseirede på sine fem siste. 2-2 borte mot Chelsea forrige runde var sterkt, og det er ikke enkelt å forstå hvorfor manager Adkins, som har fått så mye ut av egentlig ganske lite i Southampton, fikk sparken forrige uke. Fra nå av er det Pochettino, tidligere Espanyol-trener, som skal sørge for at Southampton hever seg ytterligere. Everton er på 5. plass, formen er god og de står med 9-10-3 totalt. 0-0 mot Swansea sist. Hadde Everton klart å avgjøre et par av sine mange uavgjorte kamper, hadde de kjempet helt i toppen. Men det klarer de ikke, og dagens kamp ligner en ny ett-poenger. Begge lag spiller fin fotball og er i form. 2-2? Vi tester uavgjort til 3,10 med en moderat innsats.

Dagens avslag
6. Kroatia – Hviterussland H 1,03

Håndball-VM, menn, 1/8-finale. Vinneren møter Frankrike i kvartfinale. Her skal det være stor forskjell på lagene, ingen tvil om det. Men man må spørre seg om et håndballag noen sinne er spillbart til odds 1,03. Kampen skal jo spilles, Kroatia har ikke vunnet på forhånd. Mange oddsspillere har en nedre grense på hva de synes går an, og innen håndball, fotball, ishockey og bandy er alt under 1,10 uspillbart for undertegnede. For oss som spiller hos Norsk Tipping er dette ekstra viktig, siden vi ofte tvinges til å kombinere et objekt som ikke kan spilles alene. Da slenger mange bare på det «sikreste» objektet på listen, det med lavest odds, helt ukritisk. Tenk å ha inne for eksempel Etiopia til 5,75 og så ryke på Kroatia til 1,03 fordi man måtte kombinere. Vi spiller aldri til 1,03.

Dagens spill
Afrikamesterskapet er veldig spennende, men vi har ikke sett den helt store oddsen hittil i mesterskapet. I dag har vi god tro på Nigeria, som skal ha gode sjanser til å vinne hele turneringen. Vi ser også nærmere på mandagskampen i Primera Division.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

232. Nigeria - Burkina Faso
Afrikamesterskapet, gruppe C. Nigeria innleder sluttspillet mot Burkina Faso, et lag de ganske sikkert er avhengige av å slå. Når denne kampen blåses i gang har tittelforsvarer Zambia allerede spilt mot Etiopia tre timer tidligere og trolig vunnet, men uansett utfall der er det svært viktig for Nigeria å starte med seier mot laget som regnes som tredje sterkest i gruppen. Nigeria er favoritter til å vinne denne gruppen. De har ikke imponert i oppkjøringen, men nå starter alvoret.

Laget trenes av Stephen Keshi, 50-åringen er meget rutinert både som spiller i afrikansk og europeisk klubbfotball, som tidligere landslagsspiller og trener for både Togo og Mali før Nigeria. Med seg har han en rekke stjerner vi kjenner fra europeisk klubbfotball. På topp finner vi Moses (Chelsea), Uche (Villarreal/Granada) og Musa, Ideye Brown og Emenike fra russisk Premier League, på midten er Chelseas Mikel den mest kjente, men vi glemmer ikke Vålerengas Fegor Ogude eller Real Betis Nosa Igiebor heller, og i forsvaret rutinerte Jospeh Yobo (tidligere Everton, nå Fenerbache). Vi kjenner ikke til sentrale fravær i troppen.

Burkina Faso er blant de habile afrikanske landslagene, men er ventet å få det tøft i denne gruppen, de har vært uheldige som ble trukket sammen med både Nigeria og Zambia. De regnes som sterkere enn Etiopia, men svakere enn Nigeria og Zambia, og hvis bookmakerne får rett blir det 3. plass i gruppen. Laget er besatt med klassespillere på en del plasser, men helheten skal være et par hakk under de beste.

Den belgiske trenerer Paul Put har to sentrale fravær i åpningskampen. Lorient-spissen Alain Traore skal være ute med skade, og midtbanespiller Kabore (Montpellier) er suspendert for gule kort han sanket i kvalifiseringen. Vi kan få se Bance (Augsburg) på topp, han har vist god form i oppkjøringen, og den rutinerte Rennes-spilleren Pitroipa (m) vil antagelig måtte ta mye ansvar. Se hele troppen her.

Kampen går på Mbombela Stadium i Nelspruit. Det har vært en del nerver og mye uavgjort i åpningskampene hittil, mange er veldig redd for tap i åpningskampen. Men det tror vi ikke vi får se i like stor grad her. Nigeria har klassespillere som ikke lar stundens alvor hemme dem, og når Burkina Faso ser ut til å mangle et par sentrale spillere, tror vi på full pott til Nigeria. 1,60 på H i dette objektet brukes i en dobbel.

244. Real Betis - Athletic Bilbao
Primera Division. Real Betis så vi sist i aksjon i Copa del Rey på torsdag. De stilte et godt lag borte mot Atletico Madrid, som også stilte med sine beste, og Betis tapte en underholdende kamp 0-2. Returkampen spilles torsdag. Betis holdt stort sett følge med Atletico og skapte bra med sjanser. Det lover godt inn mot denne mandagskampen, for Betis holder en smått sensasjonell 4. plass i ligaen og lukter faktisk på Champions League-kvalik når sesongen er halvveis. 5-0-5 på eget gress i ligaen, og formen er god med seire over Zaragoza og Levante i de to siste rundene.

Perez Nacho (f) skal være suspendert, og ellers ser det ut til at Juan Carlos (m), Pozuelo (m) og Alex Martinez (f) stadig er ute. Mulig startellever:

Adrian - A. Lopez, Paulao, Mario, Chica - Benat, Canas - R. Castro, S. Sevilla, J. Campbell - Molina

Athletic Bilbao fortsetter å skuffe. Vi mente de hadde gode muligheter hjemme mot Rayo Vallecano for en drøy uke siden, men nei, det ble tap 1-2 oppe i Baskerland. Det var det tredje strake tapet, man røk fortjent 1-3 borte mot Levante, og 0-2 hjemme for Zaragoza runden før. Det er noe som ikke stemmer der oppe i nord, og nå er det bare tre poeng ned til streken. I dag skal man hevne den småflaue 3-5-forestillingen man innledet denne sesongen med, Betis fikk æren av å bli de første til å vise at Bilbao sliter. Baskerne har 2-1-6 på reise.

Trener Bielsa forsøker å ta grep for å få bukt med de svake resultatene. Denne gangen er Amorebieta utelatt fra troppen. Ellers er San José (f) suspendert, Íñigo Pérez (m) og Ruiz de Galarreta (m) er fortsatt skadet. Bielsa skal ifølge Marca ha sagt at dette er den sannsynlige startelleveren:

Iraizoz - Iraola, Ekiza, Laporte, De Marcos - Gurpegui, Iturraspe, Herrera - Susaeta, Aduriz, Muniain.

Betis vant begge innbyrdes forrige sesong, når Bilbao var et bedre lag enn i dag. Nå har Bilbao tapt tre på rad og det begynner å murre rundt trener Bielsa. Bortelaget trenger virkelig å gjøre en god kamp, men etter det vi har sett hittil denne sesongen, er Betis et bedre og hurtigere lag. Vi tror på hjemmeseier og komplett nedtur for baskerne. 1,80 for hjemmeseier er fint og gir oss en dobbel til 2,88. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

232. Nigeria - Burkina Faso 1,60 3,20 4,20
244. Real Betis - Athletic Bilbao 1,80 3,20 3,70

Total odds 2,88

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill